Kosor: Dijaspora mora glasovati!

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
DEFIANCE
Spol/rod: žensko

Re: Kosor: Dijaspora mora glasovati!

Post Postao/la DEFIANCE » 21 vel 2010 18:24

Zita je napisao/la:ameli, za ispriku napisi pismo premijerki da im da 3 glasa na iducim izborima :D
to je jedini nacin :D
:D :D :D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ameli

Post Postao/la Ameli » 21 vel 2010 18:28

bas sam krenula, samo ne znam kako zapoceti slika
Stovana...ma ne,.. draga, a jok :o , Jaco :eek: ne ne..ne ide, nema isprike slika

Zbrkica

Post Postao/la Zbrkica » 21 vel 2010 22:59

omg što propustih :o :aaaargh:
slika

call_me
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la call_me » 22 vel 2010 06:57

Mislim da se radi o bazicnom nerazumijevanju vas i nas. Pri cemu kad kazem vas mislim na hercegovce, a kad kazem nas mislim da ostatak hrvatskog politickog tijela, dakle ostale birace.
strast i energija ulozena u objasjasnjavanje ovog topica pokazuje kako je ovo strasno bolna, dakle vazna tema za vas. Pri cemu se nalazite u posve shizofrenoj situaciji: vi silno zelite biti dio hrvatskog politickog tijela koje vas ne zeli. A ne zeli vas iz jednostavnog razloga jer je 1990ih od posebne kaste hercegovaca stvorena privilegirana sekta na apsolutno svim podrucjima: vojnim, politickim, ekonomskim. I sve to iz jednog jedinog razloga: kako bi se tudjman zahvalio norvalskim hrvatima podrijetlom iz hercegovine koji su ga financirali u prvoj izbornoj kampanji nakon komunizma. Zauzvat im je obecao slavodobitnicki povratak u hrvatsku, pripojenje hercegovine i sve ono sta je uslijedilo. Da susak nije bio hercegovac pitanje je kako bi izgledala danasnja hrvatska i bi li hercegovci bili u shizofreniji u kakvoj su danas.
Hercegovina je 1990ih bila hrvatska kcerka-paradrzava a onda im se 2000. godine desio demokratski shok.
Hrvatsko politicko tijelo vas ne voli jer ste 1990ih zivjeli na racun ostatka drzave.
Vi zelite silno pripadati hrvatskom politickom tijelu, sto je posljedica manipulacije 1990ih kad su vas susak i ini iskoristili u svoje privatne politicke svrhe. Hercegovci su zrtve tzv srbizacije. Desilo vas se sto i srbima u Krajni. Naprije ste izmanipulirani, a onda ste ostavljeni kad vise niste bili potrebni. Posluzili ste cilju, a onda ste odjebani. Imam dovoljno godina da se sjecam hercegovine i hercegovaca od prije rata – to je bila jedna multietnicka i multitolerantna sredina. Danas ste leglo primitivizma, jer su vas takvima izmanipulirali i napravili. I silno se trudite dokazati nesto za sto nitko nema razumijevanja. I na jedan dirljivi nacin to je pokazao i ovaj topic. Osim onih par lopova, hercegovci su tragicari suskovog rezima.
floskulama i brojkama dokazujete izmanipuliranu tezu kojom su vas silovali citavo desetljece. Da morate pripadati jednom hrvatskom narodu. Jednom birackom tijelu. Do nedavno, jednoj drzavi. Hercegovci su izmanipulirani, nezeljeni i odjebani. I u hrvatskoj i u bosni. To je pokazala zestina ovog topica. Tragicno. Popusili ste tudjmanovu spiku, ambiciju jednog bolesnog generala s bolesnim idejama kojeg je iz kucnog slafroka izvuko susak. Radi opet svojih bolesnih ideja.
A glasanje u dijaspori samo je atavizam tudjmanizma i suskovizma. Nije dijaspora, nit su hercegovci dobili dvostruko drzavljanstvo i mogucnost glasovanja radi razvoja gradjanskih sloboda, vec zato sto se pouzdano zna da glasaju za hdz. Radi politicke pragme. Koja vam je prodana kao spika o pripadnosti hrvatskom narodu. Koji vas ne zeli.
Tudjman vas je otudjio.
Vi ste izmanipulirani i odbaceni.
Mi smo opljackani i odbaceni.
I jedni i drugi smo lost.
Tragicno.

okrivljivati jedne ili druge za postojece stanje stvari znacilo bi amnestirati prave zlocince koji su do toga doveli.
sto je nedopustivo.

darijan

Post Postao/la darijan » 22 vel 2010 09:52

Glupost br. 1
ovdje se ne radi o ničem drugom nego o bazično priglupom komentaru koji nema veze s istinom..
na posljednjim predsjedničkim izborima izlaznost hrvata u BIH u prvom krugu bila je tek 19%, dok je u drugom bila oko 35% što je opet manje od prosjeka u RH...toliko o tome koliko hrvati iz BIH žele biti dio hrvatskog političkog tijela.

