agastin clanak

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Malena

agastin clanak

Post Postao/la Malena » 19 pro 2006 13:06

ovak..imam par komentara...
jasno mi je da je nemoguce ne reagirat tako nakon sto upoznas ny gay scenu. ali, stvari nisu tako crno bijele. i meni je sasvim normalno da je u gradu velicine ny, i nacina zivota amerikanaca u ny lezbijska scena nesto potpuno drugo. isto tako, sumnjam da si ju imala vremena upoznati tako dobro kao ovu hr. jer, ova je jednostavno sto put manja, i to je neminovno. usporedbe su prilicno nezgodne.

nadalje, vjerujem da se scena ne vrti samo oko globala, i da ima puno zbeli koje tamo ne idu, koje to u prvom redu ne zanima, i nije njihov lifestyle. suditi cijelu zajednicu prema zenama koje dolje zalaze jednostavno nije ispravno. i sigurna sam da kod nas ima "zbelih s modne piste" ali ih jednostavno - ne znas! jer nemaju zelju/volju/potrebu bit "na sceni".

kaj se prevara veza i sl. tice, mislim da situacija nije nista gora nego u strejt svijetu, nego opet, zajednica je mala, pa se to na hrpi cini puno.

kuzim ja tvoj clanak, i sto njime zelis reci, donekle si i u pravu, ali mislim da si malo previse generalizirala ;)
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

ankh

Post Postao/la ankh » 19 pro 2006 13:50

Članak je dobar, generaliziran - ne baš , prije bi se reklo, gledano iz drugog kuta.
Global i cure koje idu u njega su klišej iz kojeg ne vide nikakvu drugu perspektivu a niti išta drugo u životu.
I ja sam jedna od onih koja se scena zvana global gadi, i isto tako poznam brdo cura koje su bile jednom i nikad više u toj rupi.I to su više manje sve cure za koju nikad nebi rekli da je gay, koje žive kao i svi ostali, izbjegavaju gay okupljališta i bilo kakvu scenu .....naravno , družiš se sa sebi sličnima i stoga proizlazi da global mjesto samo za one koji su u razvoju, uglavnom bez love ,i u potrazi za dobrim tračem , opijanjem i komadom za potrošit.
Ima nas različitih a većina , na žalost , još žive u prošlom stoljeću.

Malena

Post Postao/la Malena » 19 pro 2006 13:51

ankh je napisao/la: Global i cure koje idu u njega su klišej iz kojeg ne vide nikakvu drugu perspektivu a niti išta drugo u životu.
ovak nes glupo i zatucano, nepromisljeno i uvredljivo vec dugo nisam cula.

gia-84
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la gia-84 » 19 pro 2006 13:56

u potpunosti se slažem s Malenom..al ovo" global i cure koje idu u njega su klišej iz kojeg ne vide nikakvu drugu perspektivu, a niti išta drugo u životu"..je prestrašno..... :D :D , ne mogu virovat...koja izjava.. :o ...ste čule cure? :D :D
...orilo gorilo, jebe se nami..

http://www.l-o-s-t.net

Ice
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Post Postao/la Ice » 19 pro 2006 14:16

da baš čitam al ne želim komentirat...jer npr.i ja sama odem dole,i znam brdo super curka koje i
zalaze u glob,koje imaju love,,i koje nisu u razvoju kako ankh kaže(ne bi ni vjerovala kolko sam i sama na toj,nazovimo L sceni)i koje ne traže nikog za potrošit,nego eto čisto da se zabave sa ''svojim ljudima jer ipak rupa je jedini gay club u RH,a na kraju krajeva život im se ne vrti oko Globala i sličnih stvari...ne bi čovjek vjerovao?
:rollingeyes: ;)
My face radiates with after-glow
My pillow scented by you
A fragrance which haunts me
My room smells of the best sex
I
Covered in body prints and finger prints and you above me
Your name written indelibly upon my body in your genetic history

