nakon duuugo godina neaktivnog života, odlučila sam se vratiti bicikliranju i uživanju u istom. No, puna sam pitanja i koga radije pitati nego vas.
Naime, moja opsesija biciklima traje već nekoliko godina, no nikad se nisam usudila jako zagristi. Sad, radi nekakve životne katarze koja mi se dešava, samo sam se jedan probudila i odlučila - kupujem bicikl. I kupila sam ljepoticu, ispod cijene, no sa skinutim dijelovima koji su mi krucijalni za daljnji biciklistički razvoj.
Internet mi je pohvalio Kliniku za servis bicikala, a to je naročito dobro za mojeg ljepotana R.L.-a koji treba hitni servis jer je bio nesretan s prijašnjim vlasnikom.
Pitanja, koja slijede, samo su da pokrenemo neku raspravu o dijelovima, a da vas ujedno i pitam za savjet.
Naime, kako je bicikl bio korišten za DH/Dirt, normalno je da su s njega skinuti svi dijelovi koje je klinac smatrao viškom. Pričamo o skidanju prednje mašinice i shiftera mjenjača, micanje shiftera stražnjeg mjenjača etc. I sad si ja razmišljam da, kad već idem uložiti neku masnu lovu u bajk, ulažem racionalno i da taj bajk zbilja bude sa mnom jako dugo. (Ujedno je i lijep).
Koji stražni mjenjač da stavim? Trenutno je gore Shimano Alivio koji će za prvu ruku poslužiti svrsi, no nekako si mislim da bih radije ne stavljala prednji mjenjač? Kakva su vam iskustva o tome?
Pokrenimo priču o našim dvokotačnim ljubimcima. Slike od ljepotana šibnem čim ga malo sredim.