Prijatelji nakon prekida?

Mislite li da bi vlasnica prekrasnih očiju koja je danas s vama čekala tramvaj mogla biti među nama, a "gaydar" vam ne radi, potražite je ovdje. Nađite curu i udajte se ili potražite one night stand. Ili ostavite ljubavnu poruku objektu svoje žudnje.
Bash

Re:

Post Postao/la Bash » 20 lis 2010 23:47

dalanija je napisao/la:prekinut kontakt nakon veze meni je agresivno- kada drugu osobu naviknes da s tobom dise, misli i osjeca, to je ravno emotivnom ubojstvu. apsolutno sam protiv toga. bitno je samo donijeti obostranu odluku o prekidu, to prihvatiti i nastaviti funkcionirati. gadno je kada nakon cijeloga dana koji je bio naporan nemas to s kim podijeliti, a naucila si. prekidom ne mozes sebe tek tako udaljiti od nekoga, po meni je to iznimno sebicno. Biti uvezi znaci biti neciji stup. ne mozes covjeka srusiti tek tako.
s obzirom da mi je nestao komentar na ovo (pretpostavljam zbog nadrkanog tona :D ok, kriva sam), imam potrebu ponovit zašto mislim da je ovo glupost. blago rečeno. tu se neki slažu s ovom izjavom pa možda i komentiraju. ako dvoje ljudi suglasno prekinu i ne osjećaju privlačnost jedan prema drugom, naravno da neće nitko bit tako zatucan da samo radi apstraktne ideje kako bivši ne mogu bit prijatelji ode i prekine sve odnose. ali ovaj citat ne govori o tome nego generalno o prekidu i udaljavanju i naziva prekid kontakta emotivnim ubojstvom. pobogu. možeš li si natovarit još veću krivnju? ionako ti nije prekrasno prekinut s osobom koja te voli, ali bez brige, moš bit i veće đubre tako da se makneš od nje. :inlove: di je tu logika? ok, sad sam se opet naljutila. mislim da je prijašnji komentar bolje sažimao sve :D
e da, sebično je forsirat prijateljstvo za koje niste oboje spremni. iznimno sebično.

wilma
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: Prijatelji nakon prekida?

Post Postao/la wilma » 20 lis 2010 23:52

Piše da su radovi na forumu....i meni ponešto nedostaje u svaštari...
Htjela sam se osvrnuti na :
PicajzLa je napisao/la:ja to sve fino izbalansiram. imam bivšeg koji mi je sada najbolji prijatelj i ostali smo tako odmah nakon prekida.
Najs. Ali vjerojatno vam se strast smanjila s vremenom pa je i bilo lakše?

NiceGirl

Post Postao/la NiceGirl » 21 lis 2010 14:42

zasto ne biti prijatelj ako niste jedna drugu povrijedile do one mjere di je kap prelila casu i ako i dalje mozete normalno razgovarat.
osjecaje razlucit od prijateljstva. ne mora bit uvjet da ces bas nekoga preboljet ako ces ga u potpunosti izbjegavat ili ignorirat. ovisi od osobe do osbe.
a,i u ustavu nigdje ne pise da je zabranjeno komuniciranje sa ljudima sa kojima si bila u vezi.

Plague

Post Postao/la Plague » 21 lis 2010 15:01

wilma je napisao/la:Piše da su radovi na forumu....i meni ponešto nedostaje u svaštari...
Htjela sam se osvrnuti na :
PicajzLa je napisao/la:ja to sve fino izbalansiram. imam bivšeg koji mi je sada najbolji prijatelj i ostali smo tako odmah nakon prekida.
Najs. Ali vjerojatno vam se strast smanjila s vremenom pa je i bilo lakše?
Više je uopće nije bilo. Ali ostalo je jedno čvrsto prijateljstvo vrijedno čuvanja. :)

michelle

Re: Re:

