Pravovremeno? Kad, u subotu u 14:55? Jel oni imaju ikakvog pojma koliko se šljama sprema dopuzati tamo? I još, koje su to točno dobre strane tog skupa?Popeye je napisao/la:policija se pravi misterioznom. aleksandra ljuba, glasnogovornica PU zagrebacke, nam je rekla kako su zaprimili sve info te da ce javnost biti pravovremeno obavijestena.
meni je osobno svejedno hoce li ih zabraniti ili ne. taj skup ima svoje dobre i svoje lose strane. zabrana istoga takodjer.
Antigay prosvjedom protiv Zagreb Pridea
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
prica s policijom je jednostavna.
zabranu po zakonu moze donijeti samo ministar. priopcenje iskoraka i kontre koje je islo povodom pridea je jako otezalo prideov polozaj u kontaktima s policijom. HDZ-ova vlada nece nikada uciniti ista sto su od nje javno zatrazili pederi i lezbijke. zato i jest CD postao aktualan, da se pokusa skupiti dovoljno drugih razloga. da nam se nije islo "pomagati" iza nasih ledja, lakse bi sve sredili. uglavnom, vidjet cemo sto ce se reci u petak.
sto se prednosti odobravanja skupa tice, gledam cisto iz perspketive organizatora pridea. naravno da je za hrvatsko drustvo u cjelini najbolje da se takav skup ne odobri. za pride je to takodjer dobro, ali i odrazavanje skupa nije lose, jer tako imas na jednom mjestu, okruzene policijom, sve ljude koji te zele ubiti. dakle, nisu rastrkani.
i da, pa nece skup ustasa, ako ga bude, biti tri metra od povorke. bit ce to dalje, a policija planira preivesti svakoga tko se sluzi govorom mrznje (dakle, 'ubije pedera' viknes i letis u maricu), pa ce biti zanimljiv kontrast izmedju pride povorke i tih primitivaca. njihovo svako pojavljivanje u javnosti i jednostavno kompromitira. a i da, protiv su ustava RH.
btw, SDP je imao relativno losu pressicu:
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_tt ... 5ede0a8ece
zabranu po zakonu moze donijeti samo ministar. priopcenje iskoraka i kontre koje je islo povodom pridea je jako otezalo prideov polozaj u kontaktima s policijom. HDZ-ova vlada nece nikada uciniti ista sto su od nje javno zatrazili pederi i lezbijke. zato i jest CD postao aktualan, da se pokusa skupiti dovoljno drugih razloga. da nam se nije islo "pomagati" iza nasih ledja, lakse bi sve sredili. uglavnom, vidjet cemo sto ce se reci u petak.
sto se prednosti odobravanja skupa tice, gledam cisto iz perspketive organizatora pridea. naravno da je za hrvatsko drustvo u cjelini najbolje da se takav skup ne odobri. za pride je to takodjer dobro, ali i odrazavanje skupa nije lose, jer tako imas na jednom mjestu, okruzene policijom, sve ljude koji te zele ubiti. dakle, nisu rastrkani.
i da, pa nece skup ustasa, ako ga bude, biti tri metra od povorke. bit ce to dalje, a policija planira preivesti svakoga tko se sluzi govorom mrznje (dakle, 'ubije pedera' viknes i letis u maricu), pa ce biti zanimljiv kontrast izmedju pride povorke i tih primitivaca. njihovo svako pojavljivanje u javnosti i jednostavno kompromitira. a i da, protiv su ustava RH.
btw, SDP je imao relativno losu pressicu:
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_tt ... 5ede0a8ece
- calypso
- Ja sam: lezbijka
Popeye je napisao/la:sutra ce i sluzbeno biti zabranjen antipride prosvjed HČSP-a.
imamo stopostotnu potvrdu iz policije.
"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes."
FOR ONE HUMAN BEING TO LOVE ANOTHER,THAT IS PERHAPS THE MOST DIFFICULT OF ALL OUR TASKS...THE WORK FOR WHICH ALL OTHER WORK IS BUT PREPARATION
FOR ONE HUMAN BEING TO LOVE ANOTHER,THAT IS PERHAPS THE MOST DIFFICULT OF ALL OUR TASKS...THE WORK FOR WHICH ALL OTHER WORK IS BUT PREPARATION
evo, i jutarnji tvrdi isto:
http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/ar ... ,166406.jl
policija najverojatnije ceka da prodje 15h.
http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/ar ... ,166406.jl
policija najverojatnije ceka da prodje 15h.
- tamara3
- Kontakt:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... svjed.html
'Nismo utvrdili bilo kakve elemente da se ide sa zabranom održavanja skupa', rekla je za tportal Aleksandra Ljuba, glasnogovornica zagrebačke policije.
Ovo je tragedija, ja još ne mogu vjerovati. Užas. Da mi je znati tko stoji iza tog šljama i tko ih financira. Ili je to jasno?
'Nismo utvrdili bilo kakve elemente da se ide sa zabranom održavanja skupa', rekla je za tportal Aleksandra Ljuba, glasnogovornica zagrebačke policije.
Ovo je tragedija, ja još ne mogu vjerovati. Užas. Da mi je znati tko stoji iza tog šljama i tko ih financira. Ili je to jasno?
-
ninamithril
- tamara3
- Kontakt:
Možete li poslati mail uredu predsjednika koji se voli pozivati na antifašizam? Mislim, mogu i ja, ali vjerojatno ima veću snagu ako to čini odbor.Popeye je napisao/la:policija je mozda odlucila ne zabraniti ustase. jebote, hoce li se vise sami sa sobom dogovoriti?!
Jer ovo nije samo about homofobija, nego čisto veličanje i nekažnjavanje fašizma i nasilja.
- Instinct
- Kontakt:
Najveća ironija u svemu je bila kad sam pročitala izjavu nekog predstavnika tih fašista u kojem je stajalo: "Ne krijemo svoj stav da homoseksualnost smatramo bolešću, svaki građanin Republike Hrvatske ima pravo na svoj stav i svoje mišljenje, stoga nam isto ne možete zabranjivati"
Da,a Pride treba zabraniti. Baš fino. Skroz je dosljedan sam sebi. Svi bi trebali imati pravo na mišljenje i stavove osim gay-eva. Fuj
Da,a Pride treba zabraniti. Baš fino. Skroz je dosljedan sam sebi. Svi bi trebali imati pravo na mišljenje i stavove osim gay-eva. Fuj
"Najveća mudrost u životu je da čovjek pronađe pravu ludost"
-
ow
- necu se registrirati
- Status: U braku
- Kontakt:
nece se izdogadjati nista, dapace situacija ce vjerojatno biti sigurnija nego inace jer ce sav sljam biti na jednom mjestu i lako ce ga biti kontrolirati....Instinct je napisao/la:Strah me što će se sutra sve izdogađati..
Negativna posljedica bi moglio biti do da se sljam nakon prosvjeda razidje ali i organizirano i posakriva pa iznapada ucesnike prajda pri odlasku.
U svakom slucaju, ako se i dogodi neko sranje (sto naravno nikako ne zelim) u startu je poznata i adresa pocinitelja (hcsp u nacionalisti) ali i odgovorne institucije za to sranje (MUP i Vlada).
A onda se zna procedura....
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
ovo je konacno i sluzbeno:
ZAGREB, 12. lipnja 2009. (Hina) - Najavljen anti-gay prosvjed koji bi se u subotu poslijepodne, istodobno s osmim po redu Zagreb Prideom, trebao održati na Trgu bana Jelačića neće biti zabranjen, ali u policiji poručuju da neće tolerirati "bilo kakve oblike protupravnih ponašanja".
"Načinjena je sigurnosna procjena i skup na Trgu bana Jelačića neće biti zabranjen", kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.
No, dodala je da će biti angažiran dovoljan broj policajaca koji će "sukladno svojim ovlastima poduzimati sve zakonom propisane mjere i neće tolerirati bilo kakva protupravna ponašanja".
Istodobno s povorkom za prava seksualnih i rodnih manjina Zagreb Pride svoj "Prosvjed protiv nemorala" najavili su Hrvatska čista stranka prava i udruga Hrvatski nacionalisti.
Ta je udruga u pozivu na prosvjed putem Interneta pozvala "sve nacionaliste, domoljube, ustaše, fašiste, nacional-socijaliste, skinheadse i ostale koji imaju hrabrosti" da se ujedine protiv homoseksualaca i "svi zajedno uklone tu pošast".
Nagađanja o zabrani anti-gay prosvjeda danas su objavili neki mediji pozivajući se na neimenovanog visokog policijskog dužnosnika.
Uz tvrdnje da najavljeni skup potiče na nasilje i govor mržnje poziv policiji da ga zabrani uputilo je više nevladinih udruga te SDP-ovi saborski zastupnici Šime Lučin i Mirela Holy.
SDP-ovci su "anti-gay" prosvjed nazvali i prvim pravim neonacističkim skupom u Hrvatskoj, no organizatori su to odbacili ističući da je riječ o mirnom i prijavljenom prosvjedu u kojem bi organizatori snosili odgovornost u slučaju bilo kakvih ekscesa.
--------------------------------------------------------------------------------
inace, slazem se s ow, nece se dogoditi nista. vec sam pisao zasto je povoljno i da se ustaski skup odrzi...
ZAGREB, 12. lipnja 2009. (Hina) - Najavljen anti-gay prosvjed koji bi se u subotu poslijepodne, istodobno s osmim po redu Zagreb Prideom, trebao održati na Trgu bana Jelačića neće biti zabranjen, ali u policiji poručuju da neće tolerirati "bilo kakve oblike protupravnih ponašanja".
"Načinjena je sigurnosna procjena i skup na Trgu bana Jelačića neće biti zabranjen", kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.
No, dodala je da će biti angažiran dovoljan broj policajaca koji će "sukladno svojim ovlastima poduzimati sve zakonom propisane mjere i neće tolerirati bilo kakva protupravna ponašanja".
Istodobno s povorkom za prava seksualnih i rodnih manjina Zagreb Pride svoj "Prosvjed protiv nemorala" najavili su Hrvatska čista stranka prava i udruga Hrvatski nacionalisti.
Ta je udruga u pozivu na prosvjed putem Interneta pozvala "sve nacionaliste, domoljube, ustaše, fašiste, nacional-socijaliste, skinheadse i ostale koji imaju hrabrosti" da se ujedine protiv homoseksualaca i "svi zajedno uklone tu pošast".
Nagađanja o zabrani anti-gay prosvjeda danas su objavili neki mediji pozivajući se na neimenovanog visokog policijskog dužnosnika.
Uz tvrdnje da najavljeni skup potiče na nasilje i govor mržnje poziv policiji da ga zabrani uputilo je više nevladinih udruga te SDP-ovi saborski zastupnici Šime Lučin i Mirela Holy.
SDP-ovci su "anti-gay" prosvjed nazvali i prvim pravim neonacističkim skupom u Hrvatskoj, no organizatori su to odbacili ističući da je riječ o mirnom i prijavljenom prosvjedu u kojem bi organizatori snosili odgovornost u slučaju bilo kakvih ekscesa.
--------------------------------------------------------------------------------
inace, slazem se s ow, nece se dogoditi nista. vec sam pisao zasto je povoljno i da se ustaski skup odrzi...
- tamara3
- Kontakt:
E jesi me nasmijala svojom vjerom u pravnu državuow je napisao/la:U svakom slucaju, ako se i dogodi neko sranje (sto naravno nikako ne zelim) u startu je poznata i adresa pocinitelja (hcsp u nacionalisti) ali i odgovorne institucije za to sranje (MUP i Vlada).
