Zadnji odgledani film - ocijenite

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Odgovorite
slapa
i'm watching u
Spol/rod: žensko

Re: zadnji odgledani film-ocjenite

Post Postao/la slapa » 26 lis 2013 14:14

The Conjuring (2013) - 7/10

Ssskeri šit. Brrrr. Pol filma sam odžmirkala...
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

Lena Plava
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la Lena Plava » 26 lis 2013 14:48

slapa je napisao/la:The Conjuring (2013) - 7/10

Da, dobar je to hororac! :thumbup:
Pogotovo jer je dijelom prema istinitom događaju snimljen. Onda mi taj dio postane još hororičniji,... kad si pomislim da se takve besmislice iz Vatikana podržavaju. :wow:
Damaged people are dangerous. They know they can survive.

Lena Plava

Post Postao/la Lena Plava » 26 lis 2013 14:55

Sad na ZFF-u: Hannah Arendt (2012)

Dobar je! Vrlo dobar! Malo je na mahove razvučena radnja, ali meni je pasao. Volim Arendt pa mi je i film drag. :giveflower:

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 26 lis 2013 22:42

slapa je napisao/la:The Conjuring (2013) - 7/10

Sama si ga gledala? Ja se ne usudim pa sad čekam do sljedećeg tjedna kad će mi frendica bit slobodna. :lol: :kukavica:
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 26 lis 2013 22:52

^
ae. al bilo bi politički korektnije reći da sam ga sama odžmirkala. :D
počela sinoć i nakon 15 minuta skopčala kako mi je loša ideja gledati to pred spavanje i u mraku pa sam zgasila komp i odgledala ga danas za danjeg svjetla.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 26 lis 2013 23:20

Ne znam kako izgledaš, ali mi je sama slika nekoga kako pred kompom sjedi i žmirka i tjera se gledat hororac dovoljna da suosjećam. :D Barem nisi nadošla na genijalnu ideju jedno ljeto da gledaš hororac na laptopu vani na balkonu usred noći jer je unutra previše vruće. I pritom izgubila pet godina života kad je netko ispod šetao psa.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 27 lis 2013 08:52

^
ima par varijanti kako to izgleda:
- zatvorim oči i slušam samo i pustim da se sve izdogađa, zapamtim gdje vrisne pa vratim nazad i odgledam bez da mi srce stane
- stavim ispred sebe dlan i virkam među prstima
- gledam samo ugao filma u kojem se niš ne događa, sredinu pokrijem
- dignem display ekrana do te mjere da je od lošeg kuta kontrast toliko loš da jedva kužim što se događa
- smanjim window movie playera na najmanje i stavim u kantun i gledam u recimo facebook dok scena ne prođe

zato mi je cabin in the woods bio super jer ne možeš skužit kad će se nešto naglo scary dogodit nego oni to bez creepy muzike i iz vedra neba. al sam zato skočila skupa s kokicama s kauča par puta.

omnia

Post Postao/la omnia » 27 lis 2013 10:46

Womb

Neobičan film. Isplati se pogledat makar radi prelijepih krajolika, a i prelijepe Eve Green :D

Lena Plava

Post Postao/la Lena Plava » 27 lis 2013 11:38

^ Eva :touched:

The Help (2011)

Super je film. Poučan, a ipak vrlo lagan i probavljiv. Da imam djecu i da ih želim poučiti o zlu rasizma i diskriminacije pustila bih im ovaj film. :D

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 27 lis 2013 12:13

slapa je napisao/la:^
ima par varijanti kako to izgleda:
- zatvorim oči i slušam samo i pustim da se sve izdogađa, zapamtim gdje vrisne pa vratim nazad i odgledam bez da mi srce stane
- stavim ispred sebe dlan i virkam među prstima
- gledam samo ugao filma u kojem se niš ne događa, sredinu pokrijem
- dignem display ekrana do te mjere da je od lošeg kuta kontrast toliko loš da jedva kužim što se događa
- smanjim window movie playera na najmanje i stavim u kantun i gledam u recimo facebook dok scena ne prođe
Pola toga i ja radim. :lol: :lol: Planiram jednom nekog odvuć u kino sa sobom da si eliminiram to i prestanem bit ovak plašljiva. :lol:
zato mi je cabin in the woods bio super jer ne možeš skužit kad će se nešto naglo scary dogodit nego oni to bez creepy muzike i iz vedra neba. al sam zato skočila skupa s kokicama s kauča par puta.
Meni to nije bilo baš strašno. Toliko su toga nabacali unutra da je bilo smiješno nekak. :D

tatin sin

Post Postao/la tatin sin » 28 lis 2013 01:38

Dredd (2012) 6.5/10
Malo me iznenadila količina nasilja :o valjda se nisam dovoljno informirala ranije.. ali oke filmić za nervozne nedjelje.
olivia thirlby slika
i could surf the earth on a banana peel

Andain

Post Postao/la Andain » 29 lis 2013 09:07

slapa je napisao/la:- stavim ispred sebe dlan i virkam među prstima
Zamisli kak to izgleda kad radiš u kinu među hrpom klinaca koji uživaju oko tebe :D
“She's hot. I trust her.”
Hansel

Fuga

Post Postao/la Fuga » 01 stu 2013 11:20

Night Train to Lisbon (2013) 7/10
Ljubav, međuljudski odnosi, devijacije, politika i Lisboa. <3 Vrlo dobra ekranizacije novele, volim te priče u kojima se osoba istraživački vraća u povijesti ljudi s kojima se u nekom trenutku poistovjeti. Uz to, dobro mi je prikazan trenutak kad osjetiš nešto u tolikoj mjeri da sve ostalo ostaviš po strani i kreneš za tim.
I da, odličan casting Jeremy Irons, Mélanie Laurent i Lena Olin.

Bella addormentata (Dormant Beauty) (2013)
Ako nekome nedostaje tjeskobe i neizvjesnosti, ovo je idealan film. Ovo nije moje vrijeme za takovu radnju. Jedina prednost filma je Isabelle Huppert i podsjetnik da osjetljiva pitanja poput eutanazije nikad ne valja razumijevati naglo i jednostrano. Pogledala sam film do kraja samo zato što sam dosljedna. :D
Zaboravih i senzualnu Mayu Sansu. :D

margarita
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la margarita » 02 stu 2013 14:22

This is the end - Totalno uvrnut film, ali smjesan. Ima nekih stvarno super provala, nekih not so much, ali u prosjeku solidna komedija.

The Conjuring - Ok filmic, ali meni nije nesto ekstra strasan. Dapace, nije mi uopce strasan. Ocekivala sam vise koliko su ga svi hvalili.

Aven

Post Postao/la Aven » 03 stu 2013 16:44

Captain Phillips (Paul Greengrass, 2013) - 6/10

Što bi rekla frendica: Amerikanci se opet kurče svojom vojnom snagom. 'Za jednog čovjeka vas napadamo s cijelom flotom.' :D

Nije loše, ali očekivala sam puno više s obzirom na cijelu pompu oko filma.

margarita

Post Postao/la margarita » 06 stu 2013 22:02

Ender's Game - ajmeeeeee kako lose!! :cries: Ocekivala sam ne bas dobar film ali ovako lose nisam. Oni koji su bili sa mnom u kinu, a nisu citali knjigu, njima je film bio dobar, cak i super, dok sam ja kukala cijelo vrijeme. Steta, mogli su to bolje malo napravit. Nista od glavnih stvari u knjizi nisu obajsnili. Ma ne znam od kud bi uopce pocela, toliko zamjerki imam.

Gost

Post Postao/la Gost » 10 stu 2013 01:35

srbi rasturaju u filmovima :kokice: , danas pogledala

http://www.youtube.com/watch?v=oyS3kC7Exp8" onclick="window.open(this.href);return false;

Fuga

Post Postao/la Fuga » 12 stu 2013 21:16

Concussion (2013)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xt69WrodFQI[/youtube]

Napokon relativno okej lezbijski film. :D

megan

Post Postao/la megan » 13 stu 2013 01:16

margarita je napisao/la:Ender's Game - ajmeeeeee kako lose!! :cries: Ocekivala sam ne bas dobar film ali ovako lose nisam. Oni koji su bili sa mnom u kinu, a nisu citali knjigu, njima je film bio dobar, cak i super, dok sam ja kukala cijelo vrijeme. Steta, mogli su to bolje malo napravit. Nista od glavnih stvari u knjizi nisu obajsnili. Ma ne znam od kud bi uopce pocela, toliko zamjerki imam.
to ću zaobići :D
;)
Desert je visnjica :(

jpeg

Post Postao/la jpeg » 13 stu 2013 03:36

margarita je napisao/la:Ender's Game - ajmeeeeee kako lose!! :cries: Ocekivala sam ne bas dobar film ali ovako lose nisam. Oni koji su bili sa mnom u kinu, a nisu citali knjigu, njima je film bio dobar, cak i super, dok sam ja kukala cijelo vrijeme. Steta, mogli su to bolje malo napravit. Nista od glavnih stvari u knjizi nisu obajsnili. Ma ne znam od kud bi uopce pocela, toliko zamjerki imam.
Nisam citala knjigu al film je pre dosadan. Mislin neki kukci pa dite ratnik koji je toliko zgoljav i nikakav, pa gluma prelosa, pa scena pre plasticna,..pa otkud harison ford da se natjece za ulogu u takvom filmu bez mozga?! prija je zahrkala u fotelji a ja sam ka uzivala sta sam u kinu pak.

Veselim se imaxu i gravitaciji, nea mi druge.

margarita

Post Postao/la margarita » 14 stu 2013 10:23

mrav je napisao/la:Nisam citala knjigu al film je pre dosadan. Mislin neki kukci pa dite ratnik koji je toliko zgoljav i nikakav, pa gluma prelosa, pa scena pre plasticna,..pa otkud harison ford da se natjece za ulogu u takvom filmu bez mozga?! prija je zahrkala u fotelji a ja sam ka uzivala sta sam u kinu pak.

Veselim se imaxu i gravitaciji, nea mi druge.
Zato sto su unistili pricu u filmu! Gravitacija ce popravit stvari. ;)

S druge strane... Thor i njegov Mjölnir rasturaju! Samo da je jos malo vise Sif u filmu, bio bi savrsen. :D

Andain

Post Postao/la Andain » 14 stu 2013 18:53

Thor je zakon, nije lezba, :D i jedino što me zasmetalo u filmu su određene fore/fraze koje su fkt totalno izlizane i predvidljive, od /spoiler alert/ odnosa njene pomoćnica sa pomoćnikom do onog diva iz onog sela koje spašavaju na početku i nekih dijaloga između glumaca. A ni negativci nisu nešto bolje razvijeni.
Jedini lik koji donosi nekakvo osvježenje je Loki. Thor nema baš previše prostora, on je tu da bude lijep, hrabar i odan. :ljubav:

Dakle, gledati ak volite sf, Thora i Marvela. Ak je odgovor na sve ranije ne i još k tome niste gledali prvi nastavak..khm..moguće da u isto vrijeme daju B. Springsteena i neki njegov koncert u kinu. :D

;)
Hansel

megan

Post Postao/la megan » 14 stu 2013 19:01

Thor.. pa nije meni bilo loše, smijala sam se čekiću i rollala ( :roll: ) na smiješne pokušaje komedije usred akcija, tako da mi je sve u svemu to bio jedan krasan odmor za mozak :D
Desert je visnjica :(

Andain

Post Postao/la Andain » 15 stu 2013 08:46

Ayn Rand: A Sense of Life..
..nisam ga uspjela baš do kraja pogledati, ali više zbog umora, ne nezainteresiranosti... :)
Hansel

Fuga

Post Postao/la Fuga » 19 stu 2013 09:50

Le Passé 8/10
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uROSFb8bKfY[/youtube]
The Past is a mature, intricately crafted human drama about removing the self-imposed obstacles to our own happiness.
Kompaktna i dinamična obiteljska drama. Čekanje i proces zrenja ponekad ostavljaju jedini mogući odgovor na neke kamuflirane i nejasne situcije.

