psst... nemoj nikom reći

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
cranberrie nk

psst... nemoj nikom reći

Post Postao/la cranberrie nk » 13 vel 2007 22:05

kad bi rekle nekome u povjerenju da ste gej/bi i zamolile ga da to NIKOME ne govori,bi ste li se naljutile da kaže jednoj osobi..nekome kome govori baš sve (dečku, mužu, najboljoj frendici, sestri, mami.... )?

ja sam do sad vjerovala da ipak postoje ljudi koji čak i na toj razini znaju čuvati tajne.
nakon što je jedna moja frendica proširila dalje informaciju na još dvije osobe (u strogom povjerenju, naravno) pričala sam o tome s drugom frendicom i saznala da je ona također rekla svojoj sestri.smatra da ne postoji takva tajna koja bi se morala čuvati toliko strogo da ne možeš reći ni njoj ili npr. dečku.
jel čovjek stvarno mora računati da će svi reći uvijek bar još nekome? :?
:)

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 13 vel 2007 22:08

Ne bih se naljutila jer vrlo dobro znam da to ide logikom ako veliš meni, mogu i ja svojim najbližima jer je to isto, zato nikome ne govorim na taj način.

Ne znam trebaš li stvarno računati da će baš svi reći nekome drugome, ali u velikoj većini slučajeva hoće. Osobno poznajem samo jednu osobu za koju doslovno mogu dati ruku u vatru da neće reći ama baš nikome, bez da joj se to posebno napominje.

cranberrie nk

Post Postao/la cranberrie nk » 13 vel 2007 22:14

po tom principu, malo po malo će svi saznati jer prije ili poslje netko će reći nekome tko će to dočekati kao glavnu temu za trač party.
ne znam... meni ako netko jasno i glasno kaže 'nemoj nikome reći', shvaćam to doslovno.. očito drugi ljudi baš i ne.. :(

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 13 vel 2007 22:21

Da znam. Ali nažalost, moraš biti spremna da će ljudi teško odoljeti a da tako nešto sočno ne podijele s nekim drugim. Pa progovorili bi na lakat da mogu. A što, imala si nekih problema baš u vezi s tim?

cranberrie nk

Post Postao/la cranberrie nk » 13 vel 2007 22:32

do sad ne. mislila sam da ljudi kojima sam rekla nisu rekli nikom drugom. međutim, danas sam saznala da se počelo širiti po faksu.. ne puno, ali više nego što sam htjela. za sad su saznali ljudi kojima je to ok, ali jednom će saznat kriva osoba.
problem je što je i moja bivša na istom faksu pa nisam samo ja u pitanju. onda sam krenula ispitivat druge ljude da li su kome rekli. već prva frendica je rekla da je rekla sestri i da ne vidi u tome problem jer njoj to nije ništa strašno. super.. njenoj sestri koja piše blog i koja zna ljude koje i ja znam..

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 13 vel 2007 22:36

Briljantno... žao mi je to čuti, nadam se da nećeš imati neugodnosti. Premda je zapravo dovoljno neugodno samo po sebi to što ljudi to imaju potrebu širiti dalje. Mislim ipak da ti se neće dogoditi ništa loše jer ti nitko neće imati muda bilo što reći u lice, a ti se fino možeš praviti luda koliko god hoćeš.
Inače kaj ja znam... govorim takve stvari, odnosno kao nekakve tajne, jedino ako:

1) sam apsolutno sigurna da neće procuriti, što nisam pa je to rjeđe od jako rijetkog :wink: i
2) ako mi je svejedno hoće li se širiti dalje.

Rezultat? Šutim ko riba :cool:.

cranberrie nk

Post Postao/la cranberrie nk » 13 vel 2007 22:41

sve mi se čini da ću ti se i ja pridružiti u tome :cool:
:shakehead: tužno...

Malena

Post Postao/la Malena » 13 vel 2007 22:41

ja prilicno dobro mogu procijeniti kome mogu reci a da to STVARNO nikam dalje ne ode, a kome govorim stvari za koje znam da ce tako nekako, promigoljiti,od osobe do osobe...i ko zna kud sve ne.
zato kada stvarno ne zelim da se nesto prosiri, pa ni "medju meni najblizima" uopce to ne govorim.
a kada znam da mogu prezivjeti sirenje doticne info. onda kazem "nemoj nikom reci"
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

cranberrie nk

Post Postao/la cranberrie nk » 13 vel 2007 22:46

a da vama frendica kaže nešto u tajnosti ? jel bi mogle to ne reći čak ni svojoj curi? ili se podrazumjeva da ak vi nešto znate, zna i ona?

gia-84
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la gia-84 » 13 vel 2007 22:51

hmmmmmm...ovisi...kakve je kvantitete ta tajna..
ak je nešto strašno, zalivena ko cvit....
...orilo gorilo, jebe se nami..

http://www.l-o-s-t.net

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 13 vel 2007 22:53

cranberrie nk je napisao/la:sve mi se čini da ću ti se i ja pridružiti u tome :cool:
:shakehead: tužno...
Zapravo to uopće nije tužno. Bar si ziher da je pola toga što čuješ o sebi izmišljeno :roll:. Plus, sigurna si ako ne želiš da nešto ispliva na površinu. Ljudi su vražja stvorenja. Trust no one.

Zita

Post Postao/la Zita » 13 vel 2007 22:54

ja obicno kad saznam nesto socno odmah nazovem sve kontakte iz mobitela, stavim anonimnu poruku na board i zovem narodni radio :aha:
nemrem si pomoci

*to je naravno sarkazam, da nebi bilo :D
Zadnja izmjena: Zita, dana/u 13 vel 2007 23:03, ukupno mijenjano 1 put.

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 13 vel 2007 22:57

informacije se sire ko sida. ako imas nesto sto ama bas nikako i apsolutno ne zelis da se dozna, onda je najmudrije ne reci nikome. jer ako velis SAMO jednoj osobi, to ce se sasvim sigurno prosiriti. pa onda krece sirenje obrnutom piramidom. sto je vise prema vrhu, sve je sire - dakle sve vise ljudi zna.

cranberrie nk

Post Postao/la cranberrie nk » 13 vel 2007 23:08

čak i da nije problem da se nešto sazna, meni je najveći problem u povjerenju. ako nekom kažeš 'nemoj nikom reći' i taj netko ipak nekom kaže, po mom mišljenju to stvarno nije ok. nije bitno o čemu se radi i koliko se drugima ta stvar čini banalna.

cranberrie nk

Post Postao/la cranberrie nk » 13 vel 2007 23:09

mislim, jel ta osoba po vama onda uopće pravi prijatelj ako ne poštuje vašu želju?

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 13 vel 2007 23:10

Joj ne znam... o tome bi se dalo raspravljati satima, teška je to tema. Jedino što bih ja mogla odgovoriti na to jest ne znam.

Zita

Post Postao/la Zita » 13 vel 2007 23:10

pa moze ti biti pravi prijatelj..iako je lajava
drugi put bus znala da joj neke stvari nemres reci

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 13 vel 2007 23:11

uh...to su ti teske stvari. da li ti je ta osoba pravi prijatelj... pa mislim da odgovor nije nuzno ne. ja, recimo, apsolutno sve sto cujem od svih kazem svojoj curi. ona doduse ne bi odala da joj nokte cupaju na zivo.

Zita

Post Postao/la Zita » 13 vel 2007 23:12

da..upravo to
ak ti njoj vjerujes da joj velis nekaj slicno tak i ona vjeruje nekome i smatra da to dalje moze reci..

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 13 vel 2007 23:15

a jebes ga. to s povjerenjem je tricky stvar. ali ja za svoju zenu znam da nece reci.

noise

Re: psst... nemoj nikom reći

Post Postao/la noise » 13 vel 2007 23:18

cranberrie nk je napisao/la:kad bi rekle nekome u povjerenju da ste gej/bi i zamolile ga da to NIKOME ne govori,bi ste li se naljutile da kaže jednoj osobi..nekome kome govori baš sve (dečku, mužu, najboljoj frendici, sestri, mami.... )?
ako u necjem zivotu postoji osoba kojoj govori bas sve (a to nisam ja), uvijek s 99% sigurnoscu racunam s time da ce ta osoba prenjeti to svom decku, sestri, baki...
i uvijek ta druga osoba ima nekoga od 100%-tnog povjerenja...
itd, itd... krug 'cuvatelja tajne' se rapidno siri...

to je jednostavno tako... kad tajna napusti svoj sigurni brlog, stvar je gotova... :roll:
mozes ti govoriti ' nemoj nikome reci' kol'ko god hoces, al to moze samo djelomicno usporiti sirenje, al ne i zaustaviti ga :roll:
slika
I take pleasure in...

U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.

Zita

Post Postao/la Zita » 13 vel 2007 23:19

lana, nije to islo tebi vec opcenito govorim
i da tricky je...jer se nemre svima vjerovat
pogotovo ne u tim "poslovnim" krugovima
jebiga..kolege ste i danas sutra cete bit jedno drugom konkurencija pa ti to i ne treba

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 13 vel 2007 23:22

ma znaaam. :)

weirdo
cudnovata
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la weirdo » 14 vel 2007 00:17

kada je specifično outanje u pitanju, ne smeta me jer činjenica je da ne bih nikome živom rekla da me smeta da se to zna, tj. isto tako je činjenica ... da čim sam rekla tom nekom mislim polako izaći iz ormara i u neku ruku mi je olakšanje kada god nekome kažem. stvari tipa podjeliti "mou tajnu" s curom, sestrom, dečkom...to mi je ok.

a u pravilu nikome ništa ne govorim u povjerenju...jer ako dođe do toga da nešto smatram dovoljno važnim da isto zadržim u tajnosti neću to najvjerojatnije podijeliti ni sa kime.
slika
I'm normal enough to know that I'm weird...
But too damn weird to do anything about it!

Malena

Post Postao/la Malena » 14 vel 2007 08:54

i second that..
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

nika

Post Postao/la nika » 14 vel 2007 09:56

meni se znalo ciniti, vec kad bi nekome rekla da sam gay, da je to u startu nekima bilo tesko za progutati, i kuzilo se da ce im biti tesko ni sa kime ne popricati o tome..nije kod svih bilo tako, al kod nekih je....Tako da sam u taj razgovor ukljucila i dio "da li osjecas potrebu da nekome kazes"...
To bi znacilo, jednoj najblizoj osobi. Al uz uvjet da mi veli kom je rekla da se ne majmunarim pred covjekom....

I kaj....najcesce je bilo ok,najcesce nije islo dalje, medjutim bilo je i bezveznjaka koji su mi se kleli da ne trebaju nikom reci jer je to moj stvar, a onda ispricali pred jos troje ljudi....
tja. makar dobijes instant test za kretene!
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

jasamocitam

Post Postao/la jasamocitam » 14 vel 2007 09:57

ja sam imala problem kod jedne prijateljice kojoj je to stvarno ok, pa je u tom duhu malko oko sebe rasirila informaciju da imam curu. njoj to nije big deal, uglavnom se druzi s isto takvom ekipom pa joj se to nije cinilo tak strasnim.
s tim da nikome nije direktno nesto govorila nego je tu i tam bubnula tipa: ko ce jos doc na tulum? pa doci ce zdravka s deckom, marija s frendicom, ivan s psom, jasamocitam s curom...
morala sam malko s njom porazgovoriti, ali njezno jer fakat nije nis lose mislila.

nimfomanka

Post Postao/la nimfomanka » 14 vel 2007 11:07

tamara3 je napisao/la:Ne bih se naljutila jer vrlo dobro znam da to ide logikom ako veliš meni, mogu i ja svojim najbližima jer je to isto, zato nikome ne govorim na taj način.

Ne znam trebaš li stvarno računati da će baš svi reći nekome drugome, ali u velikoj većini slučajeva hoće. Osobno poznajem samo jednu osobu za koju doslovno mogu dati ruku u vatru da neće reći ama baš nikome, bez da joj se to posebno napominje.
istina, istina. To ti je ko lavina, koju si sama pokrenula.
Ja sam prestala takve stvari govoriti,jer sam to nekako prerasla. Al to ne znači da bum se skrivala.

freeda
Status: U vezi

Post Postao/la freeda » 14 vel 2007 12:00

jasamocitam je napisao/la:ja sam imala problem kod jedne prijateljice kojoj je to stvarno ok, pa je u tom duhu malko oko sebe rasirila informaciju da imam curu. njoj to nije big deal, uglavnom se druzi s isto takvom ekipom pa joj se to nije cinilo tak strasnim.
s tim da nikome nije direktno nesto govorila nego je tu i tam bubnula tipa: ko ce jos doc na tulum? pa doci ce zdravka s deckom, marija s frendicom, ivan s psom, jasamocitam s curom...
morala sam malko s njom porazgovoriti, ali njezno jer fakat nije nis lose mislila.
da, ja mislim da vecina strejtera koji su zaista ok s homoseksualnoscu i druze se s takvom ekipom, izgube svijest (ili je uopce nisu ni imali) o tome kako je to pred "njihovim svijetom" jos uvik tabu i big deal..jer su oni na neki nacin dio toga i to je u njihovim ocima normalno..znam jedan slucaj slican tvom i zaista se nije radilo o znonamjernosti, vec o nemisljenju svojom glavom..i stvarno, jedan njezan razgovor sve to moze sredit.
back to where i never was

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 14 vel 2007 15:28

ne vjerujem ljudima. ne vjerujem da to netko kome si povjerio ne kaze bar jednoj osobi, pa bilo to makar i za 15 godina. sama cinjenica da ti to zelis reci nekom odaje tu nestrpljivost koju svi mi posjedujemo.
ex invalid_user

Odgovorite