Punk

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
sumrak_zivota
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Re: Punk

Post Postao/la sumrak_zivota » 04 ožu 2008 00:40

Rock Faerie je napisao/la:Sluša li tko ovdje punk (naš, strani)?
Jeste čuli za gužvu u 16 ercu, Dolibasiju? Možda bili u Ksetu na koncertu?
jes jes, bila na koncertu!!!! wawa bilo je genijalno. jebena vibra, iako se sjecam samo dolibasije, jerbo ko pravi punker..... :D

a six pack... oooooo daaaa!!! bila i na tom koncertu u pauku sad 16.2.... uf jebemti... kad je poceo po koštunici i po nasem brandyju... ma nema do njih!!!! a tek 2 minuta straha nakon toga... rastopila sam se... a i jos me netko rastopio usput... volim taj dan :aha:
jelda? :)
______

Angelica7
Status: Solo

Post Postao/la Angelica7 » 04 ožu 2008 12:10

agasta je napisao/la:zalosno je sto su pravi pankeri nestali, dosla je neka nova generacija, cak stovise cine mi se zbilja cudnima. ne odrzava se onaj pravi pank duh na koncertima. one koje su u panku unazad desetak godina, znaju o kakvom duhu pricam.
te nove generacije nemaju ono jedinstvo, snagu.
a da o rokezama ni ne pricam, ne znam kad sam zadnji put vidla pravu dobru i lijepu rokezu! :(
zlatno doba panka u hrvata je bilo tam negdje u proslosti, toga vise nema... :( :cry:
hm...pa nemoj opet tako,ima irokeza tu i tamo,nisu sve nestale...samo sta sad vecinom se slusa blek metal hihiihi :D

moonsorrow

Post Postao/la moonsorrow » 04 ožu 2008 17:48

Broken Down Angel je napisao/la:
"punkerske odjeće"
Kad smo već kod toga, kad već pričamo o načinu odijevanja, može li mi netko objasniti zašto je bitno uopće nositi marte / starke? :o ... čini li to mene manje "punk" ako forsiram patike?

Odjeća može biti samo način izražavanja. Isto kao i glazba. A u biti sve počiva na samom stavu na kojem se sve temelji.

Ono što mene rastužuje je ne činjenica da se nose "starke sa tvornički ušivenim znakom anarhije", nego to što mnogi oni koji kažu da ga slušaju ne znaju što je to. A dosta se u svakodnevni rječnik probio pojam - punker. Kao da ih to u potpunosti definira. Govori tko su. Određuje način odijevanja, ponašanja, biranja prijatelja, čak i mjesto izlaska petkom navečer.

To što slušam je mali dio mene. Ne ja u cjelini.

ma ne mislim ja tak. nikak. zato i stavljam pod navodnike. mislim na ta neka vizualna obilježja, ne znam na koji način da se izrazim. niti kažem i smatram da je obleka i izgled i takve stvari presudan. al jednostavno drugačije je bilo prije 30 godina nego šta je sada. ako je netko punker nije dovoljno navuć kožnjak, hrpu spajkova i marte i znat nabrojat 6 punk benda.(vrijedi za sve slične subkulture, danas je to većinom stvar mode i trenda, ili želje za pripadanjem negdje, a takvi pravci tipa punk bi trenbali bit pokreti i otpor pojedinca a ne mase...subkulture...svaka je raličita da, gledajući sa stajališta individue unutar nje na ostale, al gledajući sa asprekta neke osobe koja se ne smatra dijelom ikakve subkulture, sve se zapravo svode na isto, tj. jednake su. što su subkulture? ljudi povezani intelektualno ili fizički u grupe istim / sličnim ciljevima i interesima) ne mislim pri tome na nikog ovdje prisutnog. to svi možemo. onaj tko je stvarno ljubitelj nečeg, znat će i povijest-početke, i razvoj toga sve do danas.
osoba koja se smatra punkerom (uzimam primjer, ali vrijedi za sve) , pri ulazku u tu subkulturu bit će joj bitno da se asimilira s drugima kroz neka vanjska obilježja tipa odjeća. i to je razlog šta spominjem marte i starke, te njihovu cijenu sad i prije. naravno, i meni je prije 5 godina bilo od velke biti da imam marte i kožnjak ako se smatram djelom metal subkulture. kroz odrastanje i sve veće zanimanje za nešto shvatiš da to nije bitno, stvaraš i razvijaš mišljene o onom do čeg ti je stalo. mijenja se. sad mi je npr. bitna glazba, preciznije skupljanje raritetnih i oriđiđi albuma.

Angelica, fala za kritike bloga :)

A Majo, koka, ošla ti u pankere a?
"Ja sam plod ove civilizacije, ali ne i njen sljedbenik"
(Satan Panonski)

Broken Down Angel

Post Postao/la Broken Down Angel » 04 ožu 2008 18:40

Ne želim "asimilaciju". Kolektiv guši. Dobro, ja inače baš nisam previše društvena. Ali iz nekog razloga, nikakvo svrstavanje u grupe, posebice na osnovi materije, mi nikad nije bilo privlačno. Naprotiv.

Kažeš da su se stvari promijenile u odnosu na razdoblje prije 30 godina. Ne znam, nisam bila ni u planu još da bi kritički gledala na taj period i komparirala ga s današnjim. No znam, promatrajući ljude oko sebe, moju generaciju, da se danas malo tko zamara ideologijom. Bitno je nositi lanac sa velikim znakom A oko vrata ili si napravit irokezu.

Važna je poruka. Impakt koji se želi napraviti. Ili se bar želio napraviti na društvo. Danas čini mi se puno je bitnije pravilno kombinirati krpice kako treba.

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 04 ožu 2008 19:58

angelica, nema danas dobrih rokeza osim i jedino ako netko od stare garde se slucajno ne nadje. sjecam se kad su se rokeze radile po 6h da bi izdrzale cijeli koncert. a sad novi klinci dolaze s rokezama na koncert i onda im se raspadne dok jos konc nije ni poceo.
nema te stare dobre garde kad se na koncerte dolazilo i pricalo o bitnim stvarima, radio se pokret, pokret otpora. sad je sve vecinom komercijala.
bendovi ne dolaze vise na svirke radi druzenja i pive, vec daj pare i mi cemo doc.
sjecam se '99 kad je Up Front imao turneju po europi, dosli su svirat u kt i upad je bio 35kn, 35kn za takav jedan bend! a sad su upadi na no-name koncerte 30kn. gimme a break! panka, hc-a kakav je nekad bio nema vise. broken dobro kaze, danas su vazne krpice. nazalost.
I am not a myth.

Rock Faerie
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Rock Faerie » 04 ožu 2008 20:33

@ moonsorrow- ne ja sam zauvijek rockerica u duši ;) spržila sam ti dvd-e, ajmo se vidjet prije subote
They share a look in silence and everything is understood

Angelica7

Post Postao/la Angelica7 » 04 ožu 2008 21:10

aj aj...agasta sa tobom sam uvik u raspravi,nije valjda da o svemu mislimo suprotno lol

ovde_ide_kul_nick

Post Postao/la ovde_ide_kul_nick » 05 ožu 2008 10:19

moonsorrow je napisao/la:Eh i da napomenem, punkeri i skinsi se znaju šorati međusobno, al i sve češće se udružuju....različiti su ali ipak toliko slični...glazba, obleka, neki stavovi. ima dodirnih točaka. Često me i zbunjuje to.
Ne sada se tuku i mlate iz političkih razloga,a pricao mi je jedan stari punker,jedan od prvih u Zg-u da su punkeri štitili prve skinse u Zg-u od svakog tko im je htio srat i zato ovi stariji skinsi nikad nebi tukli pankice...al se zato ovi mladi isfuravaju i sam čekaju prvog pankica koji će naic da ga izmlate.

