Director: Ol Parker

Joj, je puno pretjerano, ali one su preslatke.

Bilo bi lijepo da su se podružile još koji put nakon snimanja filma.

Lijepa sjećanja me vežu na prvo gledanje ovog filma i tu je već otišla k vragu sva objektivnost.

To bi vise manje bio i moj dojamtakeover je napisao/la:Na nagovor sam otišla pogledati Paradu Srđana Dragojevića. Ocjena? Hm,...nije loše dajem 7/10...Inače rijetko uživam u filmovima domaće produkcije (koprodukcije), međutim sama tematika ovog filma otvara pitanja političke vrste, upikarana u humor našeg balkanskog podneblja, kroz pretejerano izražene likove i stereotipe. Nije loše, gluma je dobra, a likovi su zabavni...
I da,...dugo nisam vidjela tako krcatu kino dvoranu,...
osobno mi je svedska verzija draza. u cjelini, nije mi losa ni americka, ali doslo mi je zlo kad sam skuzila sto su napravili od njenog lika u odnosu na prethodnu verziju (knjige nisam citala pa se u to ne petljam). ona scena s koznom jaknom... :killkillkill:Fusion je napisao/la:Nisam ni ja čitala pa ne znam kakvu bih sliku (i očekivanja) od Lisbeth imala da jesam, ali mi je Mara izvela savršen spoj istraumatizirane autističnosti,
disfunkcionalnosti, neprilagođenosti i briljantnosti, a Noomi mi osim specifičnog izgleda i garda nije dala ništa glumački impresivno. :/
No preostalo mi ju je još gledati u 2 nastavka. : ) Koliko vidim Fincher te nastavke nema u planu. :'/

Kad smo već kod one teme "Koliko često mislite na sex", kad se sjetim tog filma - odmah. 
Briga me. Nek' me pipa kogod 'oće dok buljim u taj ekran.odiseya je napisao/la:Kad se ugase svjetla necu te braniti od cudovista...
Još je bolji second time around, po mom mišljenju.Fusion je napisao/la:Lol, vrlo je izgledno da ću sutra OPET ići to gledati u kino s odiseyom i njenim plavim čudovištem.
Nekak' sam happy jer mi se s tim filmom Fincher opet vratio filmovima koje najbolje radi (Seven - moj najdraži film uopće, The Game, Fight Club).
Plus, užasno mi je sexy film.Kad smo već kod one teme "Koliko često mislite na sex", kad se sjetim tog filma - odmah.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck
Poznaješ me dovoljno da si skužila ono gore.Fusion je napisao/la:Znaš da sam čak to pomislila kad si napisala tamo negdje da ideš u kino, a ovdje nisi ostavila recenziju nikakvog novog filma.![]()
![]()
Joj, da te poznajem sad bih ti napisala da te volim.
Film je odlican!Fusion je napisao/la:The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Director: David Fincher
Uvodna špica.Vidi se da čovjek radi (i) glazbene spotove.
Definitvno ga moram opet pogledati jer mi je ovo prvi susret s likovima i pričom koja nije pravocrtna već se račva i sastaje u nekoliko navrata.
Prija i ja smo ga još dva sata poslije analizirale i stalno pronalazile wow detalje : D
Cast je odličan, a posebno izbor Rooney Mare za ulogu Lisbeth, najviše zbog kontradikcije njene krhke vanjštine (šminka i outfit na stranu) i tough psihe što je ona sjajno spojila svojom izvedbom.
Pojedine scene su stvarno impresivne, posebno najbrutalnija kad kamera nije fokusirana samo na radnju već se poigrava (uz adekvatnu glazbenu podlogu) i prostorom van nje, stvarajući pritom još stravičniji ugođaj.
Scena osvete je impresivna zbog miješanja osjećaja šoka i zadovoljstva koji uspjeva stvoriti u gledatelju.
Fincher je stvarno majstor u kreiranju atmosfere i mislim da će mi ponovnim gledanje ovo uz "Se7en" i "The Game" postati najdraži dio njegove filmografije.
Za sada - 7.8/10.
I stvarno su nehumani ovi iz Cinestara s trenutkom kad su odlučili napraviti pauzu. Cijelo kino je negodovalo. : D
+ 

kako je to predivan film uf..backspace je napisao/la:mary and max.
<3