Kao predstavnike Lijepe naše na Euroviziji, Hrvatska je izabrala rokerski tandem koji vjeruje u ljubav. Dado Topić i grupa Dragonfly pokorili su Doru i pakiraju se za Helsinki.
Glasovima publike, no prvenstveno žirija, pjesma Vjerujem u ljubav Dade Topića i Dragonflya izabrana je kao hrvatska predstavnica za pjesmu Eurovizije, koja će se u svibnju održati u Finskoj.
Već s prvim taktovima pjesme, koja lukavo koketira s engleskim stihovima, bilo je jasno tko je ovogodišnji favorit. Pobjeda je opet za dlaku izmakla Kraljevima ulice, koji su sa Sandrom Bagarić pokupili simpatije gledatelja i opatijske dvorane.
Dora 2007. - bodovi
1. Lana Klingor: Gravitacija 8+3=11
2. Marko Tolja: Deja vu 8+4=12
3. The Sick Swing Orchestra: Šlager pjevač 3+2=5
4. Kemal Monteno: Poljubi me 3+5=8
5. Feminnem: Navika 9+7=16
6. Giuliano: Pismom te ljubi milijun... 12+11=23
7. Livio Morosin&Miroslav Evačić: Volim ja 15+6=21
8. Anja Šovagović&Galiano Pahor: Teatar 8+1=9
9. Luka Nižetić: Pusti me u san 5+8=13
10. Tina Vukov: Tata 14+10=24
11. Jelena Rozga: Nemam 12+9=21
12. Trio Fantasticus: Nema šanse šećeru 3+12=15
13. Kraljevi ulice: Pjesma za novčić 14+16=30
14. Dragonfly&D. Topić: Vjerujem u ljubav 16+15=31
15. Danijela Pintarić: Moj svijet 12+14=26
16. Klapa Maslina: Gitara i čaša vina 4+13=17
Finale 15. Dore ugostilo je 16 manje-više poznatih imena koji su, čast iznimkama, u svojem nastupu uspješno izbjegli 'provjeren' eurovizijski recept - poskočice. Prošlogodišnjom pobjedom finskih hard-rockera Lordi, eurovizijski je vjetar, čini se, promijenio smjer, pa se i Hrvatska prilagodila trendu neočekivanoga.
Među džezerima, svingerima, čarlstonicama, opernim divama i stvorenjima iz bajki, publika je odabrala omekšane rokere koji poručuju: You'll never know how much I love you….
Koliko će ih voljeti europska publika, tek ćemo vidjeti na grande finalu 10. i 12. svibnja u Helsinkiju.
ma ocaj. svi su se furali na kvazi tango i kvazi jazz. najdrazi su mi bili oni s harmonikom, pjesma "volim ja". onoliko zvuka u pozadini nije imala nijedna pjesma. prema ocjenama zirija su oni bili drugi. a za ovog topica i onu sakiru nemam rijeci.