crol 16y banner v2

  • Natrag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Naprijed

Foto: Diego3336/FlickrNew York je dobio svoj prvi hotel namijenjen isključivo gej osobama. Vlasnici vjeruju da će lokacija i bogata ponuda privući milijune turista.

Hotel The OUT NYC prostire se na 1524 m² i smješten je u blizini Times Squarea i Broadwaya. Ima vlastite noćne klubove, luksuzne sobe, wellness centar, vrtove, tri prostrana dvorišta, teretanu, restoran, kongresnu dvoranu i nekoliko dvorana za organizaciju raznih događanja.

"Ovaj projekt planirali smo pet godina i nakon 18 mjeseci izgradnje ponosni smo što možemo najaviti otvaranje prvog gradskog, možda i svjetskog, odmarališta namijenjenog gej osobama, ali i svima ostalima", izjavio je suvlasnik hotela Ian Reisner

Hotel, kojega je dizajnirao Paul Dominguez, svoja je vrata otvorio početkom mjeseca. Inspiracija za hotel došla je i prije ozakonjenja istospolnih brakova u New Yorku, a izgrađen je posebno za LGBT tržište.

Iako je ciljana publika gej populacija, hotel je otvoren i za heteroseksualne osobe pa nosi nadimak "straight friendly" mjesta, prenosi Reuters.

Elitna lokacija

Bjorn Hanson, dekan centra pri Sveučilištu New York University "Preston Robert Tisch Center for Hospitality, Tourism, and Sports Management", smatra da će vlasnici hotela The OUT NYC imati pune ruke posla.

"Postoje hoteli koji su svoj marketing usmjerili prema LGBT tržištu no ekskluzivni hoteli koji stvaraju LGBT identitet su zaista rijetkost. Mnogi vlasnici, graditelji i rukovoditelji hotela s nestrpljenjem iščekuju odgovor tržišta na ovaj hotel", izjavio je Hanson.

Ono što OUT NYC razlikuje od ostalih hotela jest lokacija. Naime, hotel se nalazi u 42. ulici, na mjestu gdje je smještena i popularna "Paklena kuhinja" (Hell’s Kitchen") Gordona Ramseyja.

Također, u tom dijelu Manhattana tijekom 1980-ih i 1990-ih živjelo je najviše gej populacije.

"Ovdje imamo više gej barova nego u Chelsea, koji slovi kao gej četvrt", izjavio je Reisner. "Od 50 milijuna turista koji su prošle godine posjetili New York, osam milijuna su bili LGBT putnici. Sa 105 soba ne planiramo ugostiti mnogo ljudi, ali očekujemo da će The OUT NYC postati epicentar gej života za LGBT Njujorčane i Njujorčanke", dodao je.

Otvoren i za vjenčanja 

Vlasnicima hotela ide u prilog ozakonjenje istospolnih brakova pa u planovima imaju i organizaciju vjenčanja gej parova.

Hotel ima 97 standardnih soba, čija se cijena kreće oko 200 dolara za noćenje, te osam luksuznih apartmana za 99 dolara po osobi.

Tom Whalen i Russell Kemp, koji su pobijedili u jednom TV-natjecanju kao najbolji gej par, vjenčali su se prije dva tjedna u klubu XL koji se nalazi u hotelu. Vjenčala ih je "dadilja" Fran Drescher.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Državni tajnik Svete Stolice Pietro Parolin izjavio je kako su rezultati referenduma kojim je u

Hrvati se rado uspoređuju s Ircima: dvije nacije na suprotnim krajevima Europe, približno iste

Nakon sinoćnje više nego uspješne premijere filma Carol redatelja Todda Haynesa na festivalu u

Prvi put u povijesti u indijskim je novinama osvanuo jedan gej bračni oglas. Padma Iyer iz Mumbaia,

Nastup izvođača iz Litve na polufinalnoj večeri Eurosonga izazvao je opću pozornost i oduševljenje

VOX banner 265x265px logo

FOTOVIJEST


tyi

Fotografija s proslave rezultata irskog referenduma o braku u veoma je kratkom vremenu postala viralna. "Hvala, svi ste pozvani na vjenčanje", poručio je transparentom jedan od okupljenih.