slaganje sendvicha/kombinacije
-
- Postovi: 3418
- Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13
-
- Postovi: 3418
- Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13
-
- Postovi: 3418
- Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13
subway...bezukusan. bar ono kaj sam zadnji put jela, kakti morski plodovi. bilo je tolko bljakasto da sam morala odustat na pol puta.
ostalo je ugl. dosta "plasticno", predvidljivo, u skladu s onim sto sam gore napisala. ono sto ih razlikuje je par vrsta mesa vise. eto. prilozi isti ko i svugdje, 2 umaka vise. i to sve isto, otkad su se otvorili.
bzvz.
ostalo je ugl. dosta "plasticno", predvidljivo, u skladu s onim sto sam gore napisala. ono sto ih razlikuje je par vrsta mesa vise. eto. prilozi isti ko i svugdje, 2 umaka vise. i to sve isto, otkad su se otvorili.
bzvz.
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...
-
- Postovi: 448
- Pridružen/a: 02 stu 2005 10:24
-
- Postovi: 448
- Pridružen/a: 02 stu 2005 10:24
cini se da je problem u frizideru u kojem drze sastojke. sve je u svojem odjeljku, ali svejedno poprima okus i miris ostalih sastojaka. ne znas jel grizes salatu ili papriku, tunu ili piletinu, sir ili paradajz. sve je nekak istog okusa, pa brijem da je stvar u drzanju tih namirnica.Malena je napisao/la:subway...bezukusan. bar ono kaj sam zadnji put jela, kakti morski plodovi. bilo je tolko bljakasto da sam morala odustat na pol puta.
ostalo je ugl. dosta "plasticno", predvidljivo, u skladu s onim sto sam gore napisala. ono sto ih razlikuje je par vrsta mesa vise. eto. prilozi isti ko i svugdje, 2 umaka vise. i to sve isto, otkad su se otvorili.
bzvz.
-
- Postovi: 4942
- Pridružen/a: 16 svi 2006 13:13
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: na stolici
jasamocitam je napisao/la: cini se da je problem u frizideru u kojem drze sastojke. sve je u svojem odjeljku, ali svejedno poprima okus i miris ostalih sastojaka. ne znas jel grizes salatu ili papriku, tunu ili piletinu, sir ili paradajz. sve je nekak istog okusa, pa brijem da je stvar u drzanju tih namirnica.
ja mislim da je problem prije u GMO povrcu koje je sve istog okusa
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
odlichan vegetar sendvich je sa pljeskavicom od povrcha + feta (p.m...opet se ne mogu sjetiti hrvatskog naziva...) tikvice i ...PATLIDZHANA sa zhara..+ feta sira-kao baza-osnova..u nekakvom integralnom pecivu..+ prilozi tipo:tanka feta rajchice..zelena salata..kisela salata-mjeshana ili krastavci..namazi..od majoneze i kechapa..prek ajvara i senfa doliptauer namaza i slichnih sirnih kombinacija..
vec sam ovdje ostavljala recept za vege pljeskavicu..ali evo..kako je stari forum nestao..a tamo se bila skupila prilichna zbirka recepata...nazhalost..uglavnom mojih .
nazhalost kazhem..jer...uvijek mi je bilo uzhasno zhao..shto vishe vas ne sudjeluje u gastro forumu...i ne samo kao komentari..vech aktivnije..dakle sa receptima..i..ok..nisu svi ne znam kak ludi za kulinarstvom..ali..nije teshko napisati recept za svoje omiljeno jelo..ak vech nemate svojim originalnih ( autorskih hehhe ) recepata.
nego..da se ja vratim na tu povrtnu pljesku..
evo jedan osnovni recept..
potrebno :
1-2 manja krumpira
1-2 mlade tikvice srednje velichine
1-2 jaja
1 struchak pershina
2-3 zhlice brashna
1kapula
sol/vegeta,papar/chilli..cheshnjak
svo povrche se nariba..posoli i ostavi da odstoji 15-tak minuta..nakon chega se njeeezhno ocijedi vishak vode..ali ne da ostane full suha smjesa.. u to se doda jaje-2..ovisno o kolichini..brashno i zachini..formiraju se pljeskavice..i..na vrelo ulje..1 do 2 minute svaku stranu przhiti..to opet ovisi o debljini pljeskavice..kada se izvadi sa ulja..bilo bi dobro..odlagati ih na one kuhinjeske ruchnike..tj. nekakve papirnate maramice..da pokupe vishak ulja....i to je to.gotova stvar..
