Zakon o elektron. komunikacijama, iliti BB nas gleda 24/7

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Zakon o elektron. komunikacijama, iliti BB nas gleda 24/7

Post Postao/la tamara3 » 24 ožu 2008 18:20

http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,3,14,,112369.jl

(boldani dijelovi by me)

Osnivanje nove krovne telekomunikacijske agencije s većim ovlastima, zabrana spama i slanja reklamnih SMS-ova bez korisničkog odobrenja, šestomjesečno čuvanje podataka o pozivima i surfanju internetom te upotreba tzv. prava pristupa kod odlučivanja o vlasništvu nad DTK infrastrukturom samo su neka od 15 poglavlja nacrta prijedloga zakona o elektroničkim komunikacijama.

Operateri će morati biti u stanju državnim službama u svrhu istrage dati podatke o ispisima poziva, o utvrđivanju vrste komunikacije te podatke za utvrđivanje lokacije mobitela i sličnih uređaja. Operateri će takve podatke morati čuvati šest mjeseci, a sadržaj komunikacija zabranjeno je zadržavati.

Elem dakle, kad se naše vrle tajne službe opet zaigraju, možemo očekivati svašta. Komunjare bar nisu krile totalitarnost, ali od ovakvih demokratskih sustava mi je izrazito mučno. Sloboda? Nikad je manje nije bilo, a bit će i gore.

jabooka
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la jabooka » 24 ožu 2008 19:13

Zakonom je predviđeno i uvođenje stručnih nadzornika elektroničkih komunikacija i inspektora za elektroničke komunikacije koji će imati ovlasti za dizanje optužnih prijedloga.
mene ovaj dio najvise brine :o
inspektori :o
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

FatalFemme

Post Postao/la FatalFemme » 25 ožu 2008 08:28

vec sada se mogu dobiti svi ispisi na sudski zahtjev iz bilo koje mreze.

ne kad zelite malo da provjerite zenu, vec ukoliko vam ista ugrozava zivote hehe onda fino cap na mup, prijetnje bla bla i moze se dobiti ispis.
tako da ovo nije nista novo, mozda samo po prvi puta javno naznaceno.

:)
~YOU HAVE TO DO STUFF THAT AVERAGE PEOPLE DONT UNDERSTAND, BECAUSE THOSE ARE THE ONLY GOOD THINGS~

žbaga

Post Postao/la žbaga » 25 ožu 2008 15:03

meni je netko 3tjedna prije 2godine sla bolesne/perverzne poruke...otidoh na policiju(puka mi film)...
podnesem prijavu...za k...prvo su me pokusavali uvjerit da me neka prija sprda...nebi da sam retaj..
u svakom slucaju,
ako vec "spijuniraju",neka to bar rade sa svrhom...
ovako im je svrha izgubljena..bar je bila tada,meni ocigledno nisu pomogli..
KOMUNJARE!:-)

jabooka

Post Postao/la jabooka » 25 ožu 2008 15:09

FatalFemme je napisao/la:vec sada se mogu dobiti svi ispisi na sudski zahtjev iz bilo koje mreze.

ne kad zelite malo da provjerite zenu, vec ukoliko vam ista ugrozava zivote hehe onda fino cap na mup, prijetnje bla bla i moze se dobiti ispis.
tako da ovo nije nista novo, mozda samo po prvi puta javno naznaceno.

:)
joj znam....... ali da mi netko pregledava moje privatne sms-ove mi je bolesna ideja. uredu ako netko podnese prijavu ali bez prijave imam dojam da smo u S. koreji.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

žbaga

Post Postao/la žbaga » 25 ožu 2008 15:13

sumnjam da ce ti itko bez razloga upadat na takav nacin u zivot...

Odgovorite