Femme

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.

Privlače li vas ženstvene djevojke?

da
53
88%
ne
7
12%

Ukupno glasova: 60

Uliana
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la Uliana » 05 tra 2009 19:33

Judina sestra je napisao/la:

Ne, nisam zadrta i ograničena jer sam ispričala stereotip.
ne, nije problem u tome nego to što ti uopće ne kužiš u čemu je stvar. :eek:
Idem trenutak samo, popravit šminku malo!!

Judina sestra

Post Postao/la Judina sestra » 05 tra 2009 19:34

baba_s_kolacima je napisao/la:Razumijem da čim se spomene pojam butch ili femme u glavi imamo stereotip, ali zar stvarno nitko nikad nije upoznao nestereotipnu femme lezbijku, lišenu štikli, karboniziranih naslaga ruža i pudera te popratnih ekstremno dugačkih noktiju od kojih jadnice ne mogu ni otipkati kratku poruku? Mene recimo privlače ženstvene djevojke, i u tu skupinu ubrajam sve čije kretnje, pogledi ili boja glasa to potvrđuju. Odjeća ili pak duga ili kratka kosa s tim nemaju ama baš nikakve veze. Na kraju, dvije npr rukometašice u identičnim dresovima i ajmo reć obje s istim frizurama mogu biti jedna butch a druga femme i to se vidi nadaleko.
Tako je :) da, primjetila sam ovdje da se cure zalažu za brisanje važnosti rodnog izražaja, sve se veoma uznemire i kad spomeneš kategorije, a onda na pitanje što je femme odgovaraju upravo ovim stereotipom koji si ti opisala.
Koliko košta madona bez djeteta?

Judina sestra

Post Postao/la Judina sestra » 05 tra 2009 19:34

Uliana je napisao/la:
Judina sestra je napisao/la:

Ne, nisam zadrta i ograničena jer sam ispričala stereotip.
ne, nije problem u tome nego to što ti uopće ne kužiš u čemu je stvar. :eek:
Onda mi objasni!

Uliana

Post Postao/la Uliana » 05 tra 2009 19:47

baba_s_kolacima je napisao/la:Razumijem da čim se spomene pojam butch ili femme u glavi imamo stereotip, ali zar stvarno nitko nikad nije upoznao nestereotipnu femme lezbijku, lišenu štikli, karboniziranih naslaga ruža i pudera te popratnih ekstremno dugačkih noktiju od kojih jadnice ne mogu ni otipkati kratku poruku?
jesam, upoznla sam takvu, živi u mom kvartu. njena pojava je neizmjerno dosadna.

aseksualka, uvijek zakopčana do grla.
mene smatra nižom vrstom zato jer sam par puta iz zajebancije prošetala u ubersexy outfitu.

aseksalka kojoj je tijelo atrofiralo jer se ne bavi sportom pozelenjela je od zavisti jer, za razliku od mene,

ona ima 2 kegla umjesto nogu.
Idem trenutak samo, popravit šminku malo!!

baba_s_kolacima

Post Postao/la baba_s_kolacima » 05 tra 2009 19:50

Ok, nisam baš to imala na umu ali dobro... Uglavnom, sve vi divne ženstvene djevojke iz susjedstva, ma Sandrom Bullock da vas prozovem u nedostatku sretnijeg termina..hvala vam.

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 05 tra 2009 21:44

ja to sve gledam kroz sex. ja se ne racunam :o
ex invalid_user

slatk@

Post Postao/la slatk@ » 05 tra 2009 22:14

Uliana je napisao/la:
slatk@ je napisao/la:pa, da, i ja sam skuzila da se dosta više cura pali na bučice...

ne znam zasto je to tako..mozda zato sta su bučice onako sigurna stvar, cure i samo cure...a kod femica nikad ne znaš..
evo, na ovakve nebulozne izjave ja rikavam od smijeha!

baš se sjećam jedne subotnje večeri u globalu (a sjećam se zato što ja rijetko subotom izlazim),
uočila sam jednu izrazito butch curu, prvih par momenata nisam čak mogla bit sigurna kojeg je spola, u strastvenom plesu sa dečkom,

pomislila sam čak da možda tako sexualno plešu iz zajebancije, no ubrzo su s epočeli drpat i plazit jednan po drugome tako da je to bilo grdo za vidjet.
nije bitno dal je bučica ili femme, ako je glupa kao ti nema joj pomoći

dakle, maloumnice, nisam rekla da je to moje misljenje..al tebi očito treba pojašnjavati neke stvari jer ne kopčaš iz prve.. nh

Judina sestra

Post Postao/la Judina sestra » 05 tra 2009 23:44

slatk@ je napisao/la:
Uliana je napisao/la:
slatk@ je napisao/la:pa, da, i ja sam skuzila da se dosta više cura pali na bučice...

ne znam zasto je to tako..mozda zato sta su bučice onako sigurna stvar, cure i samo cure...a kod femica nikad ne znaš..

baš se sjećam jedne subotnje večeri u globalu (a sjećam se zato što ja rijetko subotom izlazim),
uočila sam jednu izrazito butch curu, prvih par momenata nisam čak mogla bit sigurna kojeg je spola, u strastvenom plesu sa dečkom,

pomislila sam čak da možda tako sexualno plešu iz zajebancije, no ubrzo su s epočeli drpat i plazit jednan po drugome tako da je to bilo grdo za vidjet.

dakle, maloumnice, nisam rekla da je to moje misljenje..al tebi očito treba pojašnjavati neke stvari jer ne kopčaš iz prve.. nh
slatk@, upravo to sam joj i ja rekla, da to nije bilo tvoje mišljenje, nego smo ja koja sam postavila temu, ti i još par cura navodile svoje teorije pokušavajući shvatiti zašto mnoge lezbijke više vole butchice od femmica. Ako navodimo nešto što primjećujemo, odmah postajemo sudionici u tome i njeni podržavatelji, prema njoj. Kao da kažeš, Hitler je ubijao Židove jer je smatrao da su nečisti, a možda jer je i njegovu majku liječio doktor koji je bio Židov, a liječenje je rezultirao njenom smrću. I kad tako nabrajaš neke stvari o Hitleru, ne znači da podržavaš mišljenje da su Židovi nečisti ili da bi ih zamrzila da jedan doktor Židov ne uspije izliječiti tvoju majku. To je primitivan način razmišljanja.

Russian Roulette
Kontakt:

Post Postao/la Russian Roulette » 05 tra 2009 23:49

:o
Take a shot.

Nicky

Post Postao/la Nicky » 06 tra 2009 09:14

unbelievable....cure kaj vas je spopalo? oko jednog običnog istraživanja ko kokice ste se posvadile! Pa barem smo mi lezbe na vlastitoj koži osjetile što znači nedostatak tolerancije, a ovako žustro da ga provodimo jedna na drugoj. Ne kažem da na svačiju misao trebamo klimati oduševljeno galvom...ali ovdje još malo pa će krenuti uvrede. Zar nismo bolje od neandertalaca da ne znamo čitati što ljudi pišu i ne mahati odma toljagom čim netko kaže nešto s čim se ne slažemo. Pitanje je bilo kakva su vaša iskustva kad je u pitanju vidljivost i provlačnost prema femme djevojkama, ok dajte i svoje mišljenje, ali suzdržite se malo. Frustracije, pms i nadrkanost riješite s vrećom za boks, dobrim trčanjem ili dvije pive.

Nicky

Post Postao/la Nicky » 06 tra 2009 09:17

A što se tiče mojeg iskustva s butch i femme....mislim da je to slično s mišljenjem da plavuše s velikim sisama i crvenim štiftom imaju više uspjeha kod muškaraca. Za jednu noć ili kratki flert možda, ali za nešto više je potrebna kemija, a ona uglavnom ne pita mnogo za izgled. Ili je ima ili je nema.

slatk@

Post Postao/la slatk@ » 06 tra 2009 10:47

pa no...ženska ima totalno primitivno razmišljanje..

Kali
Status: Solo

Post Postao/la Kali » 06 tra 2009 12:13

Uliana je napisao/la: super su mi cure poput tebe koje misle da ako netko nosi kratku suknju da je kurva i da mu fali sexa, a one jadnice nemaju tijelo za takvu odjeću i misle da su na višem nivou ako se konzervativno zamotavaju u srednjovjekovnom stilu..
Uliana je napisao/la: a nadasve na onu debelu butch feministicu koja me nazavla kurvicom jer sam jednom stavila krvavo crveni ruž na usne, a ona je kipjela od ljubomore jer ima dve crtice i nema kaj namazat pa onda mene želi poniziti.
Uliana je napisao/la: aseksualka, uvijek zakopčana do grla.
mene smatra nižom vrstom zato jer sam par puta iz zajebancije prošetala u ubersexy outfitu.

aseksalka kojoj je tijelo atrofiralo jer se ne bavi sportom pozelenjela je od zavisti jer, za razliku od mene,

Ispricavam se ali ja se nikako ne mogu oteti dojmu da tvoje poimanje butch lezbijki podrazumijeva cure sa viskom kilograma ili netipicnim izgledom... :o Zar ti stvarno mislis da su odredjene lezbijke butch samo zato sto, eto, nemaju tijelo za nosit minice ili stiklice?! ili da je ona gorespomentua djevojka aseksualna samo zato sto je malo deblja?! :o zanimljivo je kako za sebe govoris da nemas predrasuda i da nevolis stereotipe, a kad ono.. :D :D bas me zanima odgovor.... ;)

Judina sestra

Post Postao/la Judina sestra » 06 tra 2009 14:57

Kali je napisao/la:
Uliana je napisao/la: super su mi cure poput tebe koje misle da ako netko nosi kratku suknju da je kurva i da mu fali sexa, a one jadnice nemaju tijelo za takvu odjeću i misle da su na višem nivou ako se konzervativno zamotavaju u srednjovjekovnom stilu..
Uliana je napisao/la: a nadasve na onu debelu butch feministicu koja me nazavla kurvicom jer sam jednom stavila krvavo crveni ruž na usne, a ona je kipjela od ljubomore jer ima dve crtice i nema kaj namazat pa onda mene želi poniziti.
Uliana je napisao/la: aseksualka, uvijek zakopčana do grla.

Ispricavam se ali ja se nikako ne mogu oteti dojmu da tvoje poimanje butch lezbijki podrazumijeva cure sa viskom kilograma ili netipicnim izgledom... :o Zar ti stvarno mislis da su odredjene lezbijke butch samo zato sto, eto, nemaju tijelo za nosit minice ili stiklice?! ili da je ona gorespomentua djevojka aseksualna samo zato sto je malo deblja?! :o zanimljivo je kako za sebe govoris da nemas predrasuda i da nevolis stereotipe, a kad ono.. :D :D bas me zanima odgovor.... ;)
To sam i ja rekla. nema predrasuda a onda sudi ovako: cura koja se ne oblači izazovno nema tijelo za to i ona je jadna, debela butchica je pizdila jer i ona sama nema na šta staviti crveni ruž pa napada nju jer je iskompleksirana (a nije ti, Uliana, palo na pamet da te ta žena naziva kurvicom jer je vjerovatno opterećena ženstvenošću i smatra ga prijetnjom? Ako se ne varam, govorila si da je ta butchica bila na Ženskim studijima, pa ima smisla to zaključiti). I ako je neka cura zakopčana do grla, aseksualka je. I neka je puna predrasuda, to bi bilo u redu da ne proturječi samoj sebi.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 06 tra 2009 15:26

slatk@ je napisao/la:
Uliana je napisao/la:

Smirite se malo, dobro? Ak ne znate normalno i argumentirano razgovarat, onda zaobiđite temu ili nabrojite do 10 prije neg kaj nekaj velite.

Russian Roulette
Kontakt:

Post Postao/la Russian Roulette » 06 tra 2009 17:30

/.../
Zadnja izmjena: Russian Roulette, dana/u 06 tra 2009 23:52, ukupno mijenjano 1 put.
Take a shot.

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 06 tra 2009 19:54

Mislim da bismo sve trebale ignorirati Ulianu tj. one dijelove koji su pisani radi provokacije. Ovako samo skrećemo s teme i svađamo se bzvz.

slatk@

Post Postao/la slatk@ » 06 tra 2009 20:14

pineapple14 je napisao/la:Mislim da bismo sve trebale ignorirati Ulianu tj. one dijelove koji su pisani radi provokacije. Ovako samo skrećemo s teme i svađamo se bzvz.
:aha: :thumbup:

Judina sestra

Post Postao/la Judina sestra » 06 tra 2009 20:42

slažem se s pineapple i slatkom. Jesmo li dovršile temu, onda, ili ne? Imam ja jednu stvar za primjetiti:ovo je tema o tome da femme nisu najpoželjnije, a prema ovoj anketi, 17 je glasova da se voli femme, 2 da ne voli. :wink:

look at her
Kontakt:

Post Postao/la look at her » 06 tra 2009 21:58

Prije sam na neki način govorila da ljubiteljice butchica nisu "prave lezbijke" jer ih očito (daklem, možda naizgled) privlači ono muško u ženi, jer mene je uvijek privlačilo baš ono žensko, a bogami i ja imam više onog ženskog nego muškog u sebi.
(sad to više ne želim govoriti, imam osjećaj da diskriminiram, a nije tako. :-o)
No, to je tek jedna od nijansi, kao i uvijek. jer, s druge strane, koliko god da su žene koje su me privlačile bile ženstvene izvana, imale su karizmu koja epski odlikuje muškarce: pametne, uspješne, talentirane, jake, samostalne.
Enivej, ovo sam sad maksimalno skratila, ima tu toga mnogo (i svjesno zanemarujem postojanje "lezbijskog stila i izgleda", zato jer je, kao i svaki drugi stil, djelomično umjetan i nastao iz nužde i, uglavnom, nije relevantan sad, možemo ga zanemariti kao mnogo puta trenje i otpor u fizici :D) ali baš me zanima privlače li ljubiteljice femmica iste kvalitete kao i mene ili pak one koje epski pripadaju ženama (krhkost, osjećajnost, osjetljivost, naivnost, daklem, osobine koje naprosto traže zaštitu i snagu u drugoj osobi). U svakom slučaju, ako ste od mojeg totalnog i nejasnog sažetka išta shvatile, pokušajte odgovore staviti u kontekst genetske, hormonalne i okolinske teorije o urođenosti ili neurođenosti homoseksualnosti, zanimljivo je. :)

nika331

Post Postao/la nika331 » 06 tra 2009 22:13

nije ti baš nešto ta analiza
from my cold blooded hands!

slatk@

Post Postao/la slatk@ » 06 tra 2009 22:52

Judina sestra je napisao/la:slažem se s pineapple i slatkom. Jesmo li dovršile temu, onda, ili ne? Imam ja jednu stvar za primjetiti:ovo je tema o tome da femme nisu najpoželjnije, a prema ovoj anketi, 17 je glasova da se voli femme, 2 da ne voli. :wink:
da , i ne samo to, na haeru sam vidjela neku temu u kojoj cure stavljaju slike cura koje su ima napete...i naravno skoro sve su stavile slike femica...

zaključak je da su femice IN..

samo gdje se skrivaju, zasto ih nema u baru, kicu i na takvim mjestima... ili ja dođem u krivo vrijeme :roll:

nika331

Post Postao/la nika331 » 06 tra 2009 23:05

pa kak veli look at her fali im onaj muški dio koji pak imaju butchice
"pametne, uspješne, talentirane, jake, samostalne"
:kolo: :o

look at her
Kontakt:

Post Postao/la look at her » 06 tra 2009 23:14

nika331 je napisao/la:pa kak veli look at her fali im onaj muški dio koji pak imaju butchice
Ae, sad mi je jasno zašto si mi neargumentirano popljuvala analizu (koja zapravo nije analiza, ali nema veze): zato što nisi shvatila što hoću reći. Nisam dala čak ni naslutiti ono što ti tu tvrdiš da sam rekla. :wink: :wink:
Usput, gdje je tvoje viđenje stvari? :o

Judina sestra

Post Postao/la Judina sestra » 07 tra 2009 07:22

nika331 je napisao/la:nije ti baš nešto ta analiza
izvoli bolje!

lucretia
Status: U vezi

Post Postao/la lucretia » 07 tra 2009 10:12

umhm....
ne slažem se. s većinom gore napisanog. otkud postavka da muški vole samo femmelooking žene? tzv. kemija je ono na čemu se sve temelji.

ja mogu do preksutra komentirati cure koje u tramvaju zamijenim za likove i pizdim jer mi se neće ustati dok teglim 3 vrećice i torbu, ali nikad ne znam hoće li mi se taman to obiti o glavu ako mi se dogodi klik na neku takvu.

a isto tako mi se može neka cura brutalno sviđati, a pošto je femme, u startu ništa ne pokušavam jer bih dala ruku u vatru da je stopostotno strejt.
te sve kategorizacije stoje na papiru, ali u stvarnosti se život sastoji samo od prijelaznih oblika....so far iz mog iskustva... :)

nika331

Post Postao/la nika331 » 07 tra 2009 11:56

look at her je napisao/la:
nika331 je napisao/la:pa kak veli look at her fali im onaj muški dio koji pak imaju butchice
Ae, sad mi je jasno zašto si mi neargumentirano popljuvala analizu (koja zapravo nije analiza, ali nema veze): zato što nisi shvatila što hoću reći. Nisam dala čak ni naslutiti ono što ti tu tvrdiš da sam rekla. :wink: :wink:
Usput, gdje je tvoje viđenje stvari? :o
ja nisam nigdje agresivno nastupila ili bilo šta popljuvala, samo sam rekla da se ne slažem. :o
bez argumenata istina jer mi se ne da.

slatk@

Post Postao/la slatk@ » 07 tra 2009 12:02

dosadne ste više...šta ste sve nadrkane tako

JoAnn

Post Postao/la JoAnn » 07 tra 2009 21:09

slatk@ je napisao/la:
Judina sestra je napisao/la:slažem se s pineapple i slatkom. Jesmo li dovršile temu, onda, ili ne? Imam ja jednu stvar za primjetiti:ovo je tema o tome da femme nisu najpoželjnije, a prema ovoj anketi, 17 je glasova da se voli femme, 2 da ne voli. :wink:
da , i ne samo to, na haeru sam vidjela neku temu u kojoj cure stavljaju slike cura koje su ima napete...i naravno skoro sve su stavile slike femica...

zaključak je da su femice IN..

samo gdje se skrivaju, zasto ih nema u baru, kicu i na takvim mjestima... ili ja dođem u krivo vrijeme :roll:

a ma pa evo me :D
sam kaj nisam još nigdje bila

Ftica

Post Postao/la Ftica » 07 tra 2009 21:33

... garažirana i u dobrom stanju, šta'š. :wink:

Odgovorite