Referendum će se održati 1. prosinca!

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
Andain
Spol/rod: žensko

Re: Referendum će se održati 1. prosinca!

Post Postao/la Andain » 07 stu 2013 18:56

gigiONlajna je napisao/la: 1. @Andain - slažem se. Ali :). Razmišljam da je put ocjene ustavnosti refrendumskog pitanja tada uzaludan. Jer to pravo ne postoji u Ustavu. Drugo je pitanje što bi sve temeljna ljudska prava trebala ili ne trebla biti. Meni je pitanje - borim li se za prava koja imaju heteroseksulani parovi ili je meni važnije da smo i imenom jednaki. Jer smo tada i jedino tada isti. Meni Te dvije stavri nisu iste. Naime možemo imati ista prava a zapravo se zvati drugačije (primjer bračne i vanbračne zajednice).
Ne kažem da je poanta braka u ramnožavanju već da braka ne bi bilo da nema ramnožavanja :). No tu se radi i voljnoj odluci da nemaju djece a ne o nemogućnosti da nemaju djece. Osim toga ne znam koliko je svrsishodno koristiti iznimke kao primjer.

Brak kao manifestacija ljubavi je tek nedavna "izmišljotina" :). Mislim ok mi je to :), al želim reći da nije brak nastao zbog leptirića u trbuhu :)
Već je Popay napisao, ali ono zbog čeg je opravdana ocjena ustavnosti ovog pitanja je princip jednakosti i ravnopravnosti koji je sadržan u ustavu i koji se u krajnjoj liniji njihovom inicijativom dovodi u pitanje. U krajnoj liniji, ne glasaš protiv samog pitanja već glasaš protiv jedne incijative koja u svojoj srži ima prema homoseksualcima sličnu propagandu kakvu je valjda imao Hitler na svojim začecima. Ono, upakirano u ''nedužno'' nećemo nikog diskriminirati, ali oni nisu ''mi'', za njih vrijede druga pravila i sl. Što je i razlog zašto neće nužno glasati 'protiv' na referendumu samo oni koji su za jednaka prava str8 i homo parova već i oni koji se bore jednostavno protiv etiketiranja dijela društva građanima 2. reda u samom ustavu.

No, da se vratimo na brak :).. ljubav nije moderna umotvorina, zapravo je dio te bračne filozofije od pamtivjeka (ljubav, poštovanje, briga, obitelj i potomstvo i sl..) međutim, to je zapravo i nezahvalna tema za rasprava jer su ti elementi smisao no ne i uvjet braka (nije baš da se brak poništava ljudima koji ne žele potomstvo).
Što želim reći, brak jedna društveno proizvoljna kategorija koja ponekad u društvu postane alat za diskriminaciju i ograničenje nečijih prava i iz te perspektive ga i gledaš na ovom referendumu.
“She's hot. I trust her.”
Hansel

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 07 stu 2013 19:11

Da malo razbijemo nečim lijepim :touched:.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MhTtyIkysfI[/youtube]

Andain

Post Postao/la Andain » 07 stu 2013 20:27

Simpa, kao i njihov raniji intervju s crolom :)
Hansel

Fuga

Post Postao/la Fuga » 08 stu 2013 09:33

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/96284 ... e-krevete/" onclick="window.open(this.href);return false;

"Referendum previše košta pa da je najbolje da se ni ne održi nego da se to ugradi u ustav bez referenduma", kazala je Nevenka Bečić, saborska zastupnica.

Nena :cries:

Popeye

Post Postao/la Popeye » 08 stu 2013 13:14

slika

fora akcija, idem u avenue mall sutra da se fotkam. :feelingfree:

Popeye

Post Postao/la Popeye » 08 stu 2013 13:54

slika

Popeye

Post Postao/la Popeye » 08 stu 2013 13:56

in other news
http://www.vecernji.hr/hrvatska/sabor-d ... uma-901677" onclick="window.open(this.href);return false;

Referendum koji će se održati 1. prosinca bit će treći državni referendum u hrvatskoj povijesti, a prvi koji se raspisuje na zahtjev građana.

S obzirom na to da Sabor nije iskoristio svoju mogućnost da od Ustavnog suda zatraži ocjenu ustavnosti, sada to, nakon što su zastupnici izglasali odluku o raspisivanju referenduma, od Ustavnog suda može napraviti bilo koji hrvatski građanin.

odnosno, naslov koji govori sve:

Koalicija SDP-HDZ izglasala homofobni referendum
http://www.crol.hr/portal/aktivizam-pol ... endum.html" onclick="window.open(this.href);return false;

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 08 stu 2013 16:38

U međuvremenu, na drugoj strani svijeta:

http://www.crol.hr/portal/vijesti/svije ... arova.html" onclick="window.open(this.href);return false;

'Sve članice Vijeća Europe moraju izjednačiti prava heteroseksualnih i homoseksualnih parova'
Grčki slučaj diskriminacije istospolnih parova, koji je stigao pred Europski sud za ljudska prava, odnio je veliku pobjedu za LGBT zajednicu diljem Europe. Sud je poslao jasnu poruku: "Sve zemlje članice Vijeća Europe moraju zabraniti svaki oblik diskriminacije homoseksualnih osoba".

