Kosor: Dijaspora mora glasovati!

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
komad kruha
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: Kosor: Dijaspora mora glasovati!

Post Postao/la komad kruha » 13 vel 2010 21:17

jako mi je žao što je ovako dobra tema ovako loše završila.

zaista je šteta što na ovom forumu nema ozbiljnih razgovora i razmjena mišljenja, već se komunikacija svodi na rasprave o seksu, razmišljanja o seksu, maštanja o seksu, hvalospjevima seksu, stavljanju linkova na you tube i blaćenju heteroseksualnih osoba koje nas, eto, ne razumiju. kao da lezbijke, kao osobe, nemaju drugih dimanzija i drugih interesa.

baš šteta :(
kaj te hiče?

Peglam_subotom
Status: U vezi

Post Postao/la Peglam_subotom » 13 vel 2010 21:30

• Odvratni egomanijak, nadam se da će se zaletjeti u zid takvom silinom da ga više ni tjelohranitelji neće moći podići.
    Da, raspižđena sam zbog cijele ove situacije, ali me muči i što ne vidim alternativu. Ne znam, mislim da nemam vjere u rvacki narod.
    I naravno da mi bar jednom tjedno dođe da odem i nekome razbijem glavu ili bar zdravoseljački ispsujem, jer osim pukog nasilja (jer to jest nasilje) u mojoj glavi u tim trenucima mi ništa drugo ne pada na pamet
    Da uzmem motiku i odem na jelačić plac urlat da oću da se pohapse svi adezeovci i oni koji su ovu zemlju u takvo stanje doveli?
    ...Bilo bi dobro vidjet, ako još neka od nas mora boravit u takvom okruženju, kako se nosi s tim i ima li univerzalnih rješenja koja takvima začepe gubicu.
    ...se mentalno nije mako ni milimetar od svojih pećinskih prapredaka
    ...stakleno-betonski lifestyle-shopping-spa sweetie-pizza cut-fast food-multiplex-nastavite niz-kurac palac centar.
    Mirkovićka i onaj njezin groteskni debil Kuljiš?
    Bolesni izopačeni bahati drznici, to je sve što o njima mogu reći.
    Al je ta mala sve gluplja ili je oduvijek bila takva ?
    ako se bandidos kandidira, možda smo svi skupa nahebali
    Ja bih samo rekla da su neinformirani, inertni i pasivni. Uglavnom. I nije da živimo samo u razdoblju političke tranzicije, već i svake druge. A tranzicija svijesti može bome potrajati, čak mi se čini da se stvari u nekim aspektima kreću prema natrag. Aaaaaaaaargh, neću više.
    ...nadmena homofobna budala. Nikad, ali nikad neću zaboraviti njegov oduran nastup u nekakvoj emisiji kod još odurnijeg merlića prije par godina
    Čega ste se vi napili?
    Tak tip je potpuno poludio, ne znam kaj bi više o njemu rekla.
    Taj Milanović je takav seronja da ga svijet nije vidio. Još ću zbog njega postati glasačica HDZ-a.
    Ma ko je taj homofobni mamlaz pavičić? Jebale ga tisuće domova.
    Bit će da dežurne moraliste strašno uzrujava stanje ove katoličke nacije koja se jebe uzduž i poprijeko i sve ostalo
    Meni je Billy Bob seljačina a Pitt mi se sviđa
    Druga je stvar što neki od nas možda misle da su takve stvari potrebne ovoj zakopčanoj i seksualno frustriranoj naciji.
    Pa nemrem se plakat na takve nebuloze, mislim, nije smiješno ali cijela ova zemlja skupa sa svojim življem je tragična tak da...
    No uglavnom, ako mi danas dođe da nekog zatučem jer sam ionako ustala na lijevu nogu i moglo bi mi se lako dogodit, neću se uopće suzdržavati
    Da, puni su portali takvih komentara i već mi je od toga zlo.
    Meni je to isticanje križina posvuda indikator nekakve vrste, ne znam... pa čak primitivizma.
    To će svakako nešto promijeniti u ovoj vukojebini premreženoj mafijom, korumpiranim bandama i bjelosvjetskim interesnim skupinama kojima se ne vidi ni početak ni kraj.
    Serem ti se na takve novinare, index, dno dna, sramota, fuj. I danas zbilja svaki smetljar misli da zna prevodit, povratit ću.
    Da, zamisli - 20 godina su smišljali "zakon" da bi moron na koncu izjavio da je "bolje ikakav nego nikakav"
    ma kog oni jebu? Tog nije bilo ni u najcrnjem komunizmu, pa čak ni tuđmanizmu.
    Tone li ova užasna zemlja u još veći glib primitivizma, nazadnosti i nasilja iz koje joj nema spasa?
    ...očito produkt nekakvog bolesnog uma koji potajno drka na ideju da baš njega netko tako naguzi.
    Sorry, al ovo okruženje mi se počinje suštinski gaditi.
    No comment. Ali morate vidjeti tu odvratnu njušku.
    ...očito sačinjena od potpunih idiota i oni kao takvi su (mi) nebitni, brine me samo besposleni nasilni šljam kojeg tim pozivom privlače.[/qoute]

