CroL

Ponedjeljak 22 Pro

Svijet Papin predstavnik poziva na sklapanje 'saveza protiv gej brakova'

Papin predstavnik poziva na sklapanje 'saveza protiv gej brakova'

E-mail

Foto: Flickr/Catholic Church (England and Wales)Europski katolički poglavari navodno razmatraju sklapanje svojevrsnog saveza s drugim religijskim vođama, uključujući i one muslimanske i židovske vjere, a sve kako bi se zajedno suprotstavili ozakonjenju istospolnih brakova.


Tako je na prošlotjednom skupu u Leedsu Papin predstavnik u Engleskoj, apostolski nuncij Antonio Mennini, engleskim i velškim katoličkim biskupima uputio apel u kojemu se poziva na riječi Benedikta XVI., potičući Crkvu da "preuzme vodstvo u borbi protiv davanja prava na brak istospolnim parovima". Njegovu su obraćanju prethodile žestoke kritike svećenstva upućene britanskoj ministrici Lynne Featherstone koja se zalaže za potpunu bračnu jednakost, izvijestio je The Telegraph.

"Čini mi se da, kad je posrijedi institucija braka, a posebice svetost ljudskog života, imamo daleko više zajedničkoga sa židovskom zajednicom, kao i mnogim drugim predstavnicima muslimanske vjere", rekao je okupljenima.

Ipak, britansko Muslimansko vijeće tim se planovima suprotstavilo, nazvavši ih "nepotrebnima i odmažućima", dok je židovska zajednica oštro podijeljena. Liberalna i Reformatorska sinagoga podržavaju istospolne brakove, ali Ujedinjena sinagoga im se protivi.

Mennini je dodao kako će "kampanja vjerojatno biti duga i naporna".

Podržao ga je i nadbiskup Engleske i Walesa, Peter Smith, koji smatra kako su planovi britanske vlade "opasni i nepromišljeni" jer nema javne rasprave nužne za usvajanje tako značajnog zakona. Također je, osvrćući se na nedavne optužbe ljudskopravaških organizacija o indoktrinaciji djece u katoličkim školama stao u njihovu obranu, kazavši kako bi baš takve škole trebale promovirati crkvena stajališta o braku.

 

Komentari (2)add comment

Njofirca said:

0
Idu gdje ne smiju
I opet se stoka pokušava umiješati u politiku. Znači da se čovječansto opet sprema stisnuti pauzu ili nedajbože vratiti unazad u pogledima napretka... Žalosno.
July 15, 2012

Krešo Oda said:

0
...
Eto, to je što su Crkva i semitske religije (od početka) namijenile različitima, bilokakvoj različitosti. Ubijali su oni od početka kreativu, mnogobožnost, bilo što uzvišujuće. Pada mi na pamet da podijelim ovo, nešto što sam ranije pročitao na tu temu: http://bit.ly/m4GZmp
May 02, 2012

Napišite komentar
manja slova | veća slova

busy