Obama

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
Ameli

Obama

Post Postao/la Ameli » 20 sij 2009 18:52

Prisegnuo je 44.presjednik SAD-a, velike simpatije, narod ga obozava, mlad pun entuzijazma, najavljuje promjene!
E sad sto vi mislite da li taj covjek, moze i ima snage da unese pozitivne promjene ili je jedina promjena, ali hvala Bogu i sto je, da Afroamerikanac predsjednik!

Osobno,Obama za mene je covjek koji je dokazao da cuda se ipak dogadjaju, ali...veliko ali sad kad mu Amerikanci grcaju u krizi, kad je svijet sve uzarenija kugla, bojim se da dok pokusavajuci spasiti Amerikance i americku ekonomiju, ostatak svijet ce jos vise potonuti u ratove i bijedu.
Ako se Amerika trese, trese se cijeli svijet, ali ako amerika, ima, svijetu nista lakse nije, ali ta dominacija u naoruzanju, donosi, bar po meni koliko toliko neki globalni mir (ne racunajuci na to Irak, Afganistan i sva uzarena mjesta), zapravo, povlaceci jedan dio vojske kako je najavio iz Iraka, cisto sumljam da svi radikalni Islamisti, nece iskoristiti takvu "blazu" politiku za svoje planove napada. Bush je pretjerao i zapalio jos vise bliski istok, a tko ce to gasiti, ako ne Amerika, ali ne na nacin da bjeze!

No da, vidjet ce mo dal je Obama svijetska nada ili svjetska Obmana!?

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 21 sij 2009 11:57

Viš ti kak su te naše lezbe apolitične ili možda ne znaju da je Obama izabran za predsjednika :o?

OT: sve je to zgodno i krasno i nekak imam dojam da bi raja svršila od sreće taman da je na vlast došo sam vrag koji nije republikanac i koji nema veze s onim kriminalcem bushom, jer je svima pun kurac. E sad, oće'l se nešto promijenit? Osobno nisam neka velika optimistica jer treba vremena i resursa za počistit nered koji je gorespomenuti ostavio za sobom, a to bu trajalo. Ako se, naravno, bude moglo ići kontra interesea velikih igrača i ako ga ne koknu (Obamu, that is).
Inače, zanima me i kakva će biti Hillary kao nova Kondoliza.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 21 sij 2009 12:04

za Hillary bilo je spomenuto to mjesto ne znam, kao sto si rekla ni ja puno ne vjerujem, a toliko oko njega, kao da se spustio s neba mesija..osobno ponavljam drago mi je da je crnac, ali ako se povuce sa vanjsko politicke scene kao lideri, jao si ga nama, po onoj kad macke nema misevi kolo vode..ah vidjet ce mo, kazu da po jutru se dan poznaje, e pa ovo mu je jutro...
@a za cure, nisam ni ocekivala da ce pisati, mozda par njih, ponekad vodim monologe, ali sta ces, nije svak za svasta :D

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 21 sij 2009 12:11

Ma... ja općenito zazirem od tih masovnih euforija i "povijesnih trenutaka u kojima smo svi mi jedno veliko srce koje kuca zajedno" :o, osim ako to nije popraćeno kakvim izvrsnim koncertom ;).
Tim tragom dolazi mi u sjećanje pad Berlinskog zida i ta nekakva simbolika, slutnja nove slobode, "wind of change", ka sad će svima bit bolje kad je pala željezna zavjesa, nema više mrskoga komunizma jipi jej... svi znamo kaj se poslije dogodilo i još se događa, naročito u vječno "tranzicijskim" zemljama. Samo 18 godina kasnije, kaj je ništa vremena, svijet i mi ovdje smo u gotovo potpunom kurcu.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 21 sij 2009 12:17

kako mi se cini veci dio istocnih njemaca ponovno bi sazidala zid..
e da jos mi jedna glupost zapela za oko u jucerasnjim novinama: Obama ce imat solarij u bijeloj kuci..al nije dovoljno crn :D ili je to za bijelce koji dodju u bijelu kucu, da se prilagode okolini..salin se, al zbilja glupost..
:o

Zita

Post Postao/la Zita » 21 sij 2009 15:39

uspio je nadmasit i jadranku kosor-gdje god se okrenes, vidis obamu...
enivej

da...svi smo mi presretni sto se ono malo govno maklo al opet tesko je reci da ce im tog trena pocet cvast cvijece
on je za svoju kampanju potrosio i previse love koju mora vratiti-uslugama
u jednu ruku on je samo marioneta koja ce morat radit kako pravi vladari kazu tj oni koji su ga tamo postavili (a to nije narod USA vec bogati i mocni)

on je pun k** toga obecao da bi jos prije inauguracije bilo jasno i vrapcu na grani da su mnoge stvari neizvedive-barem u ovom mandatu
pa neke cak nisu izvedive i u 2 mandata
mozda on to istinski i zeli napraviti al pitanje je koliko ce mu to biti dozvoljeno/omoguceno

nis-nebum previse nagadala vec bum samo gledala sto ce od tih obecanja ispunit

Zita

Post Postao/la Zita » 21 sij 2009 15:41

i da-nista od onih senzacionalistickih vijesti da na inauguraciji nece biti onaj svecenik koji je protiv pobacaja i homoseksualaca vec da ce biti neki gay svecenik

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 21 sij 2009 16:38

Ne ne, Gene Robinson (gay svećenik) je držao govor u nedjelju ali gle čuda, nešto je pošlo po zlu i HBO nije emitirao taj dio u izravnom nedjeljnom prijenosu:

http://www.boston.com/news/politics/pol ... _take.html

...a Warren (onaj drugi homofobni) je blagoslivljo na sam dan inauguracije, tj. jučer.

Zbrkica

Post Postao/la Zbrkica » 21 sij 2009 16:48

Ameli je napisao/la:kako mi se cini veci dio istocnih njemaca ponovno bi sazidala zid..
e da jos mi jedna glupost zapela za oko u jucerasnjim novinama: Obama ce imat solarij u bijeloj kuci..al nije dovoljno crn :D ili je to za bijelce koji dodju u bijelu kucu, da se prilagode okolini..salin se, al zbilja glupost..
:o
Sad sam se zapitala jel on uopće crnac :D

E i da, puna mi je kapa Obame. MOžda bu bolje, možda ne bu, upisao se u povijest, sve 5. Al koliko sam u prolazu stigla pročitat nije baš skroman :D

Zita

Post Postao/la Zita » 21 sij 2009 18:50

tamara3 je napisao/la:Ne ne, Gene Robinson (gay svećenik) je držao govor u nedjelju ali gle čuda, nešto je pošlo po zlu i HBO nije emitirao taj dio u izravnom nedjeljnom prijenosu:

http://www.boston.com/news/politics/pol ... _take.html

...a Warren (onaj drugi homofobni) je blagoslivljo na sam dan inauguracije, tj. jučer.
je-to je ziher bila slucajnost

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 22 sij 2009 09:16

Ne razumijem maniju svijeta za Obamom nikako. Te Obama ce promijeniti svijet, te Obama je nova stranica u povijesti Amerike, te ceka se Obamin "New deal" da spasi gospodarstva, te crni vitez usao u bijelu kucu, te Obama pokazao super tijelo na Havajima...

Promijenit ce Obama vraga. Obecava puno, ali da, to mu i je u opisu posla.
Ali da ce zaustavit ratove na Istoku i da ce smirit tenzije sa Iranom i da ce sprijecit da se ubijaju ljudi u Gazi i da ce sad bas on izaci sa planom koji ce nas sve iscupat iz krize ... ne vjerujem. Jer vuku se konci iza njega.
Ako Hillary nije uspjela napravit reformu americkog zdravstva jer se to nije svidjalo velikim igracima, jos onda kad joj je muz bio predsjednik, zbilja ne vjerujem da ce Obama napravit bilo sto protivno interesima pozadine. A jebote ko da je covjek reformator 21.stoljeca, sad ce on u svom mandatu ispravit sve moguce krive Drine. Yeah right!

A od onog "za to su ginuli nasi ocevi" i slicnih americkih patriotskih izdrkotina mi se riga.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

calypso
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la calypso » 22 sij 2009 17:26

Meni je cisto drago sto je izabran! Prvo,zato sto je crnac,drugo,zgodusan mi je,ne izgleda mi kao tipicni truli Amerikanac!
A sad,koliko ce uspjeti od onoga sto je obecao,vidjet cemo!
"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes."

FOR ONE HUMAN BEING TO LOVE ANOTHER,THAT IS PERHAPS THE MOST DIFFICULT OF ALL OUR TASKS...THE WORK FOR WHICH ALL OTHER WORK IS BUT PREPARATION

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 23 sij 2009 12:39

Eto, žestoko je počeo i jako mi se sviđa:

Američki predsjednik Barack Obama u srijedu je na polaganju prisege višeg osoblja Bijele kuće objavio da im zamrzava plaće kako bi pojačao odgovornost i obnovio povjerenje građana u vladu. Također je propisao stroga pravila koja trebaju ograničiti utjecaj lobista u američkoj politici.
"Lobisti će od danas biti podvrgnuti strožim ograničenjima nego i u jednoj drugoj administraciji u povijesti", rekao je Obama. Po novim pravilima lobisti koji ulaze u administraciju neće moći obavljati poslove za koje su lobirali ili u agenciji pri kojoj su lobirali u zadnje dvije godine. Dužnosnici koji napuste administraciju neće moći lobirati za istu administraciju sve dok je Obama predsjednik. Darovi lobista bit će zabranjeni za sve koji služe u administraciji
.

Više na http://slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabi ... fault.aspx

Ameli

Post Postao/la Ameli » 23 sij 2009 12:43

Svaka cast...

Odgovorite