bruce_steinerGej muškarci i lezbijke stariji od 50 godina skloniji su mentalnim i psihičkim bolestima u usporedbi s njihovim heteroseksualnim vršnjacima. Studija provedena u Centru za zdravstvena istraživanja na Sveučilištu u Los Angelesu pokazala je da su gej muškarci i lezbijke u dobi od 50 do 70 godina skupina s većim rizikom za oboljenja visokog tlaka, dijabetesa i psihičkih poremećaja, piše Pink Paper.

Rezultati ove studije koji se temelje na osmogodišnjem istraživanju California Health Interview Survey, pokazuju da stariji gej muškarci i lezbijke imaju 45 posto više šansi da u starijoj dobi postanu usamljeni i tužni.

Istraživanje je pokazalo i da velik broj njih živi bez partnera, što je faktor koji utječe na potencijalnu usamljenost u kasnijoj životnoj dobi.

Polovica gej i biseksualnih muškaraca ispitanika živi bez partnera, dok je u istoj situaciji 1/7 njihovih heteroseksualnih vršnjaka. S druge strane, 1/4 lezbijki živi bez partnerice, u usporedbi s 1/5 heteroseksualnih žena iste dobi.

Autor studije, Steven P. Wallace, direktor Centra za istraživanja zdravstvene politike na U.C.L.A., kaže da ovo istraživanje naglašava važnost zdravstvene skrbi za starije osobe iz LGBT zajednice.

"Gej kulturu i gej pokret predvodi mlađa populacija i iz tog razloga starije osobe ostaju zanemarene", izjavio je Wallace za New York Times.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.