...najbitnija stvar za budućeg precjednika svih rvata.
    ...crkva u rvata...
    A rvati se vole paliti na takve stvari
    postajem skeptik bez vjere u 'rvate, a ne osjećam se kao da ovamo pripadam, a to zna zažuljati
    Da, raspižđena sam zbog cijele ove situacije, ali me muči i što ne vidim alternativu. Ne znam, mislim da nemam vjere u rvacki narod.
    bojkot mi se doima prilično učinkovitim sredstvom kojim bi taj famozni rvacki narod pokazao da im može stati na kraj
Eeeeeesssss Tamara!! :D Ja mislila ti neka fina žemska.... :P
Lijepo bome.... :D

OT: Totalno se priključujem ovoj Zita/Hidden/Tamara struji.... :thumbup:
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 14 vel 2010 16:33

komad kruha je napisao/la:jako mi je žao što je ovako dobra tema ovako loše završila.
Zašto bi loše završila? Pa i dalje je otvorena, diskutirajte, što ima veze? sul. i ja skupa s dosadašnjim sudionicama rasprave smo se očito "potrošile", ali to nije razlog da, ako netko još ima što reći, to i kaže.

@Peglam: ma... ništa :).

call_me

Post Postao/la call_me » 15 vel 2010 01:31

volim jasne konkretne i koncizne odgovore. ne zanimaju me enciklopedijska dociranja. a pitanje glasi: kako je moguce da su hrvati u BiH dijaspora kad su oni konstitutivni narod? e to netko treba pitat kosoricu.
ovo je odgovor: dijaspora moze glasovati. ali hrvati iz BiH nisu dijaspora.
molim da me netko pobije u 2 recenice.
i ne uvlacite paralelu s EU. tamo ne postoji mogucnost dvojnog glasovanja na nacionalnim izborima. svi imaju EU pasos, ali samo irac moze glasati u irskom parlamentu.

Pi
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Pi » 15 vel 2010 02:37

call_me je napisao/la:volim jasne konkretne i koncizne odgovore. ne zanimaju me enciklopedijska dociranja. a pitanje glasi: kako je moguce da su hrvati u BiH dijaspora kad su oni konstitutivni narod? e to netko treba pitat kosoricu.
ovo je odgovor: dijaspora moze glasovati. ali hrvati iz BiH nisu dijaspora.
molim da me netko pobije u 2 recenice.
i ne uvlacite paralelu s EU. tamo ne postoji mogucnost dvojnog glasovanja na nacionalnim izborima. svi imaju EU pasos, ali samo irac moze glasati u irskom parlamentu.
Zanimljivo kako od desetak primjera ti odabereš baš taj s EU, a zaboraviš ostalih 9. Zapravo, EU građani glasuju dva puta - na izborima svoje države, i na europskim izborima. No dobro.

