savjetovalište za lezbijke i biseksualne žene-od 8.1.2007.
savjetovalište za lezbijke i biseksualne žene-od 8.1.2007.
Savjetovalište Kontre kreće s radom 08.01.2007.
Svakoj je od nas u nekom trenutku potrebno razgovarati o svojem životu i problemima s kojima se susrećemo. Savjetovalištem se želi stvoriti siguran prostor gdje lezbijke i biseksualne žene mogu iznijeti svoje probleme, nedoumice, pitanja u vezi homofobije, coming out-a i drugih specifičnosti lezbijskog i biseksualnog ženskog života.
Lezbijska grupa Kontra otvara telefonsko savjetovalište za lezbijke i biseksualne žene u ponedjeljak, 08.01.2007. godine. U savjetovalištu rade educirane volonterke, pripadnice lezbijske i biseksualne ženske zajednice pod supervizijom psihologinje. U planu je skoro i otvaranje e-mail savjetovališta.
Načela i principi našeg savjetovališta su:
● poštivanje različitosti
● povjerljivost
● diskrecija i anonimnost
Zato,
Ako želiš znati koje grupe i udruge postoje u tvojoj regiji,
Ako se želiš informirati o događajima na LGBT sceni,
Ako imaš dvojbe u vezi coming out-a,
Ako želiš razgovarati o svojim problemima u obitelji,
Ako imaš problema u vezi,
Ako želiš dobiti podršku i razumijevanje,
Od 08.01.2007.
Nazovi 01/4573372
ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 18-20h
Svakoj je od nas u nekom trenutku potrebno razgovarati o svojem životu i problemima s kojima se susrećemo. Savjetovalištem se želi stvoriti siguran prostor gdje lezbijke i biseksualne žene mogu iznijeti svoje probleme, nedoumice, pitanja u vezi homofobije, coming out-a i drugih specifičnosti lezbijskog i biseksualnog ženskog života.
Lezbijska grupa Kontra otvara telefonsko savjetovalište za lezbijke i biseksualne žene u ponedjeljak, 08.01.2007. godine. U savjetovalištu rade educirane volonterke, pripadnice lezbijske i biseksualne ženske zajednice pod supervizijom psihologinje. U planu je skoro i otvaranje e-mail savjetovališta.
Načela i principi našeg savjetovališta su:
● poštivanje različitosti
● povjerljivost
● diskrecija i anonimnost
Zato,
Ako želiš znati koje grupe i udruge postoje u tvojoj regiji,
Ako želiš dobiti podršku i razumijevanje,
Od 08.01.2007.
Nazovi 01/4573372
ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 18-20h
-
call_me_not
- Hidden_soul
- Devil in details
- Spol/rod: žensko
evo nasto, za tebe dusu daloAko želiš znati koje grupe i udruge postoje u tvojoj regiji,
Ako želiš dobiti podršku i razumijevanje
doduse, nemaju uglavljeno: "Ako se zelis informirati o obliznjim zenama na LGBT sceni"
ali to je vjerovatno podrazumijevano pod onim da ce te savjetovat
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
-
Zita
- Ice
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
jedna moja draga poznanica,radit će tamo ko savjetnica,i znam da je dosta dugo,imala edukacijum,da su dolazili ljudi iz inozemstva i šta ti ja znam....al znam da su neku edukaciju prošle!
My face radiates with after-glow
My pillow scented by you
A fragrance which haunts me
My room smells of the best sex
I
Covered in body prints and finger prints and you above me
Your name written indelibly upon my body in your genetic history
My pillow scented by you
I
- Hidden_soul
- Devil in details
Ajmo to postavit ovako:
Imate pravnika, svjezeg diplomca sa diplomom na kojoj pise da je on stekao to visoko obrazovanje i da je prosao tu nazovimoje edukaciju. Nakon 4 godine koliko traje ta edukacija, kada produ, on vam nece znati rijesiti nista. Nece vam znati pomoci oko pravnog problema, niti pitanja, znat ce u kojem zakonu to stoji, kakvo je to pitanje i o cemu se radi, ali nece znati primijeniti to znanje ni u tolikoj mjeri da napise obicnu tuzbu. Sto mu nedostaje? Nedostaje mu praktican rad. I ISKUSTVO.