cvetka
nerealizirani potencijal

Post Postao/la cvetka » 19 pro 2006 14:30

ankh je napisao/la:Članak je dobar, generaliziran - ne baš , prije bi se reklo, gledano iz drugog kuta.
Global i cure koje idu u njega su klišej iz kojeg ne vide nikakvu drugu perspektivu a niti išta drugo u životu.
I ja sam jedna od onih koja se scena zvana global gadi, i isto tako poznam brdo cura koje su bile jednom i nikad više u toj rupi.I to su više manje sve cure za koju nikad nebi rekli da je gay, koje žive kao i svi ostali, izbjegavaju gay okupljališta i bilo kakvu scenu .....naravno , družiš se sa sebi sličnima i stoga proizlazi da global mjesto samo za one koji su u razvoju, uglavnom bez love ,i u potrazi za dobrim tračem , opijanjem i komadom za potrošit.
Ima nas različitih a većina , na žalost , još žive u prošlom stoljeću.

toliko o generaliziranju.... :evil:
my only fear of death is coming back reincarnated...

ankh

Post Postao/la ankh » 19 pro 2006 14:47

uopće se ne mislim povuć s izjavom, jer ako vas činjenice plaše ili mislite da cijeli svijet vrte oko globala , e pa curke , zagreb je malo veće selo nego što vi mislite , činjenice su da ste i same izjavile da ni lude nebi u global ušle trijezne i šta to govori o vama , a i ponašanje je u najmanju ruku neukusno i nezrelo, imate li još koji biser, jer za vas sam aut a vi ste za mene neupućene, što će reći da se niste maknule dalje od cajka , centra i globala...da sve ste takve dame da drugi dan niti ne znate s kom ste se natezale, i to je mjesto koje predstavlja gay scenu ???Pročitajte malo svoje postove, ne glumete tu neka nevinašća..... :evil:

ankh

Post Postao/la ankh » 19 pro 2006 14:53

da baš čitam al ne želim komentirat...jer npr.i ja sama odem dole,i znam brdo super curka koje i
zalaze u glob,koje imaju love,,i koje nisu u razvoju kako ankh kaže(ne bi ni vjerovala kolko sam i sama na toj,nazovimo L sceni)i koje ne traže nikog za potrošit,nego eto čisto da se zabave sa ''svojim ljudima...

.....brdo cura koje se ne trijezne, a dušo moja koliko znam i ti si još u razvoju , šta je to L-SCENA ,nego geto, svoji ljudi.....a drugi su šta....nečiji drugi ljudi....

ankh

Post Postao/la ankh » 19 pro 2006 15:00

cugan od jutra do sutra...s svojin najdražima..e... Smile gia-84...kaže i osta živa

Malena

Post Postao/la Malena » 19 pro 2006 15:05

ankh je napisao/la:..da sve ste takve dame da drugi dan niti ne znate s kom ste se natezale, i to je mjesto koje predstavlja gay scenu ???
generalizacija u pm. ti sebe nazivas odraslom i zrelom?iiidi bre...strasno...

just for the record...ovdje na forumu pise mozda 5 osoba koje odlaze dole redovito. tamo se cetvrtkom zna naci i po 300 zena...
drago mi je da si stvorila misljenje o svima njima. kao sto (neki) homofobi stvaraju misljenje na temelju 3 gay osobe za koje su ikad culi. za ovako zatvorene umove kao sto si ti bolje je da sjede doma i ne pokazuju se svijetu... :eek:

wimpi

Post Postao/la wimpi » 19 pro 2006 15:07

ankh...obicno moras upoznati ljude da bi ih mogla procjenjivati :shakehead:

a za generalizaciju bi trebalo znati bar 95 % odredjene stvari za kolku-tolku znacajnu tocnost, ok?

