ostavljate li napojnice?
- Zita
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
ostavljate li napojnice?
ostavljate li napojnicu kad ste u bircu ili restoranu? da li je to postalo stvar kulture il je to izmisljotina za koju ne mislite izdvajat lovu?
zasto da a zasto ne? i otprilike koliko % ostavljate?
meni je recimo bed ne ostavit napojnicu ako je usluga bila korektna i tipa ak je racun 45kn volim zaokruziti na 50.
vjerujem da imaju niske place i da im ista moze dosta pomoci (racunajuci da ce od barem 10 ljudi dobit nekaj pa im je to barem dovoljno za cigarete, neku hranu il nesto slicno)
mislim da je to okej no ako su konobari bezobrazni onda ne dolazi u obzir da im ostavim i 10lp na stolu
zasto da a zasto ne? i otprilike koliko % ostavljate?
meni je recimo bed ne ostavit napojnicu ako je usluga bila korektna i tipa ak je racun 45kn volim zaokruziti na 50.
vjerujem da imaju niske place i da im ista moze dosta pomoci (racunajuci da ce od barem 10 ljudi dobit nekaj pa im je to barem dovoljno za cigarete, neku hranu il nesto slicno)
mislim da je to okej no ako su konobari bezobrazni onda ne dolazi u obzir da im ostavim i 10lp na stolu
Measure of a woman is her sense of humor
- Jadzia Dax
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
Re: ostavljate li napojnice?
naravno da, da
-
uNrEaLL
Pa gle ne bas, osim ako nije neka simpaticna, lijepa zenska onda da. Ovako ne.
...Ja mislim da je sve to stvar navike i kulture, ja recimo uvijek ostavim do 10 kn, sitnis, bilo da se radi o kafiću, restoranu, konzumu, mercatoru, nebitno!
... A ima jedna ženska u Konzumu u Makarskoj radi, znači svaki put kad sam tamo uzimam doručak i ostavim joj bakšiš, jer ne volim skupljat lipe i siću... i dođem ja neki dan i razmijeni mi 500 kn radi 20 lipa...pa mislim ... bezveze!
... A ima jedna ženska u Konzumu u Makarskoj radi, znači svaki put kad sam tamo uzimam doručak i ostavim joj bakšiš, jer ne volim skupljat lipe i siću... i dođem ja neki dan i razmijeni mi 500 kn radi 20 lipa...pa mislim ... bezveze!
...život je lijep... (:
-
uNrEaLL
E pa sizy ne ostavljaj vise nista
odhebi ju lol. Npr. I kad mi musko promasi naruđbu popizdim odmah i tuzim se, a ako zena promasi ne tuzim se. *voli zene* 
ostavljam samo ako su mi simpaticni.
ne brinem za njihove place, jer znam da ionako zarade jos jednu placu na kradi.
ali rijetko kad naletim na normalne konobare. obicno su nadrkanovici za koje se bojim da hrackaju u kave.
ne brinem za njihove place, jer znam da ionako zarade jos jednu placu na kradi.
ali rijetko kad naletim na normalne konobare. obicno su nadrkanovici za koje se bojim da hrackaju u kave.
Ja nisam vegetarijanac zato sto volim zivotinje, nego zato sto mrzim biljke
Ružna, ali glupa
imas tako dobru sisu da ti druga ni ne treba
- autor nepoznat
Ružna, ali glupa

- samo ja
- Ja sam: biseksualka
obično ostavim neku siću, ako imam ili zaokružim, osim ako konobari nisu bili izrazito nadrkani i neljubazni
ostavim ako imam. i ako je konobar/ica ok i ne gleda me s mržnjom.
- pihach
- Kontakt:
jup, tak i ja.Alba Avis je napisao/la:Zavisno kako sam raspoložena.![]()
Nikad to ne bude više od 5kn.
dobro da ne zivim u amerikama... oko 30% ide na napojnice, ako ju ne das (bar 20%) mrsko cete svi u restacu pogledati, ukljucujuci i konobara/icu. s obzirom da im je satnica 7$ ni ne cudi vaznost napojnice...
- Temida
suosjećam s njima i uvijek ostavim nešto, znam što znači cijeli dan trčati i ispunjavati kojekakve čudne želje raznih ljudi i raditi u nemogućim uvjetima.pogotovo ljeti na moru..i jasno mi je zašto je nemoguće uvijek se iskreno smješkati i ponekad zeznuti narudžbu...
Whenever people agree with me, I always feel I must be wrong...
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
ne znam zasto bih nekom ostavljala napojnicu za ista. ne ostavlja nitko ni meni za prijevode npr., a pruzim jebenu intelektualnu uslugu. da sam konobar, mozda bih vjerovala u napojnice. 
s druge strane, neugodno mi je kad me caste picem.
i rado cu castiti i sama kad imam para, volim davati. samo jebiga, neugodno primati. barem prve dvi ture. 
s druge strane, neugodno mi je kad me caste picem.
ex invalid_user
obicno zaokruzim na visu deseticu. usran je to posao a ako je osoba simpa, zasto ne? u bircu obicno 1-10 kn, u restoranu nesto vise.
sve je to nekako... pausalno.
sve je to nekako... pausalno.
bring your mind into my head...
- ticklebook
- Kontakt:
Ostavljam ako sam zadovoljna uslugom.
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher
- touch_me_iM_sick
ostavim uvik koju kunu.ljeti kad se ima.
-
uNrEaLL
Tako je daj invalidnoj da kupi kondome ahahahaha
/ kako se kaze ko kupi i 10lipa taj ima love i skrt je, i istina je.
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Kontakt:
http://thereasoner.com/articles/10-rude ... to-waitersinvalid_user je napisao/la:ne znam zasto bih nekom ostavljala napojnicu za ista. ne ostavlja nitko ni meni za prijevode npr., a pruzim jebenu intelektualnu uslugu.
Itd.
- Kroacija
zakljucak - konobarenje je zbilja sranjski posao kojeg nitko ne voli raditi? in that case, ok.
ex invalid_user
- tamara3
- Kontakt:
Normalno, ko i svaki koji uključuje kontakt s ljudima. Prema tome da, ako ga netko radi odlično, zaslužuje napojnicu.
Premda, mrzim kad mi je automatski uzimaju na računu, to ne shvaćam.
Premda, mrzim kad mi je automatski uzimaju na računu, to ne shvaćam.
- Kroacija
tamara3 je napisao/la:Normalno, ko i svaki koji uključuje kontakt s ljudima.
to se i meni desavalo pa iz principa ne zelim nikom nista vise davati.Premda, mrzim kad mi je automatski uzimaju na računu, to ne shvaćam.
i mrzim kad mi ne vrate 5 lipa u ducanu. nije me briga za 5 lipa jebemu, al daj budi profesionalan i drzi se pravila.
ex invalid_user
pa recimo u SAD ide tako jer konobari imaju recimo....2.50 doll/h a inace je za tu kategoriju poslova (obzirom na visinu obrazovanja ) oko 6.00 dooll/h. i tako je napravljeno, da konobari zive od napojnica. zato je na racunu. hrana pojeftini i cuga, manji su troskovi poslodavca na radnu snagu, pa su i manje cijene cuge/hrane,dolazi vise ljudi koji za istu cijenu se osjecaju dobroj er tipaju konobare.
Ružna, ali glupa
- autor nepoznat
Ružna, ali glupa

- tamara3
- Kontakt:
Koja je to valuta, 6 dula po satuphos je napisao/la:oko 6.00 dooll/h
OT: Taj sustav mi je ono, trul do srži. To je posao koji, između ostaloga, zahtijeva iznimne socijalne vještine i poznavanje psihologije, pa držim da je (kao i mnogi drugi uostalom), debelo podcijenjen. Tko god je barem tjedan dana radio s ljudima ili konobario, zna o čemu pričam.
tamara3 je napisao/la:Koja je to valuta, 6 dula po satuphos je napisao/la:oko 6.00 dooll/h![]()
?
OT: Taj sustav mi je ono, trul do srži. To je posao koji, između ostaloga, zahtijeva iznimne socijalne vještine i poznavanje psihologije, pa držim da je (kao i mnogi drugi uostalom), debelo podcijenjen. Tko god je barem tjedan dana radio s ljudima ili konobario, zna o čemu pričam.
pa no! to je po americkom satro-u
tocno.
vani nije. konobari imaju love za popizditi! placa im ni nije bitna.
kod nas...imasju ako se snadu.
a buduci da bi trebalo pratiti trendove u drzavi-onda je pozeljno da se snadu.i snalaze se. rijetko kad dobijem racun. kava mi je na 4gr umjesto 6gr.pijem pol vrecice ness-a itako ....
Ružna, ali glupa
- autor nepoznat
Ružna, ali glupa

kako ne?!
pa dehidriram, skupim i rkreiram zrna.
a pa kuzis ako pijes istu kavu. jer je rjeda.
ja pijem dosta kave. iste vrste. a iradila sam to dugo... pa su moji gosti pili 2.5 gr
pa dehidriram, skupim i rkreiram zrna.
a pa kuzis ako pijes istu kavu. jer je rjeda.
ja pijem dosta kave. iste vrste. a iradila sam to dugo... pa su moji gosti pili 2.5 gr
Ružna, ali glupa
- autor nepoznat
Ružna, ali glupa

obzirom na skromni budžet kojim raspolažem, trudim se ostavljat barem nešto sitno (a kad su u pitanju restorani bar 10kn), pogotovo ako se radi o iznimno ljubaznim konobarima.
kad su u pitanju nadrkani i bezobrazni konobari, najradije im ne bih platila ni ono šta pojedem sleš popijem, a pogotovo ostavila napojnicu. okej, svjesna sam da ih je veliki broj potplaćen, ali smatram da svi poslovi koji zahtjevaju rad s ljudima podrazumijevaju ljubaznost bez obzira na koju nogu si ustao taj dan. primat narudžbe i donosit hranu sleš pića sleš oboje bez ljubaznog ophođenja mi je kao da invalidna prevede dio teksta koji joj odgovara, a ostatak ostavi nepreveden, jer eto, baš nije nešto dobre volje i još je loše plaćena.
kad su u pitanju nadrkani i bezobrazni konobari, najradije im ne bih platila ni ono šta pojedem sleš popijem, a pogotovo ostavila napojnicu. okej, svjesna sam da ih je veliki broj potplaćen, ali smatram da svi poslovi koji zahtjevaju rad s ljudima podrazumijevaju ljubaznost bez obzira na koju nogu si ustao taj dan. primat narudžbe i donosit hranu sleš pića sleš oboje bez ljubaznog ophođenja mi je kao da invalidna prevede dio teksta koji joj odgovara, a ostatak ostavi nepreveden, jer eto, baš nije nešto dobre volje i još je loše plaćena.
jebote b*g
- inani
U restoranu uglavnom 10%, u kaficima kako kad, ponekad zaokruzim racun na puni broj. 
...