A onda se zna procedura....
- sillmarien
ah, nekako me nije ovo iznenadilo iako sam se nadala da živim u kakvoj takvoj državi. ovo je izvan pameti..
nadam se da se neće ništa dogoditi s jedne strane, a s druge strane da će se oni kreteni pokazati u svojem "najboljem" svjetlu pa da vidi glupa murja koliko se prevarila...
either way, i'm going
nadam se da se neće ništa dogoditi s jedne strane, a s druge strane da će se oni kreteni pokazati u svojem "najboljem" svjetlu pa da vidi glupa murja koliko se prevarila...
either way, i'm going
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
ma tam tko prica o pravnoj drzavi?tamara3 je napisao/la:E jesi me nasmijala svojom vjerom u pravnu državu. Koja se to točno procedura zna
?
procedura je kuknjava diljem svijeta, slanje dokaznih materijala u sve moguce EU institucije, slanje dokaza (kojih ima diljem neta) da je policija sve znala ali ipak nije sprijecila, da vlast koketira sa ustasama unatoc deklariranom antifasizmu i da ista (vlast) tolerira divljanje ustasa....
to je zgodan nacin da se jebena vlast natjera na normalno ponasanje a ne jedno mislim, drugo pricam trece radim.
U EU se ionako misli da je hrvatska mala licemjerna drzava koja prihvaca sva EU pravila sa figom u dzepu (tj to se tamo zna a samo debili misle da se drzava moze ponasati kao klinac koji krije ruke zamrljane cokoladom a oko usta ima barem pola table iste).
Procedura je natjerati vlast da se ponasa u skladu sa zakonima svim sredstvima.....
Nemam nista protiv toga da jebene ustase prosvjeduju (nek jedu govna sto bi rekla moja ljubica), ali naprave li i jedno jedino krsenje zakona trebaju najebati generalno.
Ako to ne sprijeci Hrvatska drzava treba je tuzakati kome god se stigne.....
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
- tamara3
- Kontakt:
Da, okej, samo ako padne krv, kasno je.
Osim toga, ne vjerujem da ovu vlast išta može natjerati na "normalno ponašanje", niti visoka pozicija na listi najkorumpiranijih zemalja npr., niti išta slično. Nikog od njih nije briga što nas smatraju zaostalima i divljima, i to je jedina istina. Jer da nije, odavna bi se stvari popravile, a dopuštanje fašističke parade se ne bi ni u lakom ludilo dogodilo. Voljela bih i ja biti idealistica al nisam.
Osim toga, ne vjerujem da ovu vlast išta može natjerati na "normalno ponašanje", niti visoka pozicija na listi najkorumpiranijih zemalja npr., niti išta slično. Nikog od njih nije briga što nas smatraju zaostalima i divljima, i to je jedina istina. Jer da nije, odavna bi se stvari popravile, a dopuštanje fašističke parade se ne bi ni u lakom ludilo dogodilo. Voljela bih i ja biti idealistica al nisam.
-
call_me_not
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
ni jedna vlast se po defaultu i nicim izazvana nece ponasati normalno..tamara3 je napisao/la:Osim toga, ne vjerujem da ovu vlast išta može natjerati na "normalno ponašanje", niti visoka pozicija na listi najkorumpiranijih zemalja npr., niti išta slično.
svi su oni gore iskljucivo zbog sebe i to ne samo u hr vec u cijelom svijetu.
treba ih natjerati da se ponasaju normalno.....
ni jucer nisu veselo mahali rucicama sto su morali dici cijenu mlijeka - pa su je ipak digli....
otprilike tako se to radi...
svaka interesna skupina za sebe....
i svaka podrzavajuci sve druge....

