Zadnji odgledani film - ocijenite

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Odgovorite
jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la jabooka » 23 lip 2009 00:56

Twilight

niti je on prekrasan. niti zgodan.
prica je pateticna
sa barem par primamljivih detalja.

predlazem gledanje u nedjeljno popodne. pokrivene dekicom i bez griznje savjesti sta ce te zadrijemati vec nakon pola sata.
opet bolje to nego prva HNL.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

roadkill

Post Postao/la roadkill » 23 lip 2009 16:40

Od sinoc, redom:

Blindness
Angels & Demons
Knowing

sveto trojstvo blentavih/besmislenih/glupih/pateticnih filmova
bring your mind into my head...

Zbrkica

Post Postao/la Zbrkica » 23 lip 2009 16:43

Meni je Knowing bio baš ono.. ok film
:o
slika

roadkill

Post Postao/la roadkill » 23 lip 2009 16:49

Dosadnjikav i patetican, ako zelim biti blaga. Priznajem, mozda sam mrvicak stroza jer ne volim N. Cage-a. Ne zelim davati spoilere, ali one zadnje scene... :zbljuv:

KruEla

Post Postao/la KruEla » 23 lip 2009 16:49

George and the Dragon...3/5...Pipper Perabo je slatkica...hrpetina poznatih glumaca...simpa za neradan bljuzgavi dan...

roadkill

Post Postao/la roadkill » 24 lip 2009 15:47

The Escapist.

Nice.

dozinho
Status: U braku

Post Postao/la dozinho » 24 lip 2009 16:58

Synecdoche, New York by Charlie Kaufman...btw big fan Charlia sam..a filmek dobiva 7/10 malo ga je rastegnuo..ali to je Charlie pa je mu je sve oprosteno
eu amo voce minha fofinha

roadkill

Post Postao/la roadkill » 26 lip 2009 13:13

From within (2008)

Moram prestati gledati te horrorceke, svi su isti. Nedobri.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 27 lip 2009 12:39

zene
a.simpa.je.
zove.se.ocinstvo.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 27 lip 2009 22:16

Transformers: Osveta porazenih 5/10
Pretjerali su sa akcijom. I ovu ocjenu 5 sam jedva navukla, ponajvise radi Megan Fox i to je sve. Film je prvo predug, a da je dugacak sa razlogom bar... Nekakve kvazi akcije, eksplozije, prasina, projektili, roboti soraju robote, ne vidis koji robot mlati kojeg, ne vidis ko ni gdje ni sta. Prvih pola filma je ko tinejdzerska americka komedija, a drugih pola je jurnjava do niceg. Bilo mi je dosadno nakon prvih 45 minuta. A film traje 2 i pol sata :spava:

Haunting in Connecticut - 10/10
E ovo je prava poslastica za ljubitelje horora. Ali onih old school ghost horora, gdje nema kapi krvi niti motornih pila niti nasilja, a umires od straha. Pogledala sam na stotine horora, toliko da su mi svi postali previse predvidivi, ako vidis da se njoj nesto priblizava s ledja, znas da ce na kraju to bit njezin frend, ali se ne zna do zadnjeg trenutka.
E u ovom nema predvidljivosti i fazoni nisu vec po 250ti put iskoristeni.
Nista me vec dugo vremena nije scimalo kao ovo u pojedinim momentima.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

GaMeS

Post Postao/la GaMeS » 27 lip 2009 22:46

the orphanage 7/10
dobar je film. ali ima boljih :)
sve u svemu isplati se pogledat.

Broken Down Angel

Post Postao/la Broken Down Angel » 28 lip 2009 14:48

"Serial Mom" 7/10

Kathleen Turner u ulozi kućanice koja u slobodno vrijeme, dok joj je muž na poslu, a djeca u školi, nemilosrdno ubija sve one koji joj se zamjere. Crna komedija u režiji Johna Watersa u njegovom vrlo prepoznatljivom stilu. <3

CameraObscura

Post Postao/la CameraObscura » 29 lip 2009 14:40

Zbrkica je napisao/la:Meni je Knowing bio baš ono.. ok film
:o
meni je bezveze.
kraj je totalna bezvezarija. :roll:

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 29 lip 2009 14:48

E meni je lik na faksu razjebao taj film Knowing.
Prica on tako do mene sav uzivljen kako je gledao film i kako je ostao zapanjen neocekivanim zavrsetkom filma, i usput isprica jebeni zavrsetak.
I onda me pogleda i kaze: "Jesi gledala?"
Ja: "Nisam! Sad i ne moram, posto znam kako ce zavrsit!" *snuzd*

Anyway, ontopicno: gledala sam Street fighter 2: "The legend od Chun-Li" 5/10

Film onako, prvi dio mi je puno bolji, ne znam jel zato sto sam kao mala jos bila opsjednuta borilackim vjestinama ili zato sto zbilja jest bio bolji sa boljom glumackom postavom (Jean Claude Van Damme :D:D), ali eto, ovaj drugi dio je za onako pustit mozak na pasu.
I da, ti ljudi na Istoku su stvarno opsjednuti tim nekakvim zivotnim filozofijama - stopi se sa prirodom, postani dio energije da bi je mogao stvoriti, moras nauciti izgubiti da bi bio pobjednik i taj mambo jambo crap.

Osim sto je doveo do krajnje nekonstruktivne, nelogicne i besmislene rasprave Zite i mene o tome da li je moguce zbilja stvarati tako energiju, a pogotovo je prenositi na drugoga, film nije imao trajnije posljedice :D

roadkill

Post Postao/la roadkill » 29 lip 2009 14:52

Hidden_soul je napisao/la: Haunting in Connecticut - 10/10
Gledala ga sinoc. :o Nije me se dojmio. Ali shema "nadji haunted house i izlijeci tumor" po principu ruka ruku mije mi je zabavna. :D
Ozbiljno, po filma sam pokusavala odrediti je li Elizabeth Mitchell za onim stolom na seansi i ako jest, sto ju je natjeralo na to. :o (Nije. :D)

Maloprije sam ubacila To nie tak jak myslisz, kotku (2008). Izdrzala sam po ure.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 29 lip 2009 14:55

Ti si zbilja prezahtjevna u pogledu hororaca :!:
Moras priznati da ipak ima dosta fora i fazona koji nisu onako deja vu po 1000.put :D
I ajde, moras mu dat ocjenu iznad 5 cisto zato jer nema motorne pile, maske, pokvarene aute tocno u sred nicega, naganjanja kroz napustene sume bogu iza nogu i redovito lomljenje noge u istim :D

roadkill

Post Postao/la roadkill » 29 lip 2009 15:02

Ne dam i gotovo. :D Previse toga se vidjelo, sjebali su atmosferu. Fotke mrtvaca vec vidjene na filmu i sve te neke sitnice... Gledala sam ga solo, ugasila svjetlo, dala mu sansu, ... nije islo. :o

Skini ovo: http://www.imdb.com/title/tt0055018/

Bio mi je puno bolji. A i dobila sam priliku tiho mumljati i pjevusiti usred noci - cisto da invalid iskoci iz koze i krene sa pickaranjem. :D

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 30 lip 2009 19:59

roadkill je napisao/la:Ne dam i gotovo. :D Previse toga se vidjelo, sjebali su atmosferu. Fotke mrtvaca vec vidjene na filmu i sve te neke sitnice... Gledala sam ga solo, ugasila svjetlo, dala mu sansu, ... nije islo. :o

Skini ovo: http://www.imdb.com/title/tt0055018/

Bio mi je puno bolji. A i dobila sam priliku tiho mumljati i pjevusiti usred noci - cisto da invalid iskoci iz koze i krene sa pickaranjem. :D
Ali to je iz 1961.godine, nekako mi se hororci iz tog vremena cine sad smijesni :( Wes Craven i Hitchcock i ne znam, i King u pojedinim filmovima (Pet sematary) iz tog doba su mi fakat skoro smijesni :(
Ali ajde, dat cu mu sansu, nije radi ovog 8.0/10 na imdb-u vec zato jer ti tako kazes :D

Nego, na ovom linku je kao kolekcija hororaca (linkovi nazalost ne rade ali njih nadjem na drugom mjestu, bitan mi je film), pa daj pliz kad ulovis vremena cekiraj i preporuci sto od toga ako si gledala (citaj: provest cu sa mamom nekoliko dana na moru pa se unaprijed pripremam. Kao da vec to nije dovoljno hororicno :D)
http://www.katzforums.com/showthread.ph ... a&t=163327

Marika
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la Marika » 30 lip 2009 21:27

Svida mi se ovaj topic, a pogotovo zadnji link na filmove... :)
Prije koje 2 godine sam jos jako puno pratila filmove a sad bas i ne stignem.
Zadnje sam gledala u kinu Zvjazdane staze i svida mi se jer su se dobro izvukli na kraju i tj.tokom cijelog filma nije bilo pretjeranog napadanja na to da je Kirk nesto najbolje a ni nijedan drugi lik nije bez mana...

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 03 srp 2009 15:19

the innocents je genijalan. onako, ni trunku nadrealnosti, polako te povlaci u tu neku jednostavnu psiholosku jezu a bez drame, krvi ili naglih eek-scena.
ne slusajte mene, ja to zesce dozivljavam :o
ex invalid_user

afrathevamp

Post Postao/la afrathevamp » 05 srp 2009 18:03

Sumnja (Doubt)-radi se o svećeniku pedofilu koji radi u katoličkoj školi 60-tih godina u Americi. Dobro prikazana tematika.Meryl Streep u glavnoj ulozi.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 11 srp 2009 12:14

Ghost rider - 7/10
Dobro je, samo sam stekla dojam da je nedoreceno, sto je i donekle razumljivo s ozbirom da su cuvali nesto materijala za nastavak filma.
Eva Mendes odlicna.

17 again - 6/10
Mrzim debilne americke tinejdzerske komedije. To mi je moto prije nego i dam priliku americkom humoru. Ali eto, ovo i nije tako lose, moram priznat. Jest da ima nerealnih stvari, pretjerane romantike koja mora usrat svaku komediju, pubertetske problematike i takvog humora, ali ima nesto smijesnih scena radi kojeg cu mu oprostit i reci da ipak nije bio gubitak vremena pogledat ga. Onako, za provest ugodno podne, nije los.
Iako bih radije ostala pri britanskom crnom humoru (Death at the funeral recimo :) )

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 11 srp 2009 23:00

Brüno, konacno.
Ma joj, 10/10

Taj covjek je toliko siguran u svoju seksualnost, da moze biti oltar heteroseksualnosti i samo idioti to ne mogu shvatiti.
Opet je izvrgao ruglu sve moguce, a narocito mu skidam kapu za crnacki rasizam i njihovu "osjetljivost" na bilo sto, sto se dovede u vezu sa crncima, a bijelo je, to mi ide na kurac :roll:

Zadovoljna sam jer nije bilo nikakvog dobacivanja u dvorani i nikakvih neumjesnih komentara, ljudi su se nasmijali i sve super.
Uzasno me nasmijalo kako su na reklamama, prije pocetka filma, najavili neki film "Lesbian vampire killers", i film se cini ko teska parodija i zestoka debilana, nekakve zenske lezbe vampiri i slogan filma je - let them bite you! A cura iza nas veli: "Jel to neka zajebancija il' fakat?" :lol:

Pjesme prije pocetka filma su bile extra-gej, samo sam cekala da pocnu pustat i raining men, sam Brüno je prica za sebe, najavili su te lesbian vampire killers, fakat je izgledalo kao cinema gay tribute. A u kinu sve hetero parovi :lol:

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 12 srp 2009 08:06

gledala jucer "28 tjedana poslije". britanski jako dobar horor!

