"Vidljiva je nestabilnost i na zapadnom Balkanu.Zato dio snaga ostaje da mozemo intervenirati u slucaju rata,rekao je zapovjednik EUFORA-a Hans Jochen Witthauer.Napetost,kaze,stvaraju status Kosova i problemi s Republikom Srpskom u BiH."(clanak iz novina)
NE...
NE...
EUFOR spreman za intervenciju
"Vidljiva je nestabilnost i na zapadnom Balkanu.Zato dio snaga ostaje da mozemo intervenirati u slucaju rata,rekao je zapovjednik EUFORA-a Hans Jochen Witthauer.Napetost,kaze,stvaraju status Kosova i problemi s Republikom Srpskom u BiH."(clanak iz novina)
pa jesu li oni normalni,to se sale il zbilja zele opet potpaliti..pun mi je kufer ti huskasa i primitivaca,..
neznam koliko je ozbiljno,ali smrdi mi opet na barut 
- Zbela Lokwa
ja zbilja nemogu vjerovati da im nije dosta..jucer u novinama napisu da u srbiji vojne snage bit ce neutralne sto se bilo koje vojne intervencije tice,a u isto vrijeme Dodik prica gluposti..BiH tu je u blizini i nije da se plasim ali pobogu zar nije dosta toga..sad mi je zao sto nisam otisla na mirni sjever(mislim zbog obitelji),dosta sam izgubila u proslom ratu i puno suza prolila da je tuga presla u zatupljenost i evo ti ga na opet zveckaju oruzjem u P:M:..
- Zbela Lokwa
Tu bu se uvijek kao i dosad zveckalo oružjem zato kaj su kao i u Palestini i Izraelu teritorijalne pretenzije prevelike a i međuetnička mržnja fala bogu postoji od pamtivijeka pa čak i onda kad smo kao bili sretni i ujedinjeni u jednoj "jedinstvenoj"državi. Mi pljujemo Slovence, oni nam upadaju u vode tamo nekim policijskim gliserima i kradu nam ribu, fuj ih bilo, Srbi bi kao i uvijek more, Bosancima kvarimo vidik s nekim tamo mostom, četnici, ustaše, Janezi...ružni nazivi za sve s još ružnijim mentalitetom i načinom razmišljanja većine balkanskih ovaca. Nikakva EU i granični sporazumi i bilateralni pregovori ne budu nikad na kvazi europejski i civiliziran način smirili strasti i zadovoljili sve narode na ovim prostorima. A ni na drugim kriznim područjima - uostalom ratna industrija donosi previše love a vjerovatno i malo bolesne zabave svjetskim moćnicima/silnicima da bi se odrekli svog dijela kolača...zakaj bi igrali šah, Molnopoly ili Rizik kad se sve to može tako lijepo odigrat pravim ljudskim pijunima od krvi i mesa. Bolji je feeling drame.
-
alex 2
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: transrodna osoba
Nista od rata , srbi vise nemaju potporu jna a i ako netko pokusa nekakva gerilska sranja necemu nista uspjet osim sta bi mogao usrat mir koji je ode vec 10 godina !
nista od toga nece bit to samo par starih prdonja laju i pokazuju svoju pravu facu i tek se sad vidi da su u rs na vlasti isti likovi koji su bili na vlasti kad je mladic ubijao ljude u srebrenici
nista od toga nece bit to samo par starih prdonja laju i pokazuju svoju pravu facu i tek se sad vidi da su u rs na vlasti isti likovi koji su bili na vlasti kad je mladic ubijao ljude u srebrenici
-
Zita
ma nisu izbori koliko ja znam,ali u bosni se bune svezi reprociteta predstavnika u parlamentu po tome koga je najvise(muslimana)pa izlazi da bi bosna bila ujedinjena pod vlascu muslimana(valjda se toga plase),gdje ovaj kreten poziva i hrvate da se oglase,jer njih je najmanje..ma nek idu..narod im nema kruha da jede,pa nek se pune trbuhe mrznjom i metkom..nek ide u pm i EU i Amerikanci,jer ocigledno njima smetaju muslimani,a licimjerno "kao"brane Bosnjake i Šiptare..nadam se da nece doci do konflikta..mozda su to samo pokusaji kretena iz 90-tih..mislim da je vecini u svim republikama dosta rata za 50g... 
- Zbela Lokwa
Zbela Lokwa je napisao/la:Pa ak ovaj trend samoubojstava ročnika zahvati ostatak Balkana nebu se više nitko bojal mogućnosti bilokakvog oružanog sukoba...
- Hidden_soul
- Devil in details
- Spol/rod: žensko
Re: NE...
