jasno mi je da je nemoguce ne reagirat tako nakon sto upoznas ny gay scenu. ali, stvari nisu tako crno bijele. i meni je sasvim normalno da je u gradu velicine ny, i nacina zivota amerikanaca u ny lezbijska scena nesto potpuno drugo. isto tako, sumnjam da si ju imala vremena upoznati tako dobro kao ovu hr. jer, ova je jednostavno sto put manja, i to je neminovno. usporedbe su prilicno nezgodne.
nadalje, vjerujem da se scena ne vrti samo oko globala, i da ima puno zbeli koje tamo ne idu, koje to u prvom redu ne zanima, i nije njihov lifestyle. suditi cijelu zajednicu prema zenama koje dolje zalaze jednostavno nije ispravno. i sigurna sam da kod nas ima "zbelih s modne piste" ali ih jednostavno - ne znas! jer nemaju zelju/volju/potrebu bit "na sceni".
kaj se prevara veza i sl. tice, mislim da situacija nije nista gora nego u strejt svijetu, nego opet, zajednica je mala, pa se to na hrpi cini puno.
kuzim ja tvoj clanak, i sto njime zelis reci, donekle si i u pravu, ali mislim da si malo previse generalizirala