Peglam_subotom
Status: U vezi

Post Postao/la Peglam_subotom » 12 srp 2009 18:11

Stephen Fry - HIV and Me (part 1)

Moram priznati da nisam imala pojma da je on gej. Slučajno trežila jedan drugi dokumentarac i naletjela na ovo. Kako obožavam sve britansko, od humora, dokumentaraca, muzike, pretpostavila sam da ne može biti loše. Još više kad je Fry u pitanju. :aha:

Sam dokumentarac - šok! Šokirana sam činjenicom koliko ljudi (strejt ili gej) uopće ne mari hoće li se zaraziti virusom ili ne. Štoviše, svejedno im je kad je u pitanju njihov, a isto tako i tuđi život. Pa su tako kondomi tabu tema među mlađom populacijom kad je u pitanju seks za jednu noć. :o

Zatim, na temelju provedenih anketa od prije nekoliko godina oko 2/3 Britanaca, na pitanje bi li darovali novac u dobrotvorne svrhe za pomoć oboljelima ili u svrhu prevencije od HIV-a, odgovorilo je negativno. :o

Tko su "gift givers"? Po meni manji luđaci od onih koji primaju taj "gift". Termin koji se koristi za one koji namjerno šire HIV, a oni koji primaju zarazu ( iliti "pos themselves") to nazivaju nekakvim " a badge of honour".
OMG! I to je UK 21. stoljeća! :o

I još jedna tužna činjenaica, južnoafričke vlasti i zdravstvene institucije ne vide (jesu moroni ili iz financijskih razloga odbijaju prihvatiti ??) poveznicu između HIV-a i AIDS-a pa tako imaju najvišu stopu smrtnosti. Odbijaju liječiti HIV pozitivne... :o

Preporučam.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 12 srp 2009 22:10

body of lies.
uloge:
leonardo dicaprio russell crowe...i mnostvo drugih

nista poseno leonardo se pretvara u seoskog muza. niti je vise sladak. a niti zgodan. treabao bi skinuti kojih20-tah kila i obrijati onu njegovanu bradu.
pustiti neka raste dva dana mozda bi mu to vratilo malo sexipila.

russell crowe je tu svoju ulogicu odigrao na razini. a film je cisti prosjek.
pa ako ste zeljni dati 15kn za film kojeg se necete sijecati iduce srijede. navalite ima sedativnmo djelovanje. pa pomaze kod nesanice.
3/10
zove.se.ocinstvo.

MeaCulpa

Post Postao/la MeaCulpa » 13 srp 2009 23:51

Lost and Delirious

Evo pogledah ove sekunde. Očekivala sam malo više sexy scena i manje drame međutim film mi je dobar i žao mi je Paulie :(
Totalno se mogu poistovjetiti s filmom tako da šteta što događaj u filmu nije samo fikcija.

7/10

Plague

Post Postao/la Plague » 14 srp 2009 00:28

Hidden_soul je napisao/la: Pjesme prije pocetka filma su bile extra-gej, samo sam cekala da pocnu pustat i raining men,
Kad sam gledala Transformere pustili su pjesmu nekakvog benda Tomboy - Ok 2 be Gay. Ja i frendica smo umrle od smijeha :D

OT: Transformeri - meni super, iako zadnja scena malo razocarala, ocekivala sam vise ali s obzirom da je cijeli film konstantno napucavanje vjerojatno nisu imali vise sta smislit za kraj.
Prvi dio mi je bolji, smijesniji, ima dusu, za razliku od ovog koji je previse fokusiran na specijalne efekte i CGI Megan Fox cije bijele hlace produ kalvariju i ostanu bijele sve do zadnjih pola sata filma :?
Isla mi je na zivce ona njegova histericna mater :aaaargh:
Skoro sam zaplakala kad je Optimus Prime umro :cry:
Sve u svemu 7/10
Prvi dio je ipak :inlove:

nexus 6
Spol/rod: muško
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la nexus 6 » 14 srp 2009 02:00

x-men origins-wolverine, niš posebno, 6.2/10
angels and demons, posebno niš, 5.9/10
I`m in touch with humanity.

swayka
Ja sam: biseksualka
Status: Solo

Post Postao/la swayka » 18 srp 2009 01:21

bruno - 5/10 nista posebno. par fora i to je to.

Odgovorite