Kosor: Dijaspora mora glasovati!

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
Zita
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu

Re: Kosor: Dijaspora mora glasovati!

Post Postao/la Zita » 21 vel 2010 11:42

Kredibilitet autora nije bitan? Mozda samo u Hercegovini.

Ne vidim da se u Otvoreno, Dnevnik ili bilokoju drugu ozbiljnu emisiju (osim Malnarove Nocne More) dovode noname babice sa placa, cigici sa cesta ili 12to godisnjaci iz Etiopije itd da pricaju o politici, medicini ili ekonomiji vec osobe sa imenom, prezimenom, kredibilitetom te strucnoscu iza sebe.

No, ono sto mene zanima, od svih ovdje navedenih podataka, kako je ovaj covjek dosao do crola. tj koja ga je korisnica pozvala.
"zasto" je nepotrebno
:nesvjest:
Measure of a woman is her sense of humor

Bash

Post Postao/la Bash » 21 vel 2010 11:44

Imao sam potrebu registrirati se i komentirati zbog ovog posta. Bilo bi mnogo poželjnije da ste se referirali na podatke iz analize i pokušali osporiti poneki kako vi kažete "nekredibilan" podatak, nego da ste se usmjerili na istraživanje lika i djela Darijana Grubišića. Možda vi mislite da te višegodišnje teške poslove mogu obavljati isključivo neka renomirana i u javnosti poznata imena, koja imaju politički ili neki drugi interes u tome, te da jedino njihovi podaci mogu imati kredibilitet, ali suprotno vašem mišljenju postoje i određeni entuzijasti koje zanimaju ovakve teme i spremni su uložiti puno truda za ovakvo nešto. Ne u cilju samopromocije, nego isključivo zbog nekog svoga gušta i zanimanja.
Uopce ne mislim da takav posao mora obavljati netko renomiran niti poznat javnosti, niti sam to igdje rekla (inace bismo imali dvoje zaposlenih znanstvenika u RH :D). Ali svugdje gdje novinari navode podatke iz nekakve studije se podrazumijeva navesti detalje o autoru, koja mu je struka i gdje radi ili bar link na takve detalje. Ako je autor to radio zbog svog gusta i zanimanja, zar se ne podrazumijeva da se uz objavu njegove procjene navede bar koje je to zanimanje kojim se bavi, da mu se doda nekakva kompetentnost za posao koji je obavio. Da procjenu nije radila baka Buga koja je cijeli zivot domacica, ali joj je hobi pohoditi crkve.
Upravo sramotno je da se podaci o broju Hrvata u BIH ne znaju 15. godina iza rata i da mnogi manipuliraju njima u svrhu svojih političkih interesa, pa određeni entuzijasti (ne radi se tu samo o Darijanu Grubišiću) moraju ulagati mnogo truda, vremena i materijalnih sredstava da dođu do određenih podataka.
Slazem se da je sramotno sta se to jos uvijek ne zna, ali ako takvi entuzijasti odluce javno objaviti rezultate svog istrazivanja, onda se ocekuju i nekakve informacije o njima samima.
Dakle, autor je ovdje najmanje bitan. Ovdje su bitni iznešeni podaci i njihova vjerodostojnost i na to bi se trebalo koncentirati i eventualno nešto osporavati, a ne na kredibilitet i javnu eksponiranost autora.
Ako autoricu citiranog komentara ipak više zanima tko je taj anonimni i nekredibilni autor (iako ne vidim svrhu u tome), rado ću joj objasniti preko PM-a, kao što ću joj rado podastrijeti svu građu na temelju koje je ova "nekredibilna" analiza izrađena.
Ne vidim ni ja svrhu u tome da mi saljete podatke o autoru, to je Poskok trebao navesti u clanku, a ne samo se zahvaljivati kolegi kao da su birtijaski prijatelji. Meni procjena u svrhu ove teme ionako nije bitna.
Ali kad ste vec tu, mozete se prikljuciti raspravi :)

darijan

Post Postao/la darijan » 21 vel 2010 13:16

Zita je napisao/la:Kredibilitet autora nije bitan? Mozda samo u Hercegovini.

Ne vidim da se u Otvoreno, Dnevnik ili bilokoju drugu ozbiljnu emisiju (osim Malnarove Nocne More) dovode noname babice sa placa, cigici sa cesta ili 12to godisnjaci iz Etiopije itd da pricaju o politici, medicini ili ekonomiji vec osobe sa imenom, prezimenom, kredibilitetom te strucnoscu iza sebe.

No, ono sto mene zanima, od svih ovdje navedenih podataka, kako je ovaj covjek dosao do crola. tj koja ga je korisnica pozvala.
"zasto" je nepotrebno
bitna je točnost, odnosno netočnost podataka, a to će pokazati popis, koji će ja se nadam biti 2011. godine..nedavno je u otvorenom nekoliko uglednih sveučilišnih profesora iz RH i BIH raspravljalo o ovoj temi i moram priznati da su iznijeli gomilu netočnosti i da su djelovali jako neupućeno po pitanju ove teme.
svatko ima pravo vjerovati ili ne(njegova osobna stvar), a popis stanovništva će pokazati tko je u pravu i tko je koliko kredibilan

Ameli

Post Postao/la Ameli » 21 vel 2010 13:31

ZAKLJUČAK:

Iz analize je vidljivo da se broj Hrvata u manjinskim hrvatskim područjima smanjio, dok se u većinskim hrvatskim područjima (bili pod kontrolom HVO-a) uglavnom povećao ili ostao isti.

Podaci su prikupljani iz katoličkog tiska, dnevnog tiska, sa web stranica, te kontaktima s pojedinim svećenicima, kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Glavni problem bio je uskladiti granice župa s granicama općina, te utvrditi broj vjernika u pograničnim mjestima općina, ali uspio sam kroz nekoliko godina. Budući da je bilo nemoguće prikupiti kompletne podatke za broj vjernika u župama za 2009. godinu, korišteni su pojedini podaci iz 2007. i 2008. godine. Prema procjenama o broju Muslimana/Bošnjaka i broju Srba u BIH, ukupan broj Hrvata u BIH danas se kreće između 14 i 15 %.
Zanimljiv nacin prikupljana podataka, ovaj Broj u Žepču i okolici 91g., nije tocan, pa bar za jedan broj, tj jednu osobu (je manji, osobno znam). Ako je to moguce u jednom mjestu, dal se slazes da su takve manipulacije bile moguce i po ostalim mjestima?
Da, mozda odudaranja 1% ili 2%, cine se kao nevaznim, ali kad se uzme na broj iz 1991g. to je ipak veliki broj stanovnika, za koje pod
1. lako moguce da se iskoristi u broju poginulih ( za koje ce netko morat odgovarati)
2. isto tako raseljenih
A kad pogledas, to nije istina, jer su neki upisivani na dva-tri mjesta.( Uzmimo samo koliko je mjesovitih brakova tada bilo koji su se rastajali i jedno dijete upisivali i na jednu i na drugu stranu.)
U to vrijeme nitko ozbiljno se nije pozabavio tocnoscu podataka, nego samo da je vise Hrvata, Srba, i Bosnjaka( ovdje navodim sve tri strane, jer je ista manipulacija postojala na sve strane).
Zasto to pisem, zbog toga, sto ce danas- sutra djeca uciti povijest utemeljenu na "malim" greskama, al kad te greske pretocis u Zrtve rata manipuliras s lazima, onda vidis koliko su te "male greske" 1%-2%, velike greske, zbog kojeg ce se optuzivati drugi narod i produbljivati mrznja koja znamo jako dobro kud vodi!

darijan

Post Postao/la darijan » 21 vel 2010 13:36

Bash je napisao/la:
Imao sam potrebu registrirati se i komentirati zbog ovog posta. Bilo bi mnogo poželjnije da ste se referirali na podatke iz analize i pokušali osporiti poneki kako vi kažete "nekredibilan" podatak, nego da ste se usmjerili na istraživanje lika i djela Darijana Grubišića. Možda vi mislite da te višegodišnje teške poslove mogu obavljati isključivo neka renomirana i u javnosti poznata imena, koja imaju politički ili neki drugi interes u tome, te da jedino njihovi podaci mogu imati kredibilitet, ali suprotno vašem mišljenju postoje i određeni entuzijasti koje zanimaju ovakve teme i spremni su uložiti puno truda za ovakvo nešto. Ne u cilju samopromocije, nego isključivo zbog nekog svoga gušta i zanimanja.
Uopce ne mislim da takav posao mora obavljati netko renomiran niti poznat javnosti, niti sam to igdje rekla (inace bismo imali dvoje zaposlenih znanstvenika u RH :D). Ali svugdje gdje novinari navode podatke iz nekakve studije se podrazumijeva navesti detalje o autoru, koja mu je struka i gdje radi ili bar link na takve detalje. Ako je autor to radio zbog svog gusta i zanimanja, zar se ne podrazumijeva da se uz objavu njegove procjene navede bar koje je to zanimanje kojim se bavi, da mu se doda nekakva kompetentnost za posao koji je obavio. Da procjenu nije radila baka Buga koja je cijeli zivot domacica, ali joj je hobi pohoditi crkve.
Upravo sramotno je da se podaci o broju Hrvata u BIH ne znaju 15. godina iza rata i da mnogi manipuliraju njima u svrhu svojih političkih interesa, pa određeni entuzijasti (ne radi se tu samo o Darijanu Grubišiću) moraju ulagati mnogo truda, vremena i materijalnih sredstava da dođu do određenih podataka.
Slazem se da je sramotno sta se to jos uvijek ne zna, ali ako takvi entuzijasti odluce javno objaviti rezultate svog istrazivanja, onda se ocekuju i nekakve informacije o njima samima.
Dakle, autor je ovdje najmanje bitan. Ovdje su bitni iznešeni podaci i njihova vjerodostojnost i na to bi se trebalo koncentirati i eventualno nešto osporavati, a ne na kredibilitet i javnu eksponiranost autora.
Ako autoricu citiranog komentara ipak više zanima tko je taj anonimni i nekredibilni autor (iako ne vidim svrhu u tome), rado ću joj objasniti preko PM-a, kao što ću joj rado podastrijeti svu građu na temelju koje je ova "nekredibilna" analiza izrađena.
Ne vidim ni ja svrhu u tome da mi saljete podatke o autoru, to je Poskok trebao navesti u clanku, a ne samo se zahvaljivati kolegi kao da su birtijaski prijatelji. Meni procjena u svrhu ove teme ionako nije bitna.
Ali kad ste vec tu, mozete se prikljuciti raspravi :)
autor se ne bavi konkretno ovakvim stvarima, osim u slobodno vrijeme, a vjeruj mi mnoge bake Buge koje su domaćice znaju više o ovome, nego polovica onih "kompetentnih".
ovdje se ne radi o nekom znanstvenom radu i postavljanju hipoteza, nego o čistoj analitici, za koju je potrebno osnovno(četverorazredno) znanje matematike i mnogo volje i vremena. ako budem ikad planirao nešto znanstveno objaviti, onda ću se koristiti pravilima koje zahtjeva znanstveni rad, a do tada ću radije objavljivati "birtijaške" analize u nekredibilnim medijima poput poskoka, koji nemaju cenzure, nego u uglednima s cenzurom, a svatko ima pravo izbora i procjene što je točno, a što nije.
uostalom, vrijeme će pokazati tko je kredibilniji..autori koji imaju kredibilitet za procjenu hrvata u BIH i koji su javno eksponirani ili ovakvi bez kredibiliteta

darijan

Post Postao/la darijan » 21 vel 2010 13:43

Ameli je napisao/la:
ZAKLJUČAK:

Iz analize je vidljivo da se broj Hrvata u manjinskim hrvatskim područjima smanjio, dok se u većinskim hrvatskim područjima (bili pod kontrolom HVO-a) uglavnom povećao ili ostao isti.

Podaci su prikupljani iz katoličkog tiska, dnevnog tiska, sa web stranica, te kontaktima s pojedinim svećenicima, kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Glavni problem bio je uskladiti granice župa s granicama općina, te utvrditi broj vjernika u pograničnim mjestima općina, ali uspio sam kroz nekoliko godina. Budući da je bilo nemoguće prikupiti kompletne podatke za broj vjernika u župama za 2009. godinu, korišteni su pojedini podaci iz 2007. i 2008. godine. Prema procjenama o broju Muslimana/Bošnjaka i broju Srba u BIH, ukupan broj Hrvata u BIH danas se kreće između 14 i 15 %.
Zanimljiv nacin prikupljana podataka, ovaj Broj u Žepču i okolici 91g., nije tocan, pa bar za jedan broj, tj jednu osobu (je manji, osobno znam). Ako je to moguce u jednom mjestu, dal se slazes da su takve manipulacije bile moguce i po ostalim mjestima?
Da, mozda odudaranja 1% ili 2%, cine se kao nevaznim, ali kad se uzme na broj iz 1991g. to je ipak veliki broj stanovnika, za koje pod
1. lako moguce da se iskoristi u broju poginulih ( za koje ce netko morat odgovarati)
2. isto tako raseljenih
A kad pogledas, to nije istina, jer su neki upisivani na dva-tri mjesta.( Uzmimo samo koliko je mjesovitih brakova tada bilo koji su se rastajali i jedno dijete upisivali i na jednu i na drugu stranu.)
U to vrijeme nitko ozbiljno se nije pozabavio tocnoscu podataka, nego samo da je vise Hrvata, Srba, i Bosnjaka( ovdje navodim sve tri strane, jer je ista manipulacija postojala na sve strane).
Zasto to pisem, zbog toga, sto ce danas- sutra djeca uciti povijest utemeljenu na "malim" greskama, al kad te greske pretocis u Zrtve rata manipuliras s lazima, onda vidis koliko su te "male greske" 1%-2%, velike greske, zbog kojeg ce se optuzivati drugi narod i produbljivati mrznja koja znamo jako dobro kud vodi!
srećom imamo tebe, pa ćeš ti napraviti precizniju analizu od ove moje, budući da vidim da barataš s nekim podacima, dok iznosiš pogreške moje analize, te tako spriječiti manipulacije da nam djeca uče lažnu povijest i da se produbljuje mržnja.
podaci su neslužbeni i nastali na temelju moga prikupljanja podataka, što je i navedeno u članku.

inače, sa šireg žepačkog područja godišnje iseli 900-1000 ljudi, tako da su priče o jednoj osobi više ili manje pomalo smiješne.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 21 vel 2010 14:01

:D bitno je da imamo takve kao sto si ti!
inače, sa šireg žepačkog područja godišnje iseli 900-1000 ljudi, tako da su priče o jednoj osobi više ili manje pomalo smiješne.
:roll:
I zbilja, kako to da sa Poskoka, dodjes na Crol? :confused:

darijan

Post Postao/la darijan » 21 vel 2010 14:14

Ameli je napisao/la::D bitno je da imamo takve kao sto si ti!
:roll:
I zbilja, kako to da sa Poskoka, dodjes na Crol? :confused:
zato što je tu kredibilnije :D

Pi
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi

Post Postao/la Pi » 21 vel 2010 15:50

Zita je napisao/la:Kredibilitet autora nije bitan? Mozda samo u Hercegovini.

"zasto" je nepotrebno
Uh, jedno po jedno.

Prvo za zahvalim Darijanu što se registrirao i razjasnio. Ja ga nisam zvala, možda da onemogućiš Google bot pa se imena s ovog foruma neće pojavljivati na rezultatima pretraživanja. Ne skači pred rudo i ne insinuiraj ono za što nemaš osnovu. To je očito običaj na ovom forumu, ići sa sarkastičnim komentarima koji, kao, trebaju zamijeniti argumentiranje, svi se malo nasmiju i nastave. Što ne osporava činjenicu da je komentar totalno beskoristan. Još na to, konstantno pokušavate spustiti razinu rasprave na taj sarkazam, na pokušaj diskreditiranja autora postova umjesto pokušaja diskreditiranja argumenata, i stalno se javljaju isti logički falaciteti. Onda još dvoje-troje ljudi konstantno nemaju što pridonijeti raspravi, ali konstantno stavljaju nekakve smajliće potpore jednoj ili drugoj strani, kao da je bitan omjer onih koji navijaju za jednu ili drugu stranu. Djetinjarije. Stalne provokacije ne brojim više uopće, niti broj puta koliko su dopuštene kada bi na svakom drugom forumu, bez obzira na politički stav administratora, bile izbrisane, a njihovi autori poslani na hlađenje. Retoričko pitanje, koje si i meni postavila nekad davno - kako onda podići kvalitetu rasprave?

Stvar je relativno jednostavna: Raščlani, primjeni Nashov algoritam. Idemo ponovno.

Zita, od svih ljudi, ti bi trebala znati da kredibilitet autora u znanosti (što ovaj rad jest - a što je drugo znanost nego prikupljanje podataka?) nije bitan, nego točnost samih podataka. To će ti reći svaki iole kompetentan urednik znanstvenog časopisa - vjerujem da si najvećeg hrvatskog i upoznala tijekom studiranja. Štoviše, vjerojatno morala i položiti predmet u kojem se obrađuje dotična tematika. Ako je potrebno, Darija nisam zvala, ali zvat ću MM-a da ti objasni. Nije nikakav problem.

Naime, kada procjenjuješ nečiji rad, ne gledaš odakle je došao, niti gledaš koliko citata ima, je li ugledni znanstvenik ili student, ili nešto treće. Bitna je samo točnost podataka i kako ih provjeriti. Isto ti je rekao i Darijan, isto ti je rekla i Bash. Jedan sarkastični komentar o Hercegovcima ne može zaglušiti logičku i profesionalnu pogrešku. Možda samo u umovima onih koji tematiku ne poznaju.

Sada, da ja dobijem u ruke taj rad, kao ono što obično radim, i idem provjeriti kredibilnost podataka, prvo bih zatražila originalne papire studije. I vidjela metode. Ako autor nije sam napravio meta analizu, ja bih je morala napraviti za njega prije nego nešto objavim. I nije dužnost Poskoka, pošto nije znanstveni časopis, da to napravi, kao što to ne rade ni jedna novinska kuća u svijetu. Nema to veze s time što je Poskok hercegovački, nego s time što je - novinski.

Ali kako provjeriti točnost podataka, ako te baš zanima? Dovoljna su ti tri telefonska poziva i jedan besplatni statistički program. Sigurno nećeš ići sve njegove brojke provjeravati, tj. svih 473 000 ponovno prebrojavati. Apsurdno je i ne radi se nigdje. Ono što se radi u takvim slučajevima jest da uzmeš nekih 1% spomenutih brojki nasumice, ili u ovom slučaju odabereš 10 nasumičnih mjesta i provjeriš poklapaju li se podaci iz navedene studije sa brojevima koje ti dobiješ. To je bar lako napraviti. Iskreno, ovaj forum nije vrijedan truda, ali prema iskustvu s takvim studijama ti mogu reći da brojka vjerojatno nije daleko od istine. Naime, uključen je i najvažniji faktor u istraživanje, faktor koji u ovom slučaju može odnijeti preciznost, a to je broj ateista, tj. Hrvata ne-katolika, ako se tako smijem izraziti. Čim vidiš da su u jednoj studiji uključeni i takvi faktori koje bi laik previdio, znaš iz iskustva da je studija solidna. Osobno bih uključila i mogućnost pogreške koju Amelie spominje, raseljeni, umrli, rođeni itd. (ali to možeš izvući kao vjerojatnost pogreške samo na temelju prethodnih studija). Opet, iz iskustva govoreći, pogreška bi iznosila ukupno negdje oko 3%, snaga studije time negdje oko 0,97.

Eh, da, zaboravih
@call_me - manipulacija? Da, manipulacija je popularna metoda ovdje. Ne treba nitko odgovarati na čeriti manipulativna pitanja koja sam navela, dovoljno je da mi odgovoriš na ono prvo, ono je bitno za temu. Ili na ono o dvojnom državljanstvu iz tamo negdje drugog-trećeg posta. Ni na jedno još nisam dobila odgovor.
Whatever makes you happy
Whatever you want

darijan

Post Postao/la darijan » 21 vel 2010 16:26

ja sam upravo krenuo ovo istraživati u nemogućnosti da saznam realne podatke, budući da sam pročešljao mnoge knjige, tiskovine i portale koji se bave ovom tematikom, ali nigdje nisam naišao na skupne podatke za cijelo područje BIH, ovako raščlanjene po OPĆINAMA..ukupna analiza ne govori puno.svi koji barem malo prate stanje u BIH znaju da je broj hrvata u bih danas između 450-500 000, ovisno o vrsti analize i to nije nikakva mudrost ili otkriće...ali vrijednost analize je u tome što je to prva analiza koja raščlanjuje tih nešto manje od pola milijuna hrvata po OPĆINAMA, te raščlanjuje vjernike župa po granicama općina(upravo to raščlanjivanje i usklađivanje granica župa i općina, te vjernika u njima je zadalo najviše posla)u tome je poanta..
podaci su neslužbeni i sve je rađeno u prvom redu zbog gušta, a ne zadovoljenja znanstvenih normi i samopromicije

call_me
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la call_me » 21 vel 2010 16:29

pazi on se registrirao da bi na crolu odgovorio na ovu temu zasto hercegovci trebaju glasat u hrvatskoj.
:o :o :o unfuckingbelivable.
razina fenomena, moram priznat. tek sada mi dodje da pocnem odredjeni etnicitet smatrat bolesnim.
ajd darijane budi frajer, pa ostavi postove i na drugim topicima. in the name of normality.

Bash

Post Postao/la Bash » 21 vel 2010 16:34

Naime, kada procjenjuješ nečiji rad, ne gledaš odakle je došao, niti gledaš koliko citata ima, je li ugledni znanstvenik ili student, ili nešto treće.
Ako si student ili nešto treće, ti znanstveni rad u ozbiljnom znanstvenom časopisu nećeš objaviti sam, bez znanstvenika bar kao jednog od autora. Zato se ne troši vrijeme za provjeru kompetentnosti (jer se podrazumijeva samim time što rad potpisuje bar jedan znanstvenik), nego se gleda metodologija i osnovanost zaključka prema rezultatima.
U ovom slučaju, Poskok kao novinski medij možda nije dužan išta napisati o Darijanu, ali onda se ne treba čuditi kad se netko jednostavno upita tko je on i čime se bavi. Ovako ispada pristrano i neozbiljno novinarstvo. Ili bar malo sumnjivo. Naravno, ne znači nužno da on nije napravio dobar posao, ni da je sve zapravo novinarska izmišljotina.

call_me

Post Postao/la call_me » 21 vel 2010 16:39

ukoliko se ne tice radne obveze, ja se instinktivno micem od ovakvih darijanskosullenovskih likova. mada su mi fenomenoloski zanimljivi.
prije 5, 6 godina vjerojatno bi isla u pripretavanje na razini svake recenice. but these days...no way.

Pi

Post Postao/la Pi » 21 vel 2010 16:45

call_me je napisao/la:pazi on se registrirao da bi na crolu odgovorio na ovu temu zasto hercegovci trebaju glasat u hrvatskoj.
razina fenomena, moram priznat. tek sada mi dodje da pocnem odredjeni etnicitet smatrat bolesnim.
ajd darijane budi frajer, pa ostavi postove i na drugim topicima. in the name of normality.
Je, i meni je bilo čudno kad su neki ovdje išli na Stormfront čitati i komentirati :D
Ja sam možda lik, ti ispadaš karikatura. Zapravo, možeš misliti što hoćeš, micati se koliko hoćeš, ali zašto se onda ne makneš bez komentara? Sad kao vrlo jeftini trik - ja se zapravo mogu nositi s vama u ovoj raspravi, ali kao zašto uopće da raspravljam kad mogu ovakvim komentarom ostaviti dojam da znam više, ali ne želim raspravljati. No još ništa nije pokazano, a jeftini trikovi ne pale. :D

@bash - većina traži da znanstvenik potpiše, tj. da imaš mentora, ali ako hoćeš raditi bez mentora, neće ti nitko zabraniti, bar meni nisu :)

btw. što bi to "sul. likovi" trebalo značiti - netko tko ne gleda koji je renome tvog nicka na forumu, netko tko se ne slaže s nepotkrijepljenim mišljenjima, netko tko se neda isprovocirati ili što? Najžalosniji ad hominem do sada.
Whatever makes you happy
Whatever you want

komad kruha

Post Postao/la komad kruha » 21 vel 2010 16:53

HOĆE LI ITKO ODGOVORITI NA MOJE PITANJE??????????????????????

:)

koliko ima (ako ima) Hrvata u BiH koji NEMAJU hrvatsku putovnicu???

hvala!
kaj te hiče?

darijan

Post Postao/la darijan » 21 vel 2010 16:56

call_me je napisao/la:pazi on se registrirao da bi na crolu odgovorio na ovu temu zasto hercegovci trebaju glasat u hrvatskoj.
ne, nego da se osvrnem na komentare svoje analize..hercegovce i glasovanje nisam ni spomenuo..to što se tebi pričinjaju bijeli miševi, pa meni spočitavaš nešto što nisam ni spomenuo, nije ništa drugo nego bolest

darijan

Post Postao/la darijan » 21 vel 2010 16:59

Bash je napisao/la:
Naime, kada procjenjuješ nečiji rad, ne gledaš odakle je došao, niti gledaš koliko citata ima, je li ugledni znanstvenik ili student, ili nešto treće.
Ako si student ili nešto treće, ti znanstveni rad u ozbiljnom znanstvenom časopisu nećeš objaviti sam, bez znanstvenika bar kao jednog od autora. Zato se ne troši vrijeme za provjeru kompetentnosti (jer se podrazumijeva samim time što rad potpisuje bar jedan znanstvenik), nego se gleda metodologija i osnovanost zaključka prema rezultatima.
U ovom slučaju, Poskok kao novinski medij možda nije dužan išta napisati o Darijanu, ali onda se ne treba čuditi kad se netko jednostavno upita tko je on i čime se bavi. Ovako ispada pristrano i neozbiljno novinarstvo. Ili bar malo sumnjivo. Naravno, ne znači nužno da on nije napravio dobar posao, ni da je sve zapravo novinarska izmišljotina.
u pravu si...ali, ja sam vidio nemali broj službeno priznatih znanstvenih radova koji se daju pobijati, od etabliranih autora..dakle, najbitnije je što piše u njemu

