jel sam ja luda,ili se ipak to vodi pod normalno....?
jel sam ja luda,ili se ipak to vodi pod normalno....?
ovako probacu da vam priblizim sta mene ustvari muci....mozda uspem mozda ne........
da li je moguce kroz par meseci shvatiti da si lezbejka?da zanemarimo to kako sam skontala da se lozim na zene i to sve,duga prica i pomalo glupa,elem lozim se na zene,na neke ne na neke da,normalna stvar....
nemam problem prihvatanja sebe,jer sam konacno shvatila zasto su mi neke devojke,tete,zene bile neobicno zanimljive,zasto nisam mogla da ih izbacim iz glave,zasto sam neke sanjala...itd,jednostavno jasne su mi moje misli i osecanja od ranije.....
u medjuvremenu nasla sam devojku koju volim,kao i ona mene,opet ponavaljam nemam problem prihvatanja sebe,jer radim nesto sto meni prija,nesto sto ne smatram da je protivprirodno,nemam potrebu da se borim protiv sebe ili sa sobom ili bilo sta slicno tome.....
jedino sto mene ajde da kazemo muci je to sto mi se sve brzo odigralo u pitanju je vremenski period od 6 meseci ne duze....
ne znam dal sam uspela objasnim sta mene ustvari muci,ako nesto nije jasno pitajte,rado cu odgovoriti na svako vase pitanje
ocekujem bilo kakav odgovor i bilo kakav komentar
unapred hvala
da li je moguce kroz par meseci shvatiti da si lezbejka?da zanemarimo to kako sam skontala da se lozim na zene i to sve,duga prica i pomalo glupa,elem lozim se na zene,na neke ne na neke da,normalna stvar....
nemam problem prihvatanja sebe,jer sam konacno shvatila zasto su mi neke devojke,tete,zene bile neobicno zanimljive,zasto nisam mogla da ih izbacim iz glave,zasto sam neke sanjala...itd,jednostavno jasne su mi moje misli i osecanja od ranije.....
u medjuvremenu nasla sam devojku koju volim,kao i ona mene,opet ponavaljam nemam problem prihvatanja sebe,jer radim nesto sto meni prija,nesto sto ne smatram da je protivprirodno,nemam potrebu da se borim protiv sebe ili sa sobom ili bilo sta slicno tome.....
jedino sto mene ajde da kazemo muci je to sto mi se sve brzo odigralo u pitanju je vremenski period od 6 meseci ne duze....
ne znam dal sam uspela objasnim sta mene ustvari muci,ako nesto nije jasno pitajte,rado cu odgovoriti na svako vase pitanje
unapred hvala
- real8me
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: biseksualka
- Status: U vezi
Re: jel sam ja luda,ili se ipak to vodi pod normalno....?
mislim da nije bitan vremenski period u kojem si to shvatila.. nego da jesi
eto kratko..
ok hvala,sad mi je lakse kad je bar neko dao komentar 
real8me je napisao/la:mislim da nije bitan vremenski period u kojem si to shvatila.. nego da jesieto kratko..
znam da nisam bas ubola naslov teme,al nisam imala inspiracije za nesto bolje....
Mene muci jedna stvar, dal je za shvatanje ogranicen rok? Aj uzivaj u tome sto imas, mnogi jos uvik tapkaju na mjestu.
naravno da nema,nego citam po netu ljudi se godinama muce sa prihvatanjem i to sve,a meni nije jasno zasto,jedino mi cudno sto eto sve
nekako ispalo brzo al ne kajem se....
nekako ispalo brzo al ne kajem se....
svak svoje muke vodi, ako mozes pomozi ako ne, jbg..al ne vridi se zamarat zasto je kod nekog rodila cila plantaza ..svak ima svojih 5 minuta, zar ne?
ma da,ako si mi rekla,hvala devojke,puno mi znace ovi postovi....
uzivaj i ne zamaraj se.Fantasy je napisao/la:ma da,ako si mi rekla,hvala devojke,puno mi znace ovi postovi....
kod mene je bila situacija ista kao i kod tebe. u kratkom vremenu sam shvatila da sam gay, s tim da nisam ni imala iskustva sa ženama, ok puse ne računam. i meni je malko bilo čudno kako cijelu srednju šk ništa (tj nije mi bilo osvješteno) i onda odjednom gay. al fakat nema veze, jer kako su ljudi različiti i imaju različita iskustva, okolinu itd, tako je i to vrijeme saznanja vlastite sex. orijentacije različito u svakog. ubrzo se prestala čudit i počelo je uživanje
između ostalog i zato jer kao i ti nemam problema sa prihvaćanjem (nit bi to moglo bit). prošlo od tad 10 god 
- real8me
- Ja sam: biseksualka
Karamela je napisao/la:al fakat nema veze, jer kako su ljudi različiti i imaju različita iskustva, okolinu itd, tako je i to vrijeme saznanja vlastite sex. orijentacije različito u svakog. ubrzo se prestala čudit i počelo je uživanje
jako lepo receno..... 
- ticklebook
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Kontakt:
Pa ako razmisliš, i period od dve godine počinje s par meseci.Fantasy je napisao/la: da li je moguce kroz par meseci shvatiti da si lezbejka?
Ima ljudi koji veruju u teorije o tome da se ljudi rađaju gej ili hetero. Ima ljudi koji veruju da su ljudi u suštini biseksualni, pa da se u određenim periodima života povećava gej ili hetero strana. Ili je u ravnoteži. Ima kojekakvih teorija, ali da sažmem u jedno: AMAN, ŽENO.
Uživaj u onom što imaš, opusti se. Jel znaš kako je teško da naiđeš na nekog ko ti se stvarno sviđa? (pod uslovom, naravno, da si zrela i odrasla žena koja zna šta hoće).
Ne pokušavaj da definišeš svaki trenutak.
Mnogo je žena počelo s "tim čudnim osećanjem". Neke su se vratile muškarcima, neke su nastavile da se zaljubljuju u ličnost kao takvu, a ne u telo, neke su se izjasnile kao lezbejke i ostale pri tome.
Sve je to legitimno.
Radi prema svojim osećanjima.
Ukratko&bukvalno: Šta god te loži, ako je legalno i uz pristanak druge strane, dobro je.
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher
-
afrathevamp
Ukratko&bukvalno: Šta god te loži, ako je legalno i uz pristanak druge strane, dobro je.
[/quote]
wise woman said
wise woman said
opet kazem hvala puno

- pihach
- Kontakt:
ja sam sve pohvatala u manje od mj. dana, ak te kaj tjesiFantasy je napisao/la:ovako probacu da vam priblizim sta mene ustvari muci....mozda uspem mozda ne........
unapred hvala
autala se, usla u vezu s curom, rekla 90% ljudi oko sebe, odselila..
sve 5
ti si moj idol....

- pihach
- Kontakt:
ah, kol'ko sam puta to cula 
pa evo, moze se samo kroz par tjedana ili dana, kroz par postova postati osoba koja ovdje posta na srpskom, a do jucer je postala na hrvatskom, (Ticklebook), pa zasto se ne bi moglo onda u par mjeseci postati gay? 
(mozda se bojala da je Fantasy nece da razume? mnogo su nam razliciti jezici
)
(mozda se bojala da je Fantasy nece da razume? mnogo su nam razliciti jezici
nek pise kako hoce, glavno da se razumijemo 
ako ja kojim slucajem smetam,nije nikakav problem ni da odem.....
Nije nikakav problem!!! Oprosti!
Krivo shvaceno;-)
Nego vidim da Tickle pise hrvatski, pa tebi odgovara srpski, pa mi se to malo ucinilo nategnuto, ono u stilu, ajde da me bolje razumijes:-) kao da nam se jezici toliko razlikuju
dakle, svakako oprosti, nemam ja tu nikakvih problema, dapace!
Nego vidim da Tickle pise hrvatski, pa tebi odgovara srpski, pa mi se to malo ucinilo nategnuto, ono u stilu, ajde da me bolje razumijes:-) kao da nam se jezici toliko razlikuju
- Zita
- Status: U životnom partnerstvu
a mozda svijet ipak nije crno bijeli.
fantasy-samo ti budi tu i pitaj sto te volja
sada dosta sa offom!
fantasy-samo ti budi tu i pitaj sto te volja
sada dosta sa offom!
Measure of a woman is her sense of humor
Mislim da to shvacanje ide zapravo u sekundi, a da prihvacanje onda traje prilicno dugo. Shvatis vjerojatno u onoj sekundi kad shvatis da si se zaljubila. Isto je i sa hetero odnosima, ljudi naprosto u jednom trenutku primijete da im se netko svidja, iako su ga/ju vidjali iks puta prije, bila im je ta osoba simpa i sve, no u jednom trenutku, bilo kojem, dok se voze u busu ili idu spavati ili gledaju tv shvate - gle, pa ja sam zaljubljen(a). E sad, sto s time naprave to je druga stvar. Kad shvate da su se zaljubili u neciju zenu, curu, decka, tj. da ta osoba nije slobodna, onda ih to pocne gnjaviti. Kad shvate da su se zaljubili u neku solo osobu, pocnu obigravati oko nje, a kad, kao mi, shvate da vole osobu vlastitoga spola, onda ih nakon prvog trenutka odusevljenja malo stisne pitanje -a sto sad?
