Sretan vam najnesretniji dan!

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Sretan vam najnesretniji dan!

Post Postao/la Kroacija » 22 sij 2007 13:02

slika

Znanstveno je dokazano da je 22. siječnja najnesretniji dan u godini. Zato ako ste malo potišteni i depresivni, nema razloga za paniku, proći će. Sutra je novi, kažu, vedriji dan.

Ako se danas osjećate malo potišteno i depresivno, možda vas utješi pomisao da niste jedini ''jadnik'' na svijetu i kako stvari vjerojatno neće postati gore, jer je danas, kažu znanstvenici, najnesretniji dan u 2007.
Neplaćeni božićni računi, loše vrijeme i propali novogodišnji planovi ujedinili su se i učinili 22. siječnja najmračnijim danom godine.

Doktor Cliff Arnall, psiholog sveučilišta u Cardiffu, osmislio je formulu koja pokazuje da je današnji dan najdepresivniji, piše Večernji list.

Njegova jednadžba uključuje šest faktora: vremenske prilike, dugovanja, vrijeme od Božića, vrijeme od propalih novogodišnjih odluka, niske razine motivacije te osjećaj potrebe za djelovanjem. Svi faktori zajedno čine ''depresivni ponedjeljak''.

Doktor Arnall je također rekao kako razumijevanjem glavnih faktora za depresiju možemo spriječiti da nam sljedeća godina bude nesretna.

''Koristite dan kao odskočnu dasku za veću kvalitetu življenja. Naprimjer, odredite strogi budžet za božićne kupnje pa ćete sljedeće godine u siječnju biti manje depresivni. Također, odlučite promijeniti svoje ponašanje - prestanite pušiti, zdravije se hranite, više vježbajte ili pronađite novi posao.''

Također bi bilo dobro na današnji dan pripaziti u prometu. Naime, skoro polovica vozača u siječnju pati od simptoma poput depresije i pospanosti, što može djelovati na njihove vozačke sposobnosti.

Više od 85 posto ljudi očekuje sretniju budućnost od sadašnjosti. Osobe koje su sudjelovale u istraživanju izjavile su kako se nadaju da će biti sretnije u novoj godini ako se riješe dugova, otplate hipoteku i postignu financijsku sigurnost. Najviše se vesele planovima koji će im pomoći da smanje satnicu na poslu ili mirovini koja će im pomoći da poboljšaju kvalitetu življenja, prenosi Večernji list.

e ne mogu vjerovat. bas danas razmisljam i maloprije curi govorim "danas mi je najgori dan", iako mi se nista lose nije desilo (osim sto sam dobila stvari i sto se za 15min idem prosrat), ali dan je katastrofa, ukljucujuci i vrijeme...nesto je ruzno i dosadno u zraku danas zbilja :(
ex invalid_user

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Re: Sretan vam najnesretniji dan!

Post Postao/la tamara3 » 22 sij 2007 13:07

Ama svake godine dolaze s tim spikama... al fakat ne moraš biti fuckin' psiholog da zaključiš kako je druga polovica siječnja kao kritična baš zato. Meni je to bezveze ali dobro.
Osobno mi je najkritičnija sredina srpnja jer mi je baš tada puna kapa svega i više mi se ne da ni ustajati, a kamoli odlaziti na posao i hitno mi treba odmor i bijeg.
Više od 85 posto ljudi očekuje sretniju budućnost od sadašnjosti. Osobe koje su sudjelovale u istraživanju izjavile su kako se nadaju da će biti sretnije u novoj godini ako se riješe dugova, otplate hipoteku i postignu financijsku sigurnost. Najviše se vesele planovima koji će im pomoći da smanje satnicu na poslu ili mirovini koja će im pomoći da poboljšaju kvalitetu življenja.
...a ovo mislim... nda, svima će nam bit bolje. Osim ako neće :roll:.

Zita

Post Postao/la Zita » 22 sij 2007 13:10

meni je dan, bar za sad, totalno dobar
ujutro kad sam skuzila da pada kisa i odlucila sam uzet slobodan dan
di ces bolje :D

Zbela Lokwa

Post Postao/la Zbela Lokwa » 22 sij 2007 13:45

I meni je nekak grozan dan...nemrem se pokrenut s mjesta...i sve mi je nekak bljak... Sad se barem mogu vadit na nekog znanstvenika...kao nije problem u meni... ;)

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 22 sij 2007 15:05

Ja jedva gledam :evil: :evil: :evil: :evil:.

nika

Post Postao/la nika » 22 sij 2007 15:32

em je shugavo, em me zajeblo za pare, em je ponedjeljak, i to jos ponedjeljak nakon rodjendana, i jos me ukocilo. i ne kuzim citat tu jedan rukopis. eto. :!:
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

Malena

Post Postao/la Malena » 22 sij 2007 15:53

em pada kisha :o
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

cvetka
nerealizirani potencijal
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la cvetka » 22 sij 2007 15:58

disgusting :confused:
my only fear of death is coming back reincarnated...

pele

Post Postao/la pele » 22 sij 2007 17:48

meni bas dobar!!

lola

Post Postao/la lola » 22 sij 2007 17:53

meni perfektan....

sumrak_zivota

Post Postao/la sumrak_zivota » 22 sij 2007 18:59

hehe,svi ste vi onda luzerice!!! danas je super dan!!! ma prekrasan!!! :P
jelda? :)
______

bambola
Status: Solo

Post Postao/la bambola » 22 sij 2007 19:51

mene glava boli od jutra... i bas je,da, neki sugav dan... :?

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 23 sij 2007 05:47

nika je napisao/la:...em me zajeblo za pare...
O micek, pa to je zbilja bio jedan čudovišni ponedjeljak za tebe :D!

Malena

Post Postao/la Malena » 23 sij 2007 08:42

:D :D :D
gori nije mogo bit :D
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

nimfomanka

Post Postao/la nimfomanka » 23 sij 2007 09:39

pizadrija,al ok.......

nika

Post Postao/la nika » 24 sij 2007 15:15

tam3,malena....:finger, finger:!! :D
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

Odgovorite