Ožujsko-spolna diskriminacija
-
jabooka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
Ožujsko-spolna diskriminacija
"Ovih se dana na televiziji emitira reklama za pivo, čiji se plakati nalaze i na najfrekventnijim mjestima u gradu, sa sloganom: 'Žuja zakon br. 11: Muškarci primjećuju samo bitno.' Reklama nam sugerira da ono bitno što muškarci primjećuju nije ni njihova partnerica, ni činjenica da je (i za njega) dovukla prepune torbe namirnica, već boca piva. Takvim načinom prikazivanja odnosa među spolovima direktno se omalovažava i diskreditira žena i njezina uloga u zajedničkom kućanstvu, i istodobno vrijeđa muškarac koji se, u ovom slučaju, svodi na bezobzirna pivopiju ograničena polja interesa", stoji u priopćenju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/ ... i,75351.jl
Ako znate o kojoj reklami je rijec....da li vam je pala napamet spolna
diskriminacija?
Da li je to je spolna diskriminacijia ili samo glupa reklama?
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/ ... i,75351.jl
Ako znate o kojoj reklami je rijec....da li vam je pala napamet spolna
diskriminacija?
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
- Hidden_soul
- Devil in details
E, bas danas vidjeh to i pomislih onako, jebote, kakva glupa reklama.
Hm, da... to bi trebalo bit simpaticno, ono, ona rinta, stize otic na frizuru i bit lijepa i vodit racuna o kuci, namirnicama etc. a on sjedi kuci i igra playstation.
Well... nije mi simpaticno, glupo mi je do zla boga, i da sam nekim cudom strejt, zahvaljujuc ovoj reklami i nacinu na koji je prikazala musko-zenski odnos - ne bih bila vise.
Inace... ne zamaram se s tim stvarima, krive su zene koje si to dopuste
A i mislim da je reklama uglavnom ciljala na muski dio populacije, a sve prikazano u toj reklami je otprilike san hrvatskog muskarca (i urednistva KLIK-a
)
Tako da glasam za ovo - glupa reklama
p.s. I jel to samo meni ili je i vama lik iz te reklame taaaaako oooodvratan :bljuv: ??? :?
Hm, da... to bi trebalo bit simpaticno, ono, ona rinta, stize otic na frizuru i bit lijepa i vodit racuna o kuci, namirnicama etc. a on sjedi kuci i igra playstation.
Well... nije mi simpaticno, glupo mi je do zla boga, i da sam nekim cudom strejt, zahvaljujuc ovoj reklami i nacinu na koji je prikazala musko-zenski odnos - ne bih bila vise.
Inace... ne zamaram se s tim stvarima, krive su zene koje si to dopuste
A i mislim da je reklama uglavnom ciljala na muski dio populacije, a sve prikazano u toj reklami je otprilike san hrvatskog muskarca (i urednistva KLIK-a
Tako da glasam za ovo - glupa reklama
p.s. I jel to samo meni ili je i vama lik iz te reklame taaaaako oooodvratan :bljuv: ??? :?
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
-
Zita
reklama mi je glupa do amena.
bilo bi mi simpa da su napravili 2 paralelne reklame gdje u drugoj zena odjebava tipa radi pive (jer dobar dio zena i pije pivu)
al...moram reci da su prosjecnog hrv mladog muskarca i dobro prikazali- nesposobnjakovica koji nezna nista osim sto sjedi pred telkom i igra se poput malog djeteta
bilo bi mi simpa da su napravili 2 paralelne reklame gdje u drugoj zena odjebava tipa radi pive (jer dobar dio zena i pije pivu)
al...moram reci da su prosjecnog hrv mladog muskarca i dobro prikazali- nesposobnjakovica koji nezna nista osim sto sjedi pred telkom i igra se poput malog djeteta
- Zbela Lokwa
Ne doživljavam ju kao spolnu diskriminaciju, no khm, možda ja baš i nisam neki primjer osviještene žene (prije onesviještene
)...samo kao glupu reklamu... Than again, puna je stereotipa protiv kojih su se borili u školskim udžbenicima za klince tipa "Mama kuha...Ana ima lutku...Tata pije pivu...Ivo se igra ručnom bombom..." tako da možda i je diskriminacija...
Anyway, Zitach, mrak ideja o obrnutoj reklami...mislim da bi im kampanja u tom slučaju polučila puno više uspjeha i simpatija...
Anyway, Zitach, mrak ideja o obrnutoj reklami...mislim da bi im kampanja u tom slučaju polučila puno više uspjeha i simpatija...
-
bea.zarre
- Status: U braku
rekla bih da u marketingu ožujske rade seljančići koji nisu izašli u klub sve do apsolventske godine na faksu, bili junferi do 24-te,
(zapravo ih je tada prvi put cura/dečko primio-la za q ili p pa to broje ko gubljenje nevinosti)
a smatraju da imaju vrstan smisao za humor jer su pogledali sve epizode "dražesnih pupoljaka svibanjskih"
(zapravo ih je tada prvi put cura/dečko primio-la za q ili p pa to broje ko gubljenje nevinosti)
a smatraju da imaju vrstan smisao za humor jer su pogledali sve epizode "dražesnih pupoljaka svibanjskih"
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde
vidla reklamu, ne, nisam pomislila na spolnu diskriminaciju, ali sam zakolutala ocima.
doduse, i mi smo na poslu dobili opomenu za spolnu diskriminaciju jer nismo prilikom objave oglasa za radno mjesto napisali m/ž
doduse, i mi smo na poslu dobili opomenu za spolnu diskriminaciju jer nismo prilikom objave oglasa za radno mjesto napisali m/ž
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
Reklama je prvenstveno uspjesna - jer se o njoj pise i prica danas u cijeloj HR, pocevsi od Sabora, svih medija, foruma, ureda i t.d.
Reklama i sluzi tome da svrati pozornost na nekoga ili nesto. (Sjetimo se Benettona i stvarnih ubojstava na jumbo plakatima).
Ja vec brijem (u maniri vrsne teoreticarke zavjera) da je mozda Gordana Lukac Koritnik dobila neku pinku od Karlovacke, da svojim priopcenjem zakuha spolno - seksisticko - diskriminacijsku pricu pa da se zaboravi asocijacija KP kao tvrtke koja je ubila covjeka i zatrovala tko zna koliko drugih.
Ili je medijska agencija psiholoski dobro procjenila sto je "crvena krpa" koja ce pravobraniteljicu pokrenuti da od jedne obicne smece reklame stvori "prvorazredni drzavni problem".
Sto god od toga stoji iza ove medijske pompe - agencija je dobro odradila svoj posao za koji je placena (vjerujem masno).
A pivovara (a osobito njen prihod) svakako se lakse moze nositi sa klasifikacijom da je seksisticka nego da je ubojica.
P.S. Bilo bi zanimljivo pogledati informacije o dnevnoj prodaji Karlovacke pivovare ovog mjeseca pa bi mnoge stvari postale daleko jasnije).
Reklama i sluzi tome da svrati pozornost na nekoga ili nesto. (Sjetimo se Benettona i stvarnih ubojstava na jumbo plakatima).
Ja vec brijem (u maniri vrsne teoreticarke zavjera) da je mozda Gordana Lukac Koritnik dobila neku pinku od Karlovacke, da svojim priopcenjem zakuha spolno - seksisticko - diskriminacijsku pricu pa da se zaboravi asocijacija KP kao tvrtke koja je ubila covjeka i zatrovala tko zna koliko drugih.
Ili je medijska agencija psiholoski dobro procjenila sto je "crvena krpa" koja ce pravobraniteljicu pokrenuti da od jedne obicne smece reklame stvori "prvorazredni drzavni problem".
Sto god od toga stoji iza ove medijske pompe - agencija je dobro odradila svoj posao za koji je placena (vjerujem masno).
A pivovara (a osobito njen prihod) svakako se lakse moze nositi sa klasifikacijom da je seksisticka nego da je ubojica.
P.S. Bilo bi zanimljivo pogledati informacije o dnevnoj prodaji Karlovacke pivovare ovog mjeseca pa bi mnoge stvari postale daleko jasnije).
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
- mess'iah
Re: Ožujsko-spolna diskriminacija
samo beskonačno glupa kumečka reklama.jabooka31 je napisao/la:
... naravno da reklama koristi tipicno musko-zenske stereotipe....
i potenciranje tih stereotipa je i cijela poanta reklame...
samo su malo podbacili, po mojoj procjeni, jer te stereotipe ipak na kraju nisu naglasili dovoljno... trebali su ih dovesti do krajnosti i apsurda..
da bi reklama u konacnici bila i dovoljno smijesna...
meni se cini ko da su zapeli na pola puta...
ali im je to izvrsno uspjelo u printanim oglasima iz iste kampanje (ono s natpisima na frizideru, ako je ko vidio...)
al sta ih briga - cilj je postignut... nema nikog tko nije komentirao reklamu... bilo pozitivno ili negativno...
p.s.
ow, pomijesala si ozujsko i karlovacko...

i potenciranje tih stereotipa je i cijela poanta reklame...
samo su malo podbacili, po mojoj procjeni, jer te stereotipe ipak na kraju nisu naglasili dovoljno... trebali su ih dovesti do krajnosti i apsurda..
da bi reklama u konacnici bila i dovoljno smijesna...
meni se cini ko da su zapeli na pola puta...
ali im je to izvrsno uspjelo u printanim oglasima iz iste kampanje (ono s natpisima na frizideru, ako je ko vidio...)
al sta ih briga - cilj je postignut... nema nikog tko nije komentirao reklamu... bilo pozitivno ili negativno...
p.s.

I take pleasure in...
U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
Yap - pomjesala samnoise je napisao/la: p.s.
Al i dalje mislim da je reklama uspjesna....
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
-
Tam F
reklama k'o reklama...postigla je uspjeh samim tim što mi o njoj raspravljamo. Ako ustvrdimo da je muški iz reklame ograničeni infantilni telac, koji loče pivušu, pa kakva je onda ona žena kad živi sa takvim muškarcem? Tupača kojoj je bitna frizura i da! pivica za njenog milog, cici-mici-muci momčića?
Većina reklama preko seksa prodaje svoje proizvode, jer lova je većinom u muškim rukama. Sjećate li se onih pano-reklama za gavrilovićku preko ženskih sisa koje je naslikao valjda Dimitrije Popović (odurna reklama, uglavnom prestala sam nakon nje jesti čajnu).
Crispy- ono sa m/ž je ok, jer ja se sjećam perfidnih natječaja u kojima se od kanditata tražila potvrda o odsluženom vojnom roku (ali nije pisalo-samo za muške), drugim riječima, žene-ne predavajte papire na natječaj.
Većina reklama preko seksa prodaje svoje proizvode, jer lova je većinom u muškim rukama. Sjećate li se onih pano-reklama za gavrilovićku preko ženskih sisa koje je naslikao valjda Dimitrije Popović (odurna reklama, uglavnom prestala sam nakon nje jesti čajnu).
Crispy- ono sa m/ž je ok, jer ja se sjećam perfidnih natječaja u kojima se od kanditata tražila potvrda o odsluženom vojnom roku (ali nije pisalo-samo za muške), drugim riječima, žene-ne predavajte papire na natječaj.
mazohist & truba
-
ow
- necu se registrirati
- Kontakt:
I to joj je jedini smisao postojanja.Tam F je napisao/la:reklama k'o reklama...postigla je uspjeh samim tim što mi o njoj raspravljamo.
Nije napravljena da mjenja drustvenu svijest, nije joj smisao da moralizira, vec da navede 5 ili 50 ili 500 000 istih takvih krelaca da slijedeci put kad pozele popiti pivo umjesto tuborga viknu "3 zuje".
Ta reklama ne promovira seksizam (barem ne nista vise od 98 % drugih reklama koje se vrte na TV-u). Ona ga eksploatira da bi se takvi krelci (koji evidentno u nasem drustvu zauzimaju ogroman postotak muske populacije) poistovjetili sa krelcem iz reklame i suknuli nesto vise zuje nego sto bi to napravili da reklame nema.

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
-
call_me_not
diskriminacija koga? muskarci su prikazani ko potpuni kreteni, a zene ko glupace. diskriminacija citavog hrvatskog puka? koga?
da sam frajer osjetila bih se diskriminirano. kao zenko jednako tak.
to tepanje usranim predrasudama je nama ko dobar dan...onak na razini hahahaha vozac lokalnog busa prica priprost vic babama u provinciji.
diskriminacija je kod nas podrazumijevajuce. al ajd, pravobraniteljica nekog kurca kakti primjecuje.
da sam frajer osjetila bih se diskriminirano. kao zenko jednako tak.
to tepanje usranim predrasudama je nama ko dobar dan...onak na razini hahahaha vozac lokalnog busa prica priprost vic babama u provinciji.
diskriminacija je kod nas podrazumijevajuce. al ajd, pravobraniteljica nekog kurca kakti primjecuje.
zvir i bestimja.
-
jabooka
Jeste vidjeli rekalmu " Čehinje dolaze"
www.cehinje.com
........isto koriste seksizam ali na dobar nacin.
www.cehinje.com
........isto koriste seksizam ali na dobar nacin.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
zove.se.ocinstvo.