klinci/samoubojstvo itd
-
Zita
klinci/samoubojstvo itd
eto gledam dnevnik i sa jedne strane se mali zapalio, druga mala se reze ziletom, treci se objesio prije par dana, cetvrti je napravio to i to.. ovi malo stariji, sto ne znaci da imaju vise mozga-ubijaju frendove, kolju ekipu jer neznam imaju bolji auto, jer su opcenito vise vrijedni itd..
koji je kurac toj djeci?
imaju sve, well puno vise nego sto smo mi imali ko klinci i neznam jel se ubijaju od dosade, ili nasilja koje gledaju/slusaju putem tva/mjuze/igrica itd
il se zbilja radi o tom nekom emo pokretu?
"emo djeca traze spas u samoubojstvu" jel su djeca toliko retardirana da u to eksli i vjeruju?
neznam..zaliti ih ili ih smatrati malim sebicnim kretenima koji kao takvi i ne zasluzuju zivot.. za sad vise tezim ovom drugom
koji je kurac toj djeci?
imaju sve, well puno vise nego sto smo mi imali ko klinci i neznam jel se ubijaju od dosade, ili nasilja koje gledaju/slusaju putem tva/mjuze/igrica itd
il se zbilja radi o tom nekom emo pokretu?
"emo djeca traze spas u samoubojstvu" jel su djeca toliko retardirana da u to eksli i vjeruju?
neznam..zaliti ih ili ih smatrati malim sebicnim kretenima koji kao takvi i ne zasluzuju zivot.. za sad vise tezim ovom drugom
- come as you are
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
ja sam isto bas malo prije to vidjela, prestrasno...
nemam pojma sto je njima bilo i koji su im to razlozi da se nesto takvo ucini, sto se mora dogoditi za takav postupak.
a emo populaciju smatram kao neko isfuravanje na ne znam sto, izgleda da su se neki malo previse uzivjeli u to......ili ja to jednostavno ne mogu shvatit, ne znam
nemam pojma sto je njima bilo i koji su im to razlozi da se nesto takvo ucini, sto se mora dogoditi za takav postupak.
a emo populaciju smatram kao neko isfuravanje na ne znam sto, izgleda da su se neki malo previse uzivjeli u to......ili ja to jednostavno ne mogu shvatit, ne znam
-
Zita
i ja brijem da se klinci isfuravaju
misle da je to kul/in il koji vec k..
jes da su vecina ovih mladih mama (da o ocevima papcima koji izbjegavaju sve duznosti ne pricamo) totalne kokoske koje i ne posvecuju dosta vremena svojim klincima pa i nije za cuditi se to kaj su im i djeca idioti.. al opet..nemrem njih krivit za sve
misle da je to kul/in il koji vec k..
jes da su vecina ovih mladih mama (da o ocevima papcima koji izbjegavaju sve duznosti ne pricamo) totalne kokoske koje i ne posvecuju dosta vremena svojim klincima pa i nije za cuditi se to kaj su im i djeca idioti.. al opet..nemrem njih krivit za sve
-
ovde_ide_kul_nick
Mislim da ih ne treba osudjivatii jer se njihove price ne znaju.Ja sam recimo jos prakticki klika ali sam u svom zivotu prozivjela vise sranja nego sto netko prozivi u 40 godina,bila sam suicidalna,isla psihijatru(koji je vise odmogo nego pomogo),bez podrske roditelja i uz potporu nekolicine prijatelja ja sam sama smogla snage za dalje,prestala se samoozljedjivati i pocela zivjeti,naucila sam se nositi s problemima.Moze se reci da sam puno prerano odrasla.Al stvar je u tome da sam sve morala prakticki sama.
Ali isto moram reci da me zivcira kada procitam da se netko ubio zbog lose ocjene i sl. i ne razumijem to,ali ipak...tko zna sto se krije ispod povrsine.Jedino me ljuti sto nitko ne obraca paznju i ne primjecuje kada netko svojim ponasanjem trazi pomoc.Nitko ne shvaca ozbiljno te klince i normalno da se onda takve stvari dogadjaju
A sto se tice ovog emo itd. to je stil,pokret ali samo je stereotip da je povezan sa suicidalnoscu i pretjeranom emocionalnoscu.Naziv emo je dobio iz skroz drugih razloga.Al sta ces kada na nasoj televiziji se emitira bez da se informira.
Ali isto moram reci da me zivcira kada procitam da se netko ubio zbog lose ocjene i sl. i ne razumijem to,ali ipak...tko zna sto se krije ispod povrsine.Jedino me ljuti sto nitko ne obraca paznju i ne primjecuje kada netko svojim ponasanjem trazi pomoc.Nitko ne shvaca ozbiljno te klince i normalno da se onda takve stvari dogadjaju
A sto se tice ovog emo itd. to je stil,pokret ali samo je stereotip da je povezan sa suicidalnoscu i pretjeranom emocionalnoscu.Naziv emo je dobio iz skroz drugih razloga.Al sta ces kada na nasoj televiziji se emitira bez da se informira.
- come as you are
nisam ni mislila da se svi isfuravaju, samo mi se vecina tih razloga cini besmislenim.
ne osudujem nikoga za takav cin, svatko ima svoje razloge koji su nekada zaista ozbiljni i zabrinjavajuci. okolina bi trebala obratiti vise paznje jer vjerojatno dosta osoba trazi pomoc, ali ne zna kako dok ostali to ne primjecuju.
jedino ne razumijem kako se dijete u 7. razredu osnovne ide zapaliti zbog navodnih ljubavnih problema......eto razlozi takvog tipa mi nisu jasni
sto se tice emo klinaca jos nisam vidjela niti jednoga kojega bih mogla ozbiljno shvatiti. mozda medu njima ima i onih koji jesu takvi kakvima se kao predstavljaju, ali opet taj nacin mi se cini previse isfuravajuci (samo moje osobno misljenje o tome)
i ova reportaza na novoj tv mi je bila presmijesna, samo su pokusali opisati njihov fizicki izgled jako profesionalnim pristupom.
ne osudujem nikoga za takav cin, svatko ima svoje razloge koji su nekada zaista ozbiljni i zabrinjavajuci. okolina bi trebala obratiti vise paznje jer vjerojatno dosta osoba trazi pomoc, ali ne zna kako dok ostali to ne primjecuju.
jedino ne razumijem kako se dijete u 7. razredu osnovne ide zapaliti zbog navodnih ljubavnih problema......eto razlozi takvog tipa mi nisu jasni
sto se tice emo klinaca jos nisam vidjela niti jednoga kojega bih mogla ozbiljno shvatiti. mozda medu njima ima i onih koji jesu takvi kakvima se kao predstavljaju, ali opet taj nacin mi se cini previse isfuravajuci (samo moje osobno misljenje o tome)
i ova reportaza na novoj tv mi je bila presmijesna, samo su pokusali opisati njihov fizicki izgled jako profesionalnim pristupom.
-
ovde_ide_kul_nick
Sto se tice slucaja ovog klinca mozda je to bila kap koja je prelila casu jer nikada se ne radi samo o jednoj stvari i psihicki stabilno dijete to nikad nebi napravilo.Ta prica mozda uopce nije takva kakvom nam ju prezentiraju.come as you are je napisao/la:nisam ni mislila da se svi isfuravaju, samo mi se vecina tih razloga cini besmislenim.
Sto se tice emovaca to je zato jer se dosta njih ne fura na emo nego na stereotip....zasto?Jer su glupi.
-
Angelica7
hm...smatram da svaka osoba koja se ubije...izad toga stoji dobar razlog,,ali stvarno jakoooooo dobar jednostavno mora postojat ili je osoba poremecena(ali ovdje negovorimo o poremecenim ljudima,nego psihickim normalnim)...svi ce rec oni su glupi ubili su se zbog toga i toga...price se zataskavaju,kada bi se znalo pola stvari di bi mi bili,..oni koji su ikada promisljali o tome,znat ce o cemu govorim,a oni koji su to pokusali ucinit znaju jos bolje,za taj cin treba imati nevjerojatno mnogo hrabrosti,itd itd...ali da sad ne razduzujem temu ovo nema veze sa emo kultom,nema veze sa muzikom,nikakve,...ljudi koji slusaju takvu glazbu amo rec jer je depresivna sami su depresivni,njihova pisha,prema tome nesmimo to mijesat...i emo muzika za one koji je nisu slusali meni osobno nije toliko nes depresivna i suicidalna...depresivnije su neke vrste metala,al dobro... Evo sam se raspisala 
-
agasta
- new york city girl
svaki problem ima svoje rjesenje, i apsolutno nista na ovom svijetu nije nerijesivo. moje osobno misljenje je da osobe koje se nadju u kostacu sa zivotom i bjeze od istoga su kukavice. angelica je rekla da treba hrabrosti za pocinit tako nesto, smatram da treba vise hrabrosti borit se sa zivotom i onime sto isti nosi.
ne osudjujem nikoga i nemojte me krivo shvatit, ali ta djeca koja su pocinila samoubojstva, mogla su se izvuci iz depresije na stotine nacina, oni su izabrali pobjec. al u tome nije kriva emo muzika, jer emo muzika postoji bar deset godina, a onda se nisu ubijali samo tako. problem je u premalo komunikacije, ljudske komunikacije. sve je danas u kompjuterima, mobitelima, tv-u, a tu nema komunikacije koja ti actually moze pomoc. ljudi se ne druze vise kao prije. ne znam kad sam zadnji put vidjela djecu na ulici kak se igraju. a u tome je jedan od problema.
ne osudjujem nikoga i nemojte me krivo shvatit, ali ta djeca koja su pocinila samoubojstva, mogla su se izvuci iz depresije na stotine nacina, oni su izabrali pobjec. al u tome nije kriva emo muzika, jer emo muzika postoji bar deset godina, a onda se nisu ubijali samo tako. problem je u premalo komunikacije, ljudske komunikacije. sve je danas u kompjuterima, mobitelima, tv-u, a tu nema komunikacije koja ti actually moze pomoc. ljudi se ne druze vise kao prije. ne znam kad sam zadnji put vidjela djecu na ulici kak se igraju. a u tome je jedan od problema.
I am not a myth.
- didi0gisele
Agasta potpisujem sve što si rekla..
uistinu koliko god većina klinaca danas živi u izobilju, nezadovoljstvo samim sobom postaje veće.. nekad je jednostavnost bila dovoljna, danas je sve stvar prestiža (marke, mobiteli, kompjutori...).. SVE to je počelo uzimat i klince.. PRESTRAŠNO!
Očekivanja okoline su sve veća i ako su malo emocionalniji ili buntovniji od većine, to ih odvede u eksterm, te na taj naćin bivaju izbačeni iz društva.. proglašava ih se drugčijima.. neprilagođenima.. nema se razumijevanja za različitost.
A ne znam, teško je to.. nisam psiholog, ni psihijatar..
uistinu koliko god većina klinaca danas živi u izobilju, nezadovoljstvo samim sobom postaje veće.. nekad je jednostavnost bila dovoljna, danas je sve stvar prestiža (marke, mobiteli, kompjutori...).. SVE to je počelo uzimat i klince.. PRESTRAŠNO!
Očekivanja okoline su sve veća i ako su malo emocionalniji ili buntovniji od većine, to ih odvede u eksterm, te na taj naćin bivaju izbačeni iz društva.. proglašava ih se drugčijima.. neprilagođenima.. nema se razumijevanja za različitost.
A ne znam, teško je to.. nisam psiholog, ni psihijatar..
When for the last time you close your mouth, your words and soul will belong to the world of no place no time.
- bambola
strašno, svaki dan jedna priča na televiziji....ali, ja i dalje mislim da su za sve krivi roditelji...dobro, možda ne za sve...ali pozadine cijele priče sigurno seže u roditeljski odgoj, ljubav i skrb prema djeci...kao, onaj slučaj sa dvije curice prije par dana, mislim da su iz osijeka...pobjegle od kuće, cijela država se alarmirala...napokon ih našli...i onda je bio intervju sa jednom od njih i njenom majkom...i nakon svega njena majka kaže,"pa, neću joj ništa, valjda joj je to bila dovoljna lekcija"...uz sve to smije se....pa, mene bi moji nakon toga rasčetvorili, i ne bi mi nikada više palo na pamet tako nešto...ta curica je rekla da više neće bježati od kuće, zato jer joj je bilo hladno i prljavo tamo di su bile, halooooo
....tu jednostavno ne možeš kriviti malu, već roditelje...ali, dobro svaka priča ima nekoliko strana, pa ....
