Popeye je napisao/la:Darijan je napisao/la:
da je htio pripojiti hercegovinu nebi među prvima priznao BIH..
da, to je dokaz.
my point exactly. ako je milosevic potpisivao dayton kao predstavnik jednih agresora na BiH, a izetbegovic je bio predstavnik sluzbenih vlasti BiH, sto je tu bio tudjman nego ekvivalent milosevicu? tudjman sigurno nije bio izabrani predstavnik bh. hrvata. on je bio predsjednik susjedne drzave, koja je izvrsila agresiju na BiH, pa je zato uopce sudjelovao u svemu tome. i kako to da je zubakovo odbijanje da potpise bilo nevazno? hm, pa mozda jer je tudjman bio big boss sa hrvatske strane, umjesto predstavnika bh. hrvata. a kako to da je tudjman bio big boss konstitutivnom narodu susjedne drzave? pa agresija, baby.
kuzim. hrvatska je prakticno u samoobrani izvrsila agresiju na BiH!

Hrvatska nije izvršila agresiju na BiH, kao što smo s pravne strane objasnili na jednoj od prethodnih tema. Možeš se vratiti na nju pa pokušati pobiti tamo navedene pravne argumente.
Da, Tuđman je ekvivalent Miloševiću, time što je bio predsjednik države, ne ekvivalent politički. Pošto je Herceg-Bosna proglašena ilegalnom na sarajevskom sudu, a Hrvati još nisu bili konstitutivni narod u BiH, a pravno Tuđman nije mogao biti predstavnik Hrvata u BiH, Izetbegović je potpisao sporazum "u ime" Hrvata u BiH.
Dakle, Tuđman nije potpisivao ništa u ime konstitutivnog naroda, jer su konstitutivni narod (Dayton je Ustav BiH, a konstitutivno znači ustavno) tek od Daytona. Logički falacitet. Srećom, neki su bili dovoljno pametni, i kada su vidjeli što se događa, stavili u hrvatski Ustav da su Hrvati u BiH ravnopravni Hrvatima u Hrvatskoj. Oh, god, kako pametno. I ti tu ništa ne možeš. Možeš se popeti na uši skupa sa svima koji slično misle, ali tako je kako jest - i ako dođe do ustavnih promjena, državljanstvo, s time i pravo glasa, ne može biti oduzeto, a imat će ga i djeca ovih sada. Pomiri se s tim. Ušli smo u eru pravne države, i Josipović ti je isto rekao
Možeš imati mišljenje, kao što obično tvrdiš, i čuje se samo "ja mislim ovo, ja mislim ono" - opet srećom, nije bitno to mišljenje, kada su iznad toga pravni argumenti. Eh, da bar razmišljaš, a ne samo "misliš."
@Amelie - sorry što sam te razočarala, ali ako trebam još jednom ponoviti, ponovit ću - nisam Hercegovka. Iako ne bih imala ništa protiv toga da jesam.