Nekima je to okej od samog pocetka. Neki, kao ja, znaju da su gay jos od malena. Neke cure to u jednom trenutku shvate i preplavi ih osjecaj oslobodjenja, ono u stilu - gle, fakat, pa to je to! Mislim da je tvoj put bio prilicno normalan, i okej. ONi koji se godinama bore da to prihvate, zapravo znaju godinama da su gay, ali zive u negaciji, i sami sebi stvaraju s time probleme. Na glas se tome odupiru, trpaju na tu cinjenicu hrpu lazi, grade oko sebe neopisivo pogresan imidz, i nakon sto godina, vise same sebe ne mogu prepoznati. Neki imaju srecu da ih onda netko ipak izvuce iz tog uzasa, drugi se do smrti zakopaju u svoju latentnu homoseksualnost....
ti si tu prosla relativno normalan put oslobodjenja:-)
Nekima je to okej od samog pocetka. Neki, kao ja, znaju da su gay jos od malena. Neke cure to u jednom trenutku shvate i preplavi ih osjecaj oslobodjenja, ono u stilu - gle, fakat, pa to je to! Mislim da je tvoj put bio prilicno normalan, i okej. ONi koji se godinama bore da to prihvate, zapravo znaju godinama da su gay, ali zive u negaciji, i sami sebi stvaraju s time probleme. Na glas se tome odupiru, trpaju na tu cinjenicu hrpu lazi, grade oko sebe neopisivo pogresan imidz, i nakon sto godina, vise same sebe ne mogu prepoznati. Neki imaju srecu da ih onda netko ipak izvuce iz tog uzasa, drugi se do smrti zakopaju u svoju latentnu homoseksualnost....
ti si tu prosla relativno normalan put oslobodjenja:-)
Mer je napisao/la:Neke cure to u jednom trenutku shvate i preplavi ih osjecaj oslobodjenja, ono u stilu - gle, fakat, pa to je to!
to je upravo to,kad sam sebi priznala,sto srecom nije dugo trajalo,osetila sam se celom......nasla sam deo sebe koji je nedostajao

mozda imas veliko kasnjenje sa reakcijom.
veliki sok....koji traje...traje...(u tom trajanju si previse normalna) i onda kad te opali...prode vec dosta vremena. (ja imam tu jako dugu fazu soka, recimo)
a mozda ... ne
veliki sok....koji traje...traje...(u tom trajanju si previse normalna) i onda kad te opali...prode vec dosta vremena. (ja imam tu jako dugu fazu soka, recimo)
a mozda ... ne
Ja nisam vegetarijanac zato sto volim zivotinje, nego zato sto mrzim biljke
Ružna, ali glupa
imas tako dobru sisu da ti druga ni ne treba
- autor nepoznat
Ružna, ali glupa

imas tako dobru sisu da ti druga ni ne treba
a svaka od nas ima svoju priču. sjećam se da sam u osnovnoj školi bila malo luda za profesoricom zemljopisa i povijesti
čudne neke snove sam imala i to... tad sam se možda malo i zapitala što je to sa mnom, pa sam vjerojatno na netu naletila na informaciju da je tako nešto najnormalnija pojava u pubertetu i kako ne treba na račun toga zaključivati da si gay. e onda sam se malo zaljubila u profesoricu iz matematike u srednjoj. nju sam malo manje sanjala. i onda sam se mislim bila malo zatelebala i u njenog muža profesora informatike. a onda i u vjeroučitelja...
iz tog slijeda događanja prestala sam razmišljati o tome da se palim na žene. a i nije naišla niti jedna koja bi mi bila dostižna. idućih 10ak godina živjela sam u blaženom neznanju... tu i tamo bi mi neka na čudan način zaokupila misli ali to sam lagano stavljala na ignor.
dok se nisam onako fino zatelebala s leptirićima i sve. u roku od vrlo brzo skužila sam da mi se sviđa cura i pomirila se s tim. to mi je bilo baš dobro i wow otkriće. grižnja savjesti nula bodova. s njom sam bila samo na jednom dejtu, i obje smo bile presmotane da išta bude u tom trenutku. ali otada su se moji horizonti malo proširili...
i kako sam počela na ulici gledati cure u dupe (dobro malo karikiram ali samo malo) kako šeću ispred mene jako sam se polezbila
a ne znam, meni je baš super što je svaka od nas različita i sa svojom nekom pričom...
iz tog slijeda događanja prestala sam razmišljati o tome da se palim na žene. a i nije naišla niti jedna koja bi mi bila dostižna. idućih 10ak godina živjela sam u blaženom neznanju... tu i tamo bi mi neka na čudan način zaokupila misli ali to sam lagano stavljala na ignor.
dok se nisam onako fino zatelebala s leptirićima i sve. u roku od vrlo brzo skužila sam da mi se sviđa cura i pomirila se s tim. to mi je bilo baš dobro i wow otkriće. grižnja savjesti nula bodova. s njom sam bila samo na jednom dejtu, i obje smo bile presmotane da išta bude u tom trenutku. ali otada su se moji horizonti malo proširili...
i kako sam počela na ulici gledati cure u dupe (dobro malo karikiram ali samo malo) kako šeću ispred mene jako sam se polezbila
a ne znam, meni je baš super što je svaka od nas različita i sa svojom nekom pričom...
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...
prostor od zemlje pa do neba...