• Natrag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Naprijed

Foto: worldofwonder.netMatt Damon i Michael Douglas nastupaju zajedno u novom HBO-ovom televizijskom filmu, "Behind the Candelabra" u kojemu Douglas tumači legendarnog pijanista Wladzia Valentina Liberacea, a Damon njegova navodnog ljubavnika, Scotta Thorsona.


Liberacea smatraju jednim od najvećih zabavljača svih vremena, no to se promijenilo kad je Thorson nakon njegove smrti napisao knjigu u kojoj otkriva mračnu stranu njihova života, a prema čijim je motivima film snimljen.

Nakon burnog prekida ga je tužio zatraživši 113 milijuna dolara za uzdržavanje, a na kraju su se nagodili za 95.000. Inače, sâm Liberace nikad nije priznao svoju homoseksualnost iako su još od sredine pedesetih godina tračerski magazini pisali o tome s namjerom da ga isprovociraju. Primjerice, sa stranica jednog broja Confidentiala iz 1957. godine vrištao je naslov "Why Liberace's Theme Song Should Be 'Mad About the Boy!'".

To je rezultiralo nizom sudskih zahtjeva za odštetama koje je Liberace redovito dobivao.

U javnosti su ga romantično povezivali s glumicom Joanne Rio (s kojom se, prema njegovim riječima, gotovo vjenčao), klizačicom Sonjom Henie, hollywoodskom ikonom Mae West i glasovitim transseksualcem Christine Jorgensen, prvom osobom na svijetu za koju se znalo da je promijenila spol.

Prošle je godine glumica i njegova bliska prijateljica Betty White potvrdila da je Liberace bio gej i dodala kako mu je često glumila djevojku kako bi se zataškale glasine.

Radnja filma počinje kad 17-godišnji Thorson upoznaje Liberacea i ubrzo postaje opčinjen blještavilom showbiza i luksuznim načinom života glasovitog pijanista. Pridružuje mu se na velikom koncertu u Las Vegasu nakon čega on postaje najbolje plaćeni zabavljač na svijetu. Slijedio je mučan prekid koji je kulminirao svađom u javnosti, a film završava Thorsonovom posjetom Liberaceu koji umire od AIDS-a.

Spektakularan početak Liberaceova showa u Las Vegasu nakon kojega je postao najbolje plaćeni zabavljač svijeta

Film je režirao oskarovac Steven Soderbergh, a osim Douglasa i Damona gledat ćemo i Roba Lowea kao Liberaceovog plastičnog kirurga, Dana Aykroyda kao njegova dugogodišnjeg menadžera i Debbie Reynolds u ulozi majke. Datum premijere još nije objavljen, ali zna se da bi se trebao početi prikazivati 2013. godine.

Douglasova supruga Katherine Zeta Jones kazala je kako se on bez problema uživio u ulogu, a katkad bi ga čak zatekla kako isprobava njezinu odjeću i nakit kako bi dublje proniknuo u lik Liberacea

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Općinski građanski sud u Zagrebu u nepravomoćnoj presudi od 7. srpnja ove godine presudio je da

Proteklog vikenda je završio ovogodišnji, 131. po redu Wimbledon. U sjeni osmog wimbledonskog, a

Provodite sasvim običan dan, a onda se najednom kraj vas spusti svemirski brod iz kojeg izađe

Nedavno se u respektabilnim hrvatskim novinama čiju zadnju stranicu redovito rese najčednije

Vrijeme je da se obriše proliveni alkohol i spremi disko kugla – još jedno izdanje Eurovizije

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.