Glupost br. 2
gdje je danas ta privilegirana hercegovačka kasta u ovim aferama koje danas pogađaju lijepu našu??? gdje su oni rodijaci i rođe? nema niti jednog hercegovca...sve neki kumeki i dalmoši polančeci, petrači, zagorci, mladinići, sanaderi, kalmete, žužuli....gdje su hercegovci u podravci, hrvatskim cestama, plivi, ini, HFP,elektri?...onih nekoliko kriminalaca su stvarno male bebe s obzirom na razmjer pljačke u režiji navedenih

Glupost br. 3
tuđman je među prvima priznao BIH kao suverenu i samostalnu državu u avnojevskim granicama i primao muslimanske izjeglice u jeku najžešćeg hrvatsko-muslimanskog rata, tako da je pripajanje hercegovine najveća glupost koja se da čuti

Glupost br. 4
u domovinskom ratu unutar granica RH je poginulo 800 hrvata iz BIH.. iako nisu plaćali porez u RH(sram nek ih bude, kao i njihove obitelji)...dubrovnik se nije mogao nikako braniti osim iz istočne hercegovine(ravno), u protivnom bi završio vjerojatno kao i vukovar...knin se jedino mogao osloboditi sa bosanske strane dinare..toliko o tome tko je koga iskoristio i čiju lovu trošio..

Glupost br. 5
nama je jedino potreban treći entitet, jer mi se nismo sami doveli u ovu situaciju, nego nas je RH dovela u ovu situaciju(legalno izabrana hrvatska vlast, koju hercegovci s obzirom na brojno stanje nisu mogli izabrati) potpisivanjem sramotnog daytonskog sporazuma, koji je potpisala u naše ime i tako nam trajno naštetila

Glupost br.6
nemamo se mi kome dokazivati...hercegovci, kao i BIH hrvati su sposobni ljudi, koji su se silom prilika raseljavali svuda po svijetu i u svakom kutu zemaljske kugle su priznati u društvu(tko ne vjeruje neka istraži), osim u ksenofobičnim i šovinističkim sredinama, koje ljude dijele na temelju porijekla.. hercegovci nisu nikakvi tragičari, jer da si ikada bila u hercegovini vidjela bi da se tamo i ne živi toliko loše, kako si ti stekla dojam...a živjet će se još bolje kad dobijemo entitet i kada nas sarajevo prestane iskorištavati, kao i zagreb za svoje političke interese...krivi dojam si stekla, ne trebamo mi vas....nemojte na idućoj kampanji slati kandidate da se šepure po BIH...dokaz tome je i onako mala izlaznost na izborima za hrvatskog predsjednika (19% u prvom, odnosno 35 % u drugom krugu....hrvata u federaciji BIH je oko 25% i oni plaćaju ukupno oko 48% federalnih poreza. toliko o spoosobnosti i poduzetnosti i tome koga mi trebamo..

Glupost br. 7
pravi zločinci danas leže u remetincu i bit će ih po svemu sudeći još. a među njima nema niti jednog hercegovca...slažem se da treba prave zločince kazniti, a ne voditi se demagogijom rekla kazala iz šovinstičkih medija

Zaključak:
hrvatska ima pola milijarde kuna suficita jedino s BIH..pitam se zašto s ostalim državama i susjedima nema...
dobar dio dalmacije napaja se strujom koja se proizvodi na buškom jezeru koje se nalazi u općinama tomislavgrad i livno...vrijednost koju hrvatska izvlači iz toga je 600 milijuna eura, a općinama tomislavgrad i livno plaća obeštećenje u iznosu od 96 milijuna eura..
da u prologu između mostara i širokog nisu zaustavljeni tenkovi JNA pitanje je u kojoj bi državi danas bio split...toliko o tome tko je koga iskoristio..
mi smo u politički teškoj situaciji za koju je zahvalna isključivo RH, ali nipošto nismo u šizofenim situacijama, jer živimo jako solidno, a kad dobijemo entitet živjet ćemo još bolje bez zagreba i bez sarajeva
ja sam za ukidanje prava glasa, jer ionako ništa ne koristi hrvatima u BIH, a ako pravo glasa ostane na idućim izborima, onda prvo pogledaj kolika je izlaznost na izborima kod hrvata u BIH prije nego što počneš iznositi neutemeljene šovinističke i ksenofobne gluposti koje nemaju veze sa istinom

Ameli

Post Postao/la Ameli » 22 vel 2010 12:12

pokusavam ignorirati, ali ne mogu:
1.na posljednjim predsjedničkim izborima izlaznost hrvata u BIH u prvom krugu bila je tek 19%, dok je u drugom bila oko 35% što je opet manje od prosjeka u RH...toliko o tome koliko hrvati iz BIH žele biti dio hrvatskog političkog tijela.
- Tocno, a zasto, zbog toga sto vam u prvom krugu falio netko kao Sanader, a u drugom ste malo se trznuli jer se pojavila mogucnost da vas Ero postane precjednik, odaziv nije bio velik, kao sto je znao biti, jer neki nisu bili sigurni koje je boje, dal se jos crveni, bez obzira na pozive sa oltara, sumnjicavost je postojala! A ovdje se znalo koga se zeli, NAPOKON!
6. hercegovci nisu nikakvi tragičari, jer da si ikada bila u hercegovini vidjela bi da se tamo i ne živi toliko loše, kako si ti stekla dojam...a živjet će se još bolje kad dobijemo entitet i kada nas sarajevo prestane iskorištavati, kao i zagreb za svoje političke interese...krivi dojam si stekla, ne trebamo mi vas..
-onda ostanite tamo!
7. pravi zločinci danas leže u remetincu i bit će ih po svemu sudeći još. a među njima nema niti jednog hercegovca...slažem se da treba prave zločince kazniti, a ne voditi se demagogijom rekla kazala iz šovinstičkih medija
-polako klupko se tek pocelo odmotavati, nemoj biti toliko siguran, da nece biti i hercegovaca. A Koji su to sovinisticki mediji?
I daj tamo pod jednu glupost si naveo broj poginulih u RH, daj mi molim te, mada eto sluzbeno HV nije bila na prostoru BiH, iznesi podatak koliko je poginulo zagoraca, dalmatinaca, slavonaca i drugih iz RH u BiH. ( Pises kao da imas najmanje 900 dana ratnog puta)
Zakljucak:
ja sam za ukidanje prava glasa, jer ionako ništa ne koristi hrvatima u BIH
- pa o tome cijelo vrijeme i pricamo i zalazemo se, a vi se stalno ljutite! :kiss:

p.s. ispricavam se call, zbog odgovaranja.

darijan

Post Postao/la darijan » 22 vel 2010 12:50

Ameli je napisao/la:pokusavam ignorirati, ali ne mogu:
1.na posljednjim predsjedničkim izborima izlaznost hrvata u BIH u prvom krugu bila je tek 19%, dok je u drugom bila oko 35% što je opet manje od prosjeka u RH...toliko o tome koliko hrvati iz BIH žele biti dio hrvatskog političkog tijela.
- Tocno, a zasto, zbog toga sto vam u prvom krugu falio netko kao Sanader, a u drugom ste malo se trznuli jer se pojavila mogucnost da vas Ero postane precjednik, odaziv nije bio velik, kao sto je znao biti, jer neki nisu bili sigurni koje je boje, dal se jos crveni, bez obzira na pozive sa oltara, sumnjicavost je postojala! A ovdje se znalo koga se zeli, NAPOKON!
6. hercegovci nisu nikakvi tragičari, jer da si ikada bila u hercegovini vidjela bi da se tamo i ne živi toliko loše, kako si ti stekla dojam...a živjet će se još bolje kad dobijemo entitet i kada nas sarajevo prestane iskorištavati, kao i zagreb za svoje političke interese...krivi dojam si stekla, ne trebamo mi vas..
-onda ostanite tamo!
7. pravi zločinci danas leže u remetincu i bit će ih po svemu sudeći još. a među njima nema niti jednog hercegovca...slažem se da treba prave zločince kazniti, a ne voditi se demagogijom rekla kazala iz šovinstičkih medija
-polako klupko se tek pocelo odmotavati, nemoj biti toliko siguran, da nece biti i hercegovaca. A Koji su to sovinisticki mediji?
I daj tamo pod jednu glupost si naveo broj poginulih u RH, daj mi molim te, mada eto sluzbeno HV nije bila na prostoru BiH, iznesi podatak koliko je poginulo zagoraca, dalmatinaca, slavonaca i drugih iz RH u BiH. ( Pises kao da imas najmanje 900 dana ratnog puta)
Zakljucak:
ja sam za ukidanje prava glasa, jer ionako ništa ne koristi hrvatima u BIH
- pa o tome cijelo vrijeme i pricamo i zalazemo se, a vi se stalno ljutite! :kiss:

p.s. ispricavam se call, zbog odgovaranja.
onda pogledaj izlaznost na izborima na kojima je sanader sudjelovao, pa ćeš vidjeti da je izlaznost bila još manja, nego sada..toliko o kompleksu hercegovaca da sudjeluju u političkom životu RH..odaziv od 35% bio je najveći dosad...dakle nisi ništa demantirala i uopće ne barataš podacima, koje je lako provjeriti, nego izmišljenim floskulama šovinističkih medija koji su ovako isto izmišljali..
pa ostali smo tamo i ostat ćemo i dalje u hercegovini, kao što ćemo ostati i u RH na svojim privatnim posjedima, bilo to nekome pravo ili krivo..kome smeta neka pati, što ću mu ja..

bavite se vi svojim kriminalcima, a hercegovce pustite na miru, jer ste duboko ogrezli u kriminal i lopovluk dosada neviđen na ovim prostorima..pustite rođake...imate vi svoje kumove, pa prvo počistite svoj smrad

RH se branila i oslobađala u istočnoj hercegovini, na kupresu i na dinari s bosanske strane, a ne kako ti želiš predstaviti na graničnoj crti i za to ti ne treba ni 10 dana ratnog puta da bi to zaključio...nadam se da hrvati BIH nikad više za interese šovinista neće ratovat, koji su im u daytonu potpisali ovo što sad politički proživljavaju..

a izlaznost hrvata iz BIH na svim izborima dosad(koju vi niste ni provjerili) vas demantira i samo otkriva vašu šovinističku i ksenofobnu dimenziju

Ameli

Post Postao/la Ameli » 22 vel 2010 13:12

polako sad su kumovi pa ce rodje ("tko je jamio, jamio je" i ti ce doci na red), pozivas se na kupres i bosansku stranu dinare, zaboravit cemo sve poslane ljude koji su bili oko Vakufa( vjerovatno ti je poznato koliko je tu poginulo ljudi iz RH) i drugim mjestima. Stacionirani na jugu, odvozeni su na cuke po hercegovini, a da mnogi nisu ni znali. I da, Tko je naoruzao hvo?
Dobro, mi smo sovinsti i ksenofobi, nego kad si tu i zalazes se za prava, kakvo je raspolozenje prema, srbima i muslimanima u hercegovini i da, zalezete li se za prava homoseksualaca ili ih vi nemate u hercegovini?

darijan

Post Postao/la darijan » 22 vel 2010 13:35

Ameli je napisao/la:polako sad su kumovi pa ce rodje ("tko je jamio, jamio je" i ti ce doci na red), pozivas se na kupres i bosansku stranu dinare, zaboravit cemo sve poslane ljude koji su bili oko Vakufa( vjerovatno ti je poznato koliko je tu poginulo ljudi iz RH) i drugim mjestima. Stacionirani na jugu, odvozeni su na cuke po hercegovini, a da mnogi nisu ni znali. I da, Tko je naoruzao hvo?
Dobro, mi smo sovinsti i ksenofobi, nego kad si tu i zalazes se za prava, kakvo je raspolozenje prema, srbima i muslimanima u hercegovini i da, zalezete li se za prava homoseksualaca ili ih vi nemate u hercegovini?
kažem pusti hercegovce...čisti prvo svoj smrad..
nabrojao sam u zadnje 2-3 poruke tko je od koga imao više koristi i ne planiram se vraćati na to...ali nikad više nećemo imati posla sa šovinistima...
u hercegovini je jednako raspoloženje prema svima..samo međugorje u kojem živi oko 4000 stanovnika godišnje posjeti preko milijun ljudi (o ovakvoj posjećenosti i veća mjesta od 4000 stanovnika i gradovi na obali mogu samo sanjati) svih nacija, rasa, svjetonazora, pa i religija...hercegovina je otvorena i pristupačna regija...inače, u hercegovini žive i srbi i muslimani... svi ljudi dobre volje su dobrodošli, pa i ksenofobi i šovinisti poput vas

Ameli

Post Postao/la Ameli » 22 vel 2010 13:40

prvo sam nacista, pa sovinista i ksenofob :D i tak, znaci svi su dobre volje, a homoseksualaca nema, vi ste raj na zemlji..aj pa uzivaj te :mase:
e da Medjugorje, priznao Vatikan? :o

call_me
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la call_me » 22 vel 2010 14:44

:) da, darijane, nepogresivo se uklapas u navedenu dijagnozu politicke shizofrenije uzrokovane manipulacijom proslih elita. nacinom komuniciranja, tonom i porukama. indikativno, na zalost.
uopce ne treba imat iluzija da znate prepoznat kako ste izmajmunirani. nisu znali ni hrvati, ni srbi, ni muslimani, ni albanci ni makedonci. zasto bi pobogu hercegovci.
svaka daljnja rasprava s moje strane samo je konkretiziranje navedenog sireg konteksta, za sta zbilja nemam vremena.

darijan

Post Postao/la darijan » 22 vel 2010 15:31

Ameli je napisao/la:prvo sam nacista, pa sovinista i ksenofob :D i tak, znaci svi su dobre volje, a homoseksualaca nema, vi ste raj na zemlji..aj pa uzivaj te :mase:
kakve veze imaju homosekualci sada...
međugorje nije priznao vatikan zbog unutarcrkvenog sukoba u hercegovini, a kad ga prizna godišnje će dolaziti turista kao na cijelu jadransku obalu zajedno

Mirabella
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la Mirabella » 22 vel 2010 15:40

Ameli je napisao/la:prvo sam nacista, pa sovinista i ksenofob :D i tak, znaci svi su dobre volje, a homoseksualaca nema, vi ste raj na zemlji..aj pa uzivaj te :mase:
Ma pusti ga,prica gluposti totalno.Koliko je nase mladosti poginulo kod njih,ma nema on pojma,vec dođe ovdje pricati lovacke price.Svi su oni isti,dosta mi je vise i hercegovaca i bosanaca,imaju svoju drzavu i nek tamo zive,a nas puste na miru.

darijan

Post Postao/la darijan » 22 vel 2010 15:42

call_me je napisao/la::) da, darijane, nepogresivo se uklapas u navedenu dijagnozu politicke shizofrenije uzrokovane manipulacijom proslih elita. nacinom komuniciranja, tonom i porukama. indikativno, na zalost.
uopce ne treba imat iluzija da znate prepoznat kako ste izmajmunirani. nisu znali ni hrvati, ni srbi, ni muslimani, ni albanci ni makedonci. zasto bi pobogu hercegovci.
svaka daljnja rasprava s moje strane samo je konkretiziranje navedenog sireg konteksta, za sta zbilja nemam vremena.
svaka daljnja rasprava sa osobom koja nema niti jednog konstruktivnog argumenta i dokaza za ono što je rekla(što je lako provjerljivim dokazima pobijeno) je suvišna...
kao i s šovinistom koji ne zna razliku između nacionalne i regionalne pripadnosti...
da su hercegovci kojim slučajem nekim i opčinjeni onda to sigurno nebi bili ksenofobnim potomcima bečkih slugana, nego ipak nekom krativnijom populacijom i u sportskom i u glazbenom i u političkom i u nekom drugom smislu....

pobija se argumentima, a ne osobnim percepcijama

darijan

Post Postao/la darijan » 22 vel 2010 15:44

Mirabella je napisao/la:
Ma pusti ga,prica gluposti totalno.Koliko je nase mladosti poginulo kod njih,ma nema on pojma,vec dođe ovdje pricati lovacke price.Svi su oni isti,dosta mi je vise i hercegovaca i bosanaca,imaju svoju drzavu i nek tamo zive,a nas puste na miru.
800 hrvata iz BIH je poginulo unutar granica RH(argumenti i dokazi kako rekoh, a ne floskule)..dosta je nama i vas..ohladite od nas...

Mirabella
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la Mirabella » 22 vel 2010 16:27

Ma ko se u vas i dira uopce?!Samo zelimo reci da nije u redu da Hrvati koji su u dijaspori imaju pravo glasat(sta ce mi netko odlucivat tko ce mi ovdje bit predsjednik?!).To nije u redu!!!

Ameli

Post Postao/la Ameli » 22 vel 2010 17:18

Darijan je napisao/la:
Mirabella je napisao/la:
800 hrvata iz BIH je poginulo unutar granica RH(argumenti i dokazi kako rekoh, a ne floskule)..dosta je nama i vas..ohladite od nas...
Na zalost, ne moze se doci do podataka, poginulih pripadnika HV, zbog javne politike negiranja da su uopce bile postrojbe na podrucju BiH (nekolicinu prijatelja izgubila sam tamo, pa cu reci da je laz), ali nasla sam jedan link koji je zanimljiv s vezi financiranje HVO, pa citaj, mada znam da ces reci kako to nista ne znaci,evo: http://www.hsp1861.hr/vijesti5/040310zt.htm
međugorje nije priznao vatikan zbog unutarcrkvenog sukoba u hercegovini, a kad ga prizna godišnje će dolaziti turista kao na cijelu jadransku obalu zajedno
-ma super, dobro imate i Neum, uopce vam nije potrebno da se prcakate po makarskoj rivijeri, onako vikendom, natrpate se namjernica i opaaaa idemo put Gradca, Zivogosca i sve dalje, ionako nema neke zarade od vas, a zauzimate prostor.
I sad kad smo zakljucili da mi mozemo bez vas i vi bez nas, ajmo prestat vise sa ovim prekucavanjem, zbilja vec glava boli. No, da te pitam imas Decka? slika

DEFIANCE

Post Postao/la DEFIANCE » 22 vel 2010 17:25

Mirabella je napisao/la:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 22 vel 2010 18:12

Darijan je napisao/la: 800 hrvata iz BIH je poginulo unutar granica RH(argumenti i dokazi kako rekoh, a ne floskule)..dosta je nama i vas..ohladite od nas...
ti si dosao na hrvatski lezbijski sajt govorit hrvatima da ohlade od vas ercegovaca :krezub
samo taj cin govori i previse

uostalom, toliko se hvalis sa hercegovinom dok si ujedno na teritoriju RH..zasto? Sto je to toliko ljepse u RH da si ti sada ovdje? Sto fali Tomislavgradu i Medjugorju? Prema tvojim rijecima dalo bi se zakljucit da tamo tece med i mlijeko..

Stoga sretan put i lijepo ti bilo u majci hercegovini :mase: (nemoj poslat razglednicu)
A i kako sam kazes-ucinio bi uslugu i hercegovcima (vise nebi bili zlostavljani od strane nacistickih hvata) a i nama.

i na kraju krajeva fala sto si napokon priznao da nemate sta glasati u RH. sto i jest bila tema ovog topika zato denja.
Measure of a woman is her sense of humor

Pi
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi

Post Postao/la Pi » 22 vel 2010 18:56

Srećom, samo svaki drugi Hrvat, pa i ako je Darijan među njima, prema anketama, misli tako. Da se upute u tematiku, pogotovo s pravne strane, shvatili bi da pravo glasa i državljanstva nikome ne mogu oduzeti.

Opet, srećom (i kako sam i pretpostavila glasajući za Josipovića), on to već zna. I to je napomenuo u zadnjem intervjuu na Jutarnjem.
http://www.jutarnji.hr/ivo-josipovic--p ... r=4#page_4

I još jednom, srećom, Hrvatska napokon ima predsjednika koji zna što je pravo i razum.

Edit: Zašto uopće napadate Darijana što je došao razjasniti stvari? Čovjek brani svoj rad koji ste napali, osim toga, mislim da nigdje u pravilima foruma ne piše da moraš biti isključivo lezbijka da komentiraš članke o političkim pitanjima. Opet, ako je to stav administracije, trebalo bi blokirati Google bot i zabraniti registraciju prije dokazivanja vlastitog lezbijstva. Ili napisati da nije umjesno da strejteri komentiraju ovdje, te da se njihova mišljenja nisu bitna.
Whatever makes you happy
Whatever you want

Popeye

Post Postao/la Popeye » 22 vel 2010 22:21

smatram da bh. hrvati ne bi trebali imati pravo glasa u RH. takodjer smatram i da uopce ne bi trebali imati hrvatsko drzavljanstvo. nadalje, smatram da je hrvatska izvrsila agresiju na BiH, te cijelih deset godina (pro)aktivno djelovala na unistavanju i podrivanju opstojnosti BiH. (srbija je sve to, i jos vise i jos gore i jos uvijek.)

naravno, nista od toga ne ponistava cinjenicu da je ovaj topic leglo najgore ksenofobije, rasizma i opcenite malogradjanske gluposti. leglo rvacstva, jednostavnije bi se reklo. sto se ovdje pise o hercegovcima nije u duhu i namjeri nista posebno drukcije od raznih homofobnih ispada klerikalaca i slicnih bezveznjaka. bljak.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 22 vel 2010 22:45

Darijan je napisao/la:
Glupost br. 3
tuđman je među prvima priznao BIH kao suverenu i samostalnu državu u avnojevskim granicama i primao muslimanske izjeglice u jeku najžešćeg hrvatsko-muslimanskog rata, tako da je pripajanje hercegovine najveća glupost koja se da čuti
bizarno je da iz hercegovine cujes pricu kako tudjman nije htio pripojiti hercegovinu hrvatskoj. cijeli svijet je toga odavno svjestan, samo eto poneki hercegovac ne.

naravno, malko je proturjecno tvrditi da je tudjman bio kosher po pitanju hercegovine, ako onda nekoliko redova kasnije velis da je najveca nesreca hercegovackih hrvata potpisivanje daytonskog sporazuma. hm, a tko ga je ono u ime hercegovackih hrvata potpisao? pojavljuje li se tudjman u toj prici? i naravno, kao vrhunac skoka u vlastita usta strsi nelogicnost da je tudjman uopce potpisivao bilo kakav sporazum u ime konstitutivnog naroda susjedne drzave. pa ako tudjman eto skoro da nikakve veze nije imao s nicime sto se tada dogadjalo u hercegovini (prepustanje posavine da ne spominjem), pa zasto je, bre, uopce ista potpisovao? pa mogao je nastaviti trijebiti srbe iz hrvatske, gaziti slobodu medija i ljudska prava, te mirno i jos efikasnije opljackati drzavu u privatizaciji da se nije jos isao petljati u BiH!

Ameli

Post Postao/la Ameli » 23 vel 2010 00:46

Cestitka za Bozic, varazdinska, pume, vakuf, mnogi veliki bosanski rvati pobjegli frankfurt i dalje, trebamo zaboraviti te decke koji su ostavili svoj zivot..ne, netriba ju nam statistike, nit da nam po googlovima ostavljaju linkove, di cemo trazit di su poginuli, da bi svoju bol Vama dokazali, nisu 90-te tako davno bile, to nisu ljudi koje nitko poznavao nije...na srecu i na zalost, ima nas koji ih imenom i prezimenom znamo! Sramite se vi svi sto to negirate, sramite se sto ne znate di vam mater prvu sisu dala je, sramite se one ruke koju na srcu drzite i pjevate Lijepa naša domovino, a po njoj pljujete!
sul. i Darijan, ako Vi predstavljate svoj narod, sramite se! Razbacujete se brojkama, a nista, ama bas nista neznate, sem brojeva. Sve te brojke imaju svoje Ime i Prezime! Dosli su iz Bedekovcine, Zaboka, Slavonskog Broda, Varazdina, Rijeke, Zagreba itd..i vi kazete da nesto znate!?
Sustiglo vas vase neznanje i nezahvalnost!
Siroka Vam herceg-bosna bila.

darijan

Post Postao/la darijan » 23 vel 2010 08:05

Mirabella je napisao/la:Ma ko se u vas i dira uopce?!Samo zelimo reci da nije u redu da Hrvati koji su u dijaspori imaju pravo glasat(sta ce mi netko odlucivat tko ce mi ovdje bit predsjednik?!).To nije u redu!!!
lako je za pravo glasa...bitno je prebivalište

darijan

Post Postao/la darijan » 23 vel 2010 08:10

link neću otvarati budući da nisi pobila niti jedan argument..ne postoji smao ljetni turizam, nego i vjerski i zimski itd..
muslimani natrpaju namirnice i dolaze na makarsku rivijeru i ostavljaju smeće, a hercegovci radije ne idu na more ako nemaju što potrošiti..to pitaj makarske ugostitelje neka ti potvrde..samo napamet pričaš. niti jednog argumenta

darijan

Post Postao/la darijan » 23 vel 2010 08:14

Zita je napisao/la:
Darijan je napisao/la: 800 hrvata iz BIH je poginulo unutar granica RH(argumenti i dokazi kako rekoh, a ne floskule)..dosta je nama i vas..ohladite od nas...
ti si dosao na hrvatski lezbijski sajt govorit hrvatima da ohlade od vas ercegovaca :krezub
samo taj cin govori i previse

uostalom, toliko se hvalis sa hercegovinom dok si ujedno na teritoriju RH..zasto? Sto je to toliko ljepse u RH da si ti sada ovdje? Sto fali Tomislavgradu i Medjugorju? Prema tvojim rijecima dalo bi se zakljucit da tamo tece med i mlijeko..

Stoga sretan put i lijepo ti bilo u majci hercegovini :mase: (nemoj poslat razglednicu)
A i kako sam kazes-ucinio bi uslugu i hercegovcima (vise nebi bili zlostavljani od strane nacistickih hvata) a i nama.

i na kraju krajeva fala sto si napokon priznao da nemate sta glasati u RH. sto i jest bila tema ovog topika zato denja.
nisam provjeravao kakav je ovo sajt, niti me to zanima...pa i ako je lezbijski, pa što...ja nemam predrasude prema nikome kao vi.hvalim se jer sam na svome i nisam ništa ukrao i nemam se potrebu nekome pravdat što sam ovdje i moja volja je ako ću živjeti u zg, st ili mo.ti si zadnja legitimna da o tome odlučuješ gdje će tko biti i živjeti i gdje će se hvaliti
Zadnja izmjena: darijan, dana/u 23 vel 2010 08:32, ukupno mijenjano 1 put.

darijan

Post Postao/la darijan » 23 vel 2010 08:20

Popeye je napisao/la:
Darijan je napisao/la:
Glupost br. 3
bizarno je da iz hercegovine cujes pricu kako tudjman nije htio pripojiti hercegovinu hrvatskoj. cijeli svijet je toga odavno svjestan, samo eto poneki hercegovac ne.

naravno, malko je proturjecno tvrditi da je tudjman bio kosher po pitanju hercegovine, ako onda nekoliko redova kasnije velis da je najveca nesreca hercegovackih hrvata potpisivanje daytonskog sporazuma. hm, a tko ga je ono u ime hercegovackih hrvata potpisao? pojavljuje li se tudjman u toj prici? i naravno, kao vrhunac skoka u vlastita usta strsi nelogicnost da je tudjman uopce potpisivao bilo kakav sporazum u ime konstitutivnog naroda susjedne drzave. pa ako tudjman eto skoro da nikakve veze nije imao s nicime sto se tada dogadjalo u hercegovini (prepustanje posavine da ne spominjem), pa zasto je, bre, uopce ista potpisovao? pa mogao je nastaviti trijebiti srbe iz hrvatske, gaziti slobodu medija i ljudska prava, te mirno i jos efikasnije opljackati drzavu u privatizaciji da se nije jos isao petljati u BiH!
da je htio pripojiti hercegovinu nebi među prvima priznao BIH..tuđmana nikad nisam ni hvalio po pitanju hercegovine(dakle izmišljotina)zubak kao predstavnik hrvata u BIH nije želio potpisati dayton.potpisali su ga jedino službeni predstavnici legalno izabrane RH. dubrovnik bi pao da HV nije bila u istočnoj hercegovini, i knin se nebi ni oslobodio da se nije oslobađao s bosanske strane dinare..paušalno gledanje na stvari

darijan

Post Postao/la darijan » 23 vel 2010 08:29

Ameli je napisao/la:Cestitka za Bozic, varazdinska, pume, vakuf, mnogi veliki bosanski rvati pobjegli frankfurt i dalje, trebamo zaboraviti te decke koji su ostavili svoj zivot..ne, netriba ju nam statistike, nit da nam po googlovima ostavljaju linkove, di cemo trazit di su poginuli, da bi svoju bol Vama dokazali, nisu 90-te tako davno bile, to nisu ljudi koje nitko poznavao nije...na srecu i na zalost, ima nas koji ih imenom i prezimenom znamo! Sramite se vi svi sto to negirate, sramite se sto ne znate di vam mater prvu sisu dala je, sramite se one ruke koju na srcu drzite i pjevate Lijepa naša domovino, a po njoj pljujete!
sul. i Darijan, ako Vi predstavljate svoj narod, sramite se! Razbacujete se brojkama, a nista, ama bas nista neznate, sem brojeva. Sve te brojke imaju svoje Ime i Prezime! Dosli su iz Bedekovcine, Zaboka, Slavonskog Broda, Varazdina, Rijeke, Zagreba itd..i vi kazete da nesto znate!?
Sustiglo vas vase neznanje i nezahvalnost!
Siroka Vam herceg-bosna bila.
preko prezimena 60% poginulih vukovarskih branitelja vuče porijeklo iz hercegovine..brojke su jedina činjenica koja nešto dokazuje za razliku od ovakvih floskula koje se prosipate u nemogućnosti argumentirane rasprave...široka je meni i RH i HB..ti si zadnja koju ću to pitati..

P.S.
sad možete banirati, budući da ne namjeravam više trošiti vrijeme na šuplje rasprave sa sugovornicima punim predrasuda, koji nisu u stanju iznijeti niti jedan kontraargument, pa pokušavaju izvući neki vid spolnog šovinizma, te tako navući na tanak led..nebu išlo..na vaše šovinističke razine se ne spuštam..ugodan dan

Ameli

Post Postao/la Ameli » 23 vel 2010 09:32

.široka je meni i RH i HB..ti si zadnja koju ću to pitati..
ne tribas ti mene nista pitati, ka ni ja tebe.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 23 vel 2010 11:17

Darijan je napisao/la: da je htio pripojiti hercegovinu nebi među prvima priznao BIH..
da, to je dokaz. :ura:
tuđmana nikad nisam ni hvalio po pitanju hercegovine(dakle izmišljotina)
kul, demantiras ono sto nigdje nisam napisao. toliko o tome tko forsira izmisljotine.
pls, citiraj mi gdje tvrdim da si tudjmana hvalio po pitanju hercegovine.
zubak kao predstavnik hrvata u BIH nije želio potpisati dayton.potpisali su ga jedino službeni predstavnici legalno izabrane RH.
my point exactly. ako je milosevic potpisivao dayton kao predstavnik jednih agresora na BiH, a izetbegovic je bio predstavnik sluzbenih vlasti BiH, sto je tu bio tudjman nego ekvivalent milosevicu? tudjman sigurno nije bio izabrani predstavnik bh. hrvata. on je bio predsjednik susjedne drzave, koja je izvrsila agresiju na BiH, pa je zato uopce sudjelovao u svemu tome. i kako to da je zubakovo odbijanje da potpise bilo nevazno? hm, pa mozda jer je tudjman bio big boss sa hrvatske strane, umjesto predstavnika bh. hrvata. a kako to da je tudjman bio big boss konstitutivnom narodu susjedne drzave? pa agresija, baby.
dubrovnik bi pao da HV nije bila u istočnoj hercegovini, i knin se nebi ni oslobodio da se nije oslobađao s bosanske strane dinare..paušalno gledanje na stvari
kuzim. hrvatska je prakticno u samoobrani izvrsila agresiju na BiH! :inlove:

Odgovorite