+ shto to mozhe stajati u nekakvoj ..tipo tapver posudi..u frizhideru i po 3-4 dana..
-dobro je za sendvice..ali ..meni je to idealno kada mi dolazi ekipa na gledanje..recimo eke tekme ili filma..uglavnom..kada je glavna cuga vecheri pivo.
+ te pljeskavice se mogu pojachati..npr. grashkom..ili pak ..umjesto jaja..isti taj grashak se mozhe propasirati..i tada on povezuje ostale sastojke....ili..mozhete dodati..recimo..tanke trakice pancete ili prshuta..ma..varijacija beeezbroj..
znate zashto su mushkarci bolji kuhri od zhena..tj. zashto je vishe mushkaraca u vrhunskoj gastronomiji?? ee.pa samo zbog toga shto su hrabriji..shto hrabro i slobosno..pokushavaju i uvode nove okuse..tako da...u kuhinji treba ..ponajprije..opustiti se..
( recimo ja...ja znam stati u kuhinju..izmedju frizhidera i spahera...nakon shto sam pogledala shto imam na raspolaganju...zatvoriti ochi..i...okusi..kombinacije...ideje..dolaze sami od sebe..to vam izgleda kao...kao..kao..recimo...nekako potaknuti san...kao kada se probudite iz ugodna sna..pa pokushate brzo ponovno zaspati..kako biste nastavili sanjati to neshto lijepo/ugodno..shto ste do tada sanjali.....e tako..i..josh preporucham..da u tom snovima..ne preskachete nishta...neg pokushavate vizualizirati sam proces pripreme klope..do najmanjeg detalja..jer..ak su detalji negdje bitni.onda je to u kuhinji..+..nekome mozhe pomochi i to da sebe zamisli kao..nekakvog veelikog umjetnika..slikara..pjesnika..rezhisera...i onda..sa takvom straschu...baciti se na slaganje klopenzi..eto...to bi ja preporuchila svakome..tko se ne osjeca najsigurnijim u kuhinji....)
vec sam ovdje ostavljala recept za vege pljeskavicu..ali evo..kako je stari forum nestao..a tamo se bila skupila prilichna zbirka recepata...nazhalost..uglavnom mojih .
nazhalost kazhem..jer...uvijek mi je bilo uzhasno zhao..shto vishe vas ne sudjeluje u gastro forumu...i ne samo kao komentari..vech aktivnije..dakle sa receptima..i..ok..nisu svi ne znam kak ludi za kulinarstvom..ali..nije teshko napisati recept za svoje omiljeno jelo..ak vech nemate svojim originalnih ( autorskih hehhe ) recepata.
nego..da se ja vratim na tu povrtnu pljesku..
evo jedan osnovni recept..
potrebno :
1-2 manja krumpira
1-2 mlade tikvice srednje velichine
1-2 jaja
1 struchak pershina
2-3 zhlice brashna
1kapula
sol/vegeta,papar/chilli..cheshnjak
svo povrche se nariba..posoli i ostavi da odstoji 15-tak minuta..nakon chega se njeeezhno ocijedi vishak vode..ali ne da ostane full suha smjesa.. u to se doda jaje-2..ovisno o kolichini..brashno i zachini..formiraju se pljeskavice..i..na vrelo ulje..1 do 2 minute svaku stranu przhiti..to opet ovisi o debljini pljeskavice..kada se izvadi sa ulja..bilo bi dobro..odlagati ih na one kuhinjeske ruchnike..tj. nekakve papirnate maramice..da pokupe vishak ulja....i to je to.gotova stvar..
+ shto to mozhe stajati u nekakvoj ..tipo tapver posudi..u frizhideru i po 3-4 dana..
-dobro je za sendvice..ali ..meni je to idealno kada mi dolazi ekipa na gledanje..recimo eke tekme ili filma..uglavnom..kada je glavna cuga vecheri pivo.
+ te pljeskavice se mogu pojachati..npr. grashkom..ili pak ..umjesto jaja..isti taj grashak se mozhe propasirati..i tada on povezuje ostale sastojke....ili..mozhete dodati..recimo..tanke trakice pancete ili prshuta..ma..varijacija beeezbroj..
znate zashto su mushkarci bolji kuhri od zhena..tj. zashto je vishe mushkaraca u vrhunskoj gastronomiji?? ee.pa samo zbog toga shto su hrabriji..shto hrabro i slobosno..pokushavaju i uvode nove okuse..tako da...u kuhinji treba ..ponajprije..opustiti se..
( recimo ja...ja znam stati u kuhinju..izmedju frizhidera i spahera...nakon shto sam pogledala shto imam na raspolaganju...zatvoriti ochi..i...okusi..kombinacije...ideje..dolaze sami od sebe..to vam izgleda kao...kao..kao..recimo...nekako potaknuti san...kao kada se probudite iz ugodna sna..pa pokushate brzo ponovno zaspati..kako biste nastavili sanjati to neshto lijepo/ugodno..shto ste do tada sanjali.....e tako..i..josh preporucham..da u tom snovima..ne preskachete nishta...neg pokushavate vizualizirati sam proces pripreme klope..do najmanjeg detalja..jer..ak su detalji negdje bitni.onda je to u kuhinji..+..nekome mozhe pomochi i to da sebe zamisli kao..nekakvog veelikog umjetnika..slikara..pjesnika..rezhisera...i onda..sa takvom straschu...baciti se na slaganje klopenzi..eto...to bi ja preporuchila svakome..tko se ne osjeca najsigurnijim u kuhinji....)
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
- Postovi: 3418
- Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
ne volim unaprjed govoriti..ali..izgleda...kako stvari sada stoje...da chu se baciti u privatnike..
imam super poziciju..blizina osnovne i srednje shkole..+ fakultet jedan..+ ima i poslovnih zgrada okolo... taaako da...kontam otvoriti neshto tipa bistro..kuhana klopa..ali..hebeno glupo bi bilo ne iskoristiti tu masu uchenika..i njihove apetite..tako da..kontam ...na pochetku se orjentirati na taj dio...tj. prijepodne..klopa za shkole + fax + marende-neshto thai klope + moji recepti..koji su prilagodljivi za marende....ali ti klinci su mi dosta bitni..jer...fakat bi zeljela/voljela..malo podichi kvalitetu njihove marende..zdraviju klopicu nekako ushunjati na njihov meni..+mozda klincima otvoriti zheludchiche za neku..malo drugachiju klopu...a time si stvoriti...klijentelu za kasnije...hmm...hmm..do sadfa..nekako nisam bila sigurna..bil il nebi ja u sve to..ali..nekako..hmm..shto vishe kontam..sve mi se vishe chini..da ipak..budem ja zagrizla u to..
pa..ovisno kako se posao bude razvijao...popodne proshiriti ponudu...bla bla bla..
trebam si malo to poslozhiti u glavi...jer..ideje su tu..ali..treba ih poslozhiti kak treba..
hmm...hmmm...teeeeeshki su to osjechaji....
teeeshke su to dileme...hmmm....hmmm
imam super poziciju..blizina osnovne i srednje shkole..+ fakultet jedan..+ ima i poslovnih zgrada okolo... taaako da...kontam otvoriti neshto tipa bistro..kuhana klopa..ali..hebeno glupo bi bilo ne iskoristiti tu masu uchenika..i njihove apetite..tako da..kontam ...na pochetku se orjentirati na taj dio...tj. prijepodne..klopa za shkole + fax + marende-neshto thai klope + moji recepti..koji su prilagodljivi za marende....ali ti klinci su mi dosta bitni..jer...fakat bi zeljela/voljela..malo podichi kvalitetu njihove marende..zdraviju klopicu nekako ushunjati na njihov meni..+mozda klincima otvoriti zheludchiche za neku..malo drugachiju klopu...a time si stvoriti...klijentelu za kasnije...hmm...hmm..do sadfa..nekako nisam bila sigurna..bil il nebi ja u sve to..ali..nekako..hmm..shto vishe kontam..sve mi se vishe chini..da ipak..budem ja zagrizla u to..
pa..ovisno kako se posao bude razvijao...popodne proshiriti ponudu...bla bla bla..
trebam si malo to poslozhiti u glavi...jer..ideje su tu..ali..treba ih poslozhiti kak treba..
hmm...hmmm...teeeeeshki su to osjechaji....
teeeshke su to dileme...hmmm....hmmm
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
odlicna ideja,...uz to, mislim da bi ti svojim prihvatljivim, zdravim i laganim recepticima, mogla ugoditi mnogobrojnim zeludcima i prefinjenim ukusima...drzim ti fige da sve to ostvaris...
posao je veliki, zahtijeva puno rada ali se i isplati....biti svoj gazda u danasnje vrijeme je NO 1....sve zavisi od tebe,...radis koliko ti treba....SRETNO!
nemoj zaboraviti na nas...ostavi jos koji receptic...
posao je veliki, zahtijeva puno rada ali se i isplati....biti svoj gazda u danasnje vrijeme je NO 1....sve zavisi od tebe,...radis koliko ti treba....SRETNO!
nemoj zaboraviti na nas...ostavi jos koji receptic...
