Broken Down Angel je napisao/la:"punkerske odjeće"
Kad smo već kod toga, kad već pričamo o načinu odijevanja, može li mi netko objasniti zašto je bitno uopće nositi marte / starke?

... čini li to mene manje "punk" ako forsiram patike?
Odjeća može biti samo način izražavanja. Isto kao i glazba. A u biti sve počiva na samom stavu na kojem se sve temelji.
Ono što mene rastužuje je ne činjenica da se nose "starke sa tvornički ušivenim znakom anarhije", nego to što mnogi oni koji kažu da ga slušaju ne znaju što je to. A dosta se u svakodnevni rječnik probio pojam - punker. Kao da ih to u potpunosti definira. Govori tko su. Određuje način odijevanja, ponašanja, biranja prijatelja, čak i mjesto izlaska petkom navečer.
To što slušam je mali dio mene. Ne ja u cjelini.
ma ne mislim ja tak. nikak. zato i stavljam pod navodnike. mislim na ta neka vizualna obilježja, ne znam na koji način da se izrazim. niti kažem i smatram da je obleka i izgled i takve stvari presudan. al jednostavno drugačije je bilo prije 30 godina nego šta je sada. ako je netko punker nije dovoljno navuć kožnjak, hrpu spajkova i marte i znat nabrojat 6 punk benda.(vrijedi za sve slične subkulture, danas je to većinom stvar mode i trenda, ili želje za pripadanjem negdje, a takvi pravci tipa punk bi trenbali bit pokreti i otpor pojedinca a ne mase...subkulture...svaka je raličita da, gledajući sa stajališta individue unutar nje na ostale, al gledajući sa asprekta neke osobe koja se ne smatra dijelom ikakve subkulture, sve se zapravo svode na isto, tj. jednake su. što su subkulture? ljudi povezani intelektualno ili fizički u grupe istim / sličnim ciljevima i interesima) ne mislim pri tome na nikog ovdje prisutnog. to svi možemo. onaj tko je stvarno ljubitelj nečeg, znat će i povijest-početke, i razvoj toga sve do danas.
osoba koja se smatra punkerom (uzimam primjer, ali vrijedi za sve) , pri ulazku u tu subkulturu bit će joj bitno da se asimilira s drugima kroz neka vanjska obilježja tipa odjeća. i to je razlog šta spominjem marte i starke, te njihovu cijenu sad i prije. naravno, i meni je prije 5 godina bilo od velke biti da imam marte i kožnjak ako se smatram djelom metal subkulture. kroz odrastanje i sve veće zanimanje za nešto shvatiš da to nije bitno, stvaraš i razvijaš mišljene o onom do čeg ti je stalo. mijenja se. sad mi je npr. bitna glazba, preciznije skupljanje raritetnih i oriđiđi albuma.
Angelica, fala za kritike bloga
A Majo, koka, ošla ti u pankere a?