uNrEaLL je napisao/la:Zato ja ni ne trazim curu,jer mi dosta gluposti,sad cekam da mene nade neka
Prijatelji nakon prekida?
- NIKA2
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
Re: Prijatelji nakon prekida?
U slučaju da se nakon prekida održi prijateljstvo, osobito ako se radi o dugogodišnjim vezama, mislim da je to samo dokaz da se radi o emotivno (i mentalno) zdravim i zrelim osobama. Čini mi se to dobro i svakako poželjno. 
To ne uključuje one patološke odnose, razna zlostavljanja i tsl.
-
michelle
Alba Avis je napisao/la:U slučaju da se nakon prekida održi prijateljstvo, osobito ako se radi o dugogodišnjim vezama, mislim da je to samo dokaz da se radi o emotivno (i mentalno) zdravim i zrelim osobama. Čini mi se to dobro i svakako poželjno.
- NIKA2
Slažem se s tobom u potpunosti ..lijepo je ostat prijatelj s bivšom . No, ako se nakon određenog vremena ne viđanja ponovno sretnete i budete skupa po meni to ne vodi prijateljstvu ..Alba Avis je napisao/la:U slučaju da se nakon prekida održi prijateljstvo, osobito ako se radi o dugogodišnjim vezama, mislim da je to samo dokaz da se radi o emotivno (i mentalno) zdravim i zrelim osobama. Čini mi se to dobro i svakako poželjno.
Čudna je zvjerčica strast
Ma, molim vas....koga briga- bivsa...

"for me it is more about seduction than just a pretty face"
Slazem se. *yes*Alba Avis je napisao/la:U slučaju da se nakon prekida održi prijateljstvo, osobito ako se radi o dugogodišnjim vezama, mislim da je to samo dokaz da se radi o emotivno (i mentalno) zdravim i zrelim osobama. Čini mi se to dobro i svakako poželjno.
Sa vecinom imam sasvim dobre odnose bez obzira na godine koje su prosle.
Glave su se ohladile, a ono sto je vrijedilo...nije se izgubilo...povezuje nas i danas.
"Cast" pokojoj iznimki, ali to je vec domena klinickih dijagnoza.
-
Gost
Ne.
I kad pogledam oko sebe sve komplikacija koje uzrokuju ostaci ostataka iz ljubavnih veza - reformiranih prijateljstava - zahvalna sam što sam imala zdravog razuma ne dovoditi se u tu situaciju.
Mini pljesak za mene. * mini si pljeska *
I kad pogledam oko sebe sve komplikacija koje uzrokuju ostaci ostataka iz ljubavnih veza - reformiranih prijateljstava - zahvalna sam što sam imala zdravog razuma ne dovoditi se u tu situaciju.
- NIKA2
slažem se s tobom !ReaTM je napisao/la:Ne.
a gle, ja sam si odlicna sa ex curom. cujemo se na svakodnevnoj bazi i savjetujemo i tak to.
da nisam bila s njom, ne bih je mozda nikad upoznala toliko i sad se znam postavit i znam kako dise.
kad je kreten prema curi tocno znam kako je to djelovalo na njezinu malu zajednicu pa joj znam i objasnit koliki tocno krs je napravila
karakterno nismo funkcionalne pa se nismo odrzale ko ljubavni par al i dalje me nasmijava i ne vidim zasto ne bi bili prijatelji.
i fakat jesmo.
da nisam bila s njom, ne bih je mozda nikad upoznala toliko i sad se znam postavit i znam kako dise.
kad je kreten prema curi tocno znam kako je to djelovalo na njezinu malu zajednicu pa joj znam i objasnit koliki tocno krs je napravila
karakterno nismo funkcionalne pa se nismo odrzale ko ljubavni par al i dalje me nasmijava i ne vidim zasto ne bi bili prijatelji.
i fakat jesmo.
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
da. ono gore je generaliziranje. moguce je dakle, ostati u odlicnom odnosu s bivsima. mislim da je to zbilja blessing i sretna sam sto sam taj slucaj. ponekad mi digne zivce, ponekad si kazemo da se volimo (brijem da je to jedina frendica kojoj to mogu...hm, napisati
), kako god okrenemo, ona nit medju nama je uvijek tu, jer smo se kroz godine jako dobro upoznali i znamo kako koja funkcionira. ne mogu zamisliti da ne razgovaram s njom. jer prihvacam sve njene mane i nedostatke i iskreno osjecam da ju volim kao frenda.
iako, mislim da me vise ne interesira ostajati s nekim u dobrim odnosima, cak i ako sam urnebesno jako voljela i dala od sebe. skontala sam da se mijenjam i da hladno racionaliziram nakon sto nestane osjecaja. s godinama sve vise funkcioniram po principu crno-bijelo. kiksevi doticne/doticnog i njene osobnosti ili ne-fer odnosa prema meni, ako doznam za njih ili ih uvidim, pridonose poprilicno. a tada slika izgleda bitno drugacije.
iako, mislim da me vise ne interesira ostajati s nekim u dobrim odnosima, cak i ako sam urnebesno jako voljela i dala od sebe. skontala sam da se mijenjam i da hladno racionaliziram nakon sto nestane osjecaja. s godinama sve vise funkcioniram po principu crno-bijelo. kiksevi doticne/doticnog i njene osobnosti ili ne-fer odnosa prema meni, ako doznam za njih ili ih uvidim, pridonose poprilicno. a tada slika izgleda bitno drugacije.
ex invalid_user
-
michelle
da! kako je već Alba rekla, ako je čovjek/žena human/a, razuman/na i zreo/la onda se s njim/njom može imati ok odnos i nakon prekida...
Kakva svinja - takvo pecenje, kakva veza - takvi i ostaci te iste veze 
Nakon nekih veza zaista ne ostane nista, ali srecom pa postoje i one koje su bile drugacije. *whistle*
Nakon nekih veza zaista ne ostane nista, ali srecom pa postoje i one koje su bile drugacije. *whistle*
- ticklebook
- Status: U vezi
- Kontakt:
Ako je druga strana ispala đubre, onda ne.
Ako je sve riješeno fer (kao s mojom ex), onda da, naravno.
Ako je sve riješeno fer (kao s mojom ex), onda da, naravno.
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher
- Moloko
- Status: U vezi
Ne vjerujem u prijateljstvo nakon prekida. To bi mi se činilo kao neka vrsta "kopanja" po emocijama koje su već prošle. Za prijatelje imam prijateljice,za ljubav imam curu. Koja mi je ujedno i prijateljica da ali na nekoj drugačijoj razini i to je ujedno i drugačija vrsta "prijateljstva".
"Koliko me je tko tražio, toliko me je i otkrio. Koliko me otkrio, toliko me je zaslužio. I dajem sve, tek kad ima tko da sve i ponese."
- Zita
- Status: U životnom partnerstvu
svatko bira svoje
prijateljstvo nakon visegodisnjih veza mi je normalan nastavak odnosa jer sigurno nisam bila u vezi sa nekom koju ne smatram frendicom i osobom kojoj se mogu povjerit/oslonit na nju/dat potporu i iskreno prijateljstvo
misljenja sam da zrele osobe mogu ostat u kontaktu nakon veze i cak postat iskrene frendice
sve ostalo su il djecje gluposti il nikad nit nisu bile "prijateljice"
prijateljstvo nakon visegodisnjih veza mi je normalan nastavak odnosa jer sigurno nisam bila u vezi sa nekom koju ne smatram frendicom i osobom kojoj se mogu povjerit/oslonit na nju/dat potporu i iskreno prijateljstvo
misljenja sam da zrele osobe mogu ostat u kontaktu nakon veze i cak postat iskrene frendice
sve ostalo su il djecje gluposti il nikad nit nisu bile "prijateljice"
Measure of a woman is her sense of humor
- astra glacialia
- Ja sam: biseksualka
- Status: Solo
A prijatelji kad se volite a nema šanse za vezu?
Mora i to biti moguće, pa makar morala izmisliti svemir u kojem je to moguće
Mora i to biti moguće, pa makar morala izmisliti svemir u kojem je to moguće
per aspera ad astra
-
michelle
Zita je napisao/la:misljenja sam da zrele osobe mogu ostat u kontaktu nakon veze i cak postat iskrene frendice sve ostalo su il djecje gluposti il nikad nit nisu bile "prijateljice"
Naravno da je moguće. Bitno je da su osjećaji pročišćeni onih romantičnih. S obe strane. Kako je netko već citirao Balaševića - čudna je zvjerčica strast. 
She was my personal universal donor. She gave me her heart. My body rejects any other now, even my own. I continue to walk heartless and the number of breaths I take are just enough to reach her, wherever, whenever.
- zlo i naopako
ne vjerujem u prijateljstva nakon prekida...ne mogu biti u super prijateljskim odnosima s osobom do koje mi je jednom bilo stalo i s kojom sam spavala i dijelila sve, i sad bih kao trebala s njom biti samo
prijateljica, i slušat ju kako priča o drugima i tako to...Ja to ne mogu! Ako ju negdje vidim ili nešto, javit ću se pristojno, naravno, bar to mogu nakon svega!
