Znanstveno je dokazano da je 22. siječnja najnesretniji dan u godini. Zato ako ste malo potišteni i depresivni, nema razloga za paniku, proći će. Sutra je novi, kažu, vedriji dan.
Ako se danas osjećate malo potišteno i depresivno, možda vas utješi pomisao da niste jedini ''jadnik'' na svijetu i kako stvari vjerojatno neće postati gore, jer je danas, kažu znanstvenici, najnesretniji dan u 2007.
Neplaćeni božićni računi, loše vrijeme i propali novogodišnji planovi ujedinili su se i učinili 22. siječnja najmračnijim danom godine.
Doktor Cliff Arnall, psiholog sveučilišta u Cardiffu, osmislio je formulu koja pokazuje da je današnji dan najdepresivniji, piše Večernji list.
Njegova jednadžba uključuje šest faktora: vremenske prilike, dugovanja, vrijeme od Božića, vrijeme od propalih novogodišnjih odluka, niske razine motivacije te osjećaj potrebe za djelovanjem. Svi faktori zajedno čine ''depresivni ponedjeljak''.
Doktor Arnall je također rekao kako razumijevanjem glavnih faktora za depresiju možemo spriječiti da nam sljedeća godina bude nesretna.
''Koristite dan kao odskočnu dasku za veću kvalitetu življenja. Naprimjer, odredite strogi budžet za božićne kupnje pa ćete sljedeće godine u siječnju biti manje depresivni. Također, odlučite promijeniti svoje ponašanje - prestanite pušiti, zdravije se hranite, više vježbajte ili pronađite novi posao.''
Također bi bilo dobro na današnji dan pripaziti u prometu. Naime, skoro polovica vozača u siječnju pati od simptoma poput depresije i pospanosti, što može djelovati na njihove vozačke sposobnosti.
Više od 85 posto ljudi očekuje sretniju budućnost od sadašnjosti. Osobe koje su sudjelovale u istraživanju izjavile su kako se nadaju da će biti sretnije u novoj godini ako se riješe dugova, otplate hipoteku i postignu financijsku sigurnost. Najviše se vesele planovima koji će im pomoći da smanje satnicu na poslu ili mirovini koja će im pomoći da poboljšaju kvalitetu življenja, prenosi Večernji list.
e ne mogu vjerovat. bas danas razmisljam i maloprije curi govorim "danas mi je najgori dan", iako mi se nista lose nije desilo (osim sto sam dobila stvari i sto se za 15min idem prosrat), ali dan je katastrofa, ukljucujuci i vrijeme...nesto je ruzno i dosadno u zraku danas zbilja