Punk NIKAD NEĆE biti mrtav jer je on više od glazbe on je ujedno i pokret i naćin života a zna se danas koji bendovi ne valjaju,skoro sve ovo novo.Zato ja slusam uglavnom staro.Nije naravno što je nekoc bio,uglavnom zbog nabrijanih klinaca od 13 godina.Ali jos uvijek se moze nac ekipa koja zna ''proceduru''.

ovde_ide_kul_nick

Re: Punk

Post Postao/la ovde_ide_kul_nick » 05 ožu 2008 10:24

sumrak_zivota je napisao/la:
Rock Faerie je napisao/la:Sluša li tko ovdje punk (naš, strani)?
Jeste čuli za gužvu u 16 ercu, Dolibasiju? Možda bili u Ksetu na koncertu?
jes jes, bila na koncertu!!!! wawa bilo je genijalno. jebena vibra, iako se sjecam samo dolibasije, jerbo ko pravi punker..... :D

a six pack... oooooo daaaa!!! bila i na tom koncertu u pauku sad 16.2.... uf jebemti... kad je poceo po koštunici i po nasem brandyju... ma nema do njih!!!! a tek 2 minuta straha nakon toga... rastopila sam se... a i jos me netko rastopio usput... volim taj dan :aha:
A frajer pusi marlboro... :!:

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 05 ožu 2008 12:28

ovde_ide_kul_nick je napisao/la: Ne sada se tuku i mlate iz političkih razloga,a pricao mi je jedan stari punker,jedan od prvih u Zg-u da su punkeri štitili prve skinse u Zg-u od svakog tko im je htio srat i zato ovi stariji skinsi nikad nebi tukli pankice...al se zato ovi mladi isfuravaju i sam čekaju prvog pankica koji će naic da ga izmlate.
slazem se! ja nikad nisam dobila po glavi jer sam s takvim jednim skinsom (stara garda) isla na pive i nitko me nije dirao bas zbog toga. a sad ti new age skinsi ne znaju ni zakaj su skinsi, samo im je bitno da tuku i biju. idioti.
a to da su se skinsi i punxi udruzili, se nekad zvao sharp skins pokret, koliko se sjecam, oi! pankeri/skinsi koji su se opet mlatili sa skinsima.
I am not a myth.

Babe In Toyland

Post Postao/la Babe In Toyland » 10 svi 2008 14:41

Ja slusam punk, ali sa zenskim vokalima.

The Distillers :inlove:
I onyl like those things cause I love to see them break

whatever

Post Postao/la whatever » 11 svi 2008 11:39

Oooooooo, kako ta mala ima prejeben glas! Uf!
:inlove: :inlove: :inlove:
Epizodna uloga.

bea.zarre
Status: U braku

Post Postao/la bea.zarre » 11 svi 2008 12:16

Cijela je prejebena.

Nu: http://www.youtube.com/watch?v=fSvgAlH_bRU
Obratit pažnju na tu vrhunsku guzu. :inlove:
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde

Babe In Toyland

Post Postao/la Babe In Toyland » 11 svi 2008 15:22

Brody Dalle je cijela savrsena ako mislis na nju.
A ako itko zeli, znam za hrpetinu zenskih punk/alternativnih bendova pa mi se samo javite.
Darezljiva sma ovih dana pa mogu bez problema uploadat ili dat link.
I onyl like those things cause I love to see them break

spark

Post Postao/la spark » 14 svi 2008 12:45

u doba moje srednje škole (davno davno :D ) slušalo se Velvet Underground, The Clash, Sex Pistolse, Iggy Popa& The Stooges, Ramonese, Patti Smith..
kasnije su došli Bauhausi, The fields of Nephilim, Sistersi..koji su kombinirali post punk u svojoj svirci..
a od "domaćih" najviše Parafi, Šarlo akrobata, EKV, Disciplina kičme, Pankrti..

bilo je to lijepo vrijeme baš.. i koncerti za pamćenje
cijene ulaznica su bile nevjerovatno niske, ne kao danas..

moram priznati da današnju punk scenu ne pratim baš, pogotovo ne našu..
so long.

far out
Status: U vezi

Post Postao/la far out » 14 svi 2008 17:28

spark je napisao/la:Šarlo akrobata, EKV, Disciplina kičme, .
kako mi je drago da ih netko spominje :) :)

bea, u pravu si, koja guza :inlove: :inlove:

Tamelie

Post Postao/la Tamelie » 04 lip 2008 09:51

Pank :inlove:
Prije par godina opako sam slušala pank i samo pank i bila glavna. Naravno, sve što si stariji, drugačije nekako gledaš na to.
Smirila sam se dakako, ali još uvijek mi je pank prva ljubav.
Obožavam i sad otići na neki koncertić,
većinom pratim sve što se događa, našu pank scenu gdje ima presuper bendova u stilu
No more idols, Abergaz, Ciroza jetre, Bezzvuka itd.

