Obilježavanje 20 godina lezbijskog pokreta u Hrvatskoj

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
borjana

Post Postao/la borjana » 01 stu 2009 22:16

evo konacno shvatila u cemu je problem, hvala!
"nesposobnost organizatorica da tu obljetnicu oglase na sva zvona jer ona to zaslužuje"
kolko sam upucena, poziv je isao svim medijima. bilo je najavljeno i na crolu (i na naslovnici i na forumu) i na gejhaeru, i na libeli, i mislim halteru, zamiru.
dakle poziv medijima je otisao. da li su organizatorice zvale telefonski novinare/ke, slale fakseve, dopise etc etc...stvarno ne bih znala.
poziv je kao sto si i sama navela bio i na fejsbuku i slicnim soc. mrezama.
zasto novinari/ke nisu popratili dogadjanje ne bih znala i necu u to ulaziti.
zasto neko sa crola nije dosao i popratio clankom, fotkom, intrevjuom cime god cijelo dogadjanje isto ne bih znala.
samo da napomenem da 20god lez aktivizma nije vezano uz datum vec uz godinu. tako da jos uvijek stignete dostojno popratiti.

borjana

Post Postao/la borjana » 01 stu 2009 22:21

borjana je napisao/la:ali iz ovih reakcija vidim da je pitanje lezbijskog aktivizma visedimenzionalna tema i da ce se ubuduce trebati organizirati nesto gdje ce se moci raspraviti o raznim momentima istog, od portala, foruma, partija, akcija i ostalog..
tamara3 je napisao/la:Zašto? Pa to se ne računa jer ničemu ne služi. Ne postoji ni jedna lezbijka u Hrvatskoj/regiji kojoj je ovaj ili bilo koji internetski portal pomogao u samospoznaji i/ili povezivanju s drugima kako bi shvatile da nisu same na svijetu.
Ionako ne živimo u informatičkom dobu, pa je značenje interneta u kontekstu velebnog nam aktivizma posve zanemarivo. Ph.
ovo sto sam navela je bio dobronamjerni prijedlog. zasto ne bi crol oragnizirao okrugli stol na tu temu. libela bi dosla!

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 01 stu 2009 22:21

Ne znam ni ja. Niti znam zašto govoriš u njihovo ime, neka dođu pa neka kažu same. Naime, regane su tu pa slobodno mogu reći.
I ponavljam, ovo nije tema o nama nego o tome zašto tako važna stvar odjeknulo u mainstream medijima, a ovi koje si navela to nisu, kao ni mi, dok su im na okruglom stolu bila puna usta odnosa s medijima. Naravno da će takvu stvar objaviti ovi koje si navela, uključujući i nas
ali
to
nije
dovoljno.

Jel shvaćaš sad što želim reći?

Ali to sam već rekla, zar ne? Ima li smisla da samu sebe ponavljam ili ne daj bože, citiram? Nema.
borjana je napisao/la:ovo sto sam navela je bio dobronamjerni prijedlog. zasto ne bi crol oragnizirao okrugli stol na tu temu. libela bi dosla!
A šta stalno trpaš libelu u sve to? Kakve one imaju veze s tim? Rekla sam da ih čitam svakodnevno i mislim da rade fine stvari i tamo mi je baš ugodno, ali kakve veze libela ima s tim?

borjana

Post Postao/la borjana » 01 stu 2009 22:28

libela je jedina popratila dogadjaj i nakon objavljenog clanka i ovdje stavljenog linka je i krenula cijela rasprava. zato je "trpam":)
dopusti da te citiram:
"dok su im na okruglom stolu bila puna usta odnosa s medijima"
koliko sam shvatila nisi bila na okruglom stolu i stoga si nekak mislim da ne mozes govoriti cega su im bila puna usta.
sve sto znas o sadrzaju okruglog stola si pretpostavljam procitala iz clanka, koji je vidjenje autora/ica i koje je moglo biti napisano na 100 drugih nacina i iz 100 drugih perspektiva.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 01 stu 2009 22:32

Onda autorica članka valjda laže ili je pogrešno čula, a druge perspektive nemamo jer su zločesti novinari sve namjerno izignorirali, sram ih bilo.
I stoga će ono o čemu su sudionice govorile zauvijek ostati obavijeno velom tajne, što 20-godišnjica lezbijskog pokreta u rvata i zaslužuje.

borjana

Post Postao/la borjana » 01 stu 2009 22:36

i dalje stojim kod prijedloga za organizacijom okruglog stola na kojem bi se govorilo o raznim aspektima lezbijskog aktivizma, rada u zajednici etc etc...
pa da se lijepo okupe djeve iz virtualnog svijeta i ove "zemaljske" :)
mir mir do neba!

Zita

Post Postao/la Zita » 01 stu 2009 22:38

ah...mislim fala al ja nebi.
u 21 stoljecu nema potrebe za takvim druzenjem. uopce nema potrebe za pravim druzenjem
mozemo mi to i virtualno. tako barem mogu bit u pidami

Popeye

Post Postao/la Popeye » 02 stu 2009 09:34

meni nije jasno kako bi neka od "cura s crola" govorila na okruglom stolu ako "cure s crola" ne zele nastupati u javnosti? sta, bila bi s papirnatom vrecom na glavi?

Popeye

Post Postao/la Popeye » 02 stu 2009 09:38

tamara3 je napisao/la:
Neće. Diskrecijsko pravo.
šteta. tako se gubi vjerodostojnost.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 02 stu 2009 10:06

Nisam ni sumnjala da ti znaš sve o tome kako se gubi vjerodostojnost :D.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 02 stu 2009 10:19

između ostaloga i tako kada se drugima zamjera sitničavost i egomanija, a ista se onda demonstrira u vlastitom dvorištu.

recimo, pricom tipa "eh sta bi tolike hrvatske lezbijke bez mene, koliko sam ja njima pomogla, gdje bi one bile da mene nema"...

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 02 stu 2009 10:43

Pa to nam je zajedničko, Popajčiću, oboje mislimo da će poslije nas biti potop, zar ne :D?

Eh da, i još mi nađi gdje i kad sam rekla to što tvrdiš i vodim te na ćevape.

Ali zašto gubim vrijeme na tebe? Trebala sam znati da vuk dlaku (možda) mijenja ali ćud nikad. Stoga kako si mudro zaključio ono o dvorištu, hajde se i lijepo igraj u svoje, gdje do mile volje možeš vrijeđati, podmetati, postavljati dijagnoze ormarušama i osjećati se ko pravi gazda svog sokaka. Tu, on the contrary, ne bu išlo.
Iako, moram te pohvaliti: stvarno si se trudio iz petnih žila biti fin i pristojan ali maska ti postala preteška i eto ti ga sad na. :sigh:

Popeye

Post Postao/la Popeye » 02 stu 2009 11:19

imati drukcije misljenje od tebe ne znaci automatski biti nepristojan. prilicno je jasno tko je u ovom topicu nepristojan, samo treba citati postove.

zapravo mi uopce nije jasno u cemu je toliki problem nastao oko ovog obiljezavanja 20 godina lezbijskog pokreta u hrvatskoj... bio sam na izlozbi i partyju, te okruglom stolu (a nije me nitko osobno pozvao, nego sam vidio obavijest i dosao jer me je zanimalo) i meni je sve to bilo ok. jel netko od ovih sto prigovaraju bio prisutan na tim dogadjajima?

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 02 stu 2009 11:51

Točno tako. Jer se čitanjem postova lako dade zaključiti kako je cijeli cirkus nastao oko mog neviđeno drskog pitanja zašto to nije bilo medijski popraćeno i zašto nisu spomenute Lorice.
To je ujedno i odgovor na tvoju dilemu oko čega je nastao problem.
A mislim da se na nekoj razini i ne slažeš da je ovo važno kao i prajd pa ti je možda zato bilo ok.
Meni nije jer mislim da je informacija trebala doprijeti do šire populacije, recimo one koja ne čita portale nevladinih organizacija i tome slično.
Al neka, valjda neki od vas nemaju doma boksačku vreću pa vam je ovo dobro poslužilo da se malo ispucate.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 02 stu 2009 12:34

tamara3 je napisao/la:Jer se čitanjem postova lako dade zaključiti kako je cijeli cirkus nastao oko mog neviđeno drskog pitanja zašto to nije bilo medijski popraćeno i zašto nisu spomenute Lorice.
lorice su, kao sto je utvrdjeno, bile prisutne. tj. njihova je predstavnica govorila na okruglom stolu.