komad kruha

Post Postao/la komad kruha » 21 vel 2010 17:00

komad kruha je napisao/la:HOĆE LI ITKO ODGOVORITI NA MOJE PITANJE??????????????????????

hvala!

s obzirom da si se bavio problematikom broja Hrvata u B i H, možeš li dati procjenu?

hvala.
kaj te hiče?

darijan

Post Postao/la darijan » 21 vel 2010 17:02

call_me je napisao/la:ukoliko se ne tice radne obveze, ja se instinktivno micem od ovakvih darijanskosullenovskih likova. mada su mi fenomenoloski zanimljivi.
prije 5, 6 godina vjerojatno bi isla u pripretavanje na razini svake recenice. but these days...no way.
čudno da se ovako savršene osobe, bave ovakvim luzerima poput nas i da nas ne ignoriraju...zaista čudni nagoni

call_me

Post Postao/la call_me » 21 vel 2010 17:05

sul. je napisao/la:
btw. što bi to "sul. likovi" trebalo značiti - netko tko ne gleda koji je renome tvog nicka na forumu, netko tko se ne slaže s nepotkrijepljenim mišljenjima, netko tko se neda isprovocirati ili što? Najžalosniji ad hominem do sada.
jako je zanimljivo sto predmnijevas ono sta ja mislim i sto drugi misle i kako to redovito siris u pojmovima koji nemaju veze sa izrecenim. klasicna caka. i ovo je vrlo daleko od ad hominema, smjesan remark.
jako mi je zanimljivo da netko citira poskok i sluzi se logickim manipulacijama, djelomicno i uvredama i epicki pristupa temi. bilo bi mi zanimljivo analizirati publiku i kontekst i ton poruka i sadrzaja te publikacije i smjestit je u siri kontekst price.
da mi to netko plati. al buduci da nece, ne bum.
vrlo vrlo zanimljiv topic. ne radi same teme, nego radi pristupa samih usera.
@ darijan...nije cudno, zanimljivo je. jednako tako je zanimljivo kako sebe kroz druge projeciras luzerom, amda te nitko drugi takvim ne naziva.
:) interesting.
Zadnja izmjena: call_me, dana/u 21 vel 2010 17:06, ukupno mijenjano 1 put.

Pi

Post Postao/la Pi » 21 vel 2010 17:06

komad kruha je napisao/la:HOĆE LI ITKO ODGOVORITI NA MOJE PITANJE??????????????????????

hvala!
Od navedenog Darijanovog broja oduzmi broj onih koji imaju državljanstvo, a prebivalište u BiH. Vjerujem da podatke možeš naći na stranicama izbornog povjerenstva za one s pravom glasa ili zavoda za statistiku za one s prebivalištem. Znam da sam ja davno računala i da je bilo nešto više od 50%. A mogu opet ići tražiti, iskreno, ne znam čemu, i tako nitko više nikoga ne sluša.
Whatever makes you happy
Whatever you want

Pi

Post Postao/la Pi » 21 vel 2010 17:08

call_me je napisao/la:
sul. je napisao/la:
jako je zanimljivo sto predmnijevas ono sta ja mislim i sto drugi misle i kako to redovito siris u pojmovima koji nemaju veze sa izrecenim. klasicna caka. i ovo je vrlo daleko od ad hominema, smjesan remark.
jako mi je zanimljivo da netko citira poskok i sluzi se logickim manipulacijama, djelomicno i uvredama i epicki pristupa temi. bilo bi mi zanimljivo analizirati publiku i kontekst i ton poruka i sadrzaja te publikacije i smjestit je u siri kontekst price.
@ darijan...nije cudno, zanimljivo je. jednako tako je zanimljivo kako sebe kroz druge projeciras luzerom, amda te nitko drugi takvim ne naziva.
:D

Da, svašta ti kao znaš, samo ti se nikad ništa neda pisati... Daj analiziraj, platit ću ti ja.
Whatever makes you happy
Whatever you want

Bash

Post Postao/la Bash » 21 vel 2010 17:09

@Darijan: Naravno, nisam malo puta u Natureu čitala sramotu od članka. Strašno :D
@sul.: vjerujem da se može raditi bez mentora, ali ako napraviš nešto objavljivo, mislim da nije moguće to objaviti bez potpisa znanstvenika na pejperu. :)

I tako, malo je tema propala.

darijan

Post Postao/la darijan » 21 vel 2010 17:10

call_me je napisao/la:
sul. je napisao/la:
ma naravno..u odnosu na tebe...gdje ću se ja mjeriti s plavokrvnom osobom koja osobe percipira po porijeklu i regiji iz koje dolaze...upravo tako percipirati ljude je ono najzaostalije i najzadrtije u svemu ovome

Pi

Post Postao/la Pi » 21 vel 2010 17:15

Bash je napisao/la:@Darijan: Naravno, nisam malo puta u Natureu čitala sramotu od članka. Strašno :D
@sul.: vjerujem da se može raditi bez mentora, ali ako napraviš nešto objavljivo, mislim da nije moguće to objaviti bez potpisa znanstvenika na pejperu. :)

I tako, malo je tema propala.
Zapravo, upravo je Nature, ako se dobro sjećam, objavio onu studiju znanstvenika iz Koreje koji je falsificirao kloniranje fetusa. Mislim da imam negdje zapisano top 10 promašaja Nature-a i ostalih velikih časopisa, ako hoćeš, potražim pa ti dam na PP.

Objavljivo je ako ti etička komisija nadležne institucije da zeleno svjetlo, i to obično ako u radu nema nekakvih baš etičkih dilema, inače traže nadzor. Bar je tako kod mene bilo.

OK, off topic, neka moderiraju, što sad.
Whatever makes you happy
Whatever you want

komad kruha

Post Postao/la komad kruha » 21 vel 2010 17:16

samo sam htjela taj broj da mogu reći:

(taj broj) hrvata u bih nema pravo glasa na izborima u republici hrvatskoj, ali su i dalje dio hrvatskog naroda i ako zatraže, mora im biti dodjeljeno državljanstvo i s time pripadajuće pravo glasa.
ostatak ima pravo glasati na izborima u republici hrvatskoj i to pravo im se ničime i niti na koji način ne može oduzeti ili ograničiti jer je to diskriminacija.

sramotno je i žalosno da smo dozvolili da zbog igrica i igara pojedinih osoba u državnom vrhu dođe do situacije da se odričemo dijela svog naroda, da dozvolimo da među nama vlada takva nesloga i nerazumijevanje, gotovo mržnja i da umjesto da svi zajedno nastojimo izaći iz ove krize i krenuti naprijed mi živimo u začaranom krugu prošlosti, dijelimo se na mi i oni te jedni drugima beskrajno spočitavamo stvari za koje nitko od nas i nije kriv.

i neću više raspravljati o ovoj temi, jer je ona već davno prestala biti važna. ostala su samo neka, meni nezanimljiva, prepucavanja. vidimo se, dakle, negdje drugdje :)
kaj te hiče?

Bash

Post Postao/la Bash » 21 vel 2010 17:30

sul. je napisao/la:Zapravo, upravo je Nature, ako se dobro sjećam, objavio onu studiju znanstvenika iz Koreje koji je falsificirao kloniranje fetusa. Mislim da imam negdje zapisano top 10 promašaja Nature-a i ostalih velikih časopisa, ako hoćeš, potražim pa ti dam na PP.

Objavljivo je ako ti etička komisija nadležne institucije da zeleno svjetlo, i to obično ako u radu nema nekakvih baš etičkih dilema, inače traže nadzor. Bar je tako kod mene bilo.

OK, off topic, neka moderiraju, što sad.
Ma ne moraš tražit, izgooglat ću. Za ovo s etičkom komisijom nisam znala. Vidiš, zgodno. I korisno za budućnost kad mi daju otkaz.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 21 vel 2010 17:42

Ja stavljam ovu temu na :ignore:, ostajem pri svom misljenju.
Nacista odlazi :mase:

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 21 vel 2010 18:20

ameli, za ispriku napisi pismo premijerki da im da 3 glasa na iducim izborima :D
to je jedini nacin :D
Measure of a woman is her sense of humor

Odgovorite