Možda drugi ljudi mogu biti prijatelji sa svojim bivšima, možda se mogu družiti u istoj ekipi...ali meni to nije "normalno", i onda si postavljam pitanje - je li tim ljudima uopće bilo stalo do tih osoba? Ako nije, i nije ih briga, onda nekako i mogu razumjeti, al opet, nije mi to ok biti s nekim samo da imaš nekoga a da ti nije stalo do te osobe! Radije ću biti sama, nego temeljiti vezu na neistinama i samo sexualnoj potrebi!

prijateljica, i slušat ju kako priča o drugima i tako to...Ja to ne mogu! Ako ju negdje vidim ili nešto, javit ću se pristojno, naravno, bar to mogu nakon svega!
Možda drugi ljudi mogu biti prijatelji sa svojim bivšima, možda se mogu družiti u istoj ekipi...ali meni to nije "normalno", i onda si postavljam pitanje - je li tim ljudima uopće bilo stalo do tih osoba? Ako nije, i nije ih briga, onda nekako i mogu razumjeti, al opet, nije mi to ok biti s nekim samo da imaš nekoga a da ti nije stalo do te osobe! Radije ću biti sama, nego temeljiti vezu na neistinama i samo sexualnoj potrebi!
- Zita
- Status: U životnom partnerstvu
prema meni je ona veza koja se ne moze odrzati na prijateljskoj bazi bas ta koja je bazirana na sexu i neistinama
ako si voljela nekog, postovala tu osobu i ako ne dopustas egu da ti kreira zivot te ako si dovoljno odrasla onda nemas razloga za to da ti prijateljstvo bude nenormalno
mislim, zaboli me-tvoj izbor al ako si nekoga zaista voljela sigurno je to bilo i iz prijateljstva a ne samo sexa
ako si voljela nekog, postovala tu osobu i ako ne dopustas egu da ti kreira zivot te ako si dovoljno odrasla onda nemas razloga za to da ti prijateljstvo bude nenormalno
mislim, zaboli me-tvoj izbor al ako si nekoga zaista voljela sigurno je to bilo i iz prijateljstva a ne samo sexa
Measure of a woman is her sense of humor
-
Gost
Postoji razlika između svijeta ideala i svijeta u kojem živimo.
Ovaj drugi se ne temelji na "lijepim željama" , nit se može generalno neka situacija/odnos/biloštoforthatmatter temeljiti na generalnim pretpostavkama.
Rezoniranje tipa - ako nema prijateljstva - veza je bila neistinita je smiješno.
Kao što ja nemam pojma o nečijoj vezi, nemate ni vi pojma o tuđoj.
Što ako je prekid bio sje.an? Što ako x osoba ima osjećaje prema y osobi? Što ako 300Xna2?
Crno-bijelo svijet ne postoji.

Ovaj drugi se ne temelji na "lijepim željama" , nit se može generalno neka situacija/odnos/biloštoforthatmatter temeljiti na generalnim pretpostavkama.
Rezoniranje tipa - ako nema prijateljstva - veza je bila neistinita je smiješno.
Što ako je prekid bio sje.an? Što ako x osoba ima osjećaje prema y osobi? Što ako 300Xna2?

- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
u sebi uvijek konfliktiram razum i ideale, stoga i'd tap that. post prekidni odnosi su uvjetovani milijunom drugih okolnosti.
ex invalid_user
- NIKA2
ReaTM je napisao/la:Postoji razlika između svijeta ideala i svijeta u kojem živimo.
-
michelle
ReaTM je napisao/la:Kao što ja nemam pojma o nečijoj vezi, nemate ni vi pojma o tuđoj.
- NIKA2
malo mi je presmiješno da osoba razmišlja na način da ako nema prijateljstva da onda nije ni bilo osjećaja ..
ne razumijem baš to :/
-
michelle
ovisi... razlozi mogu biti zbilja svakakvi, a ovisi i s koje perspektive se gleda... ostavljene ili one koja ostavlja... u prvom slučaju, neke osobe biraju radije totalni prekid, jer im je tako lakše podnit činjenicu da možda više nikad ne budu imali ljubav s dotičnom, a prijateljstvo ih samo podsjeća na to i deprimira... opet, nekima je draže ostat u dobrim odnosima s osobom i ne žalit za ljubavi koja im je postala nedostupna nego jednostavno prihvate prijateljstvo, jer im je draže da imaju tu osobu u svom životu i kao prijatelja nego nikako... ovisi kako tko razmišlja... u drugom slučaju, ovisi najviše o razlozima zbog kojih je netko želio prekinut...
- zlo i naopako
michelle je napisao/la:ovisi... razlozi mogu biti zbilja svakakvi, a ovisi i s koje perspektive se gleda... ostavljene ili one koja ostavlja... u prvom slučaju, neke osobe biraju radije totalni prekid, jer im je tako lakše podnit činjenicu da možda više nikad ne budu imali ljubav s dotičnom, a prijateljstvo ih samo podsjeća na to i deprimira... opet, nekima je draže ostat u dobrim odnosima s osobom i ne žalit za ljubavi koja im je postala nedostupna nego jednostavno prihvate prijateljstvo, jer im je draže da imaju tu osobu u svom životu i kao prijatelja nego nikako... ovisi kako tko razmišlja... u drugom slučaju, ovisi najviše o razlozima zbog kojih je netko želio prekinut...
kada prekineš s nekim do koga ti je jako stalo zbog toga što vidiš da toj vezi nema budućnosti ili da jednostavno ne funkcionirate kao par (mada ti je jako stalo, a i njoj), onda budeš fer i pustiš tu osobu da krene dalje, MAKNEŠ se od nje i daš joj priliku da bude sretna s nekim drugim! I ne, ne ostaneš prijatelj, jer to boli!
- The Bite of Madness
Ako je objema jako stalo, onda će se potruditi da ono što ne funkcionira profunkcionira. Drugi je par rukava, ako je jednoj jako stalo, a druga samo priča da joj je stalo, iz kurtoazije ili jer voli slušati svoj glas dok baja lijepe riječi.zlo i naopako je napisao/la: kada prekineš s nekim do koga ti je jako stalo zbog toga što vidiš da toj vezi nema budućnosti ili da jednostavno ne funkcionirate kao par (mada ti je jako stalo, a i njoj), onda budeš fer i pustiš tu osobu da krene dalje, MAKNEŠ se od nje i daš joj priliku da bude sretna s nekim drugim! I ne, ne ostaneš prijatelj, jer to boli!
Ali, biti posve sigurna da je i drugoj strani zaista stalo, a pustiti je od sebe, to je zločin. Nad sobom i nad drugom osobom. Ili uklonimo li patos hiperbole, grijeh je.
- zlo i naopako
The Bite of Madness je napisao/la:Ako je objema jako stalo, onda će se potruditi da ono što ne funkcionira profunkcionira. Drugi je par rukava, ako je jednoj jako stalo, a druga samo priča da joj je stalo, iz kurtoazije ili jer voli slušati svoj glas dok baja lijepe riječi.zlo i naopako je napisao/la: kada prekineš s nekim do koga ti je jako stalo zbog toga što vidiš da toj vezi nema budućnosti ili da jednostavno ne funkcionirate kao par (mada ti je jako stalo, a i njoj), onda budeš fer i pustiš tu osobu da krene dalje, MAKNEŠ se od nje i daš joj priliku da bude sretna s nekim drugim! I ne, ne ostaneš prijatelj, jer to boli!
Ali, biti posve sigurna da je i drugoj strani zaista stalo, a pustiti je od sebe, to je zločin. Nad sobom i nad drugom osobom. Ili uklonimo li patos hiperbole, grijeh je.
imaš situacija kad ti je stalo do te osobe, ali to jednostavno nije to, i duboko u sebi osjećaš da to nije to i da ta osoba nije THE ONE...!
- The Bite of Madness
U tom slučaju njihova komunikacija ne štima, ne znaju jasno artikulirati što žele i očekuju i dogovoriti se oko svega. Ili to ne žele, jer vole sukob i dramu. Ali, u tom slučaju imaju zajednički jezik, njihova se veza bazira na sukobu, drami, ostavljanjima i vraćanjima.zlo i naopako je napisao/la: imaš situacija kad ti je stalo do te osobe, ali to jednostavno nije to!
Ali, ostaviti nekoga koga voliš i tko te jednako voli zauvijek, samo zato jer ste bile premutave da se dogovorite ili prevelike kukavice za iskren razgovor, stvarno je jadno.
U tom slučaju, zavaravaš sebe kad kažeš da tu osobu voliš. Tvoja ljubav je onda laž i prekid ima smisla.zlo i naopako je napisao/la:i duboko u sebi osjećaš da to nije to i da ta osoba nije THE ONE...!
Zadnja izmjena: The Bite of Madness, dana/u 16 pro 2010 23:48, ukupno mijenjano 1 put.