..oooooooooplaa!!!
- whatever
Re: klinci/samoubojstvo itd
Uhm, da. Kladim se da sam ovo krivo shvatila.Zita je napisao/la:ovi malo stariji, sto ne znaci da imaju vise mozga-ubijaju frendove, kolju ekipu jer neznam imaju bolji auto, jer su opcenito vise vrijedni itd..
Enivej.
Emo pokret se loži na emocije, ne suicide.
Što će reći da će se rascmoljiti nad hrpom prašine, sklupčat se u kutu i jadikovat o smislu života,
malo se izrezuckat i supač.
U prijevodu, emo klinci su najobičniji pubertetlije crne kose.
Povećanje broja suicida među klincima lejtli nema apsolutno nikakve veze s emo pokretom.
A i mi smo seljačine.
Lakše okrivit tamo neke pizdarije koje ni sami ne shvaćamo nego simpli prihvatit fakt
da su klinci postali beznadni i da im se jednostavno više ne da.
Čemu dočekat sutra ako znaš da će bit gore?
Bah.
Epizodna uloga.
-
Angelica7
mladi nevide rjesenje...a postoje i problemi koji se nemogu tako lako uklonit,..mozda su se i mogli rijesit neki ali nisu svi naravno...u trenutnku kada padnes nevidis rjesenje...agasta je napisao/la:svaki problem ima svoje rjesenje, i apsolutno nista na ovom svijetu nije nerijesivo. moje osobno misljenje je da osobe koje se nadju u kostacu sa zivotom i bjeze od istoga su kukavice. angelica je rekla da treba hrabrosti za pocinit tako nesto, smatram da treba vise hrabrosti borit se sa zivotom i onime sto isti nosi.
Kao prvo emo nema veze sa suicidalnošću, nacizmom i svim glupostima šta su naveli na tv-u..
Jedino točno šta su rekli jest da emaća ima ogroman broj u varaždinu..
A šta se tiče tog klinca.. Vjerojatno će se sve saznati kasnije.. Sad ne možemo nagađati koji mu je vrag bio
kad se polio razrjeđivačem..
Samo mi recite da nije hrabrost spaliti se..
To je valjda najgori mogući način za umrijeti..
Sa trinaest godina um ionako nije čist.. Bog zna šta je mali stvarni htio..
Jedino točno šta su rekli jest da emaća ima ogroman broj u varaždinu..
A šta se tiče tog klinca.. Vjerojatno će se sve saznati kasnije.. Sad ne možemo nagađati koji mu je vrag bio
kad se polio razrjeđivačem..
Samo mi recite da nije hrabrost spaliti se..
To je valjda najgori mogući način za umrijeti..
Sa trinaest godina um ionako nije čist.. Bog zna šta je mali stvarni htio..
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
-
agasta
- new york city girl
imam par opaski na postove iznad.
angelica, problemi se ne mogu lako uklonit, ali s vremenom i radom i hrabrosti da se krene prema tome, mogu se uklonit. problem nije nesretna ljubav ili lose stanje na racunu. kakvih su razmjera problemi 13godisnjeg djeteta koje nije pocelo jos ni zivjet? nije siguran sto osjeca, ni sto ga ceka sutra. djeca su u danasnje doba zasticenija od lickih medvjeda. imaju prava kakva djeca unazad 20 godina nisu imala, a da ne govorim o starijim generacijama od toga.
whatever, a kak to dijete moze znat da ce mu sutra bit gore, ako nije probao/la nac nacina da mu ne bude gore? najlakse je dic ruke od svega i rec, eh meni se vise ne da! sa 13, 14, 15 godina?! sto ti se ne da, ic u skolu i ucit? zabavljat se s prijateljima? nije sve tako crno i bijelo, al ima nacina. svi smo prozivjeli padove, al smo svi i zivi.