Malena

Post Postao/la Malena » 19 pro 2006 15:09

ne moze ona upoznavat ljude kaj ti je?! pa mogla bi se outat tak. il upoznat nekog. il cak razgovarat s nekom nedoraslom osobom u razvoju. koja nema novaca! ili zivi u proslom stoljecu, mozda je i bila s vise od 2 cure...to bi ugrozilo njenu vlastitu opstojnost, lifestyle i opcenito skuceni tvrdi svijet u kojem zivi...

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 19 pro 2006 15:33

a zakaj ste se tako jako uvredile na tu kolumnicu?
ja sam samo stavila "lijevo i desno" u "sredinu".
ne mislim se pravdat niti opravdavat a najmanje svadjat.
generalizacija: nekome je to generalizacija, nekome nije, svatko ima svoje misljenje.
:cool: ;)
I am not a myth.

gia-84
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la gia-84 » 19 pro 2006 15:43

yo ankh..necu nista komentirat... :roll:
...orilo gorilo, jebe se nami..

http://www.l-o-s-t.net

Malena

Post Postao/la Malena » 19 pro 2006 15:44

ni se niko uvredil agasta na tvoju kolumnu, ja sam ju samo imala potrebu komentirat ;)

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 19 pro 2006 15:57

pa zato je i napisana da izazove reakcije. :)
I am not a myth.

Malena

Post Postao/la Malena » 19 pro 2006 16:06

e.fala bogu :)

mayflower!

Post Postao/la mayflower! » 19 pro 2006 17:03

a zakaj si se ti agasta uvrijedila na to kaj se nitko nije uvrijedio na tvoju kolumnicu :D

rijetka ptica
Kontakt:

Post Postao/la rijetka ptica » 19 pro 2006 17:53

@ankh
nije ni ukusno ni zrelo ni pametno stvarati zaključke tipa "oni su ovakvi, ovi su onakvi" na osnovi nekoliko pročitanih rečenica s foruma. problem nastaje već u ovoj dihotomiji mi -oni (vrlo, vrlo poznato, don't u agree?)
ne spadam u populaciju koja zalazi u glo, a ni ne znam mnogo curki kako s ovog tako ni s onog drugog (apage :D) foruma. nisam bila pri punoj svijesti i zdravoj pameti u globalu tih nekoliko puta što sam i bila... pošto ne pijem, motala sam joint za jointom, pljugala... jednom čak i zabrijala (trudi se potisnuti)... koketirala sam i s aktivizmom..odustala... idem po kavama s frendovima no matter if they're gay or str8... ne paćam se u tračeve (imam pametnijeg načina za iskoristiti svoje slobodno vrijeme)
ukratko, ja sam sasvim normalna lezba. (oke, sad se još i vrijeđam za potrebe ovog komentara...)
where does that put me then? što iz toga možeš zakjlučiti o meni? u koju kutiju me stavljaš?
da zaključim..ako me želiš svrstati u neku ladicu ili kutiju na osnovu svega navedenog.. go for it. to su ionako samo tvoje kutije i ladice. i'm not in there.... :happy:
liquid running...

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 19 pro 2006 18:02

mayflower! je napisao/la:a zakaj si se ti agasta uvrijedila na to kaj se nitko nije uvrijedio na tvoju kolumnicu :D
ma nisam, sam sam ocekivala malo vise reakcija, a ono: blank!
:D
I am not a myth.

Zita

Post Postao/la Zita » 19 pro 2006 20:11

malena, smijem pitat koliko si puta bila u NYC i ak jesi koliko si puta tamo bila u nekom gay kaficu/baru/klubu?
cist me ovak zanima...

