Queer na policiji zbog vrijeđanja moralnih osjeČaja
- Ice
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
Queer na policiji zbog vrijeđanja moralnih osjeČaja
Udruga sveopćeg imena Reforma (ne kaže se čega) veli da je zagrebačkoj policiji podnijela prijavu protiv plakata koji najavljuje Queer festival jer se njime "krši zakon o prekršaju javnog reda i mira i vrijeđa moralne osjeČaje građana" .
Ali, kvirovci se nemaju čega bojati jer će na svakom sudu lako dokazati potpunu proceduralnu neosnovanost prijave. Naime, vrhovni reformator Vatroslav Župančić tvrdi da je na plakatu "lik golog muškarca u ženskim cipelama (štiklama) s naglašenom stražnjicom".
Svatko zdravih očiju vidi da na plakatu nije nikakav muškarac, a ponajmanje goli, već glazbalna nakaza fantastično-bestijalnih obrisa s antropomorfnim tijelom. Ne znamo kojega je roda ovo stvorenje je nitko nema pravo nikome zavirivati pod suknju. Isto tako ne radi se ni o kakvoj golotinji jer je beštija odjevena, kako ipak ispravno primjećuje tužitelj, u cipele!
Reforma se žali što su plakati postavljeni "u blizini škola i vrtića što diskriminira krši (sic!?) prava djeteta" pa su tome o tome "izvJestili" i dječju pravobraniteljicu, gđu Jelavić.
Učinak šoka, koji izaziva plakat, "ugrožava sigurnost u prometu", stoji u priopćenju Reforme, pa je ovih dana Zagrebom uputno voziti samo u mrtvom kutu, kako nas ne bi neki nepoznati i nepoželjni šokirani vozač naguzio.
Čeka se odgovor policije i državnog odvjetništva.
-preuzeto sa gay.hr-a
Ali, kvirovci se nemaju čega bojati jer će na svakom sudu lako dokazati potpunu proceduralnu neosnovanost prijave. Naime, vrhovni reformator Vatroslav Župančić tvrdi da je na plakatu "lik golog muškarca u ženskim cipelama (štiklama) s naglašenom stražnjicom".
Svatko zdravih očiju vidi da na plakatu nije nikakav muškarac, a ponajmanje goli, već glazbalna nakaza fantastično-bestijalnih obrisa s antropomorfnim tijelom. Ne znamo kojega je roda ovo stvorenje je nitko nema pravo nikome zavirivati pod suknju. Isto tako ne radi se ni o kakvoj golotinji jer je beštija odjevena, kako ipak ispravno primjećuje tužitelj, u cipele!
Reforma se žali što su plakati postavljeni "u blizini škola i vrtića što diskriminira krši (sic!?) prava djeteta" pa su tome o tome "izvJestili" i dječju pravobraniteljicu, gđu Jelavić.
Učinak šoka, koji izaziva plakat, "ugrožava sigurnost u prometu", stoji u priopćenju Reforme, pa je ovih dana Zagrebom uputno voziti samo u mrtvom kutu, kako nas ne bi neki nepoznati i nepoželjni šokirani vozač naguzio.
Čeka se odgovor policije i državnog odvjetništva.
-preuzeto sa gay.hr-a
My face radiates with after-glow
My pillow scented by you
A fragrance which haunts me
My room smells of the best sex
I
Covered in body prints and finger prints and you above me
Your name written indelibly upon my body in your genetic history
My pillow scented by you
A fragrance which haunts me
My room smells of the best sex
I
Covered in body prints and finger prints and you above me
Your name written indelibly upon my body in your genetic history
vec sam napisala u nekoj drugoj temi da se nitko od moralnih dusebriznika nije nasao uvrijedjen kad su gavrilovic salamu reklamirali zenskim sisama. to je sasvim ok. ali kad je musko dupe na plakatu, i to ne jako explicitno, tek onako malo profilno, onda ih valjda privlaci ili kaj, al ne znaju kaj bi s tim osjecajem, pa odu na policiju. ma nabijem ih na reformu!
-
jabooka
.....udruga Reforma smtara da se plakatom golog muskarca u štiklama s naglasenom stražnjicom krsi zakon o prekrsaju javnog reda i mira.
Javni red i mir?????
Javni red i mir?????
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
a k tome i ugrozava sigurnost u prometu. ma daaaaj... sjajno im je bosanac odgovorio! sjajno! da su i oni bili uvrsteni u queer program jer su sekta katolicke crkve, dakle marginalizirani, pa samim time i queer, ali da ih ove godine nisu uvrstili jer ne vole ponavljati umjetnike!!!
nothing more to say!
- rijetka ptica
- Kontakt:
- Hidden_soul
- Devil in details
- Hidden_soul
- Devil in details
ili pak jabooka za volanom!whatever je napisao/la:Pa, hm. Meni su simpa. I veri mač mi se dopada plakat.
Ne znam kak može zbunjivat vozače. Mislim, fakat nije baš tako šokantan.
Jedino ak je vozač jako kratkovidan,a naočale je ostavio doma. Ili ak je zbunjeni desetogodišnjak za volanom. Onda mi je jasno.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
- Hidden_soul
- Devil in details
-
bea.zarre
- Status: U braku
a meni je ful smiješno kako se lako da izbaciti samoprozvane redare ćudoređa iz vlastite im kože, stvarno presmijeh.
u biti je nekako žalosno da se ljudi vrijeđaju umjetnošću,
dođe mi da se razapnem gola nasred cvjetnog, govorim unatraške i svako malo spomenem isusa ili mariju u nekom sjeb kontekstu
dok me istovremeno liže iguana, a za bradavicu da mi je obješena slika ante pavelića.
baš me zanima kakva bi bila reakcija
u biti je nekako žalosno da se ljudi vrijeđaju umjetnošću,
dođe mi da se razapnem gola nasred cvjetnog, govorim unatraške i svako malo spomenem isusa ili mariju u nekom sjeb kontekstu
dok me istovremeno liže iguana, a za bradavicu da mi je obješena slika ante pavelića.
baš me zanima kakva bi bila reakcija
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde
-
Zita
-
bea.zarre
- Status: U braku
!ib ad onvaran apmess'iah je napisao/la:ja bih duboko koncentrirano pokušavala odgonetnut što to točno natraške pričaš.
okej, dakle-može večeras u 8 na cvjetnom? nemam niš drugo u planuwhatever je napisao/la:Pa gle, ak se razapneš gola nasred cvjetnog, to ti uopće ne bi došlo do medija jer bi se lezbe raspomamile i okružile te.
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde