Ako se smijem ubaciti (a smijem), komentirala bih nasilje na Split Prideu. Mislim da ništa od toga
Naime, Split funkcionira na jedan vrlo prost način: imaš šefa i njegove pajddaše u direktorovom uredu (Keruma & co.) i kako oni kažu tako će biti. Kerumove glavice su zborjili 2 i 2 i shvatili: Pride se ne može zabraniti jer je protuustavno, dakle mora se održati. Kada bi se Pride održao, a u isto vrijeme se nasilje dogodilo to bi otjeralo turiste koji dolaze u Split ili oko Splita na otoke (pa opet prolaze preko Splita) i to ne samo na 2 tjedna, već mnogo dugoročnije.
Ima nasilja - nema turista.
Nema turista - nema eura.
Nema eura - nema Kreuma.
Dakle, nema nasilja.
Ja uopće ne dvojim da će događaj biti profi osiguran. Što se tice same policije... nemojte imati tako visoko mišljenje o njima, ne rade oni ništa na svoju inicijativu. Kako njihov šef kaže tako bude.
Samo mi nije jasno kako organizatori Split Pridea, uz brojne stvari koje nisu shvatili, nisu shvatili da je Split pun u 7 mjesec, sa turistima i domaćima, i da bi 20.7. Pride privukao sve ljude iz regije koji su turistički tu. U 6. mjesecu Split je otužan. Eh... da je malo pameti...