Nisu to huskasi nit primitivci, to je zalosna istina koju je tesko prihvatit ali ona je svejedno tu.Ameli je napisao/la:EUFOR spreman za intervenciju
pa jesu li oni normalni,to se sale il zbilja zele opet potpaliti..pun mi je kufer ti huskasa i primitivaca,..
neznam koliko je ozbiljno,ali smrdi mi opet na barut
U Bosni je trebalo provesti reformu policije i imat jedinstvenu policiju (sad imamo policiju BIH i Republike Srpske) i ta reforma je propala.
U Bosni je trebalo provesti reformu vojske (kao da nisu naucili nista iz price sa JNA) i propala je tako da su se na zajednickom polaganju zakletve oni iz Republike Srpske zaklinjali da ce sluziti Srbiji.
U Bosni je trebalo smanjiti ovlasti entiteta u cilju da se ojaca sama drzava, i dovelo je do protesta, ostavki politicara, pada vlade itd.
U Bosni je trebalo izvrsiti reviziju Ustava te raditi na ukidanju entiteta - dovelo se do tog da su zaprijetili izaci tenkovima na ulice, jer ne daju oni nit Kosovo nit cirilicu nit Republiku Srpsku.
Kako god okrenes, Bosna se nije pomakla sa mrtve tocke, samo glupi idioti pred mikrofonima i blicevima fotoaparata i kamerama govore o zajednickom suzivotu u miru i pomirenju i izgradnji i ulasku prema EU, a kad se spusti zavjesa, jos iskopavamo masovne grobnice, svako se osjeca ugrozen od drugog, i tenzije rastu i opet se nozevi ostre.
Samo ne znam ko ce se boriti, jer u Bosni vise nema nijedne glave sa miligramom pameti koja bi tu ostala i opet prezivjela sve sto vec jedanput jest i posla u rat kao sto vec isto jedanput jest.
I nece dat Kosovo. I nema te Amerike koja ce sprijecit da ne izbiju neredi. Samo je stvar u tome da ni Kosovo nije glupa Bosna, pa se ni oni nece dati (ti ljudi jos imaju krvnu osvetu, a pistolje dobiju cim se rode kao poklon za zivot), i sto ocekivat od toga, jer sigurno nece zajedno peci janjce.
Mene fascinira ljudska glupost i cinjenica kako ljudi rade iste greske, i brzo zaboravljaju proslo. Historia est magistra vitae je u oduvijek Bosni znacilo koliko i njen sadasnji Ustav.
Da se jos ne upustam u analize toga zasto je Bosna problematicno podrucje, zasto velike sile nikad nece dati islamsku zemlju u srcu Europe (to se jos glupa Turska nada ulasku tamo, right), zasto ovo ili ono, da skratim - rata ce bit, sigurno.
A Amerika i svijet ce opet, kao i devedesetih godina, jesti debele pizze u foteljama pred tv-ekranima i misliti kako smo mi prokleti narodi jer nam je to u krvi, jer prolijevamo krv svakih 10 godina i kako nam nema pomoci, pa najbolje pustit jaceg da pobijedi i vlada u miru.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
-
call_me_not
hidden je zbilja iznijela cinjenice koje stoje na mjestu ,ali nema par dana slusam jednog muslimana koji nije proveo niti jedan jedini dan u ratu u bosni i sad molim te lijepo,govori da ako se zarati odlazi se tamo boriti,mene je to toliko razljutilo da sam ga pitala zasto nisi isa devedesetih,a ne tu se sakrija(RH),..naravno odgovor nisam dobila..sad me zabrinjavaju generacije koje su bili djeca ili maloljetni 90-tih,a roditelji su im napumpali glavu mrznjom,oni me zabrinjavaju ka i ovaj kreten..htjela sam rec da ima njih jos puno koji nisu naucili nista ili nisu prosli strahote rata,tako da uvik se nadje dovoljnog "zivog mesa za metak"..
- Hidden_soul
- Devil in details
Bez brige, muslimani su najvece kukavice na Balkanu (a i sire) i tako je tipicno za njih da iznesu guzice na sigurno a onda se bahate sa patriotizmom i puskama i tim kako ce se oni ici branit i borit i pomoc svojoj zemlji.
Mogla bih stavit ruku u vatru da 90% ljudi od tamo zeli otici ako bi se opet zaratilo. Ma sta zaratilo, vec sad zele otici bilo gdje samo da nisu u Bosni, tamo nitko ne vidi buducnost.
Mogla bih stavit ruku u vatru da 90% ljudi od tamo zeli otici ako bi se opet zaratilo. Ma sta zaratilo, vec sad zele otici bilo gdje samo da nisu u Bosni, tamo nitko ne vidi buducnost.