Ne, to nije odgovor. Ovo je odgovor, čak ne treba ni rečenice. Konciznije ne može biti. Crta se na svakom prvom satu matematike u srednjoj školi.

slika

Ako još uvijek nije jasno, i hoćeš skinuti to ograničenje od dvije rečenice, objasnit ću ti gdje je ta zaista fundamentalna pogreška u tvojoj drugoj rečenici.
Whatever makes you happy
Whatever you want

call_me

Post Postao/la call_me » 15 vel 2010 02:44

joj samo meni nemoj docirat jer fakat nemam zivaca za takva izdrkavanja s visoka. i ne vidi se slika.
il odgovori u 2 recenice na ovo pitanje :kako je moguce da su hrvati u BiH dijaspora kad su oni konstitutivni narod. il nemoj.
i primjer eu sam uzela jer si ga izmanipulirala govoreci o nacionalnim izborima.

Pi

Post Postao/la Pi » 15 vel 2010 02:48

Nema problema:

1. odgovor je konjunkcija. Svi Hrvati u BiH nisu dijaspora - dijaspora su samo oni s državljanstvom RH.
2. odgovor je točno to "kako" - konstitutivni su narod tek od 1995. (Dayton), pitanje se rješavalo prije nego su bili konstitutivni narod.
Whatever makes you happy
Whatever you want

babe ruth

Post Postao/la babe ruth » 15 vel 2010 15:59

Evo jedan intervju.Svakako zanimljivo za procitati.Ima i komentar o Hrvatima u BiH.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Prilozi ... fault.aspx

syrinx

Post Postao/la syrinx » 16 vel 2010 13:33

je zanimljivo, ali više oni tu pričaju o crkvi,
i daju nam još argumenata zašto je ne volimo.

ne znaš više razliku između političara i svećenika... :shakehead:

komad kruha

Post Postao/la komad kruha » 16 vel 2010 17:35

sul. je napisao/la:Nema problema:

1. odgovor je konjunkcija. Svi Hrvati u BiH nisu dijaspora - dijaspora su samo oni s državljanstvom RH.
2. odgovor je točno to "kako" - konstitutivni su narod tek od 1995. (Dayton), pitanje se rješavalo prije nego su bili konstitutivni narod.

da li u BiH zaista i ima Hrvata koji nemaju državljanstvo RH?
kaj te hiče?

komad kruha

Post Postao/la komad kruha » 16 vel 2010 17:37

call_me je napisao/la:joj samo meni nemoj docirat jer fakat nemam zivaca za takva izdrkavanja s visoka. i ne vidi se slika.
il odgovori u 2 recenice na ovo pitanje :kako je moguce da su hrvati u BiH dijaspora kad su oni konstitutivni narod. il nemoj.
i primjer eu sam uzela jer si ga izmanipulirala govoreci o nacionalnim izborima.

i meni je žao što se ne vidi slika, ali mi ne bi smetao malo detaljniji odgovor :)
kaj te hiče?

Pi

Post Postao/la Pi » 16 vel 2010 19:08

komad kruha je napisao/la: da li u BiH zaista i ima Hrvata koji nemaju državljanstvo RH?
Da, ima. U BiH ima 473 000 Hrvata, ako sam upamtila ispravnu brojku - samo negdje oko pola ima državljanstvo. Popisa stanovništva nije bilo od 1991., to su samo procjene.

Detaljniji odgovor, možda napišem, sad moram u teretanu prije nego zatvori.
Pustila sam danas i jedan članak na Poskok o ovoj temi, budem i to linkala.
Whatever makes you happy
Whatever you want

zenia

Post Postao/la zenia » 16 vel 2010 20:16

meni je to tako nelogično šta se razmišlja
uopće i hrvatima ovamo i tamo i ondje i ne znam gdje..
glasaš u zemlji u kojoj živiš.. i gotova stvar...
to je savršeno logično... jedino što kod nas nema logike pa slabo
funkcioniramo..
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Pi

Post Postao/la Pi » 17 vel 2010 00:27

To bi bilo logično da se državljanstvo dobiva isključivo na temelju mjesta prebivanja... No nigdje u svijetu nije tako, zašto bi bilo kod nas?

Od grandparent rule-a do služenja u vojsci države, dužine boravka u zemlji, mjesta rođenja do počasnih državljanstava. Kriteriji su zaista mnogi.
Whatever makes you happy
Whatever you want

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 17 vel 2010 00:46

Za dobit drzavljanstvo po mjestu rodenja u RH je moguce jedino ako su ti roditelji nepoznatog drzavljanstva ili osobe bez drzavljanstva. Dobit ces hrv.drzavljanstvo, s tim da ako ti se do 14te godine dokaze da ti roditelji imaju strano drzavljanstvo - i tvoje ce prestati.
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 17 pro 2010 19:43, ukupno mijenjano 1 put.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Pi

Post Postao/la Pi » 17 vel 2010 00:59

Nisam ni govorila o hrvatskim zakonima, govorila sam primjere iz drugih država :)

Navedeni su američki.

Samo da pokažem kako nigdje jedini kriterij za dobivanje državljanstva nije prebivalište. To je sve.
Whatever makes you happy
Whatever you want

Zita

Post Postao/la Zita » 17 vel 2010 09:06

da. logicno je da si govorila o zakonima recimo kine u slucaju hrvatskog drzavljanstva.
Measure of a woman is her sense of humor

Ameli

Post Postao/la Ameli » 17 vel 2010 09:51

Ovo sa brojem Hrvata u BiH dalo bi se popricati, pocetko devedesetih, kad se radija popis, bila sam u posjeti u jednom manjem mjestu u BiH, tip koji je popisiva, upisao je i mene protiv moje volje(podatke mu je dala treca osoba, jer ja sam tad jos uvijek bila maloljetna), a izlika je bila:- nek nas(Hrvata) ima vise!! Tako da sam upisana na dva mjesta u dvije drzave.
Pretpostavljam da su takvu metodu navlacenje brojkama imale sve tri strane.
Zasto o tome pisem? Zbog jucerasnjeg komentara ovih iz crkve o prijeratnim brojkama od 800 000 i nesto i sad 400 000, ugrubo! Ne sjecam se tocno, koliko sveukupnog stanovnistva bilo u SFRJ prije svih sranja, mislim da je brojka bila negdje oko 20 000 000, ako zbrojimo popis iz devedesetih proizlazi da je bilo mnogo vise. :roll:

A ovo sa zakonima, ovih ili onih drzava..jbg neke drzave imaju smrtnu kaznu mi nemamo. I? Ako je potrebno nesto mijenjati jer postojeci zakon steti gradjanima te drzave, onda ga i treba mijenjati!
I to je to!

Bash

Post Postao/la Bash » 17 vel 2010 10:29

Mislim da je u nekim zemljama glasanje onih sa dvostrukim državljanstvom riješeno tako da ako iskoriste glas u drugoj zemlji, gube pravo glasa u ovoj. Ne znam točno detalje oko toga, ali možda bi uvođenje takvog zakona bilo učinkovitije od petljanja s prebivalištem.

Zita

Post Postao/la Zita » 17 vel 2010 10:32

samo gradani bosne mogu biti u isto vrijeme na dva mjesta..
najbolje im dati i njemacko drzavljanstvo. ko ga jebe, kad vec imaju 2 prebivalista, neka im je i trece. sta ce njima boraviste kad imaju prebivaliste po cijeloj galaksiji
mislim da bi rvacka trebala uputit prosvjednu notu Merkelici da im to omoguci
Measure of a woman is her sense of humor

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 17 vel 2010 13:16

Zita je napisao/la:samo gradani bosne mogu biti u isto vrijeme na dva mjesta..
najbolje im dati i njemacko drzavljanstvo. ko ga jebe, kad vec imaju 2 prebivalista, neka im je i trece. sta ce njima boraviste kad imaju prebivaliste po cijeloj galaksiji

:lol:
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

Pi

Post Postao/la Pi » 17 vel 2010 17:22

Ok... lagano postaje dosadno, ne da mi se više ponavljati stvari poput one da prebivalište ne određuje hoćeš li glasovati, nego u kojem ćeš gradu glasovati i sl.

@Amelie - da, sigurno postoji ogromna marginalna greška u popisima stanovništva, bar preko 50%, tako da se popisima stanovništva uopće ne trebaš vjerovati. Snaga istraživanja im je blizu nuli, samo ti to zanemari. I da, Španjolska ima gay brakove, mi nemamo, pa "kaj", zašto bismo sada Španjolsku uzimali kao primjer. Uopće ne treba uspoređivati naše zakonodavstvo s njihovim ili bilo čijim drugim, niti se trebamo povoditi zakonodavstvom zemalja koje su od nas naprednije.

@zita - Da, logično je da se to radi kada se radi usporedba. Ili najbolje da u logici ne koristimo primjere, nego samo formule pri aksiomima. Ili da izbacimo stvari kao komparativna anatomija, gdje je tu logika. Također, ne mogu više ponavljati da prebivalište ne može biti jedina osnova državljanstva, apsurdno je. Inače djeca Engleza, koji rade primjerice u Francuskoj, ne bi mogli biti državljani UK-a. (papagaj, papagaj).

Mislim da je priču već shvatio i Milanović, s obzirom na to da se u zadnjim sastancima s Kosoricom oko dijaspore dogovara samo hoće li se glasati u konzulatima ili kao do sada (dakle, samo reorganizacija načina, ne diranje prava), u pitanje državljanstva ne mogu dirati. Znao je to i Račan, zato za vrijeme svoje Vlade nije ništa ni napravio.

Što još? Aha. Dvostruko prebivalište - da, dvostruko prebivalište nije logično, treba srediti biračke popise, što samo znači da ćeš se morati odlučiti na kojem ćeš izbornom mjestu glasovati. Ukidanje dvostrukog prebivališta ne može ukinuti pravo glasa (papagaj, papagaj). Zanima me kako će to napraviti, s obzirom na to da nemaju način provjere prebivališta. Ali eto. Bar će biti manje šanse za manipulaciju na izborima.

@Bash - za takav slučaj s oduzimanjem prava glasa nisam čula (probala sam googlati, ništa nisam našla). Dok god imaš putovnicu neke zemlje, u njoj možeš i glasovati - dok se državljanstva ne odrekneš. Inače se radi o diskriminaciji, što je, koliko sam ja uspjela pronaći, i navedeno u Ustavu :) Jedini slučaj za koji sam ja čula jest pokušaj oduzimanja francuskog državljanstva kanadskoj visokoj dužnosnici, pošto se visoki politički položaj u drugoj državi može smatrati izdajom zemlje u pitanju. Ona se na kraju sama odrekla francuskog državljanstva.
Whatever makes you happy
Whatever you want

komad kruha

Post Postao/la komad kruha » 17 vel 2010 20:13

sul. je napisao/la:
komad kruha je napisao/la: da li u BiH zaista i ima Hrvata koji nemaju državljanstvo RH?
Da, ima. U BiH ima 473 000 Hrvata, ako sam upamtila ispravnu brojku - samo negdje oko pola ima državljanstvo. Popisa stanovništva nije bilo od 1991., to su samo procjene.

Detaljniji odgovor, možda napišem, sad moram u teretanu prije nego zatvori.
Pustila sam danas i jedan članak na Poskok o ovoj temi, budem i to linkala.

fascinantno!!!
može link?
kaj te hiče?

DEFIANCE

Post Postao/la DEFIANCE » 17 vel 2010 20:15

zenia je napisao/la:meni je to tako nelogično šta se razmišlja
uopće i hrvatima ovamo i tamo i ondje i ne znam gdje..
glasaš u zemlji u kojoj živiš.. i gotova stvar...
to je savršeno logično... jedino što kod nas nema logike pa slabo
funkcioniramo..
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

DEFIANCE

Post Postao/la DEFIANCE » 17 vel 2010 20:18

Zita je napisao/la:samo gradani bosne mogu biti u isto vrijeme na dva mjesta..
:roftl: :roftl: :roftl: :roftl:

Bash

Post Postao/la Bash » 17 vel 2010 22:20

sul. je napisao/la: @Bash - za takav slučaj s oduzimanjem prava glasa nisam čula (probala sam googlati, ništa nisam našla). Dok god imaš putovnicu neke zemlje, u njoj možeš i glasovati - dok se državljanstva ne odrekneš. Inače se radi o diskriminaciji, što je, koliko sam ja uspjela pronaći, i navedeno u Ustavu :) Jedini slučaj za koji sam ja čula jest pokušaj oduzimanja francuskog državljanstva kanadskoj visokoj dužnosnici, pošto se visoki politički položaj u drugoj državi može smatrati izdajom zemlje u pitanju. Ona se na kraju sama odrekla francuskog državljanstva.
u pravu si :) moj je zajeb, radilo se o glasanju onih s duplim državljanstvom zemalja EU za predstavnike parlamenta EU, a i to nije 100% izgleda..
i s obzirom da je to u državama koje prihvaćaju dvostruko državljanstvo to Ustavom zajamčeno pravo, dosad su pušili na sudu oni koji su jednom na neki način probali uvjetovati ili ukinuti pravo glasa duplićima (SAD, Filipini), upravo to šta si rekla, zbog diskriminacije (ja bi dodala i da je onda diskriminacija šta se duplić ne može kandidirati za politički položaj u obje zemlje, ali to nije za ovu temu).
ah, back to square one.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 17 vel 2010 22:32

sul. je napisao/la: @Amelie - da, sigurno postoji ogromna marginalna greška u popisima stanovništva, bar preko 50%, tako da se popisima stanovništva uopće ne trebaš vjerovati. Snaga istraživanja im je blizu nuli, samo ti to zanemari. I da, Španjolska ima gay brakove, mi nemamo, pa "kaj", zašto bismo sada Španjolsku uzimali kao primjer. Uopće ne treba uspoređivati naše zakonodavstvo s njihovim ili bilo čijim drugim, niti se trebamo povoditi zakonodavstvom zemalja koje su od nas naprednije.
oh ljubavi moja, nisam sumljala da se neces javit na moj post :D , jel ti triban dokazat da je popis iz 91 u Bih bilo i moje ime..no dobro, zmiri, ti pricaj o statistici i zakonima ovih onih, ja ti kazen ono sto znam i sto sam prozivjela i daj bolan ne seri..,preseravas se sa svim, a guzica ti bila u fazi fetusa, pitanje dal i u tom! Meni netribas boldat sranja koja sam napisala, di ja serem i pisem govnarije, jer ja jesan balkansko govno bez kulture i ovo nepismeno govno ce da ti kaze..idi tamo i GLASUJ TAMO DI TE MATER RODILA! E ovo je govor mrznje, molim adminke da me baniraju!
KAKO SI ono ti meni napisala na engleski, e sad cu ja tebi na naski, JEBI SE!
@Zita i Tamara3, molim ban, nisam nit zapisala nit se sramim!

DEFIANCE

Post Postao/la DEFIANCE » 17 vel 2010 22:36

Ameli je napisao/la:
sul. je napisao/la: @Amelie - da, sigurno postoji ogromna marginalna greška u popisima stanovništva, bar preko 50%, tako da se popisima stanovništva uopće ne trebaš vjerovati. Snaga istraživanja im je blizu nuli, samo ti to zanemari. I da, Španjolska ima gay brakove, mi nemamo, pa "kaj", zašto bismo sada Španjolsku uzimali kao primjer. Uopće ne treba uspoređivati naše zakonodavstvo s njihovim ili bilo čijim drugim, niti se trebamo povoditi zakonodavstvom zemalja koje su od nas naprednije.
oh ljubavi moja, nisam sumljala da se neces javit na moj post :D , jel ti triban dokazat da je popis iz 91 u Bih bilo i moje ime..no dobro, zmiri, ti pricaj o statistici i zakonima ovih onih, ja ti kazen ono sto znam i sto sam prozivjela i daj bolan ne seri..,preseravas se sa svim, a guzica ti bila u fazi fetusa, pitanje dal i u tom! Meni netribas boldat sranja koja sam napisala, di ja serem i pisem govnarije, jer ja jesan balkansko govno bez kulture i ovo nepismeno govno ce da ti kaze..idi tamo i GLASUJ TAMO DI TE MATER RODILA! E ovo je govor mrznje, molim adminke da me baniraju!
KAKO SI ono ti meni napisala na engleski, e sad cu ja tebi na naski, JEBI SE!
@Zita i Tamara3, molim ban, nisam nit zapisala nit se sramim!
:hidden: :hidden: :violent: :violent: :roftl: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mirabella
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la Mirabella » 17 vel 2010 22:43

hahaha,umirem od smija .Ameli luda si,ali si u pravu :thumbup:

Zita

Post Postao/la Zita » 17 vel 2010 22:56