11. lipnja Split Pride
Re: 11. lipnja Split Pride
Tek kad pročitam komentare na članak vidim koliko je potreban prajd u Splitu.
http://www.tportal.hr/komentari/komenta ... ednji.html
http://www.tportal.hr/komentari/komenta ... ednji.html
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
kako su licemjerni izjavama "nemam nista protiv toga, ali neka to rade u svoja 4 zida".
parada je kao idealna izlika za pljuvanje po homoseksualcima na finiji nacin. a najradije bi ih sve deklarirali bolesnicima ili namlatili.
parada je kao idealna izlika za pljuvanje po homoseksualcima na finiji nacin. a najradije bi ih sve deklarirali bolesnicima ili namlatili.
ex invalid_user
pa cim spominju privatnost unutar interijera, ocito je da nemaju pojma o cemu govore.
ali da, treba se split naviknut na te pedere i lezbace pa sta god da komentirali.
ali da, treba se split naviknut na te pedere i lezbace pa sta god da komentirali.
'Ako gejevi paradiraju, morali bismo i mi 'normalni''
http://www.tportal.hr/showtime/tv/10758 ... malni.html
http://www.tportal.hr/showtime/tv/10758 ... malni.html
ic cu garant.
Super
Ja sam baš neki dana pričala s frendicom iz Splita koja živi u Zg, i isto ide, čak i njeni roditelje s njom da je podrže, ujedno i obrane u slučaju nužde.
Ja sam baš neki dana pričala s frendicom iz Splita koja živi u Zg, i isto ide, čak i njeni roditelje s njom da je podrže, ujedno i obrane u slučaju nužde.
nećem ić jer sam pička i nisam autana tamo dole. općoj javnosti jel. i ne mislim da će bit nekakvih problema. eventualno bi ih moglo bit od strane nekih seljaka iz zagore ako se odluče sručit do grada, oni mi se čine proaktivni. ovi splitski seljaci su se već aklimatizirali na fjaku i puno deranja ni za šta.
al super mi je to skroz, da.
al super mi je to skroz, da.
jebote b*g
odlučila sam ić i dat ljudima podršku i o tome se radi. Ni ja ne volim bit u centru i strahovat al gledam objektivno i kad sam cula kako moje hetero prijateljice idu dat ljudima podršku e pa necu ja bit picka onda. Njih mogu prebit isto. Jedna je trudna i nije nam drago da ide u takvom stanju na ratište. Al ona ide i da ja ne idem samo jer su me drukčije odgojili je glupo. Doma ću isto rec da idem dat podršku i mislim da im to moze bit jedino glupo.
a kad bi taj isti dan organizirali i thompsonov koncert u splitskoj zagori, negdje u nekoj vukojebini, onda će balkanska seljačina umjesto u split na maltretiranje normalnog svijeta otići na koncert liječiti gene kamene uz pivčinu i klanjati se thompsonovom maču.
i time bi smanjili broj potencijalnih budalerosa i ostalih dušebrižnika.
-
l.e.terrible
- Spol/rod: muško
- Ja sam: lezbijka
...i klanjati se tompsonovu KELTSKOM maču.
ot, ali
ot, ali
jedva cekam kad ce moji, uzi i dalji, pocet komentirat pedercine i te njihove parade
nabijem vas svih na kurac.
- Kroacija
moji ce na uskrs, to je sljedece okupljanje.
ali mislim da ce ipak bit neki dernek oko prajda u gradu. mogli bi ovi ludjaci ovdje organizirati cak i hetero paradu, nitko ovde nije normalan.
ali mislim da ce ipak bit neki dernek oko prajda u gradu. mogli bi ovi ludjaci ovdje organizirati cak i hetero paradu, nitko ovde nije normalan.
ex invalid_user
znas kako je queer to rjesio u prvim godinama svog angazmana, kad su im se prijetili katolicki pravobranitelji? naprosto su ih ukljucili u svoj program
cak su za njih organizirali i mjesto di mogu sjedit itd. tako da su queer i anti-queer bili su sluzbi queer promocije. genijalno i duhovito. eto, tako bi se moglo rijesit i pitanje anti parade.
- funcutica
- Spol/rod: žensko
doznala sam od rođaka mi najdražih kako paralelno sa prajdom planiraju proparadirat i "normalni", cure bi trebale imat majice na roza srca, a dečki na plava. i oni će pokazat tim "bolesnim luđacima" kako bi trebalo bit. Zamislite, čak 10% ljudi na svijetu su tako poremećeni?! Ali da su sve krivi prokleti purgeri, jer u Splitu i da ima pedera, oni znaju di in je misto, i da koji bude u prajdu da će ga sutra ubit. (Sada ću cenzurirat dio jer se čisto sramin svoje familije, super mi je kako ignoriraju činjenicu da sam ja gay.)
naravno, opet sam "napravila scenu", jedva su mi oprostili Božić, sada sam uništila i babin rođendan. a samo sam im pristojno pokušala objasnit da su u krivu...
iako uzevši u obzir inteligenciju i sposobnost ljudi koji to planiraju, mislim da nema pretjeranog razloga za brigu
naravno, opet sam "napravila scenu", jedva su mi oprostili Božić, sada sam uništila i babin rođendan. a samo sam im pristojno pokušala objasnit da su u krivu...
iako uzevši u obzir inteligenciju i sposobnost ljudi koji to planiraju, mislim da nema pretjeranog razloga za brigu
Second to the right, and straight on till morning.
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Dobro. Sudionici povorke ih mogu zajebat tako da se odjenu jednako
.
- melted_sun
- Status: U vezi
hahaha 
e da uzmem u obzir da ja doma nisam out, ali evo prije dva dana mi je otac reka da je gej prajd u st i da oću li ić jer da on zna da ja to podržavam (zasad samo to
) i da je to super jer se tako normalni ljudi ponašaju i da je on isto za.i mater je potvrdila.
i eto ono drago mi je da živim u normalnoj familji (ili to samo tako govore dok ne doznaju neke određene stvari
)..bila sam baš ponosna.
e da uzmem u obzir da ja doma nisam out, ali evo prije dva dana mi je otac reka da je gej prajd u st i da oću li ić jer da on zna da ja to podržavam (zasad samo to
i eto ono drago mi je da živim u normalnoj familji (ili to samo tako govore dok ne doznaju neke određene stvari
idem definitvno.
PO meni u Splitu treba takvo nešto, jer je grad pun primitivizma i diskriminacije, pa možda nekim ljudima treba malo "otvoriti" oci... Ja i gay frend u prvom redu
PO meni u Splitu treba takvo nešto, jer je grad pun primitivizma i diskriminacije, pa možda nekim ljudima treba malo "otvoriti" oci... Ja i gay frend u prvom redu

He had a lot to say, he had a lot of nothing to say
We will miss him, we are gonna miss him
e sry na drugom postu al neznam...
Ima dosta grupa na fejsu protiv gay pride-a i to covjek nemoze virovat svojim ocima...Al nekako je to sve povezano, religijski fanatici-hajdukovci-desnicari i naravno mulci pricaju o svakakvom skupljanju na rivi o ubijanju, klanju, gađanju jajima itd.
Mislim da ce biti puno vise govora mržnje neg u Zagrebu.
Moji doduse neznaju da sam biseksualna, zna samo uzi krug prijatelja, al imam najboljeg frenda koji je gay za kojeg moji znaju i sva sreca imam razumne roditelje koji ce cak doci i podrzat, mozda ne direktnim djelovanjem al indirektnim sigurno
Ima dosta grupa na fejsu protiv gay pride-a i to covjek nemoze virovat svojim ocima...Al nekako je to sve povezano, religijski fanatici-hajdukovci-desnicari i naravno mulci pricaju o svakakvom skupljanju na rivi o ubijanju, klanju, gađanju jajima itd.
Mislim da ce biti puno vise govora mržnje neg u Zagrebu.
Moji doduse neznaju da sam biseksualna, zna samo uzi krug prijatelja, al imam najboljeg frenda koji je gay za kojeg moji znaju i sva sreca imam razumne roditelje koji ce cak doci i podrzat, mozda ne direktnim djelovanjem al indirektnim sigurno
bojim se za ljude koji će sudjelovati na gay pride-u u splitu. Cijela Hrvatska je generalno gledajući iznimno ksenofobična i svašta ljudima može pasti na pamet.
Najgore mi je kada je riječ- o religijskim fanaticima,...nisam puno proučavala Bibliju ali sam kao dijete išla na vjeronauk (kao i većina moje generacije), pa sam mnoge stvari usvojila putem raznih predavanja,..a jedna stvar mi je ipak ostala upečatljiva,...Bog voli svako živo biće, neovisno o svemu, a to što takvi zadrti, primitivni, neupućeni, jadnici tumače religiju na potpuno neispravan i kriv način(a nažalost to je većina), stvara otpor ne samo među nama (koji nismo društveno poželjni), već i među onima koji imaju modernije životne svjetonazore i način gledanja na svijet i život oko sebe.
Podržavati ću Vas iz fotelje, kao i uvijek do sada (možda zvuči kukavički ne znam), nisam out-ana, barem ne u potpunosti,..dakle znaju, slute, ali ne znaju,...(osim jedne frendice koja je strejt),...nije to jedini razlog,...bojim se agresije, provala mržnje, bijesa,...ismijavanja te svega ostalog što tome ide u prilog.
Čitam i shvaćam onako usputno da ipak ima obitelji koje su normalne i koje priohvaćaju stvari kakve jesu i kako podržavaju svoju djecu, što je fenomenalno i svaka im čast.
Dakle Sretno svima ,..možda se predomislim do lipnja (ili bolje rečeno ako upoznam nekog tko bi putovao 400 km samnom)

Najgore mi je kada je riječ- o religijskim fanaticima,...nisam puno proučavala Bibliju ali sam kao dijete išla na vjeronauk (kao i većina moje generacije), pa sam mnoge stvari usvojila putem raznih predavanja,..a jedna stvar mi je ipak ostala upečatljiva,...Bog voli svako živo biće, neovisno o svemu, a to što takvi zadrti, primitivni, neupućeni, jadnici tumače religiju na potpuno neispravan i kriv način(a nažalost to je većina), stvara otpor ne samo među nama (koji nismo društveno poželjni), već i među onima koji imaju modernije životne svjetonazore i način gledanja na svijet i život oko sebe.
Podržavati ću Vas iz fotelje, kao i uvijek do sada (možda zvuči kukavički ne znam), nisam out-ana, barem ne u potpunosti,..dakle znaju, slute, ali ne znaju,...(osim jedne frendice koja je strejt),...nije to jedini razlog,...bojim se agresije, provala mržnje, bijesa,...ismijavanja te svega ostalog što tome ide u prilog.
Čitam i shvaćam onako usputno da ipak ima obitelji koje su normalne i koje priohvaćaju stvari kakve jesu i kako podržavaju svoju djecu, što je fenomenalno i svaka im čast.
Dakle Sretno svima ,..možda se predomislim do lipnja (ili bolje rečeno ako upoznam nekog tko bi putovao 400 km samnom)

nisi jedina koja se srami svoje familije. Meni je mater odavno rekla da joj se gadim, baba je rekla da bi radije da dite bude narkoman nego peder !?!?, bratić i sestrična su me ismijavali do besvjesti,...i ogovarali,....ok sve sam preživjela uz mnogo stresa naravno, pa sam ipak neke osobne stvari odlučila ubuduće držati za sebe,...funcutica je napisao/la: naravno, opet sam "napravila scenu", jedva su mi oprostili Božić, sada sam uništila i babin rođendan. a samo sam im pristojno pokušala objasnit da su u krivu...
e da ,... kada me bivša ostavila, ostala sam praktički na cesti, mater me nije htjela primiti natrag u kuću. Jer sam nastrana.
Krasno,...eto, toliko o mojima. živjeli
E vidiš kod mene je baš suprotno, doduse neznaju za mene jer nekako mislim da jos uvijek nema potrebe da znaju, ali eto gledajuci kako je bilo prema tom frendu, cak je i baka koja ima 80god je rekla "a dobro neka ga"
Samo sto jedino svi dramatiziraju u pitanju djece.
Samo sto jedino svi dramatiziraju u pitanju djece.
a možda bi trebalo Pride organizirati svaki mjesec dok ove balkance ne odvučemo, milom ili silom, u 21 stoljeće! 

- funcutica
stiže nam i papa u lipnju. 4. i 5. u Zagreb. Molit će se za očuvanje obitelji. 
a tema ovog splitskog pridea je zaštita obiteljskog života istospolnih partnera.
zanimljivo.
naravno moji su na strani pape, pa on je ipak autoritet po svemu što kaže, jer je na kraju krajeva nepogrešiv.
iako moje pobune imaju učinka, došli smo do konsenzusa da se pederi i lezbijke moraju sami za sebe izborit, da im oni neće odmoć, ali da im neće ni pomoć.
mislim i da je to poanta svega. moramo se sami izborit za sebe.
i mislim da je pride samo dobar za dizanje prašine sa problematike i otvaranje medijskog prostora.
a onda se kroz edukaciju javnosti, dobre, čvrste i jasne argumente može učiniti puno više.
trenutno, nekako mi se čini da fali strukture u svemu tome. treba se bolje iskoristit svaka sekunda medijske eksponiranosti.
jer što se više o nečemu priča i oko nečega čvrsto zalaže, to se lakše ljude uvjeri u ispravnost svog stava. (ofca sindrom
)
crkva je npr. poprilično fanatična u tome, ali svejedno, moja homofobna obitelj je dokaz da se ipak nešto može promijeniti
ako se nastupi s dovoljno kvalitetnih argumenata i otvori nova perspektiva. (još malo pa ću ih skroz obratit)
a tema ovog splitskog pridea je zaštita obiteljskog života istospolnih partnera.
zanimljivo.
naravno moji su na strani pape, pa on je ipak autoritet po svemu što kaže, jer je na kraju krajeva nepogrešiv.
iako moje pobune imaju učinka, došli smo do konsenzusa da se pederi i lezbijke moraju sami za sebe izborit, da im oni neće odmoć, ali da im neće ni pomoć.
i mislim da je pride samo dobar za dizanje prašine sa problematike i otvaranje medijskog prostora.
a onda se kroz edukaciju javnosti, dobre, čvrste i jasne argumente može učiniti puno više.
trenutno, nekako mi se čini da fali strukture u svemu tome. treba se bolje iskoristit svaka sekunda medijske eksponiranosti.
jer što se više o nečemu priča i oko nečega čvrsto zalaže, to se lakše ljude uvjeri u ispravnost svog stava. (ofca sindrom
crkva je npr. poprilično fanatična u tome, ali svejedno, moja homofobna obitelj je dokaz da se ipak nešto može promijeniti
ako se nastupi s dovoljno kvalitetnih argumenata i otvori nova perspektiva. (još malo pa ću ih skroz obratit)
Second to the right, and straight on till morning.
potpis.funcutica je napisao/la:
treba upregnit medije da ako se vec prica o tome da se prica na pravi nacin.
da se kaze sta je bilo i kako je doslo do gej prajda uopce, pa ljudi nemaju pojma, oni smatraju da smo izabrali dan za kurcenje nekakvo.
isto tako kad se obiljezava dan Oluje primjerice, podsjeti se narod sta i kako je doslo do obiljezavanja toga, tako i sa prajdom treba bit, a ne da se samo prica koliko ce bit specijalaca i kako je proslo i sta je rekla jadranka a sta predsjednik u vezi toga.
dajte ljudima da znaju zasto i kako pa ce mozda i bit empaticniji.
da se kaze sta je bilo i kako je doslo do gej prajda uopce, pa ljudi nemaju pojma, oni smatraju da smo izabrali dan za kurcenje nekakvo.
isto tako kad se obiljezava dan Oluje primjerice, podsjeti se narod sta i kako je doslo do obiljezavanja toga, tako i sa prajdom treba bit, a ne da se samo prica koliko ce bit specijalaca i kako je proslo i sta je rekla jadranka a sta predsjednik u vezi toga.
dajte ljudima da znaju zasto i kako pa ce mozda i bit empaticniji.
- pihach
- Status: U vezi
- Kontakt:
mislim da je to i poanta prajdionica koje je zg pride poceo nedavno organizirati.
mogli bi se i medijski najavljivati (rtl, nova, tisak, news portali) uz sadrzaj programa i naglasak da su svi dobrodosli - gej, strejt, bi, trans, kvir...
ot. i zene su se izborile same za sebe, pocevsi od sufrazetkinja. tak cemo i mi, samo treba vremena i strpljenja.
mogli bi se i medijski najavljivati (rtl, nova, tisak, news portali) uz sadrzaj programa i naglasak da su svi dobrodosli - gej, strejt, bi, trans, kvir...
ot. i zene su se izborile same za sebe, pocevsi od sufrazetkinja. tak cemo i mi, samo treba vremena i strpljenja.
-
lastresort
ma nisu spliće tolki homofobi ujde ujde,a ni oni 'seljaci' iz zagore,lipo in ponudiš oive i ljudi će marširat di i zovneš,a budući da nećete dilit besplatnu pivu neće van doć,a onda neću ni ja xD
the point is,znan puno lgbt-ića mlađe generacije odoli,sebe prvenstveno jelte,i isto tako njihovih (i moji) 'normalnih' hajduko-fanatičnih,tomson-obožavateljo wannabe huligana,normalni ljudi,ma neće doli bit problema s prajdon više neg šta bude u zegeju,itako spliće i dalmoši oće decentralizaciju zagreba,pa eto nek počne s prajdon
the point is,znan puno lgbt-ića mlađe generacije odoli,sebe prvenstveno jelte,i isto tako njihovih (i moji) 'normalnih' hajduko-fanatičnih,tomson-obožavateljo wannabe huligana,normalni ljudi,ma neće doli bit problema s prajdon više neg šta bude u zegeju,itako spliće i dalmoši oće decentralizaciju zagreba,pa eto nek počne s prajdon

treba upregnuti i sebe, pa objasniti svima iz blize okoline o cemu je rijec.mravcica je napisao/la:treba upregnit medije da ako se vec prica o tome da se prica na pravi nacin.
ako sve ovisi o (hrvatskim) medijima, onda smo unaprijed izgubili.
ja danas ocekujem krs radi ovih 100god slavlja. i bit ce vjerovatno toliko i poginulih.
za prajd ce bit manje ozlijedjenih sigurno.
za prajd ce bit manje ozlijedjenih sigurno.
- Kroacija
bilo je relativno mirno, mislim da su na trscanskoj napravili najvise nereda, iako je najveci izgred bio treskanje busa, sto se mene tice
ocekivala sam stvarno svasta, ali bilo je stvarno pristojno. 
ex invalid_user