Eden 7/10
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WTDkuwS5axU[/youtube]
True based story i teške boje, no vrijedi pogledati s obzirom na sve češću pojavnost human traffickinga

Rock Faerie
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Rock Faerie » 20 stu 2013 16:55

Intersexion na Vox Feminaeu.
Moram reć kako su interseksualci oduvijek bili moje područje interesa, imam veliku fascinaciju njima.
Tužno je kako su si doktori uzimali za pravo određivati nečiji život. Još tužnije kako se ljudi boje onoga što im nije poznato.
Dobar dokumentarac, morat ću još jednom pročitat knjigu Srednji spol.
They share a look in silence and everything is understood

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 21 stu 2013 02:09

Upravo odgledah Prisoners. Jebem ti ovaj film i sve u njemu, težak je za gledat. Ali odličan. I ako Gyllenhaal ovako nastavi, mogao bi mi postat jedan od dražih glumaca uopće.

Andain

Post Postao/la Andain » 21 stu 2013 12:13

The Counselour ..film je na neki način, meni barem, odgovor na pitanje što je bitnije za dobar film-priča ili neke druge pojedinosti. Dakle, režija, fotografija, gluma sve je tu na mjestu, čak je i priča zanimljiva, koliko god već 100 puta bila prožvakana na platnu ( i tu ne mislim samo na svijet droge i meksičkih kartela već priča o nepovratnosti određenih izbora i gubicima koji stavljaju gledatelju u perspektivu što je doista važno u životu), međutim, sve se to jednostavno gubi u preisforsiranim, umjetnim filozofskim dijalozima koji jednostavno ne pristaju sudionicima tog nekakvog narko svijeta, a donekle su i već sasvim izlizani i preočiti. Nije fora recitirati nekom na filmu o tom što je pouka života, treba to znati kroz priču pokazati bez da se upire prstom u oko oko cijele stvari.

Likovi nisu posebno dublje izgrađeni (osim Michaela), al svejedno, fun za gledati.
Hansel

tatin sin

Post Postao/la tatin sin » 21 stu 2013 17:52

Thor 2 6/10
Bolji mi je bio prvi :hideunderrock:
skskaskard mi je super gologuz, ostali nako. loki kao i u prošlom osvojio film.. a najjači momenat bi kad Thor ostavlja čekić na čiviluk. :')
Nda, opet me glava počela rasturati nakon 3d-a.. :/
i could surf the earth on a banana peel

margarita

Post Postao/la margarita » 21 stu 2013 18:27

Andain je napisao/la:The Counselour ..film je na neki način, meni barem, odgovor na pitanje što je bitnije za dobar film-priča ili neke druge pojedinosti. Dakle, režija, fotografija, gluma sve je tu na mjestu, čak je i priča zanimljiva, koliko god već 100 puta bila prožvakana na platnu ( i tu ne mislim samo na svijet droge i meksičkih kartela već priča o nepovratnosti određenih izbora i gubicima koji stavljaju gledatelju u perspektivu što je doista važno u životu), međutim, sve se to jednostavno gubi u preisforsiranim, umjetnim filozofskim dijalozima koji jednostavno ne pristaju sudionicima tog nekakvog narko svijeta, a donekle su i već sasvim izlizani i preočiti. Nije fora recitirati nekom na filmu o tom što je pouka života, treba to znati kroz priču pokazati bez da se upire prstom u oko oko cijele stvari.

Likovi nisu posebno dublje izgrađeni (osim Michaela), al svejedno, fun za gledati.
Znala sam da ces ti to ovako lijepo elokventno opisat, zato sam se ja suzdrzala. :)
Zanimljiv, ali cudan film. Jos uvijek cekam da se nesto dogodi. :D
tatin sin je napisao/la:a najjači momenat bi kad Thor ostavlja čekić na čiviluk. :')
Daaa :lol: :lol:

Odgovorite