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 01 pro 2010 00:41, ukupno mijenjano 1 put.
hidden,ti ovdje niti jednom jedinom recenicom NEMOZES offat,jer sve sto se moze iscita iz tvojih recenica stoje realne cinjenice i vjerujem da te ove price razljute,nemam sto vise nadodat na ovoj tvoj post,osim prst gore(samo da neostanem bez tog prsta)..ja sa imala samo jednu sricu da sam prije onog pokolja na trznici vratila se doma (i nastavila skolovanje u svojoj drzavi),ali mi je poginula prijateljica skojom sam koji dan prije nasla se,a tko je zna da je zadnji put bija..
-
call_me_not
ostavit cu da ona ti odgovori,ali nemoj da se smatras uvrijedjenom,ako si ti te vjere,jer nisu svi takvi,ali kad sagledas neke stvari dodjes do tog zakljucka da su malo tamo-malo amo,tko im se u tom trenutku ucini jacim priklone se njemu,..jos jednom te molim da neshvatis nista osobno i ispricavan se ako smatras uvredom nase ili moj post,jer je prica bila vezana za politiku vodja jednog naroda(sjeti se pocetka rata u bih i alije),i radilo se o ljudima koji su pobjegli ili su se sakrili,a sad su "kao"hrabri i veliki patrioti..di su bili kad je bilo najteze,nek tamo i ostanu,jer da su je voljeli,za nju bi se i borili kad je bilo vrime,a ne sad da huskaju..s postovanjem prema pojedincima!!!
-
Karla_Velika
E moja Hidn, i Tudjman i Milosevic, i turski vazali i sultani su govorili da Bosne nema.. Al moram da te razocaram, Bosne ima, bilo je i prije 1000 godina i bit ce je dok ima Bosanaca. Ta tvoja izvala (da ne kazem izjava) me kao uvjerenog pacifistu navela na pomisao da si zbavim kakav kalasnikov za nedajboze i da je od takvih kao ti, zagovaraca nepostojanja moje zemlje Bosne i Hercegovine, pa samim time i mog bosanskohercegovackog naroda, ako bude trebalo opet branim.
I moram da te pitam sta mislis pod ovo "muslimani"? Ako mislis na vjeroispovjest, aj dont giv a fak, al ako mislis na nacionalnost (iz Titinog doba) onda se opet osjecam prozvanom, pa cu i da se branim.

I moram da te pitam sta mislis pod ovo "muslimani"? Ako mislis na vjeroispovjest, aj dont giv a fak, al ako mislis na nacionalnost (iz Titinog doba) onda se opet osjecam prozvanom, pa cu i da se branim.
- WIRGINIA WOOLF
- Ja sam: lezbijka
karla bosna je postojala i prije dolaske turaka i ona nije muslimanska zemlja bila nit ce biti ikad..ovo nije govor mrznje prema jednom narodu..nego prema svojatanju te predivne zemlje..zato se ostavite prica o ratu i kalasnjikovima..ako vam je do rata idi te u kurdistan..a bosnu ostavite ljudima koji ju vole,a ne prisvajaju..i neznam od kud to da muslimani oli ti ostaci turaka su ti jedini kojima je stalo do bosne..JOS JEDNOM,BOSNA JE POSTOJALA I PRIJE POPLAVE TURAKA(postoje povjesni zapisi) 
- Hidden_soul
- Devil in details
Sto ces branit tocno?Karla_Velika je napisao/la:E moja Hidn, i Tudjman i Milosevic, i turski vazali i sultani su govorili da Bosne nema.. Al moram da te razocaram, Bosne ima, bilo je i prije 1000 godina i bit ce je dok ima Bosanaca. Ta tvoja izvala (da ne kazem izjava) me kao uvjerenog pacifistu navela na pomisao da si zbavim kakav kalasnikov za nedajboze i da je od takvih kao ti, zagovaraca nepostojanja moje zemlje Bosne i Hercegovine, pa samim time i mog bosanskohercegovackog naroda, ako bude trebalo opet branim.
Bosnu - onih 51% teritorija? Republiku Srpsku? Distrikt Brcko? Federaciju BIH?
I je li to TVOJA Bosna?
E moja Karla...
Da nam je bilo bar vise takvih kao ti, patriotizam je uvijek dobro dosao
(svakako se nadam se tvoj ne dolazi isto iz dijaspore
-
Karla_Velika
Jel? A zasto ti to meni pricas? Haj ponovo procitaj moj post. Jesi? Pa onda fino vidis da Osmanlije, Tudjmana i Milosevica stavljam u isti kos, u okupatore i zagovaraoce nepostojanja Bosne.Ameli je napisao/la:karla bosna je postojala i prije dolaske turaka i ona nije muslimanska zemlja bila nit ce biti ikad..ovo nije govor mrznje prema jednom narodu..nego prema svojatanju te predivne zemlje..zato se ostavite prica o ratu i kalasnjikovima..ako vam je do rata idi te u kurdistan..a bosnu ostavite ljudima koji ju vole,a ne prisvajaju..i neznam od kud to da muslimani oli ti ostaci turaka su ti jedini kojima je stalo do bosne..JOS JEDNOM,BOSNA JE POSTOJALA I PRIJE POPLAVE TURAKA(postoje povjesni zapisi)
A ne ozbiljno, gdje si ista muslimansko vidjela u mom postu pa me saljes u Kurdistan?
-
Karla_Velika
To sto si ti nabrojala, sve se nalazi u BiH. Da, to je moja Bosna. I nije islamska drzava kao sto ti, Silajdjic i slicni vam pricate po belom svetu i iz belog sveta.Hidden_soul je napisao/la:Sto ces branit tocno?Karla_Velika je napisao/la:E moja Hidn, i Tudjman i Milosevic, i turski vazali i sultani su govorili da Bosne nema.. Al moram da te razocaram, Bosne ima, bilo je i prije 1000 godina i bit ce je dok ima Bosanaca. Ta tvoja izvala (da ne kazem izjava) me kao uvjerenog pacifistu navela na pomisao da si zbavim kakav kalasnikov za nedajboze i da je od takvih kao ti, zagovaraca nepostojanja moje zemlje Bosne i Hercegovine, pa samim time i mog bosanskohercegovackog naroda, ako bude trebalo opet branim.
Bosnu - onih 51% teritorija? Republiku Srpsku? Distrikt Brcko? Federaciju BIH?
I je li to TVOJA Bosna?
E moja Karla...![]()
Da nam je bilo bar vise takvih kao ti, patriotizam je uvijek dobro dosao
(svakako se nadam se tvoj ne dolazi isto iz dijaspore)
- Hidden_soul
- Devil in details
Nisam mislila na muslimane kao religijsku pripadnost.
I nigdje nisam spomenula islamsku drzavu.
I imas pravo, u Bosni ne zive samo Muslimani.
U Bosni zive i ostali, izmedu ostalog i bosanski srbi (ne znam samo kako netko moze bit bosanski srbin, ili si bosanac ili srbin), koji su je i napali, i koji je eto toliko vole i nazivaju svojom, da naprosto ne mogu podnijeti da je dijele s nikim, pa zasto je ne ocistit onda?
Ne znam, cujem pojam i bosanskih hrvata i Herceg-Bosne. I tako, svi oni svojataju Bosnu i razbacuju se patriotizmom, ali ne dao bog da se izjasne kao bosanci, a reci da zive u BOSNI, ne RS-u, ne Herceg-Bosni ili trecem - ovisi o potrebi i okolnostima.
I tako, nekoc je bila jedna drzava, sa tri naroda koji se nekako trpe.
Danas su to (bar) dvije drzave sa tri naroda koji se nikako ne podnose.
I ja ne mogu imati patriotizam prema necem takvom, jer moja drzava nema 3 predsjednika, 2 policije, 2 vojske, 500 dijelova i nacija.
Draga moja Karla, da se razumijemo, Bosne mozda ima i uvijek ce je biti, ali TU tvoju Bosnu, sa 2 drzave u jednoj, distriktom i 150 izmisljenih nacionalnosti - JA NE PRIZNAJEM, i za mene te drzave NEMA, stogod o tome rekla medjunarodna zajednica, Carla del Ponte, Dejton i ostali.
Budi mi zdravo
I nigdje nisam spomenula islamsku drzavu.
I imas pravo, u Bosni ne zive samo Muslimani.
U Bosni zive i ostali, izmedu ostalog i bosanski srbi (ne znam samo kako netko moze bit bosanski srbin, ili si bosanac ili srbin), koji su je i napali, i koji je eto toliko vole i nazivaju svojom, da naprosto ne mogu podnijeti da je dijele s nikim, pa zasto je ne ocistit onda?
Ne znam, cujem pojam i bosanskih hrvata i Herceg-Bosne. I tako, svi oni svojataju Bosnu i razbacuju se patriotizmom, ali ne dao bog da se izjasne kao bosanci, a reci da zive u BOSNI, ne RS-u, ne Herceg-Bosni ili trecem - ovisi o potrebi i okolnostima.
I tako, nekoc je bila jedna drzava, sa tri naroda koji se nekako trpe.
Danas su to (bar) dvije drzave sa tri naroda koji se nikako ne podnose.
I ja ne mogu imati patriotizam prema necem takvom, jer moja drzava nema 3 predsjednika, 2 policije, 2 vojske, 500 dijelova i nacija.
Draga moja Karla, da se razumijemo, Bosne mozda ima i uvijek ce je biti, ali TU tvoju Bosnu, sa 2 drzave u jednoj, distriktom i 150 izmisljenih nacionalnosti - JA NE PRIZNAJEM, i za mene te drzave NEMA, stogod o tome rekla medjunarodna zajednica, Carla del Ponte, Dejton i ostali.
Budi mi zdravo