svečenih zbog homoseksualnosti smješten na psihijatriju
svečenih zbog homoseksualnosti smješten na psihijatriju
N.N. je bez objašnjenja razriješen svećeničke službe u jednoj zagrebačkoj župi, ali ne i svećeničkog poziva, a njegovo psihičko zlostavljanje počelo je u domu za umirovljene svećenike.
Mladi svećenik Zagrebačke nadbiskupije N.N. (podaci poznati redakciji) zbog priznanja da je homoseksualac 40 se dana, protiv svoje volje, nalazio u psihijatrijskoj bolnici Vrapče!
Mladi svećenik Zagrebačke nadbiskupije N.N. (podaci poznati redakciji) zbog priznanja da je homoseksualac 40 se dana, protiv svoje volje, nalazio u psihijatrijskoj bolnici Vrapče!
-
call_me_not
-
Koko
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
sta hoces da kazes, da se trebao roknut???call_me_slut je napisao/la:taj bas nije pametanpobogu, em svecenik, em se outao, em u hrvatskoj. pa dasta nego na psihijatriju. taj fakat nije normalan!
zasto to sto je homo iskljucuje mogucnost da bude katolicki svecenik i da se kao takav outa u jednoj demokratskoj hrvatskoj koja je naime sekularna drzava.
-
call_me_not
ovo je jedna sjajna recenica. trebalo bi je proucavati na fakultetima. da sam je ja napisala predstavljala bi vrhunac ironije koje sam se ikad sjetila. ovak, predstavlja savrsenstvo kontradikcije.Koko je napisao/la: zasto to sto je homo iskljucuje mogucnost da bude katolicki svecenik i da se kao takav outa u jednoj demokratskoj hrvatskoj koja je naime sekularna drzava.
hoce tko komentirat?
zvir i bestimja.
-
call_me_not
-
Koko
gle, seksualna orijentacija ne bi trebala odredjivati neciji izbor. dakle, on kao gay ne moze biti propovijednik boozije rijeci? zasto ne? zasto je on kao covjek manje sposoban da obavlja tu duznost?
koja je razlika izmedju homo i straight svecenika?
obojica moraju biti u celibatu i svjesno se odricu spolnog opcenja (hahaha).
meni je svakako stav crkve prema homo osobama degenerativan i njihova argumentacija kako homo osobe nisu prokreativne dakle to nije prirodno mi je primitivna i ogranicena.
koja je razlika izmedju homo i straight svecenika?
obojica moraju biti u celibatu i svjesno se odricu spolnog opcenja (hahaha).
meni je svakako stav crkve prema homo osobama degenerativan i njihova argumentacija kako homo osobe nisu prokreativne dakle to nije prirodno mi je primitivna i ogranicena.
-
call_me_not
jebemu, ta tvoja razarajuca ironija postaje sve manje uocljiva na ovim prostorima 
a btw. meni isto nije jasno koji k. se isao outati jerbo je iovako ionako u celibatu a sto je u njegovoj glavi ne mora znat njegov crkveni otac,sef,kardinal,papa,ko god..
a btw. meni isto nije jasno koji k. se isao outati jerbo je iovako ionako u celibatu a sto je u njegovoj glavi ne mora znat njegov crkveni otac,sef,kardinal,papa,ko god..
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...
-
call_me_not
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
ma...gledajte.,.neshto ochito nije u redu sa tim tipom..jer,kako objashnjavate chinjenicu da je frajer proveo 40 dana na odjelu psihijatrije??? zar bi netko potpuno zdrav..uopche ushao tamo..te ostao..ili bio zadrzan 40 dana...+ josh vele..protiv svoje volje..heboga led..pa punoljetan je + teshko da ima odredjenog zaklonskog skrbnika..dakle..na koju foru je on protiv svoje volje, bio na psihijatriji 40 (fucking) dana???
meni tu nesht ne shtima..
+ brijem da..jednom kada se preuzme svechenichka duzhnost..toga se ne razrijeshava samo tako. jednom svechenik..uvijek svechenik..pa chak i kada izadju iz samostana..tj. " skinu halju"...i/ili napuste "svechenichki zivot"...to ne znachi nuzhno.da okrechu ledja crkvi..ili da prestaju biti svechenici..pache..nije neuobichajeno da "skinuti" svechenici..tj. ex svechenici..nastave sa svojim zvanjem..samo to prilagode novonastaloj situaciji..npr. vishe se posvete radu u zajednici ili nekakvom dobrotvornom radu.. i slichna blablaBlaBla ( da ne kazhem sranja)..+ koliko je meni poznato...ti, ex svechenici..mogu i dalje obavljati neke s"svechenichke poslove"..npr. odrijeshiti grijehe ljudima na samrti..i slicno..ne znam tochne detalje...ali..negdje sam chituckala nesht malo o tome..tj. o jednom takvom svecheniku...paaa..brijem da je istina to..
ali..meni i dalje ostaje sumnjiva spika..40 dana na psihijatriji..a kao..potpuno zdrav &td..blaBlablaBla...
meni tu nesht ne shtima..
+ brijem da..jednom kada se preuzme svechenichka duzhnost..toga se ne razrijeshava samo tako. jednom svechenik..uvijek svechenik..pa chak i kada izadju iz samostana..tj. " skinu halju"...i/ili napuste "svechenichki zivot"...to ne znachi nuzhno.da okrechu ledja crkvi..ili da prestaju biti svechenici..pache..nije neuobichajeno da "skinuti" svechenici..tj. ex svechenici..nastave sa svojim zvanjem..samo to prilagode novonastaloj situaciji..npr. vishe se posvete radu u zajednici ili nekakvom dobrotvornom radu.. i slichna blablaBlaBla ( da ne kazhem sranja)..+ koliko je meni poznato...ti, ex svechenici..mogu i dalje obavljati neke s"svechenichke poslove"..npr. odrijeshiti grijehe ljudima na samrti..i slicno..ne znam tochne detalje...ali..negdje sam chituckala nesht malo o tome..tj. o jednom takvom svecheniku...paaa..brijem da je istina to..
ali..meni i dalje ostaje sumnjiva spika..40 dana na psihijatriji..a kao..potpuno zdrav &td..blaBlablaBla...
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
call_me_not
zanima me od medicinarki na sajtu: zar je doista moguce da covjek prisilno provede vrijeme na psihijatriji jer je homo? po mom misljenju nema sanse da je zatvoren ak mu fakat nije nesto na psihijatrijskoj osnovi.jebote, pa bolnice su krcate ljudima...kao doktori bi radili uslugu kaptolu i gej svecenika drzali na psihijatriji? kaj stvarno???
zvir i bestimja.
Hmm, to je komplicirano pitanje. Naime, psihijatar te ima pravo zadržati ukoliko smatra da si opasan za društvo. Ipak, ti imaš pravo tražiti da te zadrže. Smatram da tog svećenika svakako nisu zadržali prisilno, jer psihijatar to ne bi napravio na zahtjev drugih, pošto se homoseksualnost ne smatra bolešću, jedino su ga mogli zadržati ako je to sam tražio. Ili po naredbi suda. Itd. Možda nisu tražili da ga se zadrži zato što je homoseksualac, nego su namjestili nešto drugo? To se nameće kao logična pretpostavka...
U to što nije u redu s tim tipom, ne ulazim, svakako netko laže u toj priči. No, baš me ne zanima previše. Nema dovoljno podataka da se išta zaključi.
Uhh, gdje ja nabih ovoliko postova?
U to što nije u redu s tim tipom, ne ulazim, svakako netko laže u toj priči. No, baš me ne zanima previše. Nema dovoljno podataka da se išta zaključi.
Uhh, gdje ja nabih ovoliko postova?

-
jasamocitam
sumnjam da je to istina. on mozda to misli, ali ne znaci da je. ako je i jedan psihijatar kreten u vrapcu, svakako nisu svi. mislim da bi ipak bilo jako tesko drzati nekoga protiv njegove volje punih 40 dana zbog homoseksualnosti, a da to nitko unutar bolnice ne primjeti ili da ne reagira. oni se tamo nagledaju svega i svacega: od ovisnosti, psihickih poremecaja, bolesti, zrtava silovanja, ptsp-a itd tako da mislim da je vecini psihijatara to sto je neko gay jedna potpuno bezvezna stvar.
- sedma_od_devet
- Zbela Lokwa
Mali off.. Umalo pa sam završila na sličan način. Naime kad sam se outala, prva reakcija (mamina) je bila, uz zazivanje boga i svih svetaca, prijedlog da svoju izopačenu sexualnost ne prakticiram i da odem u opatice. Kad je shvatila da niš od toga (iako je malo tempting-samostan pun opatica i sve su moje!
), onda me htjela poslat na liječenje psihijatru i to Sotoni, glavom i bradom, gospodinu Grudenu!
Ni to mi nije bila prihvatljiva opcija (pitam se zašto?). Stara mi inače radi u bolnici, i još imam nekih rođaka koji rade u zdravstvenoj skrbi, tako da znam da uz malo veza možeš čovjeku prišiti šta god poželiš, proglasiti ga neuračunljivim i opasnim za društvo i zadržati ga neko vrijeme u ludari na tableticama. Kako je to moguće u pravnoj državi, hebiga, taj dio mi ne ide u glavu!
Možda im egzorcizam nije pomogao da istjeraju pedera iz njega pa su pribjegli krajnjim mjerama!
Možda im egzorcizam nije pomogao da istjeraju pedera iz njega pa su pribjegli krajnjim mjerama!
-
call_me_not
-
vision-zlavjestica
- Kontakt: