zasto ljudi jednostavno ne mogu pustiti druge da zive? jel to ostalo u nama ukorjenjeno od najmladih dana da sve moramo svrstat u neke ladice ili sve zivo etiketirat (daleko od toga da sad nesto moraliziram jerbo i ja sama volim zaljepiti etiketicu na neke ljude
stalne svadje, dvojbe, problemi koji odisu mrznjama, netrpeljivoscu, frustracijama a radi cega?
jel netko brije sape a netko obozava pustat bush ispod pazduha
jel netko cupa obrve a netko ne
jel netko nosi suknje ili ne a netko hoda u trenirci
jel se netko sminka a netko ne
ja mogu uc iz jedne krajnosti u drugu, kao sto to mogu i tisuce cura
mogu biti u sirokim hlacama, majci sa kapuljacom i razvalit se na kaucu kao da me boli briga za cijeli svijet a mogu obuc fine hlace, cipelice, kosulju, stavit sminku itd
dok se nisam raskravila bila sam poprilicno cesto u suknjama i da mi sad neka dobro stoji stavila bi je bez beda..
lak za nokte, turpijanje istih, cupanje obrva, depilacija itd ne racunam jer je to vise manje konstanta
sta je sa takvim curama? koje su jedan dan ili jedan sat sasvim regularne cure iz susjedstva a drugi dan ih zaboli briga pa se presetavaju u trenirci rascupane kose i onda su "butch"
i sad se sa jedne strane nadju zene sa etiketom butchice i mogu reci kako zale femice i kako ih smatraju glupacama (hm-znam previse pametnih i ujedno zgodnih cura pa mi ta teorija ne stoji) ali im se skrivecki svidjaju te iste a sa druge strane se nadju one sa etiketom femice koje preziru ove "muskobanjaste" ali eto nekako stalno zavrsavaju u vezama sa istima
uostalom tko to sve lijepi etikete?
znam isto tako i neke, moglo bi se reci bez imalo problema, teske butchice koje se smatraju femicama iz njima poznatih razloga dok opet imamo recimo femice koje misle da su tuff i mean i butch
tko ce to vise razgranicit, zaboga
i na kraju-tko ce tocno odrediti sto je to femme zena? jel to ona koja konstantno pazi na sebe i svoj izgled, koja se sminka i za sam odlazak do ducana, da li u tu skupinu mogu spast i "obicne cure iz susjedstva" koje nikad nece izaci u sirokim muskim hlacama i rascupane kose ili nekako, negdje tu i postoji polu femme-butch zena koja je jedno ili drugo ovisno o prilici (odlazak na fax, posao, kazaliste, bla) i koja ce, jasno, ovisno o istoj toj prilici prilagodit svoj nacin ponasanja, vokabular i govor tijela
jel sminka? debljina? kratka kosa? cupanje obrva? nacin drzanja cigarete i sjedenja?
da li je ona zena koja se nosi sa samom zenstvenoscu ali bez kapi sminke femme?
a sto je sa onom koja je totalno uredjena ali se ponasa poput, recimo, kamiondije?
i za kraj trkeljanja-butch femme podjela mi je isto kao i da svijet dijelimo samo na bijelce i crnce
stupidno i apsolutno netocno