kulinarska pitanja
kulinarska pitanja
Ako stavim kukuruzno brašno, vodu, ulje i kvasac, oće mi se nakon pet sati dizanja tijesto napuhnit da se može iskoristit za pizzu ili će bit pretvrdo? Znam da je gluten ključ kod dizanja pšeničnog, ali ja bi kukuruzno. Jeste ikad radili neke jestive kifliće ili kruh samo od kukuruznog brašna?
Re: kulinarska pitanja
potraži kukuruzni kruh na coolinarki. očito im se digne i bez bijelog brašna. tijesta za pizzu budu dosta slična samo ih malo više posoliš i to. vidim da dodaju mlijeko, svježi sir i ili malo kiselog vrhnja unutra što je sigurno ukusan touch.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...
prostor od zemlje pa do neba...
Re: kulinarska pitanja
Indeed, samo šta bih trebala izbjeć i mlijeko te srodne proizvode :human failure:
Ali fala na ideji, potražit ću tamo neki rustikalni recept nečije siromašne babe
Ali fala na ideji, potražit ću tamo neki rustikalni recept nečije siromašne babe
Re: kulinarska pitanja
jednom sam se drznula staviti samo kuruzno brasno i ispadne malo kamenasto.
idelano mi se cinilo nekih 60:40 u korist obicnog brasna.
a isti slucaj je i sa drugim brasnima, stavljam manje u odnosu na obicno.
idelano mi se cinilo nekih 60:40 u korist obicnog brasna.
a isti slucaj je i sa drugim brasnima, stavljam manje u odnosu na obicno.
Re: kulinarska pitanja
jednom sam umijesila samo kukuruzno brasno i pekla, na kraju sam dobila nesto sto se jako mrvilo i bilo suho. od tada ga uvijek miksam s nekim drugim.
kada radim tijesto za pizzu od integralnog brasna/mljevena psenica u mlinu, bude mi dosta tvrdo. danas su sva brasna iz trgovina tretirana, pa mislim da se moze umijesiti tijesto samo od kukuruznog brasna. ako je fino sitno mljeveno, ako mu je toplo, ne prekuhavas previse, trebalo bi da je ok.
ja nikako skuziti kako se radi beskvasni kruh. totalno me zbunjuje izrada kvasca...
kada radim tijesto za pizzu od integralnog brasna/mljevena psenica u mlinu, bude mi dosta tvrdo. danas su sva brasna iz trgovina tretirana, pa mislim da se moze umijesiti tijesto samo od kukuruznog brasna. ako je fino sitno mljeveno, ako mu je toplo, ne prekuhavas previse, trebalo bi da je ok.
ja nikako skuziti kako se radi beskvasni kruh. totalno me zbunjuje izrada kvasca...
Re: kulinarska pitanja
p.s. probaj napraviti miks. obicno brasno tip 550, kukuruzno, razeno i tzv integralno (smao bilo bi dobro da je domace) stavis malo lana unutra. nekada sam u nedostatku sitne soli stavila krupnu u tijesto. ispostavilo se kao dosta zanimljivo. razenog brasna stavljas malo, da tijesto ne bi bilo "premokro".
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: kulinarska pitanja
Postovane,
Iz sveg srca zelim napraviti cheesecake. Moje kucanstvo trenutno ne ukljucuje pecnicu, ali imam ves masinu.
Kako mogu napraviti cheesecake bez uporabe pecnice ili odlaska kod susjede?
Unaprijed fala.
Kornelija
Iz sveg srca zelim napraviti cheesecake. Moje kucanstvo trenutno ne ukljucuje pecnicu, ali imam ves masinu.
Kako mogu napraviti cheesecake bez uporabe pecnice ili odlaska kod susjede?
Unaprijed fala.
Kornelija
Re: kulinarska pitanja
draga Kornelija, imate li mikrovalnu u svojoj slabo opremljenoj kuhinji?
EDIT: u biti, možda ti ovaj recept svejedno posluži, samo možda umjesto mikrovalne možeš sve to nekako na pari miješati. ne znam, snađi se!
a i ostali izgledaju fora: snacks in a mug
EDIT: u biti, možda ti ovaj recept svejedno posluži, samo možda umjesto mikrovalne možeš sve to nekako na pari miješati. ne znam, snađi se!
a i ostali izgledaju fora: snacks in a mug
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.
Re: kulinarska pitanja
to sam danas shvatila. išla sam pokušat napravit kukuruzne tortilje i bilo je mrvavo sranjeOoh je napisao/la:jednom sam umijesila samo kukuruzno brasno i pekla, na kraju sam dobila nesto sto se jako mrvilo i bilo suho.
Re: kulinarska pitanja
šta će ti pećnica za cheesecake?uma je napisao/la:Postovane,
Iz sveg srca zelim napraviti cheesecake. Moje kucanstvo trenutno ne ukljucuje pecnicu, ali imam ves masinu.
Kako mogu napraviti cheesecake bez uporabe pecnice ili odlaska kod susjede?
Unaprijed fala.
Kornelija
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: kulinarska pitanja
Draga bašja,
mnogo hvala. Nemam (još) mikrovalnu, za dva mjeseca ću imati i mikrovalnu i pećnicu. Ali meni je cheesecake hitan i bitan odmah. Ovo što ste poslali na linku mi ne izgleda dobro nit kvalitetno, jeste li možda to pokušavali sami kod kuće pa da čujem iskustvo iz prve ruke?
Draga zenia,
rekoše mi da je to ispravan način i da se peče čak 2-3 puta.
Korni
mnogo hvala. Nemam (još) mikrovalnu, za dva mjeseca ću imati i mikrovalnu i pećnicu. Ali meni je cheesecake hitan i bitan odmah. Ovo što ste poslali na linku mi ne izgleda dobro nit kvalitetno, jeste li možda to pokušavali sami kod kuće pa da čujem iskustvo iz prve ruke?
Draga zenia,
rekoše mi da je to ispravan način i da se peče čak 2-3 puta.
Korni
Re: kulinarska pitanja
Nisam probala, no pada mi na pamet, možda da probaš samljeti kekse s maslacom, stvoriš neku kompaktnu masu i nakon toga staviš u tavu i s jedne i druge strane popečeš?
A za fil nemam pojma, nije loša ideja da probaš na pari kuhati pa naknadno dodaj sir ili možda sve u isto vrijeme.
Pripremi kantu za smeće i isprobavaj.
Ili.
Nazoveš Torte i to, mislim da je klasični čizkejk 250kn, lijepo naručiš dan prije, odeš gore i dobiješ lijepu zapakiranu kutijicu s tortom.
A za fil nemam pojma, nije loša ideja da probaš na pari kuhati pa naknadno dodaj sir ili možda sve u isto vrijeme.
Pripremi kantu za smeće i isprobavaj.
Ili.
Nazoveš Torte i to, mislim da je klasični čizkejk 250kn, lijepo naručiš dan prije, odeš gore i dobiješ lijepu zapakiranu kutijicu s tortom.
Re: kulinarska pitanja
može se nać na netu pod no bake cheesecake. npr.
Re: kulinarska pitanja
ja sam uvijek mislila da se to ne peče...
ali dobro ja nisam baš upućena u to... ne ide mi slatko...
ugl može se i bez pećnice valjda napraviti... internetske tete kuharice ne bi slagale...
evo ti sa coolinarike par:
http://www.coolinarika.com/recept/brzi- ... a-limunom/
http://www.coolinarika.com/recept/pravi ... -ciz-kejk/
http://www.coolinarika.com/recept/jaffa-cheesecake/ (navijam za ovaj, djeluje fino )
ali dobro ja nisam baš upućena u to... ne ide mi slatko...
ugl može se i bez pećnice valjda napraviti... internetske tete kuharice ne bi slagale...
evo ti sa coolinarike par:
http://www.coolinarika.com/recept/brzi- ... a-limunom/
http://www.coolinarika.com/recept/pravi ... -ciz-kejk/
http://www.coolinarika.com/recept/jaffa-cheesecake/ (navijam za ovaj, djeluje fino )
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
- miss_misty
- Postovi: 3383
- Pridružen/a: 03 vel 2011 22:26
- Lokacija: na samom rubu litice
Re: kulinarska pitanja
ajmo sad kad smo već na siru
kako ga, zaboga, spriječit da ˝padne˝
i pritom ne mislim na savjet da se pećnica ne otvara dok je vruć
jer postoji još neki detalj
koji?
pitanje nije nagradno
kako ga, zaboga, spriječit da ˝padne˝
i pritom ne mislim na savjet da se pećnica ne otvara dok je vruć
jer postoji još neki detalj
koji?
pitanje nije nagradno
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: kulinarska pitanja
Hvala svima na angažmanu!
K.
Re: kulinarska pitanja
koji sastojci idu u to?miss_misty je napisao/la:ajmo sad kad smo već na siru
kako ga, zaboga, spriječit da ˝padne˝
i pritom ne mislim na savjet da se pećnica ne otvara dok je vruć
jer postoji još neki detalj
koji?
pitanje nije nagradno
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
- miss_misty
- Postovi: 3383
- Pridružen/a: 03 vel 2011 22:26
- Lokacija: na samom rubu litice
Re: kulinarska pitanja
^
ništa spešl
sir i sitni dodaci poput jaja, zc soli, malo šećera, vanilin šećer, malo limuna
klasika
ništa spešl
sir i sitni dodaci poput jaja, zc soli, malo šećera, vanilin šećer, malo limuna
klasika
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
Re: kulinarska pitanja
prašak za pecivo?
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: kulinarska pitanja
il tako nešto...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
- miss_misty
- Postovi: 3383
- Pridružen/a: 03 vel 2011 22:26
- Lokacija: na samom rubu litice
Re: kulinarska pitanja
nope
nikad ga nigdje ne vidjeh niti promislih o toj opciji
zenia, je li moguće da sam od svog prvog padnutog sira
čekala samo tvoje tri riječi?!
al ozbiljno
one ženice šta štanaju receptiće po netu
i raspredaju o njima nikad ga ne spomenuše
meni naočigled
nikad ga nigdje ne vidjeh niti promislih o toj opciji
zenia, je li moguće da sam od svog prvog padnutog sira
čekala samo tvoje tri riječi?!
al ozbiljno
one ženice šta štanaju receptiće po netu
i raspredaju o njima nikad ga ne spomenuše
meni naočigled
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
Re: kulinarska pitanja
pa ne znam ja jel to šljaka...
al obično to stavljaju u kolače da ih digne..
pa kontam da ne škodi probat...
valjda...
al obično to stavljaju u kolače da ih digne..
pa kontam da ne škodi probat...
valjda...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
- miss_misty
- Postovi: 3383
- Pridružen/a: 03 vel 2011 22:26
- Lokacija: na samom rubu litice
Re: kulinarska pitanja
isprobam kad me uhvati bolest pečenja
i javim kako bih ti poklonila oblikovanje pretpostavke u znanje
p.s.
ide i rum
meni u sve ide rum
i javim kako bih ti poklonila oblikovanje pretpostavke u znanje
p.s.
ide i rum
meni u sve ide rum
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
Re: kulinarska pitanja
ili, ako idu jaja probaj prvo umutit bjelanjak pa onda dodati
to u sve ostalo.. to bi isto trebalo povećat malo volumen
i učiniti da bude onak prozračno...
to je sve kaj mi pada na pamet..
javi kako je prošlo...
ako upali, očekujem šnitu
to u sve ostalo.. to bi isto trebalo povećat malo volumen
i učiniti da bude onak prozračno...
to je sve kaj mi pada na pamet..
javi kako je prošlo...
ako upali, očekujem šnitu
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: kulinarska pitanja
za onu koja ne zna napraviti beskvasni kruh, ovaj recept ti je super ))
http://www.coolinarika.com/recept/beskv ... meni-hleb/" onclick="window.open(this.href);return false;
ps može i drugo brašno, naravno
http://www.coolinarika.com/recept/beskv ... meni-hleb/" onclick="window.open(this.href);return false;
ps može i drugo brašno, naravno
Re: kulinarska pitanja
Više puta pokušala, nijednom nije dobro ispalo. Volim kuhati, al za tijesta (osim za pizzu) sam idiot. :/ Il jednostavno nemam strpljenja čekati da se nešto digne 5 sati..Bash je napisao/la: Jeste ikad radili neke jestive kifliće ili kruh samo od kukuruznog brašna?
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: kulinarska pitanja
A tijesto se ful brzo digne ako ga dobro i dugo mijesiš, nakon toga treba staviti na toplo mjesto i voila.
Re: kulinarska pitanja
je li zna neko otprilike koliko dugo može usoljena riba stajat u ulju? imam punu teglu fileta slanih srdela s ribarnice, staru cca 2 godine. stajala je u zaboravljenom kutku frižidera i izgleda ok. bila bi mi od koristi za neke stvari i žao mi je bacit. sumnjam da se nešto moglo razvit u tom ulju i soli, ali opet...
Re: kulinarska pitanja
Pa probaj. Ako ima normalan miris i okus, navali
Re: kulinarska pitanja
ma i oću, bezveze sam paranoična. griz me neće ubit, čak i ako su odvratni