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
potpisujem old witch. pritisak izvana djeluje.
vec sam spomeuo da je nasilje nakon pridea 2007. zavrsilo u godisnjem izvjestaju o ljudskim pravima americkog ministarstva vanjskih poslova, te da se hrvatska zbog neefikasnosti policije morala prati i u EU. pa je sljedece godine sve postalo bolje.
znaju da ce ako zakazu opet biti problema izvana za vlast cija je policija sjebala stvar. ja i dalje imam vjere u policiju, unatoc svemu. i mislim da nece biti velikog nasilja. najvaznije je da se svi ponasaju u skladu sa sigurnosnim preporukama organizatora.
vec sam spomeuo da je nasilje nakon pridea 2007. zavrsilo u godisnjem izvjestaju o ljudskim pravima americkog ministarstva vanjskih poslova, te da se hrvatska zbog neefikasnosti policije morala prati i u EU. pa je sljedece godine sve postalo bolje.
znaju da ce ako zakazu opet biti problema izvana za vlast cija je policija sjebala stvar. ja i dalje imam vjere u policiju, unatoc svemu. i mislim da nece biti velikog nasilja. najvaznije je da se svi ponasaju u skladu sa sigurnosnim preporukama organizatora.
- tamara3
- Kontakt:
Popaj, stara:
Bikerbmw, 5. post odozgo:
http://www.stormfront.org/forum/showthr ... 028&page=3
:?
Idem(o), ali jebote, prijavite ovo.
Bikerbmw, 5. post odozgo:
http://www.stormfront.org/forum/showthr ... 028&page=3
:?
Idem(o), ali jebote, prijavite ovo.
otkako su se ustase pojavile na sceni, mi smo se prvo detaljno informirali tko su uopce ti ljudi, skupili lijepo i fotke, uglavnom znamo da nisu bas najpametnija ekipa. nasilni su, ali ce na trgu morati biti mirni, jer ce ih policija odvoditi u maricu za svaki uvredljiv povik...
mozda ce pjevati 'vilu velebita', sta ja znam, da sam ja organizator njihovog prosvjeda zapravo bi predlozio da pjevamo 'lijepu nasu'
mozda ce pjevati 'vilu velebita', sta ja znam, da sam ja organizator njihovog prosvjeda zapravo bi predlozio da pjevamo 'lijepu nasu'
- sillmarien
samo da skrenem pažnju na jednu sitnicu... u teoriji anti-gay prosvjed trebao je biti zabranjen (ili šta ja znam, pomaknut za neki drugi dan whatever). isto tako u teroiji policija mora radit svoj posao. vidjet ćemoPopeye je napisao/la:otkako su se ustase pojavile na sceni, mi smo se prvo detaljno informirali tko su uopce ti ljudi, skupili lijepo i fotke, uglavnom znamo da nisu bas najpametnija ekipa. nasilni su, ali ce na trgu morati biti mirni, jer ce ih policija odvoditi u maricu za svaki uvredljiv povik...
- Crvena_Vrana
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
vidjela sam to tamara kao i na drugoj i cetvrtoj stranici gdje prijete konkretnim osobama, i naravno sejvala na komp za svaki slucaj...
sa stormfrontom je problem što su i server i vlasnik domene (organizacija STORM FROMT i odgovorna osoba Don Black) iz amerike tako da bi bilo kakve aktivnosti vezane uz sadržaje na tom forumu ili saznavanje podataka onih koji na njemu pisu zahtjevalo medjunarodnu suradnju sto ne vjerujem da ce se dogoditi.
bikerbmw je neki drkadzija iz splita. opterecen je pederima i posjecuje sve pederske sajtove (ocito je ormarusha)
sa stormfrontom je problem što su i server i vlasnik domene (organizacija STORM FROMT i odgovorna osoba Don Black) iz amerike tako da bi bilo kakve aktivnosti vezane uz sadržaje na tom forumu ili saznavanje podataka onih koji na njemu pisu zahtjevalo medjunarodnu suradnju sto ne vjerujem da ce se dogoditi.
bikerbmw je neki drkadzija iz splita. opterecen je pederima i posjecuje sve pederske sajtove (ocito je ormarusha)

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com