pro i con oko slika na gay.hr-u

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
Judina sestra

pro i con oko slika na gay.hr-u

Post Postao/la Judina sestra » 22 sij 2009 23:30

Zanima me vaše mišljenje, ako ste vidjeli. Naime, slika profila mora biti nephotoshopirana, mora biti lice korisnika/ce i da se lice jasno vidi. S tim da a) kako oni znaju da je to baš lice korisnika/ce nije mi jasno, b)jedna cura ima sliku na profilu (valjda) sebe iz daljine, u prirodi, jedva se vidi ona a kamoli lice i c) to je nemogućnost izbora. Ljudi ne moraju htjeti staviti svoju sliku u profil zbog straha od outanja i drugih razloga.
Povela se rasprava i neki su komentirali to s outanjem. Nekolicina ljudi je napisala da njih baš briga prepozna li ih se ili ne, jer "šta njima itko može, nije da će netko napraviti profil tko nije gay i terorizirati neku gay osobu". Napisala sam im da kako mogu biti tako neobrazovani i nemarni, nedavno je bilo ono sranje s dečkom na Iskrici. Kako mogu biti tako neosjetljivi i bezbrižni, govoriti "šta ti netko može ako sazna da si gay? tužiti te mami", a gay zločini su oko nas svaki dan, i toliko ih ima puno za koje smo čuli, a sigurno ih ima bar toliko neprijavljenih. Šta vi mislite?
Ja mislim da je to apsolutno žalosno, da imamo takve ljude u Hrvatskoj. Nije ni čudo da govore da je gay pride tu za veselje a ne aktivizam (mislim da je to izjava Kristijana Grđana, ali nisam sigurna). Sigurno da se mogu veseliti ako se potpuno ogluše na sve što nam svaki dan rade. Ne želim biti patetična i govoriti da je to smak svijeta, ali to je ipak veoma ozbiljna stvar koju oni pokušavaju potisnuti i ignorirati jer, pretpostavljam, žive u iluziji da je Hrvatska Amsterdam ili San Francisco.
Koliko košta madona bez djeteta?

Russian Roulette
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Kontakt:

Re: pro i con oko slika na gay.hr-u

Post Postao/la Russian Roulette » 23 sij 2009 03:16

Judina sestra je napisao/la:Zanima me vaše mišljenje, ako ste vidjeli. Naime, slika profila mora biti nephotoshopirana, mora biti lice korisnika/ce i da se lice jasno vidi. S tim da a) kako oni znaju da je to baš lice korisnika/ce nije mi jasno, b)jedna cura ima sliku na profilu (valjda) sebe iz daljine, u prirodi, jedva se vidi ona a kamoli lice i c) to je nemogućnost izbora. Ljudi ne moraju htjeti staviti svoju sliku u profil zbog straha od outanja i drugih razloga.
Nigdje nije rečeno da slika ne može biti photoshoppirana. :D Rečeno je da se jasno trebaju vidjeti crte lica, te po tome da osoba koja je na slici bude prepoznatljiva. Photoshop gdje bi ti nabila oči Jocelyn Wildenstein, usne kao Angie, uši kao Spock.. je recimo previše photoshopa. Niko od tebe ne traži sliku s osobne. :lol:

Imaš mogućnost izbora. Ili ćeš staviti kao profile sliku onu koja odgovara pravilima za iste, ili ćeš to polje ostaviti prazno.

..šta se sad okolo tužakaš.. :drama:

slika
Take a shot.

Judina sestra

Re: pro i con oko slika na gay.hr-u

Post Postao/la Judina sestra » 23 sij 2009 10:29

Russian Roulette je napisao/la:
Judina sestra je napisao/la:Zanima me vaše mišljenje, ako ste vidjeli. Naime, slika profila mora biti nephotoshopirana, mora biti lice korisnika/ce i da se lice jasno vidi. S tim da a) kako oni znaju da je to baš lice korisnika/ce nije mi jasno, b)jedna cura ima sliku na profilu (valjda) sebe iz daljine, u prirodi, jedva se vidi ona a kamoli lice i c) to je nemogućnost izbora. Ljudi ne moraju htjeti staviti svoju sliku u profil zbog straha od outanja i drugih razloga.
Nigdje nije rečeno da slika ne može biti photoshoppirana. :D Rečeno je da se jasno trebaju vidjeti crte lica, te po tome da osoba koja je na slici bude prepoznatljiva. Photoshop gdje bi ti nabila oči Jocelyn Wildenstein, usne kao Angie, uši kao Spock.. je recimo previše photoshopa. Niko od tebe ne traži sliku s osobne. :lol:

Imaš mogućnost izbora. Ili ćeš staviti kao profile sliku onu koja odgovara pravilima za iste, ili ćeš to polje ostaviti prazno.

