Žužić osuđen na pet godina zatvora

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Žužić osuđen na pet godina zatvora

Post Postao/la jabooka » 18 pro 2007 15:29

KARLOVAC - Hrvoja Žužića, optuženog da je pijan izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić (19), a teško ozlijeđen njezin mladić Hrvoje Matijašić (22), Općinski sud u Karlovcu proglasio je krivim i odredio mu kaznu od pet godina zatvora. Također mu je određena i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri godine.

http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/cla ... ,102260.jl

sta mislite jer to puno? ili treba mjenjati kazneni zakon?
da li ce to utjecati na ostale koji pijani odluce sjesti za volan?
da li ikad nakon par popijenih piva sjednete za volan misleci da se vama to ne moze dogoditi?
da li je dobio barem nekakvu kaznu samo zato sta je proces medijski isfuran?
ako je zakon jednak za sve zasto onaj iz makarske nije dobio 5 godina?

mislim da on nikad vise nece pijan sjesti za volan. a pitanje je da li su drugi iz toga izvukli pouku.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

corky44

Post Postao/la corky44 » 18 pro 2007 15:47

pijani vozaći!!!!! prije godinu dana me "pokupio" jedan takav. svaki jebeni dan osjećam posljedice zbog njegovog pijanstva. ovo sa žužićem ja stvarno malo pretjerano, ko da je masovni ubojica. koliko je takvih slučajeva bilo prije njega pa nikom ništa. treba postrožit zakone u svakom slučaju. previše ljudi pogine u prometu zbog takvih.
...sve je u životu sranje osim pišanja, a i pišanje je sranje ako pišaš u vjetar...

Zita

Post Postao/la Zita » 18 pro 2007 16:08

pretjerali su!
istina njihovim obiteljima nit 5 godina nije dovoljno al ako usporedimo kaznu sa drugima ovo je daleko previse
ono svecenicko smece koje je silovalo djecu je dobilo 3,5 god a mali 5 godina..
da ih je ubio pistoljem dobio bi manje..

ici ce na zalbu, pa ce mu smanjit..kak to inace ide

mene samo zanima jedan podatak a to je-3 godine nema vozacku a 5 god je u zatvoru?! zar u zatvoru moze upravljati vozilima?! cemu to opce

corky44

Post Postao/la corky44 » 18 pro 2007 16:20

najbolja mi je bila scena kad su ga vodili s lancima na rukama i nogama. :o čovjeće, ko da je masakriro pola grada. a koliko pedofila slobodno šeće :negoduje:
...sve je u životu sranje osim pišanja, a i pišanje je sranje ako pišaš u vjetar...

jabooka

Post Postao/la jabooka » 18 pro 2007 17:03

ono s lancima.... dok su novinari skljocali....a ovaj se pokusao popesti na stepenice je......ne znam.....bla.

znam da roditeljima ne moze nisat pruziti utjehu ili ikome tko je slicno dozivo.
mislim da je primjereno kaznjen. ako uzmemo u obzir da nije ubio s namjerom.
sta su ljudi ocekivali smrtnu kaznu ili sl. mozda da legne na cestu pa da ga ostali gaze.

opet da je pijan zgazio i ubio nekog mog. ne znam. koja kazna bi bila dovoljna. ufffffff pijan sa 111 na sat. i puf nema vise nekog najdrazeg.
nema te kazne.

a ovo sta se tice neupravljanje motornim vozilima 3 godine. mozda to tek pocinje vrijediti kad izadje iz zatvora.
inace nema smisla.
zove.se.ocinstvo.

corky44

Post Postao/la corky44 » 18 pro 2007 17:14

ako se pokušaš stavit u poziciju njezine obitalji i 5 god je malo, al nije ni prvi ni zadnji da ga se u lancima vodi.
i isprike njegovog odvjetnika su dobre: "osim što je bio pijan nije bilo drugih prekršaja" i "iznad 200 km/h nije bilo..." :?
ovom šta je mene pokupio nisu ni vozačku uzeli na 6 mj kak bi trebali. odbio platit kaznu i prihvato odležat u zatvoru. to će i ovak otić u zastaru pa zatvor nebude ni vidio i nikom ništa (ajd, on nije nikog ubio, imala sam jebene sreće)

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 18 pro 2007 19:22

ja pak mislim da nisu pretjerali. to sto drugi nisu dobili dovoljno samo znaci da treba poceti tretirati druge puno stroze. ali krajnji rezultat "veselog" divljanja pijanog kretena kojem je mama sutkinja a tata tajkun pa moze sta hoce je mrtva mlada cura. pa sad jel 5 godina puno...ne znam bas.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 18 pro 2007 19:25

5 godina za ubojstvo? Malo. Ali ipak nešto.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 18 pro 2007 19:56

ali bas zbog toga sta su mu roditelji to sto jesu dobio je 5 godina. da su mu roditelji lucki radnici. a on prosjecan student sa opel corsom starom 9 godina. kojem se eto zalomilo da je nakon krstitki popio 6 litara vina i slucajno zgazio susjedu na biciklu.
sigurna sam da ne bi dobio toliko.

a zuzicev zlocin nije to sta je zuzic. i to me u cijeloj prici nervira.
imam osjecaja da samo zato sta je tajkunov sin ide u zatvor na toliko. iako se izgleda iskreno kaje. za razliku od mnogih drugih

ali da se mene pita pijane za volanom bi kaznila i vecom kaznom. ali ne zbog toga sta su tajkunovi sinovi.
zove.se.ocinstvo.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 18 pro 2007 20:49

Idete mi na qrac jer nikad niste zadovoljni.
Da je dobio manju kaznu - rekli biste da je to zato jer je tajkunov sin, grozni sud i tako i tako.
Za ovu kaznu kazete kako je to puno, a sve zato jer je tajkunov sin, pa opet grozni sud i kazneni zakon i sto sve vec jest.
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 03 pro 2010 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

jabooka

Post Postao/la jabooka » 18 pro 2007 20:58

a zakaj ti tak sve osobno shvacas???
mozemo mi ista komentirati sta se sudstva tice.
razlika misljenja postoji u svim podrucjima. ne samo u sudstvu.

da i meni ide na kurac da me svi tjeraju u kurac :D
zove.se.ocinstvo.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 18 pro 2007 20:59

ko te to poslao u kurac, u ovo veselo predbozicno vrijeme? :D
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 03 pro 2010 14:50, ukupno mijenjano 1 put.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 18 pro 2007 21:11

pa razlika je samo u tome sta ja ne smatram da iskljucivo ovi sa nabrijanim autima zasluzuju takve kazne. nego svi sta pijani zgaze.
a cini mi se da se ljudi samo nasladju time sta je on tajkunov sin i eto neka mu jer je sin tajkuna.
ubio je curu i zbog toga mora u zatvor. a ne zato sta ima nabrijani auto i zato sta je zuzic.

p.s krivo sam vidjela. znaci samo ti idemo na kurac. :D
zove.se.ocinstvo.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 18 pro 2007 21:19

Pa i ja sam rekla da bih da trunu svi oni koji imaju nabrijane aute, pa svojim izletima tako ugrozavaju i mene i ostale svakodnevno u prometu, cinjenica da samo imaju nabrijan auto koji voze 60 na ogranicenju 60 ili parkiran u garazi ne znaci da im zelim to isto.

I upravo zato, ubio je curu. I zato ce sluzit 5 godina.
A ne zato sto ti smatras da je dobio puno jer je sin tajkuna.

p.s. :D pms!

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 18 pro 2007 21:27

znaci ljudski zivot kosta 5 godina. tolika je cijena. ako se zna kolika je cijena dana u zatvoru moze se komotno doc do cifre koliko kosta ljudski zivot. jebote, kako smo samo jeftini. jedna smrt+tezi invaliditet je..koliko? ak je dan oko 200 kn, ispada da je to oko 50 000 eura.
znaci jedan zivot i jedan invaliditet su jeftiniji od jedne garsonjere u dubravi. i dalje msilite da je dobio vise neg treba? :o
ok.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 18 pro 2007 21:32

ma nije on dobio vise nego treba. dobio je primjerenu kaznu i to sam rekla.
ali isto tako smatram. ne mogu tvrditi. posto ne znam. da su ostali koji su pocinili isto djelo dobili manju kaznu. i to nije uredu. to sta su ovi dobili manju.
moje misljenje je da mu u ovom slucaju to sto je sin tajkuna nije nimalo pomoglo. nego odmoglo.
i koliko dobije obican gradjanin kad pijan zgazi susjedu na biciklu?
ima kakvih primjera?
tek radi usporedbe.

i da slut ljudski zivot nema cijenu. preracunali ga u garsonjere. kune ili godine.
zove.se.ocinstvo.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 18 pro 2007 22:48

al vidis da imas cijenu. :o ubijes nekog i to iznosi manje od 50 000 €. 5 godina. tolika je cijena.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 18 pro 2007 22:50

pa taj zivot ne bi bio vracen i da je osudjen na 100 godina.
vidis da nema cijenu. :o
zove.se.ocinstvo.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 18 pro 2007 23:10

Ima, ako time sprijecis da se ponovi pa ode jos jedan zivot.

