Kome je ovo upućeno?scream je napisao/la:A zasto mislis da se dvije "srodne duse" koje imaju masu stvari zajednickih moraju svadjati...je li to tvoje osobno iskustvo ili...what??
Ajmo, duplići!!!
- whatever
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
To onda ni bila tvoja srodna duša neg dama u koju si se zacopala.scream je napisao/la: Ja sam imala priliku visiti sa svojom srodnom dusom 24 h dnevno pa se nismo nikada svadjali oko tih nekih zajednickih stvari, vec naprotiv samo zbog ljubomore...
I naravno da mora bit prepucavanja.
Šta da radiš s ženom koja se u svem slaže s tobom? Dec, lajk, boring....?
Epizodna uloga.
- whatever
Here we go again. Kompatibilnog mo'eš najti di god.
To ja zovem racionalnom vezom - nešto u što stupiš jer znaš da ti paše po tome i tome.
Jebeš to. Katastrofalna veza je dobra veza. Ak se mene pita.
Zato si sad tražim račicu.

A srodna duša se mjeri po....duši, valjda. Da ti ne paše prosto ni po čem, al se najdete na nekoj razini na kojoj još nisi s nikime.
Valjda.
To ja zovem racionalnom vezom - nešto u što stupiš jer znaš da ti paše po tome i tome.
Jebeš to. Katastrofalna veza je dobra veza. Ak se mene pita.
Zato si sad tražim račicu.
A srodna duša se mjeri po....duši, valjda. Da ti ne paše prosto ni po čem, al se najdete na nekoj razini na kojoj još nisi s nikime.
Valjda.
Epizodna uloga.
-
Broken Down Angel
Mislim da je pronalaženje srodne duše samo stepenica k uspješnom odnosu, ne ostvarenje istoga. Veza iziskuje, uz emocije, i puno truda, vremena i strpljenja. Konstantno ulaganje. Promatrajte odnos kao živu materiju. Nešto što je žedno, gladno i pospano. Morate znati kad ga nahraniti, napojiti i razdrmati.
A srodna duša kao takva - dio tebe koji nedostaje. =)
Savršena cjelina satkana od dva nesavršena dijela. Simple as that.
OT: Ne vjerujem da je moguće voljeti dvije osobe istovremeno. Možda razviti afekciju prema nekoj drugoj osobi ili se zaljubiti. Ali voljeti... Možda bi bilo najbolje da pričeka. Ništa ne poduzima. Nakon nekog vremena kad zaljubljenost splasne, onda se zapitati što osjeća prema obje.
A srodna duša kao takva - dio tebe koji nedostaje. =)
Savršena cjelina satkana od dva nesavršena dijela. Simple as that.
OT: Ne vjerujem da je moguće voljeti dvije osobe istovremeno. Možda razviti afekciju prema nekoj drugoj osobi ili se zaljubiti. Ali voljeti... Možda bi bilo najbolje da pričeka. Ništa ne poduzima. Nakon nekog vremena kad zaljubljenost splasne, onda se zapitati što osjeća prema obje.
-
dalanija
-
bea.zarre
- Status: U braku
Nismo ili samo mislimo da nismo samodostatni?spark je napisao/la:zato ju valjda i tražimo jer po difoltu nismo samodostatni, tak nekak..
Ili su nas možda tako uvjetovali, aka - naučili nas da to mislimo?
Meni je poanta biti samodostatna, kao što i jesam, i ne smatram se polovicom osobe,
a kamoli da tražim taj dio koji "fali".
Užasno mi je to glupo. Zapravo mi je to tužno.
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde
bea.zarre je napisao/la:Nismo ili samo mislimo da nismo samodostatni?spark je napisao/la:zato ju valjda i tražimo jer po difoltu nismo samodostatni, tak nekak..
Ili su nas možda tako uvjetovali, aka - naučili nas da to mislimo?
Meni je poanta biti samodostatna, kao što i jesam, i ne smatram se polovicom osobe,
a kamoli da tražim taj dio koji "fali".
Užasno mi je to glupo. Zapravo mi je to tužno.
ajd reci mi još da si oduvijek sama i ne zanima te naći osobu koja bi te voljela jednako kolilko ti voliš nju i povjerovat ću ti
so long.
-
bea.zarre
- Status: U braku
Gle, ovaj dio ne pušim, stvarno.spark je napisao/la:srodna duša bi bila ona druga polovica mene, dakle sve ono što ja nisam, i obratno.
Vodim se za stavom da isto privlači isto.
Ne želim si osobu koja je sve što ja nisam, jer to zahtijeva puno truda s obje strane.
Iz takvih veza se izlazi ojačan i mudriji za iskustvo, ali nit su stabilne nit dugotrajne.
I nemojte mi sad svi počet skakat po glavi, govorim o svom uvjerenju
temeljenom na iskustvu, ne generaliziram.
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde
-
agasta
- new york city girl
u gore napisanom se slazem sa beom.
i ja cu ti rec da sam solo i da mi je sasvim super tako i da mi zbilja ne treba netko tamo ko ce se izdrkavat bezveze ili ce "bit moja bolje polovica". to ne postoji!
sami se radjamo, sami zivimo i sami umiremo!
ono sve sto sretnemo tijekom zivota su samo prolazne cestice, koje nakon nekog vremena, zaboravimo ili cak ni ne treba proc neko vrijeme, a vec su zaboravljene!
kaj ce mi netko tko me kvazi razumije, i na kraju uvijek ispadne da te u biti ne razumije, jer samu sebe ne mozes objasnit sebi, a kamoli da ces nekome drugom. i nitko mi ne moze reci da postoji tamo negdje osoba koja te uistinu, ali zbiljski razumije. to su sve iluzije.
a u iluzijama se ne moze zivjeti.
i ja cu ti rec da sam solo i da mi je sasvim super tako i da mi zbilja ne treba netko tamo ko ce se izdrkavat bezveze ili ce "bit moja bolje polovica". to ne postoji!
sami se radjamo, sami zivimo i sami umiremo!
ono sve sto sretnemo tijekom zivota su samo prolazne cestice, koje nakon nekog vremena, zaboravimo ili cak ni ne treba proc neko vrijeme, a vec su zaboravljene!
kaj ce mi netko tko me kvazi razumije, i na kraju uvijek ispadne da te u biti ne razumije, jer samu sebe ne mozes objasnit sebi, a kamoli da ces nekome drugom. i nitko mi ne moze reci da postoji tamo negdje osoba koja te uistinu, ali zbiljski razumije. to su sve iluzije.
a u iluzijama se ne moze zivjeti.
I am not a myth.
bea, ono što sam pod tim mislila odnosi se na nadopunjavanje u duhovnom smislu, a ne na totalnu različitost manifestirane osobnosti koja uvijek dovodi do nesuglasica i takva veza nema temelja za trajnost i uspješnost
meni ne treba osoba koja je moja suprotnost ali niti osoba koja mi sliči u svakom pogledu
radi se o tome da svatko od nas je ili bi trebao biti samodostatna jedinka, u smislu životne funkcionalnosti, ali da je isto tako potreba za davanjem i primanjem ljubavi od drugih pojedinki nešto što je temeljno ugrađeno u nas i što nas potvrđuje kao osobe, ljudska bića
onako kako je rekla Angel:
srodna duša je dio tebe koji nedostaje, nesavršeni dio koji se sa istim takvim spaja u cjelinu
meni ne treba osoba koja je moja suprotnost ali niti osoba koja mi sliči u svakom pogledu
radi se o tome da svatko od nas je ili bi trebao biti samodostatna jedinka, u smislu životne funkcionalnosti, ali da je isto tako potreba za davanjem i primanjem ljubavi od drugih pojedinki nešto što je temeljno ugrađeno u nas i što nas potvrđuje kao osobe, ljudska bića
onako kako je rekla Angel:
srodna duša je dio tebe koji nedostaje, nesavršeni dio koji se sa istim takvim spaja u cjelinu
so long.
Re: Ajmo, duplići!!!
evo stiže, kiša je pa golubovi rijetko lete danas
a što se tiče ovoga:
možeš voljeti nekoga a zaljubiti se u drugu osobu jer ti treba nešto novo i drugačije..promjena..
zaljubljenost ne mora nužno prerasti u ljubav i često nije trajna
ali je definitivno krasan taj osjećaj
a što se tiče ovoga:
mislim da nijewhatever je napisao/la:
Reče ona meni 'vako: "Volim ju, ma obožavam ju! Volim ju više od ičega na svijetu!" što mogu shvatiti.
Ali nastavlja sa: "Ali zaljubljena sam u drugu. Misliš li da je moguće voljeti dvije osobe?"
možeš voljeti nekoga a zaljubiti se u drugu osobu jer ti treba nešto novo i drugačije..promjena..
so long.
definitivno postoje gradacije ljubavi koju osjećamo za različite osobe u našem životu..
al brijem i to da ljudi često ne razlikuju zaljubljenost od prave ljubavi
u fazi zaljubljenosti, dok osjećaji još ne prerastu u ljubav, vrlo se lako desi da te nešto ili netko odvuče od te osobe i da zaljubljenosti nestane..posebno ako je jednostrana i neuzvraćena..
kad nekog voliš, voliš ga zbog toga što je takav kakav je, sa svim njegovim vrlinama i manama, a u zaljubljenosti obično vidiš u drugoj osobi samo ono što ti se sviđa ili pak ono što želiš vidjeti, a sve ostalo ti je nebitno..
u smislu izjave: "Volim ju više od ičega na svijetu",... e tu mi se čini da tako ne možeš voljeti više osoba u isto vrijeme, već samo jednu
al brijem i to da ljudi često ne razlikuju zaljubljenost od prave ljubavi
u fazi zaljubljenosti, dok osjećaji još ne prerastu u ljubav, vrlo se lako desi da te nešto ili netko odvuče od te osobe i da zaljubljenosti nestane..posebno ako je jednostrana i neuzvraćena..
kad nekog voliš, voliš ga zbog toga što je takav kakav je, sa svim njegovim vrlinama i manama, a u zaljubljenosti obično vidiš u drugoj osobi samo ono što ti se sviđa ili pak ono što želiš vidjeti, a sve ostalo ti je nebitno..
u smislu izjave: "Volim ju više od ičega na svijetu",... e tu mi se čini da tako ne možeš voljeti više osoba u isto vrijeme, već samo jednu
so long.
- scream
Re: Ajmo, duplići!!!
Sa ovim se slazem u potpunostispark je napisao/la:možeš voljeti nekoga a zaljubiti se u drugu osobu jer ti treba nešto novo i drugačije..promjena..
ovoga nije bilo u brosuri