Ista stvar kod ovog. Nije da ja omalovazavam cijeli taj rad i trud, naprotiv, slazem se da mogu pomoci oko informiranja o LGBT-u i slicnim stvarima. No sto sa ovim pomoc, savjeti, i slicno?
Postoje citavi studiji psihologije i ljudi koji nakon njih jos godinama ne pomazu ljudima na pravi nacin (neki nikad), i ne znam kakav to moze biti edukacijski program, koji ce nekom u par seminara ili u najbolju ruku nekoliko semestara omogucit da pomaze nekom, narocito u tako osjetljivom pitanju kao sto je sexualnost covjeka, makar bilo i pod nekim takvim nadzorom psihologinje.
I ako cak i jest sve odlicno, gdje je iskustvo? Sto ako nekom savjetujete coming out (kako vecina aktivista savjetuje zapravo) a taj nema prilike za to, obitelj ga izbaci iz kuce, drustvo osudi ili slicno...?
I ne da cu ja sad iskljuciti mogucnost da netko ima iskustva ili kompatibilnost za taj posao samo radi godina, no ja ne vidim kako bi meni mogla pomoci djevojka od primjerice 18-20 godina, koja je prosla koliko i ja, mozda nesto vise ili manje, koja se tog svog edukacijom naucenog drzi ko pijan plota, i jos uvijek manje-vise na svijet gleda pogledom buntovnice i onim: "moramo se pobuniti i ustati protiv!"???
Drugacije bih i shvatila i dozivjela zreliju osobu, sa vise iskustva i barem znanja jer pristup ljudima ne naucis bas na casu psihologije koliko kroz godine zivota i rada sa istima.
Prepustite posao psiholozima sto se tice te sfere.
Da ne govorim opet da ce vecina onih mladih, novih, neupucenih i prestrasenih to ujedno vidjeti i kao opciju za trazenje srodne duse, ljubavne veze ili kojecega
Mislim da bi Kontra trebala vise izlazit u javnost sa nekim znanstvenim radovima, clancima i slicno, jer i na taj nacin bi povecale medijsku vidljivost a ucinak bi bio slican - clanak o homofobiji ce vrlo vjerovatno procitati djevojka koja nije sigurna da li da mami kaze da se zatreskala u frendicu, pa gotovo se usudim i reci da cete lakse doprijeti do takvih, a opet vas nece shvatit bas zdravo za gotovo.
Ako vec imate nekakve potencijale, edukaciju ili slicno, why not!?
Jer psihologa bez posla ima i previse, narocito onih koji se to prave i trude biti, a takve literature fali i u drustvu nasem je zastupljena malo ili je nema nikako.
Again, to je samo moje misljenje, ne znaci da ce se ostatak slozit sa mnom, i naglasavam opet da mi namjera nije bila pljuvati iz kuta, vec samo dajem nekakve sugestije.
Imate pravnika, svjezeg diplomca sa diplomom na kojoj pise da je on stekao to visoko obrazovanje i da je prosao tu nazovimoje edukaciju. Nakon 4 godine koliko traje ta edukacija, kada produ, on vam nece znati rijesiti nista. Nece vam znati pomoci oko pravnog problema, niti pitanja, znat ce u kojem zakonu to stoji, kakvo je to pitanje i o cemu se radi, ali nece znati primijeniti to znanje ni u tolikoj mjeri da napise obicnu tuzbu. Sto mu nedostaje? Nedostaje mu praktican rad. I ISKUSTVO.
Ista stvar kod ovog. Nije da ja omalovazavam cijeli taj rad i trud, naprotiv, slazem se da mogu pomoci oko informiranja o LGBT-u i slicnim stvarima. No sto sa ovim pomoc, savjeti, i slicno?
Postoje citavi studiji psihologije i ljudi koji nakon njih jos godinama ne pomazu ljudima na pravi nacin (neki nikad), i ne znam kakav to moze biti edukacijski program, koji ce nekom u par seminara ili u najbolju ruku nekoliko semestara omogucit da pomaze nekom, narocito u tako osjetljivom pitanju kao sto je sexualnost covjeka, makar bilo i pod nekim takvim nadzorom psihologinje.
I ako cak i jest sve odlicno, gdje je iskustvo? Sto ako nekom savjetujete coming out (kako vecina aktivista savjetuje zapravo) a taj nema prilike za to, obitelj ga izbaci iz kuce, drustvo osudi ili slicno...?
