Lipstick lezbijke -forum

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
fakatja
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la fakatja » 03 svi 2009 19:01

a šta opakost u jarcu mora biti karakteristika malo butchinessa? Zar lipstickice i općenito femme žene moraju pasivno sjediti, mahati štiklama i vrtiti kosom, biti samo pasivne, nimalo borbene, nikakav stav? Impliciraš li to? Čini mi se da da, jer sam sto puta već napisala da ljudi zinu kad čuju da sam gay i da mi i cura kaže da izgledam apsolutno strejt. I ne samo izgledam, gestikuliram, ponašam se, itd.
Ja se definitivno zaljubljujem u tebe, draga J.S.. :inlove: Samo se nadam, da stvarno izgledas apsolutno strejt i tako se i ponašaš.
Izvinjavam se duboko, tebi i tvojoj curi, koja je sigurno jako sretna lipstick zena, sto sam ovako direktna, al, pala sam, eto...
Samo nesto mi fali kod tebe: smisao za humor. A to je vrlina inteligentnih ljudi.Al znam, da duboko u tebi,kad prestanes, da se tako jako boris za svoja prava, postoji i to. Samo treba naci nacin, da izade.
Izvinjavam se jos jednom svima, koje sam sad uvredila, maj fuj me... :cool:

Uliana

Post Postao/la Uliana » 03 svi 2009 19:38

Judina sestra je napisao/la:
Uliana je napisao/la:pa, zajebancija, Judina sestro, kak ne kužiš zajebanciju ? :o

imaš nešto opako u jarcu u natalu, u to sam ziher.

ej, a kaj se ti definiraš kao apsolutna femme, sorry.. lipstick ili imaš i malo butchiness u sebi?
a šta opakost u jarcu mora biti karakteristika malo butchinessa? Zar lipstickice i općenito femme žene moraju pasivno sjediti, mahati štiklama i vrtiti kosom, biti samo pasivne, nimalo borbene, nikakav stav? Impliciraš li to? Čini mi se da da, jer sam sto puta već napisala da ljudi zinu kad čuju da sam gay i da mi i cura kaže da izgledam apsolutno strejt. I ne samo izgledam, gestikuliram, ponašam se, itd.
:eek: bez komentara
ne, nisam uopće mislila na to, čemu tolika defanzivnost?
Idem trenutak samo, popravit šminku malo!!

ow
necu se registrirati
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 22 svi 2009 12:50

tamara3 je napisao/la:Oš razmijenit bannere ;)?
ja ocu :D
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Jani

Post Postao/la Jani » 22 svi 2009 14:04

a o čem se ovdje uopće priča? o modnim stilovima? mislim ono, nemojte zamjerit, ja sam žena iz predgrađa, ne kužim te stvari. a i provela sam puno vremena kod bake na selu. :(

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 22 svi 2009 15:35

Najjače mi je kad netko dođe nakon tri strane teme i pita o čemu se tu priča :roll:.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 22 svi 2009 17:09

zbog tvoje recenice, prisilila sam se procitati sve tri :D ..i jos mi nije jasno..zapravo polovicno, jasno mi je..ali ..ovo mene nekako podsjeca na djecu:-ti si juzna, ne ti si juznija..nisam ja imam hajinicu, a ti imas hace i netju se druziti stobom,..itd :D ..
zena je imala potrebu otvoriti takav forum, okej...njena stvar...
e sad dal je to nacin na koji ce se zbliziti, "jedna vrsta lezbi" ili se ta vrsta zeli odvojiti od ostalih, pa i od onih stereotipa po kojima su lezbe ruzne, muskobanjaste zenske..u cemu je poanta cile price?..eto, danas imam vise vrimena, pa sam upustila se u ovu cudnu raspravu..e da dok nisam zaboravila, cini mi se da sam negdje procitala kiki-lezbe, kakve su sad te :o
i da, ako su butch ili andro ruzne zene, djevojke, kazem ako su?..postojili sanse da medju femme ima isto tako ruznih zena..osobno kad dodje do skidanja, bitno mi je poslije tusa, njeno tijelo, a ne sminka, ali ajd, nisam ja bitna..
i sad nekako dodje i meni da otvorim forum, za zene sa djecom, koje su isto na neki nacin diskriminirane, jer rijetko tko im vjeruje da su lezbe, citiram jednu curu:-kako si lezba, a imas dijete...
i da jos nesto cu napisati, vjerujem da ovdje ima predivnih djevojaka, zapravo neke i znam..i zbilja ne vidim potrebu pricati o pozeljnosti " jedne vrste lezbijki" od ostalih..
tko iskreno, ali iskreno voli i cijeni ZENsko, onako cijelim srcem i tijelom, ne gleda previse te neke nijanse po kojima se razlikuju..ona jednostavno uziva u njoj..
p.s.pocesto san i ja bila povrsna, volim ljepotu, volim lijepo..ali tu ljepotu nisam pronasla izvanka, nego u njenim dodirima, paznji, njenoj ljubavi..
bitan mi je onaj pogled, kako kaze Seve, "pogled ispod obrva" :D ..na taj pogled gotova
:nesvjest:
:D

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 22 svi 2009 18:01

Bože sačuvaj Ameli da zauvijek u rvata ostane samo jedan, dva ili tri zbelska foruma/portala, pa tko bi to htio? Ja na to ne gledam kao na odvajanje nego poticanje raznovrsnosti, bože moj... sve je to tržište, a i pederi se dijele na "medvjede" i kaj ja znam kakve sve ne podvrste pa nikom ništa...

zenia
Status: U vezi

Post Postao/la zenia » 22 svi 2009 18:05

tamara3 je napisao/la: sve je to tržište, a i pederi se dijele na "medvjede" i kaj ja znam kakve sve ne podvrste pa nikom ništa...
Bože mili kako sam ja neobrazovana..
Postoje medvjeđi pederi?

:o :lol:
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 22 svi 2009 18:11

To su oni bradati i dlakavi, "bears", imaju i svoju zastavu:

slika

Ameli

Post Postao/la Ameli » 22 svi 2009 18:39

:D :D ah ti dragi pederi..kad bi po sebi gledala mogla bi osnovati merkat-lezbe, to su one vitke, tj. mrsave, nemirne, itd :D
ot: nisan ja protiv foruma, ma jok, ..nek otvaraju, nego pokusavam shvatit..kako mozes reci:-volim femme i samo femme il samo andro ili samo ..to povezivanje po vanjstini, a toliko razglabamo o ljubavi emocijama, a opet smo ipak povrsni i zelimo biti ljepsi od one lezbe, ove ovdje itd.. ono jesmo lezbe, ali Ne "one" lezbe, mi smo posebne i ljepse, jel to to?..aj necu dalje, vec odoh u suprotnom smjeru :o

sekica63
Status: Solo

da

Post Postao/la sekica63 » 22 svi 2009 19:08

joj kako se smijem nekim komentarima,

ameli, pa ja eto poznam vrlo dobro poznam,cure koje imaju djecu, ma ja nikako nemogu upotrebit tu riječ l***e,
Htjela sam reći to, super cure žene, imaju djecu, hvala bogu neka imaju, vole zavole žene, pa ok je to.

Ponekad stvarno neznam, odakle toliko definicija za cure žene koje eto vole žene.

sekica63

da

Post Postao/la sekica63 » 22 svi 2009 19:22

Samo da se još malo nadovežem, jel to to, ja se nađem sa curom uštekamo se, sad je ona kratko ošišana, ima kaubojke i superge, ja u haljini visoke pete, 2kg šminke na meni,

Slijedi spavanje, pardon, vođenje ljubavi sex itd. kada se skinemo istuširamo, pa samo smo obe ženske, jedna malo ljepša, jedna težaa itd, a želimo isto.

Sada nam dali neke nazive, ovakakve onakve, i kozna koliko će biti takvi onakvi definicija. nemoj da mi se sad smijete, ja tako mislim.

Ameli

Re: da

Post Postao/la Ameli » 23 svi 2009 10:24

sekica63 je napisao/la:ameli, pa ja eto poznam vrlo dobro poznam,cure koje imaju djecu, ma ja nikako nemogu upotrebit tu riječ l***e,
:o molim da me se "prosvjetli", jel moze biti majka lezba?..mislim da cu morat otvoriti temu o tome :D

sekica63

ne

Post Postao/la sekica63 » 23 svi 2009 19:44

moje mišljenje, ne ne.
Rekla bi ja ovako, jednostavno osjeti neki nagon privlačnosti do drugačijeg, i zašto ne?
Pa sve je dozvoljeno ako nam to odgovara, i ako nas zadovoljava.

Uliana

Post Postao/la Uliana » 23 svi 2009 20:29

Ameli je napisao/la::shvatit..kako mozes reci:-volim femme i samo femme il samo andro ili samo ..to povezivanje po vanjstini, a toliko razglabamo o ljubavi emocijama, a opet smo ipak povrsni i zelimo biti ljepsi od one lezbe, ove ovdje itd.. ono jesmo lezbe, ali Ne "one" lezbe, mi smo posebne i ljepse, jel to to?..aj necu dalje, vec odoh u suprotnom smjeru :o
pa da, meni je vanjština dosta bitna, nema u tome ništa loše :wink:

meni se ne sviđa niti mi se ikad sviđao tipičan butch izgled, kratka kosa i ostalo što me podsjeća na muškarce me odbija i uvijek je i to se ne bude promijenilo.

cura izgleda više butch od mog brata i još me tretira k`o neku ženicu i postavlja zaštitnički, ma fak of, možemo popit pivo friendly ali nemoj mi se upucavat..
ono, pliiiiiz do not.

ali ako je cura imalo zgodna i liči na ženu (duža kosa je i više nego poželjna), onda (mi) može radit sve što hoće uopće me ne zanima, može se i postavljat pokroviteljski....glavno da izgleda kao žena fizički

:inlove:

sekica63

da

Post Postao/la sekica63 » 23 svi 2009 21:54

pada uredu je to tebi, svak ima svoj ukus,
Meni osobno je bitan karakter, higijena iskrenost, naravno je da kemija mora bit, i ona iskra,

Sad osobno govorim o mom mišljenju, to kažem zbog ličnog iskustva, šta mi vredi njena štikla haljinica itd. kad cura nema karaktera, povrh svega laže bluzi glumi bolesnog konja itd.

Da nebude zabune, to je moje iskustvo, jedne prilike sam upoznala ženu curu djevojku, kako god hoćete, bila je skoro obrijane glave, šarmantna karakter na nivoju, nježna emocije na višku, kulturna iskrena, oh i sploh nema da nema, hoću dodati, dok neprobaš neznaš,

Ćuj ako smo iskreni do sebe, sve mi volimo imati pored sebe ženu da se svi okreću, što znači da ona koja nije fensi, nije ni vrijedna,
Neslažem se sa tom trvrdnjom.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 23 svi 2009 23:41

Uliana...mozemo na pivo, eto samo pivo,..nisan B. ni A. ni F, obicna sam zena.,..bez obaveza,...pa nakon toga pisi..bit ce mi zadovoljstvo ;)

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 24 svi 2009 13:48

Ne možete! :twisted: :D

Ameli

Post Postao/la Ameli » 24 svi 2009 15:16

Peglam_subotom je napisao/la:Ne možete! :twisted: :D
:o

Uliana

Post Postao/la Uliana » 24 svi 2009 17:31

p jebate

ala kako ga sekica63 seruckaš i baljezgaš...to je strašno :D

svi lažu kako im izgled nije važan..to mi je prejadno

i od kud ti ideja da žena koja dobro zgleda ne može usto bit i genijalan karakter? i imat kičmu i mozak čak :o

zašto impliciraš da se to 2 mora međusobno isključivati? :eek:

Ameli isto ne kužim kaj želi reć?

Ameli

Post Postao/la Ameli » 25 svi 2009 07:46

Uliana je napisao/la: Ameli isto ne kužim kaj želi reć?
..a pozivan te na pivo :o

sekica63

da

Post Postao/la sekica63 » 25 svi 2009 12:38

Uliana za tebe odgovor,

nisi dokraja pročitala , pogotovo zadnji stavk, svi volimo imati pored sebe ženu da se svi okreću, nisam tvrdila da fensi žena nema mozga itd. Naravno je da gledamo na izgled, ali prevari u više primjera.

Moji komentari su moje iskustvo, i to neusiljujem drugima.

Osobno me nemože niko prepričati, da cura žena djevojaka, koja je manje ženstvenog izgleda, da nema kvalitete i kvantitete.

Moja bivša i prva, sa kojom sam živjela desetljeće, nikad nije obukla hlače, nikad nije nosila kratku kosu, i nije bila ružno pače,
Karakter je imala? nakon toliko godina skupnosti, pusti mi cedulju ja se udala.Bože moj zaželih joj sreću! Još povrh njene skrajnosti, bila je psihologinja. Niti izobrazba se nemjeri sa karakterom.

Tako da mislim razumiješ moj komentari su životno iskustvo,

Niti pod razno nemislim da su sve iste.

Judina sestra

Post Postao/la Judina sestra » 27 svi 2009 16:56

Ako netko voli sve "vrste" lezbijki, ne znači da je bolji od one koja voli samo jednu ili samo dvije "vrste" lezbijki.
Ako smo sve mi samo lezbijke, onda to uzmite u ovoj navedenoj punini, a ne nametati diktat da se sve moramo osloboditi i voljeti apsolutno sve lezbijke, jer sve smo mi žene.
Sve je to divno i krasno, ali ne postoje te "vrste" za bez veze. Nije to izbor da od njega možeš i odustati. Netko se rodi kao butch i ne može joj biti privlačna druga butch, nego samo femme. netko se rodi kao nedefinirana i privlače je načelno sve lezbijke. Neke se rode kao femme i vole samo femme.
Ako ćete promovirati toleranciju, nemojte je promovirati samo polovično.
Sve smo lezbijke, da, sve smo žene, da, ali smo veoma međusobno različite po rodnom izražaju i preferencijama, a o karakteru da ne govorim, to se podrazumijeva.
Važno je biti u sinergiji s tim različitostima.
Ovaj sam forum otvorila ne da bih lezbijke međusobno razdvojila nego da bih onim lezbijkama koje su diskriminirane dala mjesto u kojem se neće osjećati loše. Svatko je tamo dobrodošao, na taj su forum već i došle lezbijke koje nisu lipstick (a dobro došli su i gay muškarci, bi, strejt, trans, inter, itd.). Morala sam napraviti specifičan forum koji je naslovljen za samo jednu "vrstu" lezbijki, ali to ne znači automatski da mi mrzimo druge, jer to nije točno. Samo je već bilo vrijeme da se barem negdje lipstick lezbijke osjećaju viđeno i prihvaćeno.
Mi tamo promoviramo toleranciju, ja slušam i ispunjavam njihove prijedloge za forum, ne pravim se važna sa svojom ulogom administratorice i naglašavam da sam jedna od njih.
Koliko košta madona bez djeteta?

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 28 svi 2009 09:24

Judina sestra je napisao/la: onim lezbijkama koje su diskriminirane
aha, a ostale lezbijke nisu diskriminirane? samo "jadne lipstick lezbijke" su diskriminirane? evo, srce mi se slama i boli me, krvarim na sve strane jer su "lipstick" lezbijke diskriminirane.
sorry, ali ti ja to ne prihvacam, prihvacam tvoje misljenje i razmisljanje, ali stara moja, niste diskriminirane, same si bacate tu famu diskriminacije, jer ak je sve ok, hebiga, nesto mora bit lose, pa si ti sad zmislila da ste diskriminirane. ja u ovom trenu sada diskriminiram tebe i tvoj stav i tvoju kontradiktornost kroz sve postove u ovom topicu! ti si prva koja diskriminiras ostale!
I am not a myth.

sekica63

da

Post Postao/la sekica63 » 28 svi 2009 13:29

Judina sestro, pa te cure žene što su lipstick, ako su po samom izgledu lijepe privlačne ženstvene, i ako su sklone istom spolu, pa takve se netrebaju bojati diskriminacije. Takve volimo svi.

ja sam prosječno ružna i simpatična, neosjećam se odbačeno ili nepovoljno, Sadašnji trend je, biti lijep bogat itd. Takve svi prihvataju, ja se pomalo plašim za sebe i meni slične. Samo moje mišljenje dajem Nemojte me bobardirati.

Uliana

Post Postao/la Uliana » 28 svi 2009 14:23

Judina sestra je napisao/la:Ako netko voli sve "vrste" lezbijki, ne znači da je bolji od one koja voli samo jednu ili samo dvije "vrste" lezbijki.
Ako smo sve mi samo lezbijke, onda to uzmite u ovoj navedenoj punini, a ne nametati diktat da se sve moramo osloboditi i voljeti apsolutno sve lezbijke, jer sve smo mi žene.
Sve je to divno i krasno, ali ne postoje te "vrste" za bez veze. Nije to izbor da od njega možeš i odustati.
E, upravo tako, ovo si (im) odlično objasnila!

npr. ja se ne smatram lipstick ni femme ali upravo zbog sličnosti po fiz. izgledu i (ponekad) odijevanju s tim kategorijama osjetila sam se milijardu puta diskriminiranom, šikaniranom, olajavanom, ignoriranom od strane so called butch primjeraka..

tako da me većina onih butch i nedefiniranih žena s kojima nisam progovorila niti jednu jedinu riječ ne može smislit samo
zbog moje fizičke pojavnosti

zbog toga što obviously

1.ne izgledam dovoljno butch,
2.nemam grublje crte lica,
3. nemam dovoljno kratku kosu,
4.nemam dovoljno tamnu kosu...kaj još?

p.s. mdaa..izgled je nevažan? dobra fora.. :D

mi, koje izgledamo str8, a lezbe smo i volimo isto takve straight- looking; očito neke lezbe (neću sad nabrajat koje jer nemam toliko vremena) ne mogu prihvatit da i takve lezbe sa str8 izgledom postoje, a da nisu biseksualke.

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 28 svi 2009 14:48

sorry, al jako zabrijavate. ili se krecete u sasvim krivim krugovima.
meni ak se netko svidi svidi mi se zbog karaktera, ak nekog ismijavam, ismijavam jer mi se da, a kod ismijavanja su mi svi na repertoaru, bash svi!
I am not a myth.

zenia

Post Postao/la zenia » 28 svi 2009 18:19

Bravo, sad ste se još našli svađati oko toga tko je više diskriminiran..
A ja mislila da ne može gluplje od 'ja volim kratkokose, a ti dugokose pa se mi ne možemo družit i najbolje da se pokoljemo međusobno'...
:roll:
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 28 svi 2009 18:37

Baš.

sekica63

da

Post Postao/la sekica63 » 28 svi 2009 18:42

ma nesvađamo se, ja to nesmatram svađom, Malo žešče smo komentirale svoja mišljenja iskustva, Gdje bi nas odvelo to da smo isti, neka nas i naših razlika, Živjele žene cure itd. :kolo:

Odgovorite