Dode nesto kao na kredit :D

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 19 pro 2007 00:21

nije premalo a nije nit primjereno. sad se kaje nakon kaj su mu starci i odvjetnici napunili glavu da mora glumit jadno pokajnicko djetesce, a nakon one izjave koju je dao u bolnici: da sto je jedan zivot, ako ih je jucer poginulo 11, ne bih dala ruku u vatru da se kaje.
al kako je vec hidden rekla, pitanje dal ce nakon svih mogucih zalbi uopce ista zatvorske kazne dobit.

i pardon na ovom izljevu, al trebali su ga u lancima vodit stalno i jos mu i brnjicu stavit, ponizit i njega i njegovu divnu familiju do krajnje granice.
a i jos k tome ce mu vjerojatno mamica sredit te 3god zabrane upravljanjem, jer mu je isto tako sredila i svih onih prijasnjih 150 prekrsaja.

netko je spomenuo da je takva medijska popracenost i policijsko ponasanje jer je tajkunov sin, mislim da su se prema njemu i svim ostalim "takvim" kriminalcima oduvijek odnosili i predobro kako u biti zasluzuju, dok "obican" puk tretiraju ko najvece i najozloglasenije kriminalce i ubojice.
I am not a myth.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 19 pro 2007 00:31

a koja je cijena zivota 100 godina zatvora, pola milijuna eura ili trosobni stan u centru?

da ima cijenu nakon 100 godina ruzica bi uskrsnula, ili bi roditelji da li trosobni stan u zamjenu za njen zivot ili digli kredit od pola milijona eura i vratila bi se ruzica.

nadam se samo da ovo nece biti izdvojeni primjer takve kazne samo zato sta je tajkun. pa profesionalni vozaci nece razgovarajuci na mobitel u tunelu ubiti 4 ljudi. da jedna osoba nece ubiti dvije sestre na zebri ali eto nitko se ne sjeca jer su imale 70 godina.
nadam se da nece ostati na tome i da taj kredit nece djelovati samo u smjeru tajkun/makina/ubojica. a toliko je jos ubojica na cestama. koje ce vjerovatno u zastaru jer eto imaju srece pa nemaju tajkuna za strica.

ne branim ja njega. samo mi cijela ta presuda salje krivu poruku. neka je. jer je tajkun.
u cijeloj toj prici se zaboravlja da je ove godine poginulo brdo ljudi na cestama i da vjerovatno barem 100 nije bilo krivo.
jebali ih tajkuni.
zove.se.ocinstvo.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 19 pro 2007 00:36

@agasta
obican "puk" moze biti isto smece kao i zuzicev sin. i na jednak nacin zasluzuje lance. sta njih da peruskom gladimo?
jer su.... eto! ....od naroda srdacni ljudi.
zlocin je zlocin kaj je vama bitno da li je zlocinac tajkun ili stef?
zove.se.ocinstvo.

Zita

Post Postao/la Zita » 19 pro 2007 00:38

brijem da su ga namjerno stavili u takve lance da zamazu oci debilnom puku koji eto klice od srece sto se to moze i bogatima desit pa vise ne pita za vazna pitanja.. dakle..debili
onaj srdan il kak se vec zove, monstrum iz siska, koji je ubio hrpu ljudi je imao slobodne vikende iz zatvora a ovog malog stavljaju u lance
i jasno to rade samo zato sto su mu roditelji "mocni"
olfo izigravamo pravnu drzavu
ma koja pravda?! smjesno

corky44

Post Postao/la corky44 » 19 pro 2007 00:43

ma njega se namože branit. dobio je on zasluzeno tj, zaslužuje i puno više. stvar je u tome šta se oko njega digla tolka strka, a nije jedini. na cestama je svaki drugi takav i svi oni zaslužuju isto bili tajkuni ili ne. mislim, laje se na jednu budalu umjesto da se provode mjere kako treba na svim. svima im treba lance na noge i ruke stavit pa da ne mogu ni pit ni vozit. kajao se on il ne, curu više nitko nemože vratit (ni sve ostale).

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 19 pro 2007 00:45

ne govorim za sve da ih treba peruskom po riti, al sam ponesena osobnom povezanoscu sa ovim slucajem.

a kaj se tice obicnog puka, ponukana osobnim iskustvom kad su me tretirali ko kriminalca a nit sam bila kriva nit duzna.

i da, u ovom slucaju mi je bitno tko je tko, jer je mlada curka poginula a decko kojeg znam kao hiperaktivca je u kolicima! i da mi je prvi susjed a ne taj koji je isto bih reagirala!
I am not a myth.

Zbela Lokwa

Post Postao/la Zbela Lokwa » 19 pro 2007 00:46

Zita je napisao/la:brijem da su ga namjerno stavili u takve lance da zamazu oci debilnom puku koji eto klice od srece sto se to moze i bogatima desit pa vise ne pita za vazna pitanja.. dakle..debili
onaj srdan il kak se vec zove, monstrum iz siska, koji je ubio hrpu ljudi je imao slobodne vikende iz zatvora a ovog malog stavljaju u lance
i jasno to rade samo zato sto su mu roditelji "mocni"
olfo izigravamo pravnu drzavu
ma koja pravda?! smjesno
Slažem se s ovim...i iskreno vjerujem da je mali dobio toliko ajmo reć "puno" upravo iz tih razloga..jer se odmah u startu digla tolika medijska frka oko tog slučaja upravo zato jer je sin jednog tajkuna...i sad je "žrtvovan" za sve ostale mamine i tatine sinove koji su već napravili sranje i izvukli se i li će ga tek napravit. Sjećam se slučajeva silovanja i ubojstava i svakakvih slučajeva koji su dobivali toliko male kazne da smo svi redovito padali na guzicu. Pa ajmo malo "kruha i igara" da raja bude zadovoljna jer je kao pravda zadovoljena, usput će malo manje mislit na druga sranja koja joj se svakodnevno događaju i svi sretni i zadovoljni. Mi smo pravedna država u kojoj se, zamisli, i tajkuni konačno kažnjavaju! Wooohooo! :roll:

jabooka

Post Postao/la jabooka » 19 pro 2007 00:54

steta sta su taman izbori prosli. pa da narod vidi kako funkcionira pravedna drzava! :D

@agasta
naime i meni je netko poginuo bas od neodgovornog vozaca. ali eto nije mi bitno da li je tajkun ili ne. bio je kreten koji ga je zgazio vozeci se jarunom 150/h nije dobio ni dana.
Zadnja izmjena: jabooka, dana/u 19 pro 2007 00:55, ukupno mijenjano 1 put.
zove.se.ocinstvo.

corky44

Post Postao/la corky44 » 19 pro 2007 00:54

to je šta će te za ukradenu žvaku tretirat ko kriminalca, a ovakvi se izvlaće. šta se mene tiće, ja bi ih sve osobno zadavila. sama sam stradala od takve budale pa sam još svjesnija toga da može nastradat i netko meni drag. nije uopće bitno o kome se radi, gube se ljudski životi a njima se jebe... ajd konačno da se na nekome ukazuje na situaciju

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 19 pro 2007 01:02

jabooka, u zadnjem postu sam rekla da mi nije bitno dal su oni koji rade prekrsaje tajkuni ili ivica i marica, vec mi je bitno prema ovom slucaju tko je u pitanju, i da nije tajkun, bilo bi mi bitno.

da ova "pravna drzava" funkcionira kak bi trebala, u saboru nikog ne bi bilo, a bome bi se i ceste raskrcile.
I am not a myth.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 19 pro 2007 01:21

pa ako ti nije bitno. cudno mi je spominjanje mamice i tatice aludirajuci na tatinog zlatnog decka/tajkuncica

tipican primjer dvostrukog mjerila.

vjerujem da bi ti bilo bitno i da nije tajkun. ali ti ne bi bilo bitno stanje na njegovom bankovnom racunu. stil zivota ili sl.
znam da je osobno ali mislim da u ovom slucaju imas dvostruke kriterije.
koje eto ja nemam. a desilo mi se slicno.

......jos uvijek milsim da je toliku kaznu dobio samo zato sta je tajkun i to mi se gadi. u ovoj zemlji je veci grjeh biti sin tajkuna nego kriminalac.
zove.se.ocinstvo.

Odgovorite