Fuga

Post Postao/la Fuga » 09 stu 2013 09:51

Pravo na brak i bračnu zajednicu

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ClvMaoVYjfE#t=117[/youtube]

Vrijedi pogledati.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 10 stu 2013 14:39

http://www.crol.hr/portal/aktivizam-pol ... nduma.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ustavni sud mogao bi poništiti odluku Sabora o raspisivanju referenduma?

Ako se Ustavni sud ne oglasi, nije isključeno poništavanje odluke Sabora o njegovu raspisivanju, doznaje Večernji list i piše kako su Ustavni suci zgroženi činjenicom da im se Sabor nije obratio i zatražio ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja.

sweettalker
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Post Postao/la sweettalker » 10 stu 2013 23:34

Zna li netko na koju adresu trebam otici u Zagrebu za privremeni upis u registar biraca izvan mjesta prebivalista?
I s kakvom potvrdom?
Nasla sam nekoliko informacija na internetu i ne znam koja je točna.
Hvala

jpeg

Post Postao/la jpeg » 10 stu 2013 23:44

Dakle, pošto će se dana 1.12.2013.godine, vrlomogućno, održati ovaj iznimno diskriminatorni referendum, na meni je da pomognem onima koji žele glasati PROTIV, a neće se nalaziti na mjestu svog prebivališta, a ne znaju kako glasati sa mjesta boravišta. Ovako dakle, prvo i osnovno skinite sa sljedećeg linka obrazac ( http://www.udu-skz.hr/doc/2012/Zahtjeva ... rde-PB.pdf ) , isprintajte ga i ispunite podatke koji se traže od vas. Kada popunite, tu potvrdu morate dostaviti UREDU DRŽAVNE UPRAVE MJESTA PREBIVALIŠTA, bilo osobno, faxom, pismom. E sada vama je važno dobiti POTVRDU o upis u popis birača mjesta boravišta, nakon što to pošaljete ured držvne uprave prebivališta će vam dostaviti na adresu boravišta tu potvrdu. U navedenom obrascu koji je gore imate tri mogućnosti za zaokružiti: 1) da se ta potvrda dostavi nadležnom uredu u mjestu gdje želiš glasovati, 2)da navedeš adresu gdje da vam se dostavi 3) da ju uzeš osobno.... Da ne komplicirate, najbolje zaokružite pod 1 jer fino ovi iz ureda državne uprave prebivališa šalju ovima u boravište i samo na dan referenduma odite glasovati u nadležno glasačko mjesto boravišta. Napravite to ovih dana, šta je to par minuta posla...a ne tu bez veze gubit glasačko pravo jer niste znali kako šta.... Tako da eto, izađite na referendum i glasajte protiv ove gluposti. ;)
NAPOMENA: kada šaljete zahtjev morate poslati i kopiju osobne iskaznice ili putovnice!

Andain

Post Postao/la Andain » 11 stu 2013 17:59

Dakle, danas sam naletjela na članak u kojem se iznosi da država iz proračuna Crkvi godišnje daje oko milijardu kuna.

http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska ... jede-crkva" onclick="window.open(this.href);return false;

Naravno, na taj iznos treba dodati i kamate koje plaćamo obzirom da taj iznos nismo u stanju pokrivati već se praktički kontinuirano zadužujemo.

Čisto digresija oko pitanja love koju na svašta trošimo i problema oko kojih vrijedi dignuti cijelu zemlju na noge i organizirati referendum koji actually neće biti bacanje para već njihova ušteda.

:roll:
Hansel

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 11 stu 2013 18:36

^
jesi uračunala u to i porez na sve živo koji ne plaćaju?

sve se to zna, ali nažalost dok je ovog seljačluka ovoliko oko nas i dok oni imaju pr-ovce (čitaj popove i vjeroučitelje) u svakom selu i zaseoku da taj seljačluk potpiruju, to se neće promijeniti.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

Gost

Post Postao/la Gost » 11 stu 2013 19:13

^
a Vlada po tom pitanju yednostavno nista ne moze uciniti, yer toga nema u planu 21¡

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 11 stu 2013 19:15

Da se bar Ustavni sud ovaj tjedan napokon oglasi i da toj sapunjari napokon dođe kraj, muka mi je više od referenduma i svih tema vezanih uz to, overdose.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 11 stu 2013 19:20

slapa je napisao/la:^
jesi uračunala u to i porez na sve živo koji ne plaćaju?

sve se to zna, ali nažalost dok je ovog seljačluka ovoliko oko nas i dok oni imaju pr-ovce (čitaj popove i vjeroučitelje) u svakom selu i zaseoku da taj seljačluk potpiruju, to se neće promijeniti.
Seljačluk. :inlove: :lol:

Speaking of, jel još nekome super gledat kako se ovo obiteljašima počelo polako obijat o glavu? :lol: Uspjeli su samo raspizdit ljude, izgleda. :lol: Govorim o Jutarnjem i tako tome, jel.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 11 stu 2013 19:34

^
joj nekad mi bude neugodno koliko me ne trenutke oduševi ta osveta medija. tipa ona fotka gdje željkicu voze u kamionu umjesto dijelova aviona. bed mi je što mi je to tako super.
a bome i kad čitam one njihove izljeve samojada u priopćenjima. onda mi i u njihovo ime bude neugodno.
pa se sjetim tužbe crolu i traženje izuzeća gong-a iz biračkih odbora. tad mi bude neugodno koliko su glupi.
sve u svemu, to bih opisala kao jedan neobično ugodan osjećaj neugode...

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 12 stu 2013 11:07

I mi predali.

slika

Popeye

Post Postao/la Popeye » 12 stu 2013 12:30

:ura:

margarita
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la margarita » 12 stu 2013 15:07

Bravo!
Da ga znam sastavit i ja bi predala. :D

Popeye

Post Postao/la Popeye » 13 stu 2013 11:54

prajdizani i prajdizanke u akciji :feelingfree:

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/96868 ... aka-vasoj/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://globus.jutarnji.hr/zivot/moja-kc ... sna-na-nju" onclick="window.open(this.href);return false;

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 13 stu 2013 11:58

^
<3

išla sam danas svoju staru ekipu iz Zagreba podsjećati kako bi bilo lijepo da izađu 1.12. i zaokruže protiv. kako ću im biti vječno zahvalna i tako to. :D

a odgovori:
"Nemas brige za ovo ionako smo mislili... :)"

"Naravno! :)"

"Ja i ne znam o kojem se referendumu radi :)
Ne pratim bas vijesti :)
Al zaokruzit cu protiv….:)"

ovi moji u Rijeci se već pomalo pretvaraju u aktiviste. :D veli frendica jutros:
"meni je samo ključno da sve "neodlučne" ili "lijene" natjeram da odu na birališta"

a njena majka (nakon što sam ju zamolila da preispita situaciju):
"...ALI ja bih voljela da mi netko to objasni. Kako sam točno JA UGROŽENA time što netko drugi radi nešto što se i ovako i onako događa. KAKO ME TO MOŽE DIRATI, ako znam tko sam i što sam i ako sam sigurna u sebe / svoje ja?
S GUŠTOM ćemo ić na referendum :D
ma što je uopće brak? ja mislim da ga treba općenito ukinuti!"

mislim da mi je obitelj sljedeća na redu...

Bash

Post Postao/la Bash » 13 stu 2013 19:33

Prije koju minutu na RTLu, na "Tog se nitko nije sjetio" trebalo je reći riječi od četiri slova koje završavaju na -rak i Krešimir Sučević-Međeral u jednom momentu ide objasnit brak: Brak je zajednica m... Dvije punoljetne osobe! :lol:

str8faith
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U braku

Post Postao/la str8faith » 13 stu 2013 22:21

slika
jadan HDZ :gigglenod: :feelingfree:
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel

Popeye

Post Postao/la Popeye » 13 stu 2013 23:34

više bih rekao: jadni mi. :D

enivej, prajdizani nastavljaju prostituiranje svoje intime u medijima - u jutarnjem od 14.11. čitajte o goranu i zoranu. :feelingfree:

Popeye

Post Postao/la Popeye » 14 stu 2013 10:04

http://www.jutarnji.hr/hrvatski-gay-par ... -/1139516/" onclick="window.open(this.href);return false;

Obojica su vrhunski intelektualci, u Parizu su pred doktoratima, a iz njihove zemlja sada im poručuje da zapravo ne žele da se vrate

Fuga

Post Postao/la Fuga » 14 stu 2013 10:30

Goran <3, to stvorenje je izuzetno drago i ekstra ekstra bistro.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 14 stu 2013 10:36

i know, my friend :srce:

on je organizirao prve 'mame u mami'. sredio da dodju 4 mame i 1 tata.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 14 stu 2013 23:30

Ne mogu se nekako snaći u ovome svemu danas. :lol: Jel odgovor Ustavnog suda sad basically znači da bez obzira na rezultat, referendum neće imati nikakav utjecaj na donošenje zakona o istospolnom partnerstvu? :D Jesu oni to obrisali dupe sa 47 milijuna kuna? :lol:

Prvo sam napisala "refererendum" :( Moram se naspavat.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Odgovorite