Već je Popay napisao, ali ono zbog čeg je opravdana ocjena ustavnosti ovog pitanja je princip jednakosti i ravnopravnosti koji je sadržan u ustavu i koji se u krajnjoj liniji njihovom inicijativom dovodi u pitanje. U krajnoj liniji, ne glasaš protiv samog pitanja već glasaš protiv jedne incijative koja u svojoj srži ima prema homoseksualcima sličnu propagandu kakvu je valjda imao Hitler na svojim začecima. Ono, upakirano u ''nedužno'' nećemo nikog diskriminirati, ali oni nisu ''mi'', za njih vrijede druga pravila i sl. Što je i razlog zašto neće nužno glasati 'protiv' na referendumu samo oni koji su za jednaka prava str8 i homo parova već i oni koji se bore jednostavno protiv etiketiranja dijela društva građanima 2. reda u samom ustavu.gigiONlajna je napisao/la: 1. @Andain - slažem se. Ali. Razmišljam da je put ocjene ustavnosti refrendumskog pitanja tada uzaludan. Jer to pravo ne postoji u Ustavu. Drugo je pitanje što bi sve temeljna ljudska prava trebala ili ne trebla biti. Meni je pitanje - borim li se za prava koja imaju heteroseksulani parovi ili je meni važnije da smo i imenom jednaki. Jer smo tada i jedino tada isti. Meni Te dvije stavri nisu iste. Naime možemo imati ista prava a zapravo se zvati drugačije (primjer bračne i vanbračne zajednice).
Ne kažem da je poanta braka u ramnožavanju već da braka ne bi bilo da nema ramnožavanja. No tu se radi i voljnoj odluci da nemaju djece a ne o nemogućnosti da nemaju djece. Osim toga ne znam koliko je svrsishodno koristiti iznimke kao primjer.
Brak kao manifestacija ljubavi je tek nedavna "izmišljotina". Mislim ok mi je to
, al želim reći da nije brak nastao zbog leptirića u trbuhu
![]()
No, da se vratimo na brak
Što želim reći, brak jedna društveno proizvoljna kategorija koja ponekad u društvu postane alat za diskriminaciju i ograničenje nečijih prava i iz te perspektive ga i gledaš na ovom referendumu.