To je ujedno i odgovor na tvoju dilemu oko čega je nastao problem.
iz nekih se postova dalo zakljuciti kako je problem i u povrijedjenoj tastini "cura s crola", jer nisu bile pozvane. no, to crol treba rijesiti s organizatoricama, a meni se cini da je to kontra.
A mislim da se na nekoj razini i ne slažeš da je ovo važno kao i prajd pa ti je možda zato bilo ok.
ne bih zelio na taj nacin stvarati konkurenciju izmedju ta dvije stvari. obiljezavanje (dvadeseto)godisnjice necega i manifestacija koja se odrzava svake godine su dvije razlicite stvari. meni osobno je, naravno, vazniji pride. (ali ne zato sto ga smatram nekakvim ekskluzivno pederskim dogadjajem, nego bas suprotno - jer se radio kao manifestacija za svako od onih LGBTIQ-slova)...
Meni nije jer mislim da je informacija trebala doprijeti do šire populacije, recimo one koja ne čita portale nevladinih organizacija i tome slično.
Al neka, valjda neki od vas nemaju doma boksačku vreću pa vam je ovo dobro poslužilo da se malo ispucate.
ispucavala si se i ti u ovom topicu, a neke druge forumasice jos vise, one koje uzivaju diskreciona prava, recimo. dakle, nije fair praviti se above pored svacijih zdravih ociju.

no, mislim da je i dobro komunicirati, pa i konfrontirati se, bar da se stvari razjasne.

a sto se medijske popracenosti "20 godina lezbijskog pokreta" tice, mogla je biti bolja. zasto je bila takva, ne znam. da sam ja sudjelovao u organizaciji, bila bi. :cool:

no, na to je mogao utjecati i crol, da je actually popratio bilo koje od dogadjanja. hocu reci, ocito je da postoji neki kratki spoj i medju razlicitim lezbijskim skupinama.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 02 stu 2009 12:38

p.s.
e da, moram jos reagirati na onu o mijenjanju cudi i dlake. ako se od ikoga UVIJEK moglo jasno cuti sto misli i kako i zasto radi, onda sam to ja. koliko god popularno ili nepopularno bilo. a takodjer, moje se misljenje nije bas mijenjalo, a i dalje vrijedi da mislim, govorim i radim jedno te isto.

i da, uvijek cu biti pristojniji u vrijeme pridea. to je jednostavno dobar PR. :D

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 02 stu 2009 14:17

Popeye je napisao/la:iz nekih se postova dalo zakljuciti kako je problem i u povrijedjenoj tastini "cura s crola", jer nisu bile pozvane.
E, to je već problem onih koje/i su to zaključili. Ja sam pak iz mnogih postova mogla zaključiti i jesam zaključila štošta (premda ništa nova), pa je to opet moj problem.
Popeye je napisao/la:
ne bih zelio na taj nacin stvarati konkurenciju izmedju ta dvije stvari. obiljezavanje (dvadeseto)godisnjice necega i manifestacija koja se odrzava svake godine su dvije razlicite stvari.
Pa što ako su različite? Point is? Jedno ćemo na sva zvona, a drugo nećemo? Ima logike jer smo ogromna zemlja s više stotina udruga, inicijativa i događanja pa ak' se neka sitnica propusti spomenuti, nema veze. Bit će drugih još petsto.
Popeye je napisao/la:moram jos reagirati na onu o mijenjanju cudi i dlake. ako se od ikoga UVIJEK moglo jasno cuti sto misli i kako i zasto radi, onda sam to ja. koliko god popularno ili nepopularno bilo. a takodjer, moje se misljenje nije bas mijenjalo, a i dalje vrijedi da mislim, govorim i radim jedno te isto.
Lijepo je kad čovjek ima jedno nepromijenjeno mišljenje koje je uvijek isto, pa stoga uvijek i razgovara iz istog diskursa. Nda.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 02 stu 2009 16:50

tamara3 je napisao/la:
Pa što ako su različite? Point is? Jedno ćemo na sva zvona, a drugo nećemo? Ima logike jer smo ogromna zemlja s više stotina udruga, inicijativa i događanja pa ak' se neka sitnica propusti spomenuti, nema veze. Bit će drugih još petsto.
medijski odjek obiljezavanja 20 godina lezbijskog pokreta u hrvatskoj je vjerojatno mogao biti veci. zasto nije, ne znam. mozda to organizatorice nisu ni zeljele, recimo. doista ne znam koliko im je taj aspekt bio vazan.

prideu je vazno da bude i medijski popracen, i to na nacin na koji mi zelimo, kao i da bude primijecen unutar lgbtiq zajednice, pa se na svemu tome i radi. no, ne znaci da svi tako trebaju raditi...

Ftica

Post Postao/la Ftica » 02 stu 2009 18:48

Dakle, sere mi se od ovoga.
:roll:

Think Pink
Ja sam: lezbijka
Kontakt:

Post Postao/la Think Pink » 02 stu 2009 19:01

borjana je napisao/la:samo ispravak netocnog navoda, danijela almesberger, predstavnica lori-ca je govorila na okruglom stolu, dakle ne stoji ono sto je think pink navela da lorice nisu bile pozvane.
još jedan ispravak netočnog navoda
Nitko iz LORI nije pozvan da govori na okruglom stolu, što se lijepo vidi u programu. Mi smo došle jer smatramo taj događaj važnim i osim toga željele smo čuti što pričaju o svojim počecima starije aktivistkinje.. dakle, došle smo kao publika. I u publici smo sjedile..
Danijela je rekla par rečenica jer su neke od govornica inzistirale da se pridruzi kada su je vidjele u publici.

Mi smo poslale Kontri mejl u kojem smo ih pitale za te propuste jer smatramo da se problemi moraju rjesavati razgovorom i vjerujem da se sve to moze srediti barem s jednim (većim) dijelom Kontre.. tako da sto se LORI tice, ova rasprava ne mora ici dalje.. nemamo povrijedjen ego, da imamo, ne bi došle. Nije nam ego baš važan, važno nam je što radimo i fidbek ljudi kojima pomažemo.. stvar je samo u vrlo jednostavnim činjenicama.

Ne cudi me uopce sto se ova rasprava odvila upravo u ovom smjeru, jer tako zavrsavaju sve rasprave na lgbtiq forumima.. tko je out tko nije out, tko zeli reci ime i prezime tko ne zeli.. na ovoj obljetnici to nikako nije bilo vazno! I tocka! Ako se povijest piše, piše se onakva kakva ona jest, a u povijesti lezbijskog aktivizma svakako veliko mjesto ima CroL i bez imena i prezimena. Doduše, u Hrvatskoj je poznata stvar da svaki razred uči svoju povijest, pa što ne bi tako bilo i u LGBTIQ aktivizmu.
Popeye je napisao/la:bio sam na izlozbi i partyju, te okruglom stolu (a nije me nitko osobno pozvao, nego sam vidio obavijest i dosao jer me je zanimalo) i meni je sve to bilo ok.
Bas cudno da tebe kao najvecu lezbijku u regiji nitko osobno nije pozvao! :D

Popeye

Post Postao/la Popeye » 02 stu 2009 19:25

the plot thickens! :osica:

LB Savjetovaliste
Kontakt:

Post Postao/la LB Savjetovaliste » 03 stu 2009 01:39

ne idem svakodnevno na forum pa propustih raspravu i ugledah je slučajno u ovaj sitan sat...
vidim da rasprava pliva, da ne kažem tone, u valovima gorčine.
što se tiče pozivanja i slanja poziva, nikome nije bio odaslan specijalan poziv već se slalo preko mejling lista, sajtova, fejsa.. i da, mima simić je bila u organizaciji samog dogadjaja i članica je kontre. kreirala je event na fejsu i slala pozive.
što se tiče koncepta, slanja poziva medijima i sl. naravno da svatko ima svoje vizije i ideje i da bi svaka bi drugačiji način organizirala događaj. medijima je bio poslan poziv no naravno sam dogadjaj nije dovoljno spektakularan i senzacionalan. uostalom, ideja je bila da se učini nesto za zajednicu a ne za novinare. poštujem drugačija misljenja i one koje smatraju da je trebalo biti drugačije no to je bila stvar koncepta organizatorica.
kraj je 2009., tko god je želio mogao je u prošlih 10 mj. obiljeziti 20 godina pokreta na bilo koji način i u bilo kojoj formi.. uostalom, godine su pred nama i jedva čekam da netko organizira 21, 22 ili koju god godišnjicu. pa se vidimo tamo!

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 03 stu 2009 03:44

zelite li da se neki event vidi u medijima ili ne - istina, to je stvar i odluka organizacije. naime, organizatori naprosto mogu imat ideju da sve bude inkognito. al ako ste slale pozive medijima a oni se nisu pojavili, onda je neka debela banana u organizaciji.
al nemojte mi rec da u ovoj rupestini od hrvatske 20 godina LEZBIJSKOG pokreta nije interesantno?!?!? i ak nije, tko je kriv da nije? pa kad CROL organizira on line biranje najljepse hrvatice onda ja to citam po svim novinama. zakaj o 20 godina ne citam po novinama? da ne dolazim na crol, ne bih ni znala sta se dogadja.
zvir i bestimja.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 03 stu 2009 09:09

naravno da se mediji vise interesiraju za to na koju strejt hrvaticu drkaju lezbijke, jer se to uklapa u freakshow reprezentaciju i patronizirajuce patetiziranje lgbtiq osoba, nego sto ih zanima lezbijski aktivizam.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 03 stu 2009 10:24

Egzekli. To se ne zove freakshow nego PR. Osim, naravno, u tvom sustavu vrijednosti.
Pa onda ljudi dođu pa malo čitaju druge stvari pa se obrazuju i informiraju. Pa nam se pridruže i ostanu, ako im se svidi.
Pa te onda zapamte i kasnije traže izjave/intervjue o ozbiljnijim problemima u društvu pa onda imaš priliku nešto o tome i reći.

Uostalom, to je bilo prvi put da se takvo što događa u Hr, prema tome razumljiv je interes medija i hvala im na duplericama i naslovnicama. Koliko znam, vani je to prilično uobičajena stvar oko koje nitko ne cendra i ne buni se.

I rvacki pederi itekako drkaju na strejt rvate i, ako me pamćenje dobro služi, isto su (ste?) još i puno prije nas imali takve izbore pa su svi skupa kolektivno svršavali na forumu kad je izišla reportaža o tome u... Metrou čini mi se :o?
Ali lezbe to nikako ne smiju jer smo onda neozbiljne i svodimo žene na seksualne objekte.

Što je koma jer mi nismo seksualna bića i naša je zadaća kukati nad nesretnom sudbinom.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 03 stu 2009 11:57

a zar ne bi bilo jos bolje da hrvatske lezbijke biraju koja im je najsexy hrvatska lezbijka?

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 03 stu 2009 12:32

Možda jednom kad ih se skupi dovoljno.

LB Savjetovaliste
Kontakt:

Post Postao/la LB Savjetovaliste » 03 stu 2009 12:42

Poslani su pozivi medijima, no to je to. Presica i ostale stvari oko PR nisu rađene; što zbog kapaciteta, što zbog toga što nam to nije bio toliko važan aspekt. da se htjelo, moglo je biti bolje medijski pokriveno. unatoč tome, 20 godina ne bi bio ultra atraktivan događaj za medije osim ako ne bi uprizorile dvije zgodne žene u čipkastim tangama kako se miluju po bokovima i bližim zonama i usput promišljaju o 20 godina.. mediji u većini slučajeva vole spektakl i skloni su površnom izvještavanju. Osobno, draže mi je bez takvih medija.

Naravno da je biranje najljepše hrvatice atraktivnija priča od 20 godina. Isto kao što je zanimljivija super silva i njena cura od političke poruke prajda te će se isti događaj više povlačiti po medijma. Nažalost. To je drugačiji tip događanja koji se više uklapa u mainstream tekovine. Osobno, biranje naljepših žena nije moja politička priča te stoga ne sudjelujem u takvim aktivnostima no našla sam unutar aktivizma ono što je meni važno. Na lgbtiq sceni u hrvata/ica ima raznih aktivnosti i grupa – cijenim svačiji rad i trud iako se možda ponekad i ne slažem s načinom na koji je neka aktivnost konceptualizirana. No ni na kraj pameti mi nije da se pod nekim nickom javljam na forum i pljujem ljude koji nešto rade. Ili ću se i sama uključiti i predložiti ideje ili ću izravno razgovarati i razmijeniti mišljenja s osobama involviranim u organizaciju nečega.

Ako Crol ima primjedaba i želi razgovarati o ovom događaju, slobodno se može obratiti na kontrin mejl ili bilo koji drugi vid komunikacije. Osobno ću vrlo rado razgovarati, izmijeniti ideje, prihvatiti kritiku pa i priznati propuste i loše određene stvari. Ali komunikacija mora biti na određenom nivou. Rasprava o ovo temi je totalna pljuvačnica i ispod svakog nivoa a ne konstruktivno promišljanje i razmjenjivanje ideja. Zanima me koliko je vas koji raspravljate o ovoj temi bilo na ikojem događaju za 20 godina??
S LORIcama sam razgovarala i drago mi je da jesam. Neke stvari su uviđene i u budućnosti će se uzet u obzir i pokušati poboljšati i raditi na tome.