I ne da cu ja sad iskljuciti mogucnost da netko ima iskustva ili kompatibilnost za taj posao samo radi godina, no ja ne vidim kako bi meni mogla pomoci djevojka od primjerice 18-20 godina, koja je prosla koliko i ja, mozda nesto vise ili manje, koja se tog svog edukacijom naucenog drzi ko pijan plota, i jos uvijek manje-vise na svijet gleda pogledom buntovnice i onim: "moramo se pobuniti i ustati protiv!"???
Drugacije bih i shvatila i dozivjela zreliju osobu, sa vise iskustva i barem znanja jer pristup ljudima ne naucis bas na casu psihologije koliko kroz godine zivota i rada sa istima.
Prepustite posao psiholozima sto se tice te sfere.
Da ne govorim opet da ce vecina onih mladih, novih, neupucenih i prestrasenih to ujedno vidjeti i kao opciju za trazenje srodne duse, ljubavne veze ili kojecega
Mislim da bi Kontra trebala vise izlazit u javnost sa nekim znanstvenim radovima, clancima i slicno, jer i na taj nacin bi povecale medijsku vidljivost a ucinak bi bio slican - clanak o homofobiji ce vrlo vjerovatno procitati djevojka koja nije sigurna da li da mami kaze da se zatreskala u frendicu, pa gotovo se usudim i reci da cete lakse doprijeti do takvih, a opet vas nece shvatit bas zdravo za gotovo.
Ako vec imate nekakve potencijale, edukaciju ili slicno, why not!?
Jer psihologa bez posla ima i previse, narocito onih koji se to prave i trude biti, a takve literature fali i u drustvu nasem je zastupljena malo ili je nema nikako.
Again, to je samo moje misljenje, ne znaci da ce se ostatak slozit sa mnom, i naglasavam opet da mi namjera nije bila pljuvati iz kuta, vec samo dajem nekakve sugestije.
-
call_me_not
davanje pravnih/psiholoskih/doktorskih savjeta bez diplome naziva se sarlatanstvo. priucenost nikom nije cilj. a svako iskustvo je vise nego welcome.
kad bi postojale cure makar na razini psihologa koje su lezbigej frendli i imaju iskustva....super. ( jer ZNAM da takvih ima)
i mislim da ne treba ici na manje od toga. ak se vec otvara savjetovaliste, otvori ga kak treba, not just because.
cekajuc odgovor...cistog i otvorenog srca se ufam u njihov profesionalizam.
kad bi postojale cure makar na razini psihologa koje su lezbigej frendli i imaju iskustva....super. ( jer ZNAM da takvih ima)
i mislim da ne treba ici na manje od toga. ak se vec otvara savjetovaliste, otvori ga kak treba, not just because.
cekajuc odgovor...cistog i otvorenog srca se ufam u njihov profesionalizam.
-
jasamocitam
ja mislim da je vrijeme da ugasimo Kontru, Lori i Iskorak, zatvorimo i zapalimo Global (leglo nemorala), izbrisemo Balkon, Gay.hr i Crol skupa sa chatom i forumima.
onda bi mogli kolektivno sabotirati sva nesluzbena gej frendli okupljalista od KIC-a, pa sve do kojekakvih sauna cija imena ne znam. srecom gej paradu vec svi ionak zaobilazimo pa ce oko nje biti manje posla.
kad to obavimo mirno prekinimo kontakte jedni sa drugima jer nikad ne znas hoce li te ovaj drugi autati, najmerno krivo savjetovati/informirati, hoce li te podlo izmanipulirati i uvuci u kakav svoj prljavi plan, "prijateljski" te izdati ili ce te samo bezobzirno poseviti i naravno ostaviti.
neka vladaju sumnje, paranoje i sveopce nepovjerenje. to je dobar put ka pravoj "sceni" kakvu svi prizeljkuju. scena u kojoj ce svatko lijepo sam sjediti doma i misliti da je zadnji pervertit na svijetu.
vesela perspektiva!
onda bi mogli kolektivno sabotirati sva nesluzbena gej frendli okupljalista od KIC-a, pa sve do kojekakvih sauna cija imena ne znam. srecom gej paradu vec svi ionak zaobilazimo pa ce oko nje biti manje posla.
kad to obavimo mirno prekinimo kontakte jedni sa drugima jer nikad ne znas hoce li te ovaj drugi autati, najmerno krivo savjetovati/informirati, hoce li te podlo izmanipulirati i uvuci u kakav svoj prljavi plan, "prijateljski" te izdati ili ce te samo bezobzirno poseviti i naravno ostaviti.
neka vladaju sumnje, paranoje i sveopce nepovjerenje. to je dobar put ka pravoj "sceni" kakvu svi prizeljkuju. scena u kojoj ce svatko lijepo sam sjediti doma i misliti da je zadnji pervertit na svijetu.
vesela perspektiva!
-
Zita
divno si zabrijala..sta reci na te silne gluposti
neznam zasto je takav jebeni problem da se zna da li neka osoba koja nudi psiholosku pomoc zaista strucna i obucena za to
tak mozemo stavit babu s placa da radi savjetovaliste jer je to tak svejedno..kaj ne?!
edukacija od 3 dana te ne cini psihologom i sposobnim da dajes savjete ljudima koji su toliko ocajni da eksli zovu na takve brojeve
al kaj..nije opce bitno, jer valjda cim misle zvati na te telefone su dovoljno u banani pa ce poslusat bilociji savjet...cemu platiti psihologa kad to moze raditi svaki drugi konobar
neznam zasto je takav jebeni problem da se zna da li neka osoba koja nudi psiholosku pomoc zaista strucna i obucena za to
tak mozemo stavit babu s placa da radi savjetovaliste jer je to tak svejedno..kaj ne?!
edukacija od 3 dana te ne cini psihologom i sposobnim da dajes savjete ljudima koji su toliko ocajni da eksli zovu na takve brojeve
al kaj..nije opce bitno, jer valjda cim misle zvati na te telefone su dovoljno u banani pa ce poslusat bilociji savjet...cemu platiti psihologa kad to moze raditi svaki drugi konobar
Zadnja izmjena: Zita, dana/u 04 sij 2007 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
- sumrak_zivota
- Hidden_soul
- Devil in details
Da, bas, nikakav.tamara3 je napisao/la:Iskreno rečeno, ni ja ne ljubim Kontru nešto previše, ali ovako napadati nešto i prije nego što je zaživjelo je stvarno nevjerojatno! Iz te perspektive nije mi ni čudno što je LGBTQYXZTRMP whatever aktivizam u Hrvata takav kakav je. Nikakav.
Jer se gay pride svodi na maskenbal, a psiholosku pomoc mogu i ja pruzat nekom ako zeli izbacit probleme iz cijele duse (nevjerna cura, nemoguci starci, tralala) i gledat mene kako potvrdno klimatam glavom
I da, jer se forsira sabor i zakoni o nekakvom posvajanju djece, radanju djece uz umjetnu oplodnju i slicno, a ne samo da kao drustvo nismo spremni za takav zakon, vec on i kao bi se donio - postojao bi samo kao fiktivan.
A sto su drugo i napravili eksli?
Ok su meni i kontra i taj aktivizam, ali dokle seze aktivizam, ne dokle se uzima kruh iz usta psiholozima.
Jer kao sto napisah gore, u redu mi je ovo da se neupucene uputi na scenu, ta mjesta, i ostale stvarcice, ali da se jos rjesavaju problemi tipa ja nazovem na telefon ili posaljem e-mail i gotovo, to ne.
Sto je slijedece bokte? Telefonski tarot???
nebi se slozila da je aktivizam shit u hrvatskoj. niti razumijem da se kod bilo kojeg pokusaja ili akcije traze strogi profesionallci, dokumentacije..(dok paralelno postoje i profesionalci koji nam serviraju clanke koji promicu heteroseksualost kao jedinu pravu zivotnu odluku, orjentaciju..) tesko vjerujem da postoji toliko nepovjerenje i kritika. cini mi se da najcesca kritika dolazi od onih koji ne poduzimaju nista. vrlo je jednostvano sjest i nista ne raditi i pozivati se na silni profesionalizam. ako cemo cekati savrsenost mozda se necemo pomaknuti sa mjesta.. ali tim ne poduzimamo nista. nema rizika nema opasnosti, a bome ni napretka.
nekek mi se cini vise fer da se upoznamo sa tim programom saznamo kako radi, vidimo prije li prije nego li kritiziramo.
mozda necete imati osjecaj da im zelitie ispricati cijelu zivotnu pricu, ali mozda i hocete. ugl. misljenja sam da nam ne moze odmoci.. nitko nas ne moze nasliliti da ispricamo sto ne zelimo.. dakle, nema prisile.. prema tome..
ne vidim minus..
nekek mi se cini vise fer da se upoznamo sa tim programom saznamo kako radi, vidimo prije li prije nego li kritiziramo.
mozda necete imati osjecaj da im zelitie ispricati cijelu zivotnu pricu, ali mozda i hocete. ugl. misljenja sam da nam ne moze odmoci.. nitko nas ne moze nasliliti da ispricamo sto ne zelimo.. dakle, nema prisile.. prema tome..
ne vidim minus..
