Bog ne može biti svugdje, zato je stvorio majke,tako kaže stara židovska poslovica. Majke u 47 zemalja svijeta slave svoj dan druge nedjelje u svibnju. Majčin dan američki je proizvod, nastao 1877. godine, a proglašen službenim tridesetak godina kasnije. Utemeljila ga je Anna Jarvis iz Philadelphije, koja je okupila američke majke i izborila se da svake godine, drugu nedjelju u svibnju, odaju počast svim majkama na Zemlji. No, davno prije američkih aktivistkinja, majkama su slavlja priređivali Grci i Rimljani. U 17. stoljeću engleske su majke imale slobodnu neradnu nedjelju u svibnju. “Majčino srce je bezdan u čijim ćeš dubinama uvijek jedno pronaći - spremnost na oprost”, rekao je jednom slavni francuski književnik Honoré de Balzac. Na majčin dan majkama trebamo pokloniti malo pažnje, nježnosti, ljubavi i poštovanja, barem mrvicu onoga što nam ona svakodnevno nesebično daruje. Majčin dan ove godine obilježava se 13. svibnja a ujedno je uvod u obilježavanje Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja.
Ne zaboravite majcin dan!
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
Ne zaboravite majcin dan!
ex invalid_user
-
call_me_not
-
bea.zarre
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U braku
:klanjase:call_me_slut je napisao/la:nemam zivaca za to pamcenje pogotovo ak nije neradno
ja volem jedino onaj dan biciklista. nemam pojma kad je to točno, ali mi je jebeno to što naprave haos na cesti.
da je bar svaki dan, biciklista dan
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde
- nimfomanka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka