rachel_maddowAmerička voditeljica Rachel Maddow u razgovoru za The Guardian istaknula je nezadovoljstvo malim brojem kolega koji su se javno deklarirali kao gejevi i lezbijke.  "Sigurna sam da imaju razloge zašto to nisu napravili, ali smatram da kao medijski eksponirana gej osoba imaš odgovornost izaći iz ormara", objasnila je Maddow.

Intervju je izazvao mnoge reakcije , a pojavile su se i špekulacije da je glavna meta upućenih kritika voditelj Anderson Cooper. Cooper je poznato televizijsko lice, a od 2011. godine i jedan od glavnih prezentera vijesti na američkom CNN-u. Maddow je te insinuacije odbacila i još jednom naglasila što smatra da su osnove "etike izlaska iz ormara":

Ona, naime vjeruje da, "općenito govoreći, gejevi i lezbijke imaju odgovornost prema budućim generacijama i vlastitoj zajednici deklarirati se, ako i kad osjete da mogu to učiniti. Element 'ako i kad' je u potpunosti stvar individualne odluke,"

"Oni koji javno govore protiv LGBT zajednice, a sami su 'ormaruše', mogu s pravom očekivati da će ih netko iz zajednice 'prokazati'", dodala je.

Maddow je deklarirana lezbijka i zvijezda vlastite emisije The Rachel Maddow Show na mreži MSNBC. Uz svog kolegu Thomasa Robertsa, jedina je javno objelodanila svoju seksualnu orijentaciju te o njoj često govori u kontekstu LGBT tema.

Washington Post je emisiju The Rachel Maddow show 2009.godine proglasio jednom od najutjecajnijih u posljednjih deset godina, a od početka prikazivanja do danas ostala je jedna od najgledanijih emisija na MSNBC-u.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.