zenia, ja cu ti rec da nije hrabrost zapalit se, jer to nema veze s hrabroscu vec s idiotizmom. klinac je garant zazalio u pola procesa to kaje ucinio. i to nije hrabro vec glupo.
djeca gledaju previse filmova i gluposti, i zive u nerealnim svijetovima poput igrica na kompu, ps-u i svim ostalim glupostima.
i dalje stojim pored toga da je hrabrost borit se sa zivotom, a ne pobjec od istog.
angelica, problemi se ne mogu lako uklonit, ali s vremenom i radom i hrabrosti da se krene prema tome, mogu se uklonit. problem nije nesretna ljubav ili lose stanje na racunu. kakvih su razmjera problemi 13godisnjeg djeteta koje nije pocelo jos ni zivjet? nije siguran sto osjeca, ni sto ga ceka sutra. djeca su u danasnje doba zasticenija od lickih medvjeda. imaju prava kakva djeca unazad 20 godina nisu imala, a da ne govorim o starijim generacijama od toga.
whatever, a kak to dijete moze znat da ce mu sutra bit gore, ako nije probao/la nac nacina da mu ne bude gore? najlakse je dic ruke od svega i rec, eh meni se vise ne da! sa 13, 14, 15 godina?! sto ti se ne da, ic u skolu i ucit? zabavljat se s prijateljima? nije sve tako crno i bijelo, al ima nacina. svi smo prozivjeli padove, al smo svi i zivi.
zenia, ja cu ti rec da nije hrabrost zapalit se, jer to nema veze s hrabroscu vec s idiotizmom. klinac je garant zazalio u pola procesa to kaje ucinio. i to nije hrabro vec glupo.
djeca gledaju previse filmova i gluposti, i zive u nerealnim svijetovima poput igrica na kompu, ps-u i svim ostalim glupostima.
i dalje stojim pored toga da je hrabrost borit se sa zivotom, a ne pobjec od istog.
I am not a myth.
- WIRGINIA WOOLF
agasta,a ti zaboravljaš da su u pitanju djeca..a ne odrasli ljudi..
njima te priče o hvatanju u koštac sa životom i sl...ne znače ama baš ništa..osobito ako dolaze od osoba koje oni ne cijene..
njima te priče o hvatanju u koštac sa životom i sl...ne znače ama baš ništa..osobito ako dolaze od osoba koje oni ne cijene..
Ne hodaj iza mene,možda te neću voditi.Ne hodaj ispred mene,možda te neću slijediti.Jednostavno hodaj kraj mene i budi mi prijatelj..
-
agasta
- new york city girl
apsolutno da zaboravljam da su to djeca, jer ja nisam bila dijete, rodila sam se kao odrasla osoba. gimme a break!
kaj se ti nikad nisi nasla kao dijete u nekakvom problemu? i kaj si odmah pojurila smisljat kak bus se ubila? nije te zanimalo kaj ce bit za 10godina s tobom?
te price "joj, pa jadna djecica, oni su ipak mali i nezasticeni" ne pusim. jer im je pruzeno vise nego sto je svima nama zajedno bilo u proslosti.
u moje doba nije bilo plavog telefona niti je itko od mojih prijatelja isao psihijatru sa 12godina, niti je itko bjezao od kuce. ako mogu razmisljat o samoubojstvo, onda su dovoljno odrasli da razmisljaju i zasto to cine. i koje su na kraju krajeva posljedice toga.
kaj se ti nikad nisi nasla kao dijete u nekakvom problemu? i kaj si odmah pojurila smisljat kak bus se ubila? nije te zanimalo kaj ce bit za 10godina s tobom?
te price "joj, pa jadna djecica, oni su ipak mali i nezasticeni" ne pusim. jer im je pruzeno vise nego sto je svima nama zajedno bilo u proslosti.
u moje doba nije bilo plavog telefona niti je itko od mojih prijatelja isao psihijatru sa 12godina, niti je itko bjezao od kuce. ako mogu razmisljat o samoubojstvo, onda su dovoljno odrasli da razmisljaju i zasto to cine. i koje su na kraju krajeva posljedice toga.
I am not a myth.
- WIRGINIA WOOLF
oni ne razmišljaju...jer da to rade onda vjerojatno ne bi to napravili..
ne možemo kretati od sebe u prosudbi takvih situacija..
htjela sam reći da je to stvar emocia,a ne racia..
ne možemo kretati od sebe u prosudbi takvih situacija..
htjela sam reći da je to stvar emocia,a ne racia..
Ne hodaj iza mene,možda te neću voditi.Ne hodaj ispred mene,možda te neću slijediti.Jednostavno hodaj kraj mene i budi mi prijatelj..
- Cirrocco
ne postoji dovoljno dobar razlog da se netko ubije.. uvijek postoji bolji razlog za ic dalje, pa ako nista drugo barem da dokazete sebi ili drugima da mozete.. samoubojstvo nema ni trunke hrabrosti, to je najveci kukavicluk koji moze postojat.. a pogotovo djete nema razloga ubit se.. barem bi netko u tim godinama morao biti svjestan da je pred njima cjeli zivot koji moze biti, i ako se malo potrude i bude bio puno ljepsi..
neznam.. nekako, ako zbog niceg drugog ja bi se uvijek trudila samo zato da vidim sta se jos moze otkrit i napravit.. nisam odrasla na jastuku od oblaka niti sam imala sve pogodnosti savrsenog djetinjstva (dapače) al svejedno mi nikad nije palo na pamet ubit se. postoje ljudi zbog kojih se trudim i zanima me sto ce biti jednog dana. sto mogu promjenit..
i zato me ne moze nitko uvjerit da postoji dovoljno dobar razlog da si netko tako nesto napravi.. a sto se tice pomoci, da lijepo je dobit pomoc od nekog, ali je glupo ocekivati da ce drugi optrcavat oko tebe dok se ti sustavno trudis ne ucinit nista.. to nije za žalit, to je za ismijat.. da postoje psihicki poremecaji, postoje, ali zato je osnovna skola obavezna, zato se takve stvari otkrivaju i liječe.. ako su već roditelji sljepi na to. cak i eto, taj mali udio mladih koji se ubiju zbog psihickog poremecaja mogu shvatit.. al cinjenica je da se velika vecina ubije gotovo pa iz hira..
neznam.. nekako, ako zbog niceg drugog ja bi se uvijek trudila samo zato da vidim sta se jos moze otkrit i napravit.. nisam odrasla na jastuku od oblaka niti sam imala sve pogodnosti savrsenog djetinjstva (dapače) al svejedno mi nikad nije palo na pamet ubit se. postoje ljudi zbog kojih se trudim i zanima me sto ce biti jednog dana. sto mogu promjenit..
i zato me ne moze nitko uvjerit da postoji dovoljno dobar razlog da si netko tako nesto napravi.. a sto se tice pomoci, da lijepo je dobit pomoc od nekog, ali je glupo ocekivati da ce drugi optrcavat oko tebe dok se ti sustavno trudis ne ucinit nista.. to nije za žalit, to je za ismijat.. da postoje psihicki poremecaji, postoje, ali zato je osnovna skola obavezna, zato se takve stvari otkrivaju i liječe.. ako su već roditelji sljepi na to. cak i eto, taj mali udio mladih koji se ubiju zbog psihickog poremecaja mogu shvatit.. al cinjenica je da se velika vecina ubije gotovo pa iz hira..
The meaning of life is not ending up dead with well preserved body but sliding in your grave sidewards worn out, out of breath and screaming: "holy shit what an ride!!!"
-
Angelica7
aaaa...neda mi se raspravljat,stvarno sad toliko ali ima dice sa pravim problemima u zivotu...sa stvrno pravim,kuzis? ako gledas na neke prave probleme sigurno ce se osoba sa 30 godina lakse nosit sa tim,nego neki 10 godisnjak,ono...nisu zasticeniji,to sta imaju ustanove neznaci da ustanove koriste!agasta je napisao/la:imam par opaski na postove iznad.