kike

Post Postao/la kike » 04 lip 2008 15:47

paaaaaaaaank :inlove:
Fuck me in the backseat!

freya

Post Postao/la freya » 04 lip 2008 17:31

meni moja mama neda da sviiiraam pank, meni moja mama neda da sviram pank.... :D :D :D
One good thing about music, when it hits you fell no pain

kike

Post Postao/la kike » 04 lip 2008 18:22

mikrofonijaaaaaa :D
Fuck me in the backseat!

freya

Post Postao/la freya » 04 lip 2008 20:23

kike je napisao/la:mikrofonijaaaaaa :D
and 12 points goes to.......................................kike! :D :D

Kyra

Post Postao/la Kyra » 12 srp 2008 21:31

Pistolse sam slušala davno davno. sad ih znam isto pustiti.. njačešće na poslu da se isfuram od idiota :eek:

sumrak_zivota

Post Postao/la sumrak_zivota » 13 srp 2008 01:31

anti-flag i pennywise. anti-bush :inlove:
jelda? :)
______

ovde_ide_kul_nick

Post Postao/la ovde_ide_kul_nick » 13 srp 2008 11:21

agasta je napisao/la:
ovde_ide_kul_nick je napisao/la: Ne sada se tuku i mlate iz političkih razloga,a pricao mi je jedan stari punker,jedan od prvih u Zg-u da su punkeri štitili prve skinse u Zg-u od svakog tko im je htio srat i zato ovi stariji skinsi nikad nebi tukli pankice...al se zato ovi mladi isfuravaju i sam čekaju prvog pankica koji će naic da ga izmlate.
slazem se! ja nikad nisam dobila po glavi jer sam s takvim jednim skinsom (stara garda) isla na pive i nitko me nije dirao bas zbog toga. a sad ti new age skinsi ne znaju ni zakaj su skinsi, samo im je bitno da tuku i biju. idioti.
a to da su se skinsi i punxi udruzili, se nekad zvao sharp skins pokret, koliko se sjecam, oi! pankeri/skinsi koji su se opet mlatili sa skinsima.
Ja evo recimo na sebe gledam prvenstveno kao na skinetu i najvise se mogu poistovijetiti s tim i zivcira me to sto vecina ljudi(mladih pankera a i tih mladih neobrazovanih skinsa)misli da su skinsi uglavnom nazi...a uglavnom nisu i onda dolazi do bezrazlozne netolerancije za koju je cak dosta zasluzna i filmska industrija sa svojim filmovima tipa generacija x i romper stomper.A sharpovaca ima i danas ali ima i tradicional skinsa koji kolko ja znam isto nisu nazi,i ti oi skinsi takodjer.A punk isto volim,ako vec ne zbog politickih stavova(anarhija i te gluposti) onda zbog glazbe i onog pravog punkersog nacina zivota koji polako izumire.Dakle sam su ti nazi skinsi kakti ''zločesti''al znam ih dosta i u biti su i oni oke ako zanemarimo njihove politicke stavove,druzila sam se par puta s njima i ostali su mi u lijepom sjecanju.

coldcat

Post Postao/la coldcat » 18 srp 2008 23:01

trenutacno ga slusam nesto vise no inace

the adicts
i
gogol bordello :kolo:
jupijupijej
http://www.youtube.com/watch?v=eBK9cFECLGQ
...."bolje biti glavonožac nego dobiti nogom u glavu"....

freya

Post Postao/la freya » 19 srp 2008 00:49

coldcat je napisao/la: gogol bordello
gogol bordello rula no nema previshe neke veze sa pankom sto mi danas zovemo pank makar se definiraju kao gypsy punk

coldcat

Post Postao/la coldcat » 19 srp 2008 18:58

dubfairy je napisao/la:
coldcat je napisao/la: gogol bordello
gogol bordello rula no nema previshe neke veze sa pankom sto mi danas zovemo pank makar se definiraju kao gypsy punk
punk je sam po sebi preopširan pojam
a gogol bordello mi je nekako najblizi tome

bolje da kazem neka vrsta punka nego
hc narodnjaci s jbno dobrim lyricsima i promuklim vokalima :D
...."bolje biti glavonožac nego dobiti nogom u glavu"....

Odgovorite