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 19 pro 2006 20:32

Činjenica jest da je Zagreb zreo za novi/e klub/ove i/ili slična mjesta i da Glob nema konkurenciju pa je onda tako kako je. Any sponsors :o?

swayka
Ja sam: biseksualka
Status: Solo

Post Postao/la swayka » 19 pro 2006 20:43

suzdrzat cu se za sad od komentiranja ovoga sta je akhn napisala... samo cu je jos cudit i "divit" tom razmisljanju :o

jabooka

Post Postao/la jabooka » 19 pro 2006 20:48

Clanak je dobar..........komentari suvisni
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Zita

Post Postao/la Zita » 19 pro 2006 21:05

tamara3 je napisao/la:Činjenica jest da je Zagreb zreo za novi/e klub/ove i/ili slična mjesta i da Glob nema konkurenciju pa je onda tako kako je. Any sponsors :o?
zalosna istina

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 19 pro 2006 22:07

jabooka31 je napisao/la:Clanak je dobar..........komentari suvisni
thank you! :)
I am not a myth.

jasamocitam

Post Postao/la jasamocitam » 19 pro 2006 22:50

mogu jos prihvatiti da spadam medju one koje su u potrazi za opijanjem, tracanjem i komadom za potrosit. nemam bas ni love u zadnje vrijeme, a kao prosjecan hrvatski gradjanin niti neke perspektive.
medjutim, ovaj dio da sam jos u razvoju me ubio u pojam!! pa kad cu se vise prestat razvijat???!!
enivej, izmedju onih koji mrze, kojima su svi ostali klisej jer se niti barem malo ne potrude progledati preko vlastitih predrasuda i koji su puni gorcine i izmedju onih koji su plitki i povrsni ja biram bolje drustvo - plitke, povrsne, opijajuce, komadotrosece, tracave, besperspektivne i bez para. nakon tvog izlaganja, ankh, ta ekipa mi se cini daleko ugodnijim drustvom.

ne znam kako bi komentirala clanak jer usporedjivati NCY i Global u Zagrebu je samo po sebi jednostavno bezveze.
na to se jos i plakati kak je tu grozno, a tam super - e pa to je jos veci gubitak vremena.
to ti je ko da idemo usporedjivati ficeka sa mercedesom i strasno smo nesretni jer ficek nikako nema snage da dostigne brzinu mercedesa, gepek mu je premali i nema petora vrata.
tulimo i proklinjemo jadnog ficeka da kad ce on jednog dana bit mercedes! nece nikad i cim prije to shvatimo bit ce nam lakse. ostaju nam tri mogucnosti:
1. prilagoditi se i biti koliko toliko zadovoljni sto fico ipak vozi i ne raspada se nasred ceste
2. raditi kao manijaci na tome da jednog dana dodjemo do mercedesa
3. odluciti ici pjesice
svaka od ove tri opcije je bolja i perspektivnija od one gore navedene koja ukljucuje plakanje.
ankh, je recimo odlucila jadnom fici probusiti gume, razbiti mu sve sajbe i zapaliti masinu.
no, hodati joj se bas ne mili, a o mercedesu moze samo sanjati jer niti ne zna kako bi drukcije dosla do njega nego kukanjem i sanjarenjem, a to nikad nikome nije upalilo pa nece niti njoj.

jasamocitam

Post Postao/la jasamocitam » 19 pro 2006 22:57

s tim, naravno, ne mislim da smo mi svi ovdje u rangu jednog ficeka dok su tamo negdje u obecanoj zemlji svi sami mercedesi.
samo mi je glupo nekoga uvjeravati u to da nisu svi koji dodju u global zainteresirani samo za opijanje i sevu kad je taj netko cvrsto odlucio tako misliti. kako razuvjeriti? nikako. kosta zivaca i vremena, a nikad nema efekta.

smatram da su uvijek u vecem gubitku oni koji misle lose, a ne oni o kojima se lose misli.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 19 pro 2006 23:07

ja se nalazim i u onome u nyc-u i u onome zagrebackom.a ne nalazim se opet ni u cemu generaliziranome recenom o istima. mrzim generaliziranja. i u svima sam manjina.
agasta - hvala na tvom misljenju. but still, for your sake pronadji nacina da prosiris hrvatski networking, jer se ne nalaze sve lezbo zene po globalima.
zvir i bestimja.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 19 pro 2006 23:16

zanimljivo srocna usporedba fico-mercedes......bravo jasamocitam
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Odgovorite