-
agasta
- new york city girl
kuzis angelica, al zasto se sad ubija? zar djeca unazad 20g nisu imali pravih problema? stvarno pravih?
svi smo imali nekih problema kao djeca, a gle, bili smo djeca i nosili smo se s time!
a to sto nisu zasticeniji okaci macku u rep! danas profesor u skoli ne smije dotaknut (potapsat po ramenu) dijete jer ce ga optuzit za zlostavljanje! u moje doba su nas gadjali sa imenicima pa nikom nista. a u ona stara doba su dobivali ravnalima packe. danas da to napravis klincu u osnovnoj skoli, ovaj bu izvukel noz il ce profesor dobit otkaz. tak da ne pricaj da nisu zasticeni.
hrpa ljudi ovdje i na samom svijetu imaju probleme, zbilja stvarne probleme kakve ta djeca jos nisu ni upoznala, pa sute i bore se s istima.
dijete u africi se svaki dan bori za zivot dok jede zemlju a ne ubija se. a mislim da je to, ako vec spominjes te stvarne i prave probleme, zbilja stvarni problem. a to dijete nema nikakve ustanove koje mu mogu eventualno pomoc.
svi smo imali nekih problema kao djeca, a gle, bili smo djeca i nosili smo se s time!
a to sto nisu zasticeniji okaci macku u rep! danas profesor u skoli ne smije dotaknut (potapsat po ramenu) dijete jer ce ga optuzit za zlostavljanje! u moje doba su nas gadjali sa imenicima pa nikom nista. a u ona stara doba su dobivali ravnalima packe. danas da to napravis klincu u osnovnoj skoli, ovaj bu izvukel noz il ce profesor dobit otkaz. tak da ne pricaj da nisu zasticeni.
hrpa ljudi ovdje i na samom svijetu imaju probleme, zbilja stvarne probleme kakve ta djeca jos nisu ni upoznala, pa sute i bore se s istima.
dijete u africi se svaki dan bori za zivot dok jede zemlju a ne ubija se. a mislim da je to, ako vec spominjes te stvarne i prave probleme, zbilja stvarni problem. a to dijete nema nikakve ustanove koje mu mogu eventualno pomoc.
I am not a myth.
- bambola
a, možda desetke godina unatrag mediji nisu prenosili u tolikoj mjeri takve i slične stvari....nekako mi se čini, da i oni imaju tu svoju zaslugu...mislim, hoću reći da su se i nekada takve stvari događale, ali se o njima šutilo...bilo bi zanimljivo pogledati statističke podatke vezano uz tu temu...jer uvijek je takvih slučajeva bilo i bit će ih...
..oooooooooplaa!!!
-
Zita
vatevr-sta si se odma zapjenila...
da, vrijedni su, rade nekaj od zivota, ne cekaju da nekog opljackaju il zajebu, nisu sjebali zivot drogom i alkoholom, nekaj rade, ne petljaju se u sranja i stime sto su vrijedni, radisni i to, mozda su si zaradili auto radi kojeg ce luzeri rezati na njih-i imaju vise od nekog tko doma drka kurac misleci da zasluzuje nesto bez da pomakne prstom
uostalom ovo je off. tema su djeca.
da, vrijedni su, rade nekaj od zivota, ne cekaju da nekog opljackaju il zajebu, nisu sjebali zivot drogom i alkoholom, nekaj rade, ne petljaju se u sranja i stime sto su vrijedni, radisni i to, mozda su si zaradili auto radi kojeg ce luzeri rezati na njih-i imaju vise od nekog tko doma drka kurac misleci da zasluzuje nesto bez da pomakne prstom
uostalom ovo je off. tema su djeca.
sto vise takvi ubojstava bude izlazilo u javnost,,to ce vise davati mladima hrabrost da tako sto i ucine.. nije samo do vijesti vec i filmova u kojima se prikazuje agresija i samoubojstva. da tako sto mladi ne gledaju,,ne bi im ni palo na pamet, makar ne u tolikom broju.
Ako vegetarijanci toliko vole životinje, zašto im pojedu svu hranu?!