Post Postao/la michelle » 21 lis 2010 19:10

Bash je napisao/la:
dalanija je napisao/la:prekinut kontakt nakon veze meni je agresivno- kada drugu osobu naviknes da s tobom dise, misli i osjeca, to je ravno emotivnom ubojstvu. apsolutno sam protiv toga. bitno je samo donijeti obostranu odluku o prekidu, to prihvatiti i nastaviti funkcionirati. gadno je kada nakon cijeloga dana koji je bio naporan nemas to s kim podijeliti, a naucila si. prekidom ne mozes sebe tek tako udaljiti od nekoga, po meni je to iznimno sebicno. Biti uvezi znaci biti neciji stup. ne mozes covjeka srusiti tek tako.
s obzirom da mi je nestao komentar na ovo (pretpostavljam zbog nadrkanog tona :D ok, kriva sam), imam potrebu ponovit zašto mislim da je ovo glupost. blago rečeno. tu se neki slažu s ovom izjavom pa možda i komentiraju. ako dvoje ljudi suglasno prekinu i ne osjećaju privlačnost jedan prema drugom, naravno da neće nitko bit tako zatucan da samo radi apstraktne ideje kako bivši ne mogu bit prijatelji ode i prekine sve odnose. ali ovaj citat ne govori o tome nego generalno o prekidu i udaljavanju i naziva prekid kontakta emotivnim ubojstvom. pobogu. možeš li si natovarit još veću krivnju? ionako ti nije prekrasno prekinut s osobom koja te voli, ali bez brige, moš bit i veće đubre tako da se makneš od nje. :inlove: di je tu logika? ok, sad sam se opet naljutila. mislim da je prijašnji komentar bolje sažimao sve :D
e da, sebično je forsirat prijateljstvo za koje niste oboje spremni. iznimno sebično.
zanimljivo :-o moje poimanje veze je da mi je partnerica/er ujedno i prijatelj/ica i ako strasti nestanu i prekinemo, ne mogu pojmiti što se to mora oprečiti tom prijateljstvu da ne bi moglo se odma nastaviti... bila sam i na jednoj i na drugoj strani i nisam imala apsolutno nikakvih blokada niti ograničenja prema tome tako da stvarno to ne razumijem... s jedne strane bivši mi je zamjerio što sam prekinula i nije mogao bit prijatelj sa mnom... nije mi smetalo što mi zamjera, bila sam svejedno spremna bit uz njega ukoliko me bude trebao kao prijatelja... s druge strane, bivša koja je napravila prekid i sama rekla da bi da ostanemo prijatelji se nikako nakon toga nije ponašala prijateljski, a nisam od nje tražila da prebrodi taj prekid sa mnom, nego samo da se vidimo povremeno, jer mi je osobno tako puno lakše prebrodit kad znam da je ta osoba na neki način i dalje uz mene... tako da zbilja ne znam u čemu je problem i zašto ljudi imaju toliko poteškoća s tim!?! :nezna:

Bash

Post Postao/la Bash » 21 lis 2010 20:50

kakva je to veza u kojem dvoje nisu i prijatelji? ugl, prijateljstvo se ne može nastavit u odnosu di neko još nešto osjeća jer to nije pravo prijateljstvo. nemoj mi reć da bi bila presretna da ti je odmah nakon prekida bivša išla pričat s kim je brijala i ko joj se novi sviđa. šta bi ona bez beda mogla pričat nekoj pravoj nepristranoj prijateljici.
ista stvar je i obrnuto npr. kad ti se svidi netko, taj netko nema pojma, zbližite se i počne ti se povjeravat ništa ne sluteći, a ti pomno slušaš, najradije bi je zamotala u tepih i prebacila preko ramena, ali tu si za nju jer te treba i ne želiš je izgubit, makar svoje želje potisnula. to je možda ljubav, ali nije prijateljstvo.

Bash

Post Postao/la Bash » 21 lis 2010 20:57

btw, ostala sam prijateljica sa svim bivšima (jer sam jednostavno predivna osoba i svi me vole) i redovito se čujemo, ali to nikad nije bilo izvedivo odmah od prekida.

Samantha

Post Postao/la Samantha » 21 lis 2010 22:26

Dakle, ovako.... :D

1. kada ste presli u prijateljski odnos?
a) odmah ste nastavili sa prijateljskim odnosom
b) razrijedili ste kontakte i polako prelazili u prijateljski odnos
c) neko vrijeme niste uopce bili u kontaku pa kad ste se uspjeli srediti ste zapoceli prijateljski odnos
d) nesto drugo (napisi sto)

2. koliko vam je trebalo vremena da se uspijete stabilizirati i da prebolite osobu?

Trebalo je dosta, ali uspjelo je. :)

3. kakve osjecaje imate prema toj osobi?

Istinske prijateljske, stalo mi je jako do našeg prijateljstva i ulažem u njega as much as possible ;P

4. koliko cesto se cujete?

Nekoliko puta tjedno

5. i dalje se druzite?

Da. :)

6. ako ste i dalje u kontaktu, cesto se cujete i druzite i imate duboke ili miksane osjecaje i dalje se slazete, razumijete, što mislite što vas to ne spaja, zašto niste skupa?
a) jednostavno je puklo, a ni sami neznate tocno zasto
b) jedna strana je bila manje ispunjena i zadovoljna
c) niste jedno za drugo uza sve to
d) nesto drugo (napisi sto)

Ako ste vi nekoga napustili da li ste htijeli ostati u prijateljskim odnosima i zašto?

Uvijek sam za to, ako ide - ide. Ali nije moguće sa svakim to ostvariti...

michelle

Post Postao/la michelle » 21 lis 2010 23:16

Bash je napisao/la:kakva je to veza u kojem dvoje nisu i prijatelji? ugl, prijateljstvo se ne može nastavit u odnosu di neko još nešto osjeća jer to nije pravo prijateljstvo. nemoj mi reć da bi bila presretna da ti je odmah nakon prekida bivša išla pričat s kim je brijala i ko joj se novi sviđa. šta bi ona bez beda mogla pričat nekoj pravoj nepristranoj prijateljici.
ista stvar je i obrnuto npr. kad ti se svidi netko, taj netko nema pojma, zbližite se i počne ti se povjeravat ništa ne sluteći, a ti pomno slušaš, najradije bi je zamotala u tepih i prebacila preko ramena, ali tu si za nju jer te treba i ne želiš je izgubit, makar svoje želje potisnula. to je možda ljubav, ali nije prijateljstvo.
ja na to sve malo drugačije gledam... nebi mi bilo lako slušat o njezinim novim brijama niti bi to htjela znat, tu si u pravu, ali bi isto tako znala da se moram s nekim stvarima pomirit, čim prije tim bolje i nebi si dozvolila reagirat na to, jer prije svega poštujem nju i njezinu odluku, pretpostavljam da ni ona nebi bash preda mnom odma pričala o tim stvarima iz obzira, no to ne znači da se ne trebamo nastavit odma družit... ima bilijon drugih stvari koje možemo radit kao prijatelji i o kojima možemo pričat i djelit... meni je ljubav univerzalna, osjećam istu i prema prisnijim prijateljima i prema partnerima, razlikuju se prema intenzitetima i prema tome kako si ja sama postavim stvari u glavi, a u skladu s tim se i ponašam tj. razmišljam... ako je ona prekinula sa mnom, a želim da ostanemo prijatelji i cijenim ju, jednostavno ću se potrudit da o njoj više ne razmišljam kao o nekom koga želim odvuć u krevet iz čistog razloga što joj se ne želim zamjerat i ne želim se dovest u situaciju da me zbog toga precrta kao prijatelja... bez obzira što ponekad zaboli, puno mi je draže kad mi je u blizini nego kad je nema i iz tog razloga se kontroliram... to odmicanje nakon prekida me puno više ubija na neki način nego da ostane u blizini, manje je bolno kad je osoba koju si toliko zavolio ostala uz tebe, nego kad ti okrene leđa dok ju najviše trebaš... ja obično ne mogu ponovo bit prijatelj nakon odmaka, jer me to okretanje leđa više boli nego sam prekid i to mi je kao da si me izdao kao prijatelja... i kad prekinem vezu ne radim nikakav odmak, ostajem prijatelj odma i nastavim druženje na prijateljskoj bazi... ako mi bivši/ša pokaže nepoštivanje moje odluke, onda postavim zid i onda dobro znaju zašto je postavljen... ne gledam na osjećaje kao na nešto loše i što se ne može hendlat... niti se bojim tuđih "pozitivnih" osjećaja prema meni, jebiga, takva sam, imam svoj stav i ne mislim da bi netko mogao na mene utjecat ako ja to sama ne želim, da promjenim odluku :)
Zadnja izmjena: michelle, dana/u 22 lis 2010 00:18, ukupno mijenjano 3 puta.

wilma

Post Postao/la wilma » 21 lis 2010 23:31

Bash je napisao/la:ugl, prijateljstvo se ne može nastavit u odnosu di neko još nešto osjeća jer to nije pravo prijateljstvo. nemoj mi reć da bi bila presretna da ti je odmah nakon prekida bivša išla pričat s kim je brijala i ko joj se novi sviđa.
To je istina,teško je općenito uspostaviti prijateljski odnos ako isključivo obje strane nisu više ništa osjećale jedno prema drugom u ljubavnom smislu kad su prekidali (evo npr. kod picajzle je to iznimka jer su se rastavili pošto je kompletno nestalo strasti, obostrano). Teško je i mjesecima, nekad i godinama poslije, uspostaviti čisti prijateljski odnos ako partneri osjećaju barem i iskricu od onog što je bilo. Ponekad mislimo da smo prešli preko nekih stvari i da možemo slušati svoju bivšu partnericu, sada prijateljicu, kako priča o svojim avanturama ili novim djevojkama, ali ako nam zasmeta i najmanja komponenta toga, znači da nam najvjerojatnije nije svejedno i da nismo na čisto sa prijateljskim osjećajima prema njoj. Logično je da sa emocionalno površnijim vezama prijateljstvo nakon prekida ide lakše.

Bash

Post Postao/la Bash » 22 lis 2010 07:45

eto vidiš wilma da sam u pravu :D

@michelle: ok, ti nazivaš taj postprekid dobar odnos prijateljevanjem, ja ne jer mislim da nije baš skroz ono što bi trebao bit. we agree to disagree :)
michelle je napisao/la:ako je ona prekinula sa mnom, a želim da ostanemo prijatelji i cijenim ju, jednostavno ću se potrudit da o njoj više ne razmišljam kao o nekom koga želim odvuć u krevet iz čistog razloga što joj se ne želim zamjerat i ne želim se dovest u situaciju da me zbog toga precrta kao prijatelja... bez obzira što ponekad zaboli, puno mi je draže kad mi je u blizini nego kad je nema i iz tog razloga se kontroliram... to odmicanje nakon prekida me puno više ubija na neki način nego da ostane u blizini, manje je bolno kad je osoba koju si toliko zavolio ostala uz tebe, nego kad ti okrene leđa dok ju najviše trebaš...
pa u vezi ima neka razina intimnosti koja se ne može jednostavno rastavit na prijateljstvo+seks i s prekidom nije samo seks ono s čim se moraš pomirit da više nemaš. dobro, trudiš se ne razmišljat o njoj seksualno, ali ta bol ako ste jedna do druge, a ne možete biti na isti način zajedno.. to nije nešto od čega se lakše odvikneš ako je ta osoba još uvijek tu do tebe. mislim, bar meni nije lakše, ti si očito to možeš puno bolje racionalizirat nego ja (i nego većina ljudi :D). jer kad sam ja bila u kurcu, svako mi je viđanje bilo pola koraka natrag. bolje si par dana, onda odete na pivu, vratiš se doma i plačeš :D
i da ostanem prijateljica s osobom s kojom sam prekinula, a ona me nije prebolila, samo bi mi to bilo u glavi, jesam li sebična što se viđamo jer mi je super osoba, a kako je njoj sad i kako se osjeća pored mene?

Mia.
Kontakt:

Post Postao/la Mia. » 22 lis 2010 08:58

Bash je napisao/la:btw, ostala sam prijateljica sa svim bivšima (jer sam jednostavno predivna osoba i svi me vole) i redovito se čujemo, ali to nikad nije bilo izvedivo odmah od prekida.
potpisujem sve, osim djela u kojem si ti jednostavno predivna osoba i svi te vole.
Stay tuned.

michelle

Post Postao/la michelle » 22 lis 2010 13:20

Bash je napisao/la:@michelle: ok, ti nazivaš taj postprekid dobar odnos prijateljevanjem, ja ne jer mislim da nije baš skroz ono što bi trebao bit. we agree to disagree :)
mislim da ovo potpuno ovisi od osobe do osobe, ja sam samo napisala kako to ide kod mene :)
prepuštam se osjećajima i dozvoljavam im da me obuzmu kada su dozvoljeni od druge strane, kada to više nisu, držim ih pod kontrolom i time ih postepeno hladim... puno mi znači spoznaja nakon prekida da sam prihvaćena kao prijatelj nego da nisam i na taj način se puno lakše nosim i sa samim prekidom
al razumijem i to da je nekima lakše prebrodit ako se udalje... pa prijateljstvo eventualno obnove nakon nekog vremena...
sve je samo stvar dogovora i poštivanja tuđeg izbora...
i da ostanem prijateljica s osobom s kojom sam prekinula, a ona me nije prebolila, samo bi mi to bilo u glavi, jesam li sebična što se viđamo jer mi je super osoba, a kako je njoj sad i kako se osjeća pored mene?
nije li na njoj da sama odluči dal joj je preteško bit kraj tebe u tim trenucima i da se sama eventualno odluči na odmak ako joj je tako lakše? ne smatram da je to sebično od tebe ako se i dalje družiš s njom, ali bi bilo sebično da te zamoli da joj daš malo vremena dok se ohladi, a ti se na to oglušiš... isto kao što bi mi bilo sebično da ti umjesto nje odlučiš da se nećete vidjeti neko vrijeme, jer ti smatraš da njoj treba to vrijeme i počneš ju zbog toga izbjegavati i izmotavati se kad te pozove recimo na kavu :kava:

Bash

Post Postao/la Bash » 24 lis 2010 08:11

Mia. je napisao/la:potpisujem sve, osim dijela u kojem si ti jednostavno predivna osoba i svi te vole.
jesam, ozbiljno :x
michelle je napisao/la:mislim da ovo potpuno ovisi od osobe do osobe, ja sam samo napisala kako to ide kod mene :)
i mislila sam na to kod tebe.. iako se nastavljate vidjat i ostajete u dobrim odnosima, meni to nije prijateljstvo dok postoje stvari koje bi joj ti kao prijateljici morala moc rec, a ne mozes. i ona tebi. ok, mozete pricat o milijun drugih stvari i ostat si podrska u ostalim domenama zivota. ali nije to bas to jer situacija da jedna voli, a druga ne, nije ista kao kad s prijateljicom ne mos pricat o stripovima jer ih ona ne cita, ali imate druge teme za razgovor.
povremena kava (i pozivi/sms-ovi, itd) nije isto kao i da ostanemo prijatelji. ne bi isla s njom u kino, ne bi isla s njom van, ne bi je grlila, ne bi joj se zalila da sam u kurcu zbog neke desete stvari ako znam da je ona u kurcu zbog mene. nemam to pravo. zato nismo prijatelji. i kad bi ona zahtijevala od mene da sve bude kao prije (samo bez intime), to bi bilo jednosmjerno. nju ne bih smatrala podrskom sebi i ne bih trazila od nje ono isto sto ona moze dobit od mene. ionako je sve to u svrhu da njoj bude bolje, zar ne? to je ono sta me zasmetalo u onoj izjavi o emotivnom ubojstvu. ako ne zelis biti s osobom koju vise ne volis, duzna si ostat uz nju sad kad joj je najteze. to ne moze bit nikakvo pravilo jebemu. razlog zasto bi neko htio odmah ostat prijatelj s voljenom osobom koja ga je skartala i koja ga ne voli, u vecini je slucajeva samo zbog iluzije da ste jos skupa jer se ne moze skroz s tim pomirit i postoji navika ili ima plan da te preobrati. rijetki su oni poput tebe Michelle, kojima bi stvarno bilo lakse i koji bi se svog obecanja i drzali. i opet, tu je osoba koja je prekinula s tobom podrska tebi, tu je da tebi bude lakse. dok postoji slon u prostoriji i ona s tobom o tome ne moze.

Pi
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi

Post Postao/la Pi » 24 lis 2010 10:08

...
Zadnja izmjena: Pi, dana/u 12 pro 2010 05:49, ukupno mijenjano 1 put.
Whatever makes you happy
Whatever you want

Mia.
Kontakt:

Post Postao/la Mia. » 24 lis 2010 10:32

Bash je napisao/la:
Mia. je napisao/la:potpisujem sve, osim dijela u kojem si ti jednostavno predivna osoba i svi te vole.
hvala ti.
Stay tuned.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 24 lis 2010 10:43

Prijatelji nakon prekida?
Kako s kim i ovisno na koji način se je odvija prekid.
Ako nismo mogli biti prijatelji za vrijeme veze i nismo se mogle razumjeti, kakvo prijateljstvo možemo ponuditi jedna drugoj poslije.

I ako postoje emocije spram druge strane, kako joj mogu biti rame za plakanje i frendica uz kavu dok mi priča o toj s kojom je i svakom riječju o njoj ranjava me iznutra.

Vjerovatno postoje veze koje su se emotivno izlizale do te mjere da im je svejedno slušati što im ex pričaju, al uvjerena sam da i tu postoji ona želja:-slomile noge i ti i ona. Ili da kaže kako si ti ipak bila mnogo bolja od nje.

Sve u svemu, nisam sklona vjerovanju u prijateljstva, pogotovo ne sa ženama.
I pogotovo ne nakon prekida.
Zapravo ne vjerujem u ničije dobre namjere, uvijek je postojalo nešto iza njih.
Pesimist

fakatja

Post Postao/la fakatja » 24 lis 2010 11:15

Ameli je napisao/la:Sve u svemu, nisam sklona vjerovanju u prijateljstva, pogotovo ne sa ženama.
I pogotovo ne nakon prekida.
Zapravo ne vjerujem u ničije dobre namjere, uvijek je postojalo nešto iza njih.
Pesimist
:thumbup:
:pivo:
Realist
"for me it is more about seduction than just a pretty face"

komad kruha

Post Postao/la komad kruha » 24 lis 2010 11:27

a ja vjerujem u prijateljstvo, ali ne u ljubav.
kaj te hiče?

michelle

Post Postao/la michelle » 24 lis 2010 11:38

Bash je napisao/la:...i opet, tu je osoba koja je prekinula s tobom podrska tebi, tu je da tebi bude lakse...
Nije pravilo i nitko nije dužan išta ustupati prema ikome ukoliko sam ne osjeća i ima tu potrebu... ako nema taj osjećaj, onda je i bolje da ode tj. da se makne... nego da ostane pod vlastitom prisilom da je to nešto što mora, jer će time samo napraviti još veće sranje... to što ću se ja još više razočarat u nekome ako se potpuno makne, je apsolutno moja stvar kao i to što kasnije više neće biti šanse za tim prijateljstvom s moje strane i ostat ćemo samo na razini poznanika... jedno zasigurno znam... prijatelj ostaje i kad je teško...

bašja

Post Postao/la bašja » 24 lis 2010 17:38

svaki prekid mi je bio drugačiji i nemoguće je doći do jednog zaključka. ipak, sa svima sam ostala u dobrim odnosima, s nekima i u prijateljskim. na sreću, nikad nisam bila u prekidu zbog varanja ili fizičkog/psihičkog maltretiranja - to bi bili razlozi da s nekim uz prekid veze, prekinem i ostale odnose.

prijateljstva su razna i ono koje nastane nakon veze drugačije je nego s nekim s kim nikad nisi ništa imao. priča se na drugačiji način, što ne mislim da umanjuje prijateljstvo, dapače, uvijek postoji neka posebna povezanost. znaš tu osobu bolje od "običnog" prijatelja, opet, baš zbog toga neke teme mogu biti neugodnije ili čak zabranjene.

kad sam ja bila ta koja je prekidala, uvijek sam se udaljila od bivših i dala sebi i njima prostora - sebi da se resetiram, a njima da rade što već moraju... osim toga, makla bih se da ne bi davala nekakve lažne nade da prekid nije definitivan. mislim da je to fer. ipak, nikad nisam potpuno gubila kontakt i s vremenom bi druženja opet postala sve češća i moglo se govoriti o prijateljstvu.
kad su pak drugi prekidali sa mnom, oporavak je bio dug i bolan jer se nisam imala snage sama maknuti ili pak okolnosti nisu dopuštale da se maknem.

veze su da se prekidaju, zato je važno probat sačuvati prijateljstvo ako se radi o kvalitetnoj osobi. s druge strane kad s prijateljem jednom "prekineš" povratka nema. zato ni veze ni prijateljstva više ne dižem u nebesa, svemu lijepom dođe kraj.
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

wilma

Post Postao/la wilma » 24 lis 2010 19:31

bašja je napisao/la: veze su da se prekidaju, zato je važno probat sačuvati prijateljstvo ako se radi o kvalitetnoj osobi.
Lijepo rečeno. :thumbup:

Gost

Post Postao/la Gost » 24 lis 2010 20:43

Ovo s vezama i prekidima je proser mjeseca. :D

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 24 lis 2010 21:27

... to mi je u rangu - necu zivjeti jer cu ionak umrijeti.
lame!

bašja

Post Postao/la bašja » 25 lis 2010 08:21

pihach je napisao/la:... to mi je u rangu - necu zivjeti jer cu ionak umrijeti.
lame!
ma gle ih, odmah sve krivo shvate :D
ne, to je u rangu - tako i onako ću umrijeti, onda bolje da uživam dok traje!!

tj., svjesna sam da će veza trajati možda koji mjesec, možda 2 godine, 5, 10... ali su velike, najveće, šanse da će joj kad tad doći kraj. ako si toga svjestan, a svejedno vjeruješ u ljubav, jer cijeniš tu osobu dovoljno da znaš da iako će možda vašoj vezi doći kraj, neće doći kraj vama kao ljudima koji se vole (na neki novi način) i koji brinu jedno o drugom i koji se cijene međusobno. i koji cijene sebe i svoje vrijeme koje su proveli s tom drugom osobom! ako su uključena i djeca da ne govorimo.

evo, sad sam ga prosrala samo tako, al same ste tražile :P :D
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

michelle

Post Postao/la michelle » 25 lis 2010 11:11

ja sam optimista, vjerujem da će moja iduća veza vječno trajati :hmmm:
:D

bašja

Post Postao/la bašja » 25 lis 2010 14:48

michelle je napisao/la:ja sam optimista, vjerujem da će moja iduća veza vječno trajati :hmmm:
dakle nadaš se da ćeš prva umrijeti? :plazi2:
šalu na stranu, to je jedino zdravo razmišljanje prilikom započinjanja nove veze! :thumbup:

phos

Post Postao/la phos » 25 lis 2010 15:39

bašja je napisao/la: dakle nadaš se da ćeš prva umrijeti? :plazi2:
šalu na stranu, to je jedino zdravo razmišljanje prilikom započinjanja nove veze! :thumbup:
vidis...meni se abs cini da je bolje samo prolaziti dan za dan,jer na taaj nacin si ne nameces buduce stajne. (autosugestija ili tak nesto tome slicno uzme maha)
cim ti ides s tim da ce ti veza trajati...malo si i coraviji na stvari koje bi te inace vise smetale.
tek kad prodes odredenu razinu/staz/iskustvo u toj vezi,onda ju treba poceti ozbiljno shvacati.
Ja nisam vegetarijanac zato sto volim zivotinje, nego zato sto mrzim biljke
Ružna, ali glupaslika
imas tako dobru sisu da ti druga ni ne treba :D - autor nepoznat

bašja

Post Postao/la bašja » 25 lis 2010 17:54

mislila sam da će se ta izjava o vječnosti uzeti sa zrnom soli nakon sveg onog što sam ranije natrkeljala... :)
phos je napisao/la:cim ti ides s tim da ce ti veza trajati...malo si i coraviji na stvari koje bi te inace vise smetale.
kužim što misliš, ali ja više imam problema s tim da prebrzo nalazim mane ljudima, pa mi malo početne zaluđenosti i romantike ne škodi

michelle

Post Postao/la michelle » 25 lis 2010 18:07

bašja je napisao/la:
michelle je napisao/la:ja sam optimista, vjerujem da će moja iduća veza vječno trajati :hmmm:
dakle nadaš se da ćeš prva umrijeti? :plazi2:
nadam se da idući put neće nitko umrijeti i da ćemo se tak dobro kliknuti da ćemo živjeti happily ever after :D

Odgovorite