Forumske diskusije uvijek odu u ovom smjeri i stoga nisu moj medij komuniciranja. Nije mi jasno otkud sva ova gorčina i ljutnja.. i baratanje dezinformacijama. Ako je neka bila nezadovoljna konceptom događanja – zašto nije došla na tribinu i postavila pitanje?? Izložila probleme za raspravu?? Nego se na forumu iznose dezinformacije i nepotreban gnjev.

Eto, predlažem diskusijsku grupu o lezbijskom aktivizmu.. Hoćete li doći i raspravljati o temi? Pa da jasno artikuliramo vlastite stavove i ideje. Ili ako neka iz Crola želi, može se naći sa mnom i raspraviti što smatra problematičnim. za izravnu sam komunikaciju i rješavanje stvari jer ovo na forumu je totalno destruktivno, rađa frustraciju u udaljuje ljude.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 03 stu 2009 12:43

tamara3 je napisao/la:Možda jednom kad ih se skupi dovoljno.
a kako ce ih se skupiti dovoljno?

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 03 stu 2009 14:46

LB Savjetovaliste je napisao/la:[...]
Izbori za najseksi ženu vjerojatno nigdje nisu "politička priča", već način da se kroz mainstream pa na mala vrata dođe do šire populacije.
To sam objasnila ranije, vidi gore.

Vezano za čipkaste tange, mislim da je to apsolutno pretjerana izjava puna predrasuda u koju ne bih dublje ulazila.
Nisu svi red carpet, dapače.

Nadalje, ne, CroL nema problem s Kontrom kao takvom, niti ovo nije, već sam sama sebi glupa što to ponavljam, tema o "vama" i "nama" (spomenula bih još i da, otkad je tamo Sanda, dosta dobro komuniciramo i objavljivale smo sve informacije i vijesti o Kontrinom radu, bez obzira jesu li nam bile poslane izravno ili neizravno jer smatramo da je to bitno, a naš forum/sajt se uvijek i redovito koristi kao oglasna ploča, što se u svakom trenutku može provjeriti).

To što su pojedinke i pojedinci pokušali izmanipulirati ovu diskusiju na određeni način, isto već ranije rekoh, uopće nije moj problem. Moje se raspoloženje prema takvim pokušajima manipuliranja kreće uglavnom između tuge i ljutnje.
Moje je pitanje bilo vrlo jednostavno i koncizno, isto kao i moj(i) odgovor(i) i tu sve piše. Isto tako u jednom sam ovogodišnjem intervjuu afirmativno govorila o Sanji Juras, a u komentaru sam se osvrnula na njezino gostovanje u "Otvorenom". Nisam primijetila da je to napravio neki drugi (LGBT) medij.
Je li ona to čitala i je li joj uopće bitno, ne znam.

Mi se ni u jednoj sekundi nismo osjetile "uvrijeđenima" jer naša se djelovanja (a i stavovi) prilično razlikuju i ako danas-sutra i postanemo udruga/organizacija/što god, i dalje ćemo se razlikovati jer ne mislimo isto.
Stoga, podložne smo i bit ćemo podložne kritici javnosti baš kao i vi. Meni je istodobno žao i smiješno, da se pitanje "zašto to nije medijski bolje popraćeno" smatra "pljuvanjem".

Što se diskutiranja po forumima tiče, da, to je, između ostaloga, danas vrlo rasprostranjen oblik komuniciranja, informiranja, susretanja i slično. Tako je i tu kod nas, i normalno da se potegnula priča o ovoj obljetnici jer mene je to što sam pitala iskreno zanimalo, to je sve. Ništa više i ništa manje. Ako je netko pak mislio da ću ostati hladna na sitne i krupne provokacije, pogriješio je. Iako, ja se ne bih trebala dati navući, ali tko mi je kriv.

U tom svjetlu nikako nije prikladno reći "niste bile pa što hoćete" ili "jel uopće koja bila" jer to implicira da se o nekom (javnom!) događaju smije govoriti samo uz uvjet nazočnosti. Na toj razini ne bih raspravljala jer mi to budi neugodna sjećanja na beskonačne rasprave o tome 'ko je podoban/nepodoban za diskusiju o prajdu, na primjer. Mene ne zanima me pripadanje određenim interesnim skupinama, ne zanimaju me ni zakulisne igre i antagonizmi, od toga se loše osjećam. Ali ako me netko napadne, branit ću se.

I na kraju, ako smatrate da su ovdje iznesene dezinformacije, slobodne ste ih demantirati.
Zadnja izmjena: tamara3, dana/u 03 stu 2009 14:54, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovorite