Mitja i Niki prvi registrirani gay par u Sloveniji

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Mitja i Niki prvi registrirani gay par u Sloveniji

Post Postao/la Kroacija » 04 lis 2006 09:18

Ljubljančani Mitja Blažič i Niki Kern prvi su javno registrirani homoseksualni par u Sloveniji, a svoju su vezu u utorak zakonski uredili na općini u nazočnosti matičara, prema zakonu o istospolnim zajednicama koji je usvojen lani u parlamentu i počeo se primjenjivati sa 23. lipnja ove godine.
slika
Prema pisanju slovenskih medija, prije Mitje i Nikija svoju je vezu registrirao još jedan istospolni par, ali se za to nije doznalo jer su tražili anonimnost. U ovom se slučaju radilo o paru koji nastupa javno jer su i aktivisti za prava homoseksualaca.

Mitja je poslije ceremonije izjavio i da je obred ponižavajući i da je sve skupa bilo grozno. Prema njegovu mišljenju i stajalištu udruga za prava osoba istospolne orijentacije, zakon koji je prihvatio parlament na prijedlog vlade desnog centra nije odgovarajući jer homoseksualni parovi nisu dobili prava koja pripadaju heteroseksualnim parovima nakon vjenčanja, a sam obred je neodređen i bez svečanog pristupa koji je zajamčen pri sklapanju bračne zajednice i prije nalikuje "registraciji automobila", rekao je Mitja.
ja bi lijevog :kiss:
ex invalid_user

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 04 lis 2006 22:38

i ja bi :) simpa decki jako
zvir i bestimja.

jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la jabooka » 05 lis 2006 07:23

ja nebi ni jednog.........i nitko nije primjetio kako je obred ponizavajuci.......i kada covjek pomisli gle nesto lijepo razocara se kada procita do kraja :o

Tam F

Post Postao/la Tam F » 05 lis 2006 08:01

i to je neki napredak, u susjedstvu doduše, ah da pa oni su EU.
Udaljenost između Zg i Lj je 111 km i otprilike 111 godina...
mazohist & truba

Malena

Post Postao/la Malena » 05 lis 2006 08:07

ne znam...meni je kul da se moze makar to, i da se to POSTUJE u provedbi. hebe mi se a svecani obred pred maticarem i ljubljenje. ne ocekujem od drzave i sveopceg pucanstva da ushiceno klikce i kimajuci odobrava kad se ja zenim za zenu. a uostalom, nikad se nisam palila na tu cijelu svadba spiku. mislim da je stvarno nepotrebna.

registriras se/vjencas, napravis tulum za prijatelje i to je to.baj.
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

jasamocitam

Post Postao/la jasamocitam » 05 lis 2006 08:15

tak je! ja isto ne volim svadbe, a ak neko bas hoce poslije vjencanja se moze napravit tulum ili otici negdje u restoran.

FatalFemme

Post Postao/la FatalFemme » 05 lis 2006 10:44

ne razmisljam o udaji, pa bas i nemam neki formiran stav vezano za registraciju i sam obred, ali naravno da bi mi bilo draze da protekne u najmanju ruku dostojanstveno, a ne da me u tom ionako koliko god lijepom ali pomalo stresnom trenu jos netko tlachi :x

:roll:
~YOU HAVE TO DO STUFF THAT AVERAGE PEOPLE DONT UNDERSTAND, BECAUSE THOSE ARE THE ONLY GOOD THINGS~

Malena

Post Postao/la Malena » 05 lis 2006 13:37

pa nije ih niko tlacil, gledala sam jucer snimku na telki. samo im je bed kaj nema poljupca. a pitaju ih ono dal pristajete:da, ovoono
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

nika

Post Postao/la nika » 05 lis 2006 14:03

iduci put nek povedu i mene...dostojanstveno cu koracat iza njih i svirat u frulicu melodiju po njihovo zelji. frendovi nek skandiraju pod prozorom "kiss, kiss,kiss, kiss!" jebes organizatore. :D
btw, u novinama je bil slican clanak jucer. al fotke od potpuno druga dva tipa! :o
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 05 lis 2006 20:58

valjda su nekaj izrezali iz burde il skinuli s googla. to vole novinari radit. :o
inace, fala jabooka31 -tek sam sad procitala text do kraja. shame on me. u pravu si - razocaravajuce, al valjda jedino moguce. kompromis do jaja, al se kakti ipak nekaj postiglo. licemjerska zastita ljudskih prava.
mada, i to je napredak.
jebiga

nika

Post Postao/la nika » 06 lis 2006 12:27

ma rekoh ja....odjebat organizatore!!! nek on cita brzo i hladno kolko god zeli "uzimas li blabla"... ti na to pricekas. uzdahnes. okrenes se potpuno prema partneru. opet udahnes. polagano izgovoris "da!..."
i tak dalje, nametnes svoj tempo! :D
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 06 lis 2006 18:30

kaj, ti bi stalno uzdisala na tom obredu? :o radi ritma? :D
zvir i bestimja.

vision-zlavjestica
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 09 lis 2006 01:23

prochitala sam chlanak na sajtu..i..hmm...heeebga..ispadne da uvijek ja neshto serem i kenjam i podhebavam i cijepidlachim..ali....sto da radim...ne mogu si pomoch..

i...da sada nebi ulazila u ozbiljnije teme...i primjere..a vjerujte da ih ima..samo malo pomnije treba prochitati clanak..evo samo jedne od silnih nebuloza..
naime..vele da je prostorija bila toliko malena da je jedva desetak osoba stalo-naguralo se..i..da je to razlog sto njihovi roditelji nisu nazochili obredu..a..par rechenica kasnije..pishe kako su..po zavrshetku obreda-nakon sto je matichar(sluzbenik..zavrshio sa svojim sluzbenij djelom..pishe kako se Mitja i Niki ipak nisu poljubili..iako su ih novinari nukali...

velim..ne zelim preozbiljno..pa sam odabrala najbenigniji primjer...ali mislim da je i iz tog primjera jasno..to na sto zelim ukazati..
maaa..prochitajte taj chlanak komplet..pa mi recite..niste li zastali na par mjesta..i..zapitali se.."sto ovi mamlazi uopche zele???"
kakva ljudska prava..kakvi bakrachi...
jadnichcki su zeljni malo medijske paznje..seronje..

aaahhh..nishta..najradje bi pobrisala ovaj post..jer,bash nekako..nisam u formi..ali..hebesh ga...nije stvar u mom mishljenju..neg samo u nachinu kak sam napisala..stav se nebi mjenjao ni da sam..u naaajboljem raspolozenju...

(p.m...nema nishta sto vishe ne podnosim..od toga kada..netko glumi zrtvicu..i slichne sheme...)
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

rijetka ptica
Kontakt:

Post Postao/la rijetka ptica » 09 lis 2006 10:25

:o pa normalno da žele medijsku pozornost... gay aktivisti koji su sklopili prvi registrrani brak, pardon registrirali su auto..ovAJ..partnerstvo, na ovim balkanskim bespućima... zašto bi bili seronje? :o

offtopic
vision, lijeva noga? :?
liquid running...

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 09 lis 2006 20:05

da, slazem se. ako su oni vec dovoljno hrabri da to puste u javnost, onda tome i treba dati medijski prostor. i nikako nisu seronje. to su beskrajno hrabra dva decka i svaka im cast. jer na brdovitom balkanu (u sto, koliko god oni to negirali, spada i dežela) se ljude prebija na mrtvo ime za setanje i drzanje za ruke. i zato, svaka im cast!

vision-zlavjestica
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 12 lis 2006 13:44

ne kompa..kakva lijeva noga..ja sve DESNO:.pa i kod ustajanja pazim..da to bude uvijek i iskljuchivo..na D E S N U nogu..

za dom !

p.m.

sorry..ali u txt-u sam naletila na toliko nedoslijednosti..da..jednostavno ..hm..mi je nekak cijela ta spika zashkripala u ushima..eto..sorry na nepovjerenju..ali..hebga..nismo svi guske u magli
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

crispy

Post Postao/la crispy » 12 lis 2006 16:51

Zena i ja smo u subotu bile na rucku s jednim Slovenskim aktivistom, koji nam je pricao o registriranom partnerstvu u Sloveniji, i samim pocecia aktivizma. On je bio medju prvima aktivistima. Jako, jako je simpatican :)
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...
slika

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit

Odgovorite