..šta se sad okolo tužakaš.. :drama:

slika

tužakam se jer bi mi trebali biti kao liberalniji od drugih. Ni na jednom forumu ne postoje takva pravila.
ne shvaćaš, mogu ja staviti bilo koju sliku cure u svoj profil, malo i fotošopirane kao što ti kažeš, a tko će znati da sam to ja? Što bi ipak bio smisao tog pravila: da to budem ja na slici. Ali ako ja zadovoljim tehnička pravila, oni će mi sliku ostaviti. Ne kužiš ili...?
Koliko košta madona bez djeteta?

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 23 sij 2009 12:27

Pa sad, ne moraš staviti sliku u profil, zar ne? A ako je već stavljaš, onda se polazi od pretpostavke da želiš nekoga time privući or something, pa je valjda onda logično da nećeš stavljat sliku Angeline Jolie ili zalaska sunca na Sardiniji :o.

Drugo, naravno da nismo ni Amsterdam ni San Francisco, ali bože moj... od nekud se mora krenuti. Ja bih se u tom slučaju bojala jedino zloupotrebe i krađe identiteta jer ruku na srce, nema šanse da se provjeri tko je zapravo na fotki ako tu osobu ne poznaješ osobno, a ovo je rvacka. Premda se takve stvari ziher događaju i u gore spomenutim gay mekama, iako manje jer imaju manje izopačenih maloumnika koji mlate pedere iz hobija.

I treće, ne, ne bismo trebali biti liberalniji, zakaj tak misliš :o? A kaj se tiče spomenutog foruma, tamo se oduvijek vodio "rat" između "ormaruša" i onih koji to nisu, tak da me to ne iznenađuje.

Biseksualna Lezbijka
Nedojebana
Ja sam: biseksualka
Status: U vezi

Post Postao/la Biseksualna Lezbijka » 23 sij 2009 15:33

Pratila sam tvoju raspravu o ovoj temi na dotičnom forumu i moram ti reći: majko moja koja jebena drama.
ajmeeee
kao prvo što tebi znači slika u profilu??
ako želiš staviti neku umjetničku, za to imaš avatar.
ako ionako misliš stavljati slike svoje, kakve veze onda ima jel ti je lice na profile picture ili na slici u folderu 2 klika dalje??
Ne razumijem stvarno kakve veze ima nečija nemarnost, neobrazovanost, bezbrižnost i neosjetljivost sa stavljanjem slike svoje.
Ako si ormaruša i ne želiš da te itko vidi, nećeš stavljati nikakve slike.
UOPĆE!
NIGDJE!
Jer, ako si imalo aktivna na netu (ne samo na gay forumima) postoji mogućnost da budeš "otkrivena" i "outana". Ako te netko želi sjebat i outat, to će napraviti i naći će načina. Pratit će što pišeš, povezivati i na kraju krajeva shvatiti tko si.

A to da staviš neku random google sliku, zar ti stvarno misliš da to nitko neće prepoznati i skužiti?? Come on.
Uostalom, profile picture služi jednim dijelom za pretraživanje, onima koji žele vidjeti profile sa slikom, ako želiš staviti sliku a da to nisi ti jel to znači da si attention whore i samo želiš da netko dođe pogledati tvoj profil?

Što ma pak opet vraća na početno pitanje: što tebi znači slika u profilu??
Unexpected sex is the best thing to wake up - unless you're in prison... slika

noise

Post Postao/la noise » 24 sij 2009 12:18

fotoshopiram fotke za profile na gayhaeru... povoljno... :D :D

ot: nema sanse da ikad stavim svoju fotku negdje na net... na bilo kakve forume ili sl.. :!:
slika
I take pleasure in...

U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.

Odgovorite