Kako se u posljednje vrijeme primjećuje učestalije nasilje prema LGBTIQ osobama te također i evidentni govor mržnje i homofobija u javnom prostoru, namjera nam je ispitati kako se ove činjenice odražavaju na same LGBTIQ osobe.
Centar za LGBT ravnopravnost reagirao je na nedavnu diskriminaciju na osnovi seksualne orijentacije i podnio tri udružne tužbe - u slučaju župnika Franje Jurčevića, predsjednika HNS-a Vlatka Markovića te člana Izvršnog odbora NK Dinamo, Zdravka Mamića. Pored ovoga, važno bi nam bilo dobiti uvid u reakcije same zajednice na homofobičan govor, diskriminaciju i poticanje nasilja nad LGBTIQ osobama.
Sveukupni rezultati ovog istraživanja koristit će nam i u postupku pred sudom vezano uz gore navedene udružne tužbe.
Upitnik je kratak te vas molimo da izdvojite svega 10-15 minuta i ispunite ga. Upitnik je anoniman, a Vaši podaci i odgovori koristit će se isključivo u svrhu istraživanja te su zaštićeni.
Upitnik se može preuzeti ovdje.
Vaše odgovore pošaljite na: loricure@yahoo.com.
Molimo da o ovoj anketi obavijestite svoje LGBTIQ prijatelje/ice i poznanike/ice.
Anketa: reakcije LGBT zajednice na govor mržnje i homofobiju
Re: Anketa: reakcije LGBT zajednice na govor mržnje i homofobiju
evo ja imam slobodan dan pa cu se ponasati kao da nemam 4 ispita u narednih 10 dana i ispuniti anketu s obzirom da je danas jedan od ona dva dana u tjednu kad mi internet radi 
Don't talk about life, live it.
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
Re: Anketa: reakcije LGBT zajednice na govor mržnje i homofobiju
Sto se hejtera tice, jucer sam bila u prostorijama queer zagreba i bilo je masu zanimljivih prijedloga za borbu protiv ulicnih hejtera (grafiti "ubij pedera" etc), mozete sudjelovati i pridonijeti kreativnim idejama i imati "likovne" radionice, svakako preporucam da se javite plus zabavit cete se. 
ex invalid_user