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
jasamocitam je napisao/la:ja mislim da je vrijeme da ugasimo Kontru, Lori i Iskorak, zatvorimo i zapalimo Global (leglo nemorala), izbrisemo Balkon, Gay.hr i Crol skupa sa chatom i forumima.
vesela perspektiva!
Mislim da ovome ne treba ništa posebno dodati. Uostalom, ak nekog zanima kako će to funkcionirati, neka fino nazove navedeni broj i ako treba izmisli problem, pa onda daje komentare na kvalitetu usluge.
-
jasamocitam
daleko od toga da se ne traze osobe koje imaju pojma o necemu, al nije kontra izmislila psiholosku pomoc niti otvorene telefone niti volontere koji na njima rade.
to postoji najmanje od kad postoji npr. plavi telefon. mozda se nesto promijenilo, ali tamo su radili volonteri koji su prosli edukaciju, a ne nuzno diplomirani psiholozi.
(ili je moja frendica diplomirala sa 19, a da ja to ne znam, kad je radila kao volonter na plavom telefonu gdje se javljaju djeca s problemima poprilicno sirokog raspona. od obicne dosade do zlostavljanja.)
to postoji najmanje od kad postoji npr. plavi telefon. mozda se nesto promijenilo, ali tamo su radili volonteri koji su prosli edukaciju, a ne nuzno diplomirani psiholozi.
(ili je moja frendica diplomirala sa 19, a da ja to ne znam, kad je radila kao volonter na plavom telefonu gdje se javljaju djeca s problemima poprilicno sirokog raspona. od obicne dosade do zlostavljanja.)
-
jasamocitam
ne vidim kako se nekome uzima kruh iz usta ako se volontira.Hidden_soul je napisao/la:
Ok su meni i kontra i taj aktivizam, ali dokle seze aktivizam, ne dokle se uzima kruh iz usta psiholozima.
mislim, hebe se meni za kontru. nit cure poznam, nit mi barem za sad pomoc ne treba, nit sam se ikada kod njih aktivirala, al neki komentari su zbilja suvisni.
- Ice
- Status: U vezi
kako je čudno da se sve što se pokušava organizirati i pokrenuti u ovoj hebenoj državi,totalno popljuje,a da se još niti ne zna kako će funkcionirati i šta ti ja znam...ako vas baš tako zanima,odete tamo kad to krene s radom,vidite,pa onda pišite ovakve komentare...totalno se slažem sa jasamočitam i tamarom...a da se nekom volontiranjem krade kruh iz usta-čisto sumnjam jer se više ni nema kaj ukrast
My face radiates with after-glow
My pillow scented by you
I
My pillow scented by you
I
-
call_me_not
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
nije da me se ovo sve skupa nesht previshe tiche..ali..eto..ovdje se barem vodi...koliko toliko..inteligentna rasprava...pa eto..to me je privuklo i ponukalo na chitanje ovog topica..i..samo da velim kako se slazhem sa pele...i time shto je napisala..+ za taj "posao"..nije dovoljna samo diploma..kvalifikacija..i/ili odredjeni stupanj educiranosti..obrazovanja..nekako mislim da je za to..ipak..najpotrebnija zelja/volja..iskustvo..i..ponajvishe..neshto sto se moglo nazvati feelingom za ljude..a za sve to skupa..edukacija..i stupanj obrazovanja..i nisu najbitniji.
i fakat..snimama vas tu vech godinama..i..chist ne mogu vjerovati koliko sami po sebi pljujete i serete..i kako ste naaajbrzhi kada sami sebe..i neke svoje inicijative,udruge...treba iskritizirati..toliko negative i pesimizma..cccccccc...
ebemu misha..pa...zar biste radije da vas savjetuje..npr..dr. Gruden..ili..mooozda chak i neka sa sss..ali sa zeljom,voljom i interesom i razumijevanjem..
p.m...i kontam ja da zhelite najbolje moguche za sebe/svoje..ali..mozhda je nekada bolje uzesti..ili prsitati na ono najbolje sto je moguche...i..polako to podizati na zheljeni nivo..ali..u svakom sluchaju..nekako pocheti..jer..bez pochetka..hebga..nema nishta..kaj ne?
p.m...nekada vas faaakaaat niiikako ne mogu shvatiti-..
eto... i sorry..nije mi namjera..nit zhelja..bila ikoga uvrijediti/povrijediti..pa se i nadam da nisam to ...nesvjesno uchinila.
i fakat..snimama vas tu vech godinama..i..chist ne mogu vjerovati koliko sami po sebi pljujete i serete..i kako ste naaajbrzhi kada sami sebe..i neke svoje inicijative,udruge...treba iskritizirati..toliko negative i pesimizma..cccccccc...
ebemu misha..pa...zar biste radije da vas savjetuje..npr..dr. Gruden..ili..mooozda chak i neka sa sss..ali sa zeljom,voljom i interesom i razumijevanjem..
p.m...i kontam ja da zhelite najbolje moguche za sebe/svoje..ali..mozhda je nekada bolje uzesti..ili prsitati na ono najbolje sto je moguche...i..polako to podizati na zheljeni nivo..ali..u svakom sluchaju..nekako pocheti..jer..bez pochetka..hebga..nema nishta..kaj ne?
p.m...nekada vas faaakaaat niiikako ne mogu shvatiti-..
eto... i sorry..nije mi namjera..nit zhelja..bila ikoga uvrijediti/povrijediti..pa se i nadam da nisam to ...nesvjesno uchinila.
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
Zita
bez uvrede ali cemu onda hrpa nas zavrsava fakultete, ide na doktorate, magisterije, specijalizacije ako je potrebna samo zelja i volja?
i moram reci da mi je skroz zao psihologa, koji se mucili sa studiranjem i sada nemogu naci posao jer eto svaka susa na ovom svijetu misli da moze raditi njihov posao bez imalo znanja
i moram reci da mi je skroz zao psihologa, koji se mucili sa studiranjem i sada nemogu naci posao jer eto svaka susa na ovom svijetu misli da moze raditi njihov posao bez imalo znanja
- lola
ma koka, nije bitno, nije stvar u volji i želji stvar je u tome da nema brdo ljudi koji su završili fakultete, magisterije i slično i da su uz to spremni raditi tako neki posao, jer sigurna sam da oni koji to hoće nemaju nikakvih problema u ostvarivanju istoga. a reci mi molim te šta te tjera da završiš fakultet, doktorat i slično ako ne želja i volja. ma hajde hajde, život je kratak, manje pričat, više radit... i mirna bosna. živili.
-
Zita
znam par psihologa i kuzim da su ogorceni situacijom u RH i smeta me to sto ljudi ne cijene njihovo obrazovanje takvim ponasanjem da misle kako gfa moze obavljat bilo tko
da-imala sam zelju i da zavrsila sam fax koji sam htjela i obrazovat cu se i dalje jer to zelim, jer zelim obavljat svoj posao kako treba i jer me u najmanju ruku -zanima
no stojim iza toga sto sam rekla i to se nece promjeniti, najvjerojatnije, nikada
bez potrebnog obrazovanja NE MOZES biti , glumiti odvjetnika, doktora, veterinara, ucitelja itd itd NITI psihologa
to jednostavno nije takvo zanimanje
zelis li biti psiholog? imas zelju? -zavrsi fax, dobij potrebno znanje i radi taj posao
da-imala sam zelju i da zavrsila sam fax koji sam htjela i obrazovat cu se i dalje jer to zelim, jer zelim obavljat svoj posao kako treba i jer me u najmanju ruku -zanima
no stojim iza toga sto sam rekla i to se nece promjeniti, najvjerojatnije, nikada
bez potrebnog obrazovanja NE MOZES biti , glumiti odvjetnika, doktora, veterinara, ucitelja itd itd NITI psihologa
to jednostavno nije takvo zanimanje
zelis li biti psiholog? imas zelju? -zavrsi fax, dobij potrebno znanje i radi taj posao
-
call_me_not