seksistički citati

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

seksistički citati

Post Postao/la jabooka » 22 lis 2007 11:45

.... riječ je, ipak, o izložbi mlade studentice Ive Kovač koja je iz stručne literature, romana i eseja poznatih sakupila na stotine neumjesnih izjava o ženama te ih potom odlučila predstaviti u javnosti....

‘Žena je muškarcu ono, što on iz nje učini.’ Honore de Balzac

‘Žene naviknute da misle su žene na koje se obično ne misli.’ Bernard Shaw

‘Nikad ne vjeruj sjaju u očima žene! To je vjerojatno svjetlo što prodire kroz njenu šuplju glavu.’ Nikola Tesla

‘Više vrijedi biti muškarac jedan dan nego žena deset dana.’ Kurdska poslovica

‘Orah, magarac i žena povezani su sličnim zakonom. To troje ne čini ništa dobro ako izostanu batine.’ Latinska poslovica

www.jutarnji
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

moonsorrow

Post Postao/la moonsorrow » 22 lis 2007 12:29

šta reći. strašno. da se zgroziš.
"Ja sam plod ove civilizacije, ali ne i njen sljedbenik"
(Satan Panonski)

alex 2
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: transrodna osoba

Post Postao/la alex 2 » 22 lis 2007 12:58

Ljudi su pokvarena rasa prljava i zla i tko ljude slusa taj uvijek nastrada
recenice su glupe :twisted:

Zbela Lokwa

Post Postao/la Zbela Lokwa » 22 lis 2007 13:00

Moram priznat da me ovo s Teslom šokiralo. Nemrem vjerovat da bi jedan takav vizionar i definitivno čovjek ispred svog doba tak nekaj prosral. :o

lola

Post Postao/la lola » 22 lis 2007 14:08

kao je to ružno.. baš ružno, sram ih može bit.

ow
necu se registrirati
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 23 lis 2007 00:13

Zbela Lokwa je napisao/la:Moram priznat da me ovo s Teslom šokiralo. Nemrem vjerovat da bi jedan takav vizionar i definitivno čovjek ispred svog doba tak nekaj prosral. :o
Nije se zenio, imao najboljeg prijatelja, misli da su zene supljoglave = peder.... ;)
kao i ostali....
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Zraka

Post Postao/la Zraka » 23 lis 2007 17:45

A svaka čast njihovom primarnom radu, ali ovo je katastrofalno..
Emotivni invalidi, pogotovo Tesla.
please excuse me repetition
**R.S.**

http://www.nicholaslens.com/

filomena

Post Postao/la filomena » 23 lis 2007 19:59

Zbela Lokwa je napisao/la:Moram priznat da me ovo s Teslom šokiralo. Nemrem vjerovat da bi jedan takav vizionar i definitivno čovjek ispred svog doba tak nekaj prosral. :o
Također...
''Sve su životinje jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih.''

Zita

Post Postao/la Zita » 23 lis 2007 22:17

to sa teslom mi nije jasno..

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 23 lis 2007 22:47

kak nije? pa covjek se dal uskopit kako mu zene ne bi ometale znanstveni rad. vjerujem da je izjava izvor vjecne frustracije...mada...ak cemo bit iskreno. bolje za nas da je tesla tesla, nego da je bio samo jedna nikola t. koji je ozenio maricu p. i imali 6 djece i zivjeli u generalskom stolu u lici. kaj nije bolje ovak? jebesga, neka mu. uostalom, to vise govori o autorima nego o zenama. dapace, o zenama nista, o njima tako ocito.
zvir i bestimja.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 24 lis 2007 11:05

za Teslu nisam iznenadjena,..jer negdje sam cula kako niti jedan znanstvenik ne bi trebao se zeniti nit imati vezu sa zenom jer ona koci njihove ideje,kreativnost i da su ozenjeni muskarci zatupljeniji(toliko o tome da iza svakog uspjesnog muskarca stoji zena)obavezama prema obitelji i njihovoj skrbi...netko je napisao da izjave govore o autoru,a ne o zenama,u potpunosti se slazem..a mene najvise ljuti ova "latinska poslovica",koja se uveliko primjenjivala u proslosti,sadasnjosti,..a triba im ruke odsjec da ne bude i u buducnosti,jer taj mentalni sklop je toliko ukorenjen u drustvima,..sve dok tu "batinu" zena neotme iz ruku muskarca i vrati mu istom snagom i mjerom..a do tad treba puno puno toga da se desi i ostvari..bit ce puno jos izjava zenomrzaca..tako da tko ih *ebe :puke:

Zbela Lokwa

Post Postao/la Zbela Lokwa » 24 lis 2007 11:34

Općenito mi nije jasno kak bilo tko tko je ikad imao majku, a svi su je imali, manje više (jer ona teorija s rodama navodno ne drži vodu), može pljuvat po ženama...halo? Sjeti se svoje mame, mamicu ti!!! :x

jabooka

Post Postao/la jabooka » 24 lis 2007 11:34

........ometale, zatupljuju. :roll:
Mozda je T. samo mizogen.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

walkabout

Post Postao/la walkabout » 24 lis 2007 12:37

sta ste se okomile na tog Teslu toliko, to sto je covjek bio genijalac ne znaci da je u svim aspektima zivota bio "prosvijetljen". naravno, ne slazem se s generalizacijama tog tipa, ali meni su i zene i muskarci koji imaju takve izjave poprilicno ograniceni..

jedan od najvecih umova Grcke - Aristotel - smatrao je da su robovi najnormalnija pojava. a o njihovim poimanjima zene i cemu one sluze, da i ne govorimo.

za mene je porazavajuce sto "obrazovani" i nazovi intelektualci mogu imati rasisticke, seksistcke itd. izjave.. obrazovanje i nacitanost bi trebali davati sirinu uma, ali na zalost, to nije tako.

a i upoznala sam feministkinje (znaci zene s visokim obrazovanjem koje su procitale tonu knjiga) koje su imale poprilicno ogranicene i povrsne izjave.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 24 lis 2007 12:49

ocigledno da nacitanost nedaje svima sirinu uma..ma nitko se nije okomio toliko na Teslu,koliko zaprepscuje,da covik sa takvom vizijom i znanstvenim radom moze izjaviti tako nesto..a naravno tu je puno "lumena" iz proslosti pa i sadasnjosti,da se zbilja moram slozit sa zbelinom izjavom,a tko te rodi?... :o

walkabout

Post Postao/la walkabout » 24 lis 2007 19:18

ma svi su oni pederi :ura:

whatever

Re: seksistički citati

Post Postao/la whatever » 26 lis 2007 19:05

jabooka31 je napisao/la:
‘Nikad ne vjeruj sjaju u očima žene! To je vjerojatno svjetlo što prodire kroz njenu šuplju glavu.’ Nikola Tesla
:lol: :lol: :lol:

Pardon, ali meni je ovo dost domišljato.
"Draga, jel to tebi oči sjaje ili si opet zaboravila ugasiti svijetlo u dnevnom boravku?"
:lol:

Ne, ovaj, ispričavam se na ispadu...ali meni je to urnebesno smješno.
Da, imate pravo, baš su bezobrazni, pederi jedni, fuj ih bilo. :o
Zaista, sramit se mogu.
Epizodna uloga.

Odgovorite