Najivse volim toastice - laks kare i sir, i malo narezanih krastavaca
Najbolji sendvic - sirni namaz od tartufa (ima ga u Intersparu), laks kare ili budjola ili pureca prsa, sir, moze lagana snitica paradajza ili malo salate
eh da....i iz subwaya....teryaki piletina (ili kak se vec pise) sa zelenom salatom i malo maslina i sa umakom od meda i luka (ili kak vec ide onaj umak s medom)
Najbolji sendvic - sirni namaz od tartufa (ima ga u Intersparu), laks kare ili budjola ili pureca prsa, sir, moze lagana snitica paradajza ili malo salate
eh da....i iz subwaya....teryaki piletina (ili kak se vec pise) sa zelenom salatom i malo maslina i sa umakom od meda i luka (ili kak vec ide onaj umak s medom)
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...
I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit
I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit
opet se nema vremena za gastro kutak...nema vjestice...da nije otvorila sendvicaru?.... a nas nije zvala na svecano otvaranje...
nabacit cu jedan lagani recept, mozda je prizovem...
palenta ali na malo drugaciji nacin....prvo napravite klasicnu palentu, ...znate kako, pretpostavljam a za one koji ipak nisu vicni, evo ovako: u otprilike litar vode, koju ste malo posolili i ubacili mali grumencic maslaca/margarina/ ili ulja, prije nego zakipi/prokljuca, ...sipajte mijesajuci palentu.. cca 250 gr. mijesajte otprilike 5-7 minuta i istresite u tepsiju od sporeta, skuhanu kolicinu...ostavite da se ohladi...stegne...
uzmite kalup za krofne/ a moze i chasha/ sholja...i vadite kruzice..prvo slozite dinstani crni luk na dno vatrostalne zdjele...ili jos bolje...u zemljanu zdjelu....a onda poredajte kruziche preko ...sve u krug da se naslanjaju jedan na drugi...preko pospite ostatak dinstanog luka, mozzarella sir ili onaj dobro zreo/ stari/ cheddar sir, sitno kosani persun, malo naribajte nutmeg/orashchicha/...crni papar..i pospite parmesan...slazite materijal sve dok ne potrosite sve a onda tako slozeno ubacite u zagrijanu pecnicu /oko 190'/ i pecite cca 20-25'...dok se sir ne istopi...sve mjere su odokativne..ili ...mozzarella 150 gr, 3 kasike sjeckanog persuna, naravno svjezeg, parmessan cca 35 gr, 2 srednje velika crnog luka, orascica, soli, papra, i masnoce ..
nabacit cu jedan lagani recept, mozda je prizovem...
palenta ali na malo drugaciji nacin....prvo napravite klasicnu palentu, ...znate kako, pretpostavljam a za one koji ipak nisu vicni, evo ovako: u otprilike litar vode, koju ste malo posolili i ubacili mali grumencic maslaca/margarina/ ili ulja, prije nego zakipi/prokljuca, ...sipajte mijesajuci palentu.. cca 250 gr. mijesajte otprilike 5-7 minuta i istresite u tepsiju od sporeta, skuhanu kolicinu...ostavite da se ohladi...stegne...
uzmite kalup za krofne/ a moze i chasha/ sholja...i vadite kruzice..prvo slozite dinstani crni luk na dno vatrostalne zdjele...ili jos bolje...u zemljanu zdjelu....a onda poredajte kruziche preko ...sve u krug da se naslanjaju jedan na drugi...preko pospite ostatak dinstanog luka, mozzarella sir ili onaj dobro zreo/ stari/ cheddar sir, sitno kosani persun, malo naribajte nutmeg/orashchicha/...crni papar..i pospite parmesan...slazite materijal sve dok ne potrosite sve a onda tako slozeno ubacite u zagrijanu pecnicu /oko 190'/ i pecite cca 20-25'...dok se sir ne istopi...sve mjere su odokativne..ili ...mozzarella 150 gr, 3 kasike sjeckanog persuna, naravno svjezeg, parmessan cca 35 gr, 2 srednje velika crnog luka, orascica, soli, papra, i masnoce ..
- miracle_of_love
- Postovi: 210
- Pridružen/a: 14 sij 2007 00:23
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: dreamworld
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
zapecheni kavoli(cvjetacha/karfiol..i/ili brokula )
nishta...skuhate laghano cvjetachu i/ili brokulu..dooobro ocijedite od vode...raskomadate na manje cvijetove/cvatove...pleh namazhete maslinovim uljem..poslazhete cvjetachu i/ili brokulu na pleh..pospete sve to sa na kockice rezanim cheshnjakom ( ja obichno kombiniram kockice cheshnjaka i tanke listiche ) i paprom/biberom...zatim u drugoj posudi umutite kiselo vrhnje i jaje/2..u to dodate nekog sira ili vishe vrsta sira..sve skupa posolite ili povegetite...i prelijete cvjetachu time..na to josh mozhete naribati josh sira ili parmesana...mozhe se posuti i sa komadichima pancete/slanine i cheshnjaka...i..fiju u pechnicu na nekih 200c/220c...cca 25/35min..ovisno o kolichini..gustochi ili ..visini posude u kojoj radite ovaj..nazovislozhenac..
skoljka..ovo je za sendviche..mozhda bi bilo pametnije ..recepte preshaltati..ili u zasebni topic..ili u onaj sada aktivni na gastru -kuhanje... ha????
( crni luk...chuj ti to..hahhahaha..)
nishta...skuhate laghano cvjetachu i/ili brokulu..dooobro ocijedite od vode...raskomadate na manje cvijetove/cvatove...pleh namazhete maslinovim uljem..poslazhete cvjetachu i/ili brokulu na pleh..pospete sve to sa na kockice rezanim cheshnjakom ( ja obichno kombiniram kockice cheshnjaka i tanke listiche ) i paprom/biberom...zatim u drugoj posudi umutite kiselo vrhnje i jaje/2..u to dodate nekog sira ili vishe vrsta sira..sve skupa posolite ili povegetite...i prelijete cvjetachu time..na to josh mozhete naribati josh sira ili parmesana...mozhe se posuti i sa komadichima pancete/slanine i cheshnjaka...i..fiju u pechnicu na nekih 200c/220c...cca 25/35min..ovisno o kolichini..gustochi ili ..visini posude u kojoj radite ovaj..nazovislozhenac..
skoljka..ovo je za sendviche..mozhda bi bilo pametnije ..recepte preshaltati..ili u zasebni topic..ili u onaj sada aktivni na gastru -kuhanje... ha????
( crni luk...chuj ti to..hahhahaha..)
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
- Postovi: 471
- Pridružen/a: 02 stu 2005 18:20
-
- Postovi: 417
- Pridružen/a: 29 srp 2007 07:10
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: zagreb
-
- Postovi: 911
- Pridružen/a: 24 pro 2006 11:28
-
- Postovi: 911
- Pridružen/a: 24 pro 2006 11:28
- come as you are
- Postovi: 720
- Pridružen/a: 17 stu 2007 20:26
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
- Lokacija: zegej, s vremena na vrijeme bj i zd
moji sendvici u biti i jesu samo od kruha i sira, po mogucnosti nekog boljeg (dimsi, trapist, ementaler, podravac...)
nekad stavim i vise vrsta i to je to, najjednostavnije i dosta dobro.
to je valjda zato jer ne volim nikakav oblik mesa u pizzi, salatama, ostalim slicnim stvarima pa tako niti u sendvicima.
ako mi se da zabavljati oko toga onda mozda jos nesto stavim gore, ovisno sto se nade doma...
nekad stavim i vise vrsta i to je to, najjednostavnije i dosta dobro.
to je valjda zato jer ne volim nikakav oblik mesa u pizzi, salatama, ostalim slicnim stvarima pa tako niti u sendvicima.
ako mi se da zabavljati oko toga onda mozda jos nesto stavim gore, ovisno sto se nade doma...
-
- Postovi: 1132